Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _malutka_

Dziewczyny, która z was pamięta swoją pierwszą menstruację?

Polecane posty

Gość _malutka_
Do rasen: Jak sobie radzisz z bólem? Cos Ci pomaga?

Gość _malutka_
Pewnie, ze pamietam wate:) Do tego taka skrzypiącą hihi. Za moich czasów to chyba były tylko podpaski bella, grube i niezbyt wygodne.

Gość to ja też dorzuce swoje
ja dostalam w dzien odpustu w mojej parafii, w kwietniu :) mialam równe 13 lat + - kilka dni ;) nic mnie nie bolało, tylko zauważyłam krew na majtkach i od razu do mamy złazienki: "mamoooooooooooooooooooooooo" mama przybiegła i mnie uściskała :) fajnie było, od zawsze mialam regularne, po 4 dni, tylko raz mialam przerwe jak sie odchudzalam aletak to jest okej, chcialabym zeby to bylo prawdą ze jak okres nie boli to poród też nie... heh... chcialabym :)

Wata była ,,,extra....a jak sie fajnie odklejała,,,,i ile było przy tym przyjemności....bryyyyyyyyy

Gość _malutka_
To malo prawdopodobne, ze nie boli :) No niestety. Ja nawet zostalam pocieszona przez kolezanke, ze poród boli duzo bardziej niz w czasie menstruacji. Mnie czasem tak boli, ze nie wyobrazam sobie,ze moze bardziej... Ech...

Gość _malutka_
Co do waty... Chyba nie chcialabym, zeby te czasy wrócily:) Nic przyjemnego lazic z takim czyms w galotkach :P W ogóle te podpaski sprzed nastu lat wszystko bylo widac przez spodnie...

Gość SAFFI
JA MAM JUZ OD PONAD 18-STU LAT A PIERWSZY RAZ DOSTALAM W WIEKU 11 LAT......DUŻO LAT MINĘŁO :) MIESIACZKI MIALAM BARDZO BARDZO BOLESNE ( ZDARZALO SIE ŻE MDLAŁAM Z BÓLU....) A PO URODZENIU DZIECKA JEST O NIEBO LEPIEJ!!!!!!!!!!!!!!!! ZWYKLE TE DNI TRWAJA U MNIE 6-7 DNI POZDROWIONKA

Gość _malutka_
Saffi... czyli troche prawdy jest w tym dziecku:) Tylko pewnie niektórym paniom pomaga, niektórym nie. Mam nadzieje, ze u mnie bedzie tak jak u CIebie Saffi. Pozdrawiam.

Gość still_up

Gość Wonda
mnie tez boli

Gość O.B.
Ja przeżytwalam to ze starszą siostrą, wlasciwie to ona mnie od jakiegoś czasu na to przygotowywała mówiła, że jak przyjdzie czas to wiem co robić i gdzie u niej znaleźć podpaski. nasza mama zmarła kiedy byłysmy małe. Ona poszła z tym do babci, ale pamietam, że miala straszne opory, ale poszło gładko. Babcia sie ucieszyła i powiedziała tacie, tata własciwie tez sie ucieszył i pogratulował siostrzyczce. Ja czułabym sie chyba troche skrepowana i jestem jej wdzięczn, że potem ona się mna zajela i oszczedziła mi wielu myślówek na ten temat w chwili kiedy sie to stalo. Własciwie moja pierwsza miesiaczka trwała tylko..1 dzien :D i byla kilka dni po 12 urodzinkach. Na kolejną czekałam jakies 3 miesiące. I od tamtej pory nie rozstaje się z O.B. :))) NIE LUBIE PODPASEK :pp

Gość slonko123
a ja w sumie nie pamietam dokladnie wiem tylkoze to byla nocka a rano byla plama .. no i moja ma powiedziala ze corcia okresu dostala czy cos w tyms tylu :)

Gość _malutka_
:)

Gość a jak tę wate sie wsadzalo
a jak te wate sie wsadzalo?? naszczescie ja nie znam metod wkladania waty ;) ni ete czasy:] a poza tym i tak wole tampony ale jak tę wate sie wkladalo?? tak po prostu upychalo sie w majtki??? przecierz to moglo przecieknąc latwo ??? hym????:)

Gość _malutka_
To ja Ci powiem jak to bylo... Nie bylo podpasek, albo trudno je bylo kupic... Dlatego zamiast nich wkladalo sie do galotek watę, cos na kształt podpaski. Teraz to CI sie wydaje nierealne, ale tak bylo. I Twoja mama na pewno pamieta. Rany..., czy ja jestem taka stara? Przeciez mam dopiero 26 lat...

Gość każda chyba pamięta
spokojnie, ja mam 27 i też pamiętam, ale raczej nie praktykowałam tego procederu, bo podpaski prawie zawsze były w domu:)

Gość _malutka_
No ja mam prawie 27 :) A z ta wata, to tez rzadko, ale bywalo, ze zabraklo podpasek:) Teraz dziewczyny nie wiedza co to wata :P

Gość każda chyba pamięta
Z tego co tutaj piszą wynika, że rzeczywiście nie pamiętają, a ja tak jak Ty _malutka_ doskonale pamiętam i watę i podpaski bella - grube jak pielucha tetrowa;)

Teraz ja: dostałam okres w dniu bieżmowania. Miałam 15 lat. Ksiądz mówił w Kościele o tym, że teraz dopiero jesteśmy dojrzali, a ja byłam bardzo religijna.Uznałam, że jest to dar od Boga. Strasznie czekałam na ten dzień. Przecież wszystkie moje koleżanki już miały, a ja ukrywałam ten fakt, że jeszcze nie mam okresu. Czułam się po prostu gorsza. Mama martwiła się i proponowała mi nawet ginekologa, tak mnie wystraszyla, że ten temat nigdy więcej nie byl poruszany. Tak więc o swoim okresie nie powiedziałam ani mamie ani nikomu innemu. Nigdy potem nie było tej \"Oficjalnej\" rozmowy z mamą i nigdy nie kupiła mi ona podpasek.

bierzmowanie Poprawię się zanim zostanę zlinczowana ;)

Gość _malutka_
Dokladnie jak pielucha:) Ale sie fajnie z Wami rozmawia i wspomina dziewczyny :) Szkoda, ze nie mam stalego lacza, siedzialabym tu caly dzien:) Na szczescie sie rozpadalo i mycie okien zostalo przerwane :P

Gość każda chyba pamięta
noooooo:) u mnie też pada

Gość a ja dostałam
31,05,2003 byłam w szkole, poszłam do szkolnej toalety, a tam krew!! byłam przerażona, co prawda w duchu czułam że to już to, ale bałam się, że może coś mi jest... pobiegłam do domu (dobrze, że chociaż miałam chusteczkę higieniczną...) i mama mi powiedziała, że to okres... Miałam 14 lat:P

Gość _malutka_
Jestes z Wielkopolski? :)

Gość _neneh_
Up pls

Gość każda chyba pamięta
jeżeli pytanie było do mnie to jestem z Wrocławia

Gość każda chyba pamięta
a stąd blisko do Poznania:) 174 km pociągiem

Gość _malutka_
Tak pytanie bylo do Ciebie:) No nie tak bardzo blisko:) Musialam sie wylaczyc, bo burza zagrozila mojemu komputerkowi. Czy jakies panie maja ochote powspominac pierwsza miesiaczke? Zapraszam. :)

Gość żałosne naprawde z czego tu si
ę cieszyć

Gość _malutka_
Nie pleć bzdur, pytam panie.