Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...w kropce...

Chcę przesunąć okres za pomocą tabletek-poradźcie proszę!

Polecane posty

Gość ...w kropce...

Od roku biorę cilest i we wrzseniu wyjezdzam na wakacje. Akurat wtedy bede miala okres wiec chcialabym go przesunac nie robiac tej 7dnoiwej przerwy. Jednak slyszlama rozne opiniena ten temat. Tzn. niektore dziewczyny po prostu nie zrobily przerwy i okresu nie bylo a u niektorych wrecz odwrotnie- byl okres i lub plamienia dluzej niz zwykle. Boje sie ze zamiast polepszyc sprawe to pogorsze... Poza tym slyszalam tez ze nie robiac przerwy pomiedzy dwoma opakowaniami, to po tym drugim jakos inaczej znow sie bierze tabetki ale sama nie rozumiem na czym to ma polegac :0 Proszę napiszcie jakie macie doswiadczenia, czy to sie w ogole oplaca...

Gość luuucynka
ja bralam harmonet 2 razy nie zrobilam przerwy nic sie nie dzialo nastepy okres byl normalny na ulotce powinny byc wszystkie informacje ktore cie interesuja

Gość ...w kropce...
no wlasnie w tym problem ze na ulotce nic o tym nie pisze :0 w necie tez jakos nic nie potrafie znalezc dlatego zadalam to pytanie na forum...

kazdy organizm reaguje indywidualnie jak ja brałam 2 opakowania pod rzad przez cały miesiac meczyłam sie z upławami dosc obfitymi koloru brazowego to było o wiele gorsze niz okres po 2 opakowaniu bierzesz tabletki normalnie, nic sie nie zmienia

Gość ja miałam
ten sam problem co Ty teraz. Zakładam tez o tym topik. Opinie były rózne. Obwaiałam sie i ... zrobiłam normalnie przerwe:( no i teraz mam okres a jutro mam wyjazd na wakacje Innych mozliwości jak nie robienie przerwy nie ma. Nie wolno skracac przerwy ani wydłużać. Pytałam o to gina i odracał twierdząc ze moze dojść do zakłóceń

Gość ...w kropce...
no ale ja jade w tropiki ze sie tak wyraze i nie wyobrazam tam siebie z okresem:0 w dodatku jade tylko na tydzien i akuratf to jest tydzien okresu dlatego nic nie bede miala z tych wakacji...:( Zastanawiam sie czy teraz miedzy lipcem i sierpniem nie robic przerwy , to potem we wrzesniu mi sie okres przesunie tydzien wczesniej dobrze licze??

Gość tez miałam
Hmmm.... nawet dobrze kombinujesz:) Napisz dokładnie date kiedy kończysz to opakowanie. Wyliczmy kiedy dostaniesz we wrześniu

Gość kiedyś pani ginekolog
mi powiedziała, że można tak zrobić, tzn. nie robić przerwy między opakowaniami - nie za często, bo zawsze to jakies zaburzenie rytmu, ale od czasu do czasu nic się nie stanie chyba to najlepsze w Twoim przypadku okres będziesz miała normalnie, tzn. jak skończysz to drugie opakowanie

Gość ...w kropce...
hehe:D kombinuje jak moge;) No wiec za tydzien biore kolejne opakowanie to bedzie 16lipiec. Koncze brac to opakowanie 6 sierpnia i nie robie przerwy tylko jadę dalej:) czyli od 6 sierpnia do 27 sierpnia i to bedzie sobota a okres dostaje zawsze we wtorki czyli dostalabym 30 sierpnia. a wyjazd mam 3 wrzesnia. to jest sobota czyli dzien zaczęcia kolejnego opakowania:D Kurcze na styk!!!!! :D Dobrze licze???:)

Gość tez miałam
No mi takie samo wyszło w tej "matematycznej antykoncepcji" :) Daj znac jak juz bedziesz brała tabletki z drugiego opakowania. Ciekawa jestem czy bedziesz miała jakies plamienia i w ogole jak sie będziesz czuła. Słyszałam ze czasem sie mozna czuć tak jak przy okresie (opuchnięty brzuch) Pozdrawiam

Gość ...w kropce...
tez mialam------- dzieki za zainteresowanie:) mam nadzieje ze moj topik bedzie jeszcze do tego czasu istnial...no ale ten miesiac moze wytrzyma:D boje sie ale trudno - nie pojade z okresem na wczasy:) pozdrawiam:)

Gość ...w kropce...
Witam ponownie :)ciesze sie ze moj topik jeszcze istnieje:) No wiec tak: wczoraj mialam juz niby zrobic sobie przerwe ale wzielam kolejna tabletke z nowego opakowania i teraz czekam, czy beda jakies skutki uboczne (np.plamienia). Jesli cos takiego wystapi to napisze, dla zainteresowanych:)

Gość kikiriki
Mozesz nie brac calego opakowania tylko tyle pigulek o ile chcesz przesunac okres (np 5,7, 17 itd), potem odtsawiasz, robisz przerwe i bierzesz nast opakowanie

Gość ...w kropce...
serio???????????????? Pierwszy raz o czyms takim slysze?? Czy to sa sprawdzone informacje??

Gość magilla_gorilla
kochana, spodziewasz się sprawdzonych informacji na kafeterii?? pamiętaj o odrobinie dystansu.. ja nie chcę Cię straszyć, ale pamiętaj jednak o tampaxach. jeśli wierzyć, że bywają tu osoby wiarygodne (a ja, jednak, w to wierzę), to już nieraz czytałam o pojawiającym się mimo nierobienia przerwy krwawieniu, a skoro będziesz w tropikach, to tampaxy są naprawdę najlepszym rozwiązaniem - łatwe w zakładaniu i higieniczne cóż, ale życzę Ci braku okresu, oczywiście na wakacjach ;)

Gość ...w kropce...
magilla_gorilla----> chyba czegos nie zrozumialas. Ja jade na wakacje dopiero we wrzesniu. Nie zrobilam przerwy teraz, by podczas wyjazdu uniknac wlasnie takich niespodzianek jak plamienia. za 2,5 tyg zrobie normalnie przerwe dostane okres jak zwykle i gdy sie skonczy akurat wyjade:) Szukalam porady na kafeterii ale nikt mi nic konkretnego niestety nie powiedzial. Jedna dziewczyna poprosila bym opisala jak to bedzie u mnie wygladac wiec pisze. Dzis mialam dostac okres (dostaje zawsze rano ,gdy tylko wstane) i NIC :D nic mnie nie boli, zadnych plamień oby tak dalej:)