Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaia

Powrót do formy

Polecane posty

Gość Gaia

Cześć dziewczyny! Niedługo zostanę mamą i mam do Was pytanie w związku z powrotem do formy po porodzie. Nie chodzi mi o połóg, ale o powrót do figury sprzed ciąży:) Postanowiłam, że jak już będę dobrze się czuła, to zapiszę się na jakieś ćwiczenia. Tylko nie wiem jakie byłyby najlepsze,jaki rodzaj. Może coś doradzicie?:) Dodam, że ogólnie jestem dość szczupła, a tłuszczyk jeśli się odkłada, to głównie na biodrach, brzuchu i pośladkach. Pozdrawiam cieplutko!

Gość Ninka35
Nie chcę Cię martwić, ale wkrótce mija rok od urodzenia dzidzi i nie wróciłam jeszcze do wagi i rozmiaru ubrań sprzed ciąży. Gimnastykuję się, trzymam dietę itp. Ale .... przed ciążą paliłam, teraz nie. Poza tym, jak się karmi piersią to nie można narzucać sobie głodowej diety! Może to dlatego? No i latek mam już ... troszeczkę :D

Gość Gaia
Mnie nie chodzi o dietę. Bardziej o ćwiczenia. Przed ciążą chodziłam na basen i do sauny, jak było ciepło, jeździłam na rowerze. Chciałabym jednak zapisać się na jakieś ćwiczenia, które ogólnie poprawiają kondycję, ale także modelują sylwetkę. Przed ciążą byłam dość szczupłą osobą i o ładnej figurce, a teraz wiadomo - trochę mi tu i tam przybyło:) Po prostu nie chcę się jakoś drastycznie zmienić, chce podobać się nadal sobie i mojemu mężowi:)

U mnie znów wygląda to tak, że już wróciłam do wagi z przed ciąży. Po dwóch tygodniach od porodu wchodziłam do większości swoich ubrań, a trzy tygodnie po porodzie byłam na zakupach i ciuszki już kupowałam w moim poprzednim rozmiarze a mianowicie S. Teraz trzeba tylko wyćwiczyć brzuszek, a dokładniej skórę - żeby była bardziej jędrna. Polecam więc wszelkie ćwiczenia typu: brzuszki (we wszystkich odmianach) oraz na uda. Reszta się wyćwiczy na codziennych spacerkach z maluszkiem:) Powodzenia;)

Gość antenka
Ja od samego początku wciązy ykonywałam takie szczypiące masaże brzucha, praaktycznie do końca ciązy. Pisze o nich Wisłocka w "sztuce kochania". Nie bylam nigdy chuda, ale przeciętna i bałam się ze po ciąży przytyję. A tu ledwo 1 kg przytyłam. Tydzień po porodzie juz szczupla bylam. Te masaże zadzialały, ujędrniły ciało. Mam znajomą, ktora była przed ciażą chuda. W ciązy palila i nic z cialem nie robiła. Jest 4 miesiace po porodzie i wygląda tragicznie. Warto chyba poświęcić trochę czasu na masaż jednak.