Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LILIII

JEDZENIE W CIĄŻY

Polecane posty

Gość LILIII

CHODZI MI DOKŁADNIEJ O TO CO NIEWSKAZANE. czy można jreść orzechy?

Gość zdaje sie
tylko watrobki za duzo nie mozna w pierwszym trymestrze,zeby witaminy a nie przedawkowac.a tak to wszystko mozna,oprocz oczywiscie niezdrowych rzeczy,ktore powinnysmy ograniczyc jak najbardziej. skad ci te orzechy przyszly do glowy??:-Djasne,ze mozna!

Gość LILIII
moje siostrze która mieszka w anglii lekarz tak powiedział natomiast ja zawsze słyszałam że dobrze wpływają na kształtowanie się płodu. stąd moje pytanie

Gość pelaska
nie powinno sie jesc dopiero jak sie karmi piersia z tego co wiem

Gość Ninka35
W krajach anglosaskich bardzo uważają na orzech, bo one mogą uczulać. Ta tym etapie chodzi oczywiście o mamę w ciąży. Nie wolno, jak już ktoś napisał, tego co niezdrowe, typu coca cola. A poza tym nie należy jeść surowego (lub niedogotowanego) mięsa. Niektórzy lekarze odradzają malinki lub sok z tych owoców. A poza tym poczytaj: http://www.narodziny.med.pl/zyw.htm

w ciazy absolutnie zakazane jest jedzenie ananasa. jak ktos mi nie wierzy to odsylam do pierwszej lepszej strony o ananasach na googlach:P

Gość pumacreate
ja słyszałam że nie można jeść orzechów bo dziecko będzie alergikiem ale też mi się wydaje że dopiero przy karmieniu piersią trzeba z tego zrezygnować bo będąc w ciąży dziecko w brzuchu nie uczula się na produkty bo dostarczane są mu tylko niezbędne minerały i witaminy

to dziwne bo w gazecie m jak mama dla kobiet w ciazy pisze ze mozna jesc orzeczy ile tylko sie chce... nie mozna jesc surowego miesa , wiadomo surowych jajek , serów plesniowych coca cole mozna ale wiadomo ze nie w mega ilo0sciach ale nie mozna tez przesadzac ze wszystkim juz tu byl nie jeden taki temat jesli masz ochote na cos typu fast food zjedz oczwiscie nie codziennie ale raz na jakis czas nie zaszkodzi tak samo wlasnie z napojami typu coca cola...