Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość całusek83
dziewczyny błagam pomożcie!! dzis ide na zabieg krio , strasznie sie boje , lekaz nie wytlumaczyl mi na czym polega ten zabioeg wiec mam czarna dziure w glowie i bije sie w myslami. nie mam pojecia czy nalezy wziasc jakies leki przeciwbolowe przed zabiebiem i czy to nie bedzie zle wplywalo na zabieg a pozatym chcialabym sie dowiedziec ile to trwa i czy boli ?blagam jesli mozecie mi pomoc to odpowiedzcie na moje pytania prosze!ps waze 43 kilo

Gość całusek83

Gość całusek83
dziewczyny błagam pomożcie!! dzis ide na zabieg krio , strasznie sie boje , lekaz nie wytlumaczyl mi na czym polega ten zabioeg wiec mam czarna dziure w glowie i bije sie w myslami. nie mam pojecia czy nalezy wziasc jakies leki przeciwbolowe przed zabiebiem i czy to nie bedzie zle wplywalo na zabieg a pozatym chcialabym sie dowiedziec ile to trwa i czy boli ?blagam jesli mozecie mi pomoc to odpowiedzcie na moje pytania prosze!ps waze 43 kilo

Gość marta567765
ja mialam wymrazanie dawno temu, ale pamietam dokladnie, ze nie bolalo nic prawie, naprawde, najbardziej uciazliwe bylo to ,ze po zabiegu przez ok 2 tyg leci taka jakby woda, ktora niezbyt ladnie pachnie nietety, trzeba chodzic z podpaska i jak najczesciej ja zmieniac,

Gość kala 83
Hej ja idę jutro na zabieg też się boję ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze myśle że dużo zależy od podejścia i nastawienia bo inaczej reagują mięśnie..najgorzej obawiam się tego co będzie po i tego wypływającego płynu..Apropo trójmiasta bo ja jestem właśnie, to idę prywatnie do dr Gulkowskiej przyjmuje w Oliwie prywatnie a na wizyty można umówić się w przychodni na 23 Marca we wtorki bezpłatnie.Dam znąć jutro jak juz będę po....Trzymajcie kciuki...

Gość kala 83
(DO GLADY 74...) Jeśli bys chciałanamiar to napisz na meila do mnie to Ci podam..pozdrawiam..

Gość calusek 83
dzis bylam na zamrazaniu,dziewczyny to wcale nie jest takie straszne naprawde ,caly zabieg odbywa sie na 2 tury 1 trwa okolo 2,5 minuty potem jest 5 minut przerwy i kolejna minutka zamrazania naprawde, wszytsko jest prawie bezbolesne podczas samego zamrazania mozna odczuc takie bole przypominajace bole miesiaczkowe ale jak cacznie to odmarzac to bol prezchodzi mizna wziasc tabletke po zabiegu bez problemu i wszystko jest normalnie , a co do uplawaow to faktycznie pojawiaja sie tuz po zabiegu ale nie jest to znowuz takie meczoce cos ala miesiaczka tylko ze wydzielina przypomona wode bezzapachowa potem jak powiedzial mi lekaz maja sie pojawic uplawy dosc lepkie a potem wszystko mija cala rana goi sie okolo 3 miesiecy ale wspolzyc mozna po miesiacu i nie wolno sie kompac w wannie i na basenie prez miesiac czasu ,acha dziekuje za odpowiedz od marta 567765a takze od kala 83 i za wsparcie wrazie jakis pytan piszcie chetnie odpowiem pozdrawiam

Gość asq
Witam. Wykryto u mnie nadżerke. Pani gin powiedziała, że wymrażanie będzie kosztowało mnie 350 zł (gabinet państwowy). Uhm. Może ktoś mi podpowie, gdzie można tą sprawę załatwić taniej. Mieszkam w okolicach Katowic. Dzięki

Gość maja23333333333
Czesc dziewczyny! Dzisiaj dowiedzialam sie ze mam dosc duza nadzerke wrodzona i moja lekarka poradzila mi zeby ja wymrozila.Dodala ze nie musze wlasciwie robic jej juz teraz ale, jak stwierdzila-i tak przed tym nie uciekne. Z tego co przeczytalam, piszecie ze zabieg jest raczej bezbolesny a dyskomfort odczuwa sie bardzie juz po zabiegu. Moja ginekolog powiedzial ze u niej ten zbieg kosztowalby ok.300zł, czy wiecie moze gdzie w Bydgoszczy mozna by zrobic ten zabieg na kase chorych.Bede bardzo wdzieczna za pomoc!

Gość Karolcia 23
Cześć dziewczyny mam problem 4 tygodnie temu miałam zamrażanom nadżerkę wczoraj uprawiałam sex z moim chłopakiem i zauważayłam krew a raczej brązowe plamy. Dodam że nie byłam jeszcze na wizycie kontrolniej. Jeśli możecie to powiedzcie czy może to mnieć jakieś konsekwencje? Z góry dziekuje.

Witam, dziewczyny miałam dwa dni temu wymrażaną nadżerkę - naprawdę nie ma się czego bać ! Leżysz sobie wygodnie na fotelu, lekarz zakłada Ci wziernik (i tu boli troszkę, bo musi być większy niż zwykle, więc dla tych co nie rodziły jest to nieprzyjemne), a potem rurką z taką dziwną końcówką kieruje na nadżerkę. Nie czuje się tego wogóle. Jedyne co boli to dół brzucha, ale to od wziernika. Zabieg trwał 10 min? Napewno nie więcej. Chyba w 2 ratach po 2,5 minuty. Po zakończeniu kazali mi usiąść i wtedy czułam jak od dołu idzie zajebiste gorąco ... ale mija za chwilę.Jakie są przeciwskazania? 6 tygodni bez seksu, basenu i tamponów. Lekarz mi powiedział, że ranka goi się całkowicie po ok.2 miesiącach. Jest tylko problem po samym zabiegu - już 3 dzień a woda leci i leci... Mam naprawdę fantastycznego lekarza - wyleczył z poważnych chorób mojej mamy koleżanki. Polecam.Jak by ktoś był zainteresowany to podaję numer gg: 3858209. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość glady74go2.pl
Blanka ale w jakim mieście masz tego fantastycznego lekarza? pozdrawiam Glady

hej dziewczyny mam miec zabieg zamrazania nadżerki, ale od dawna praktycznie co miesuac laduje u gina z powodu grzybicy.... oststnio wziełam leki i dalej miałam przed miesiaczka białe upławy geste, sama nie wiem czy to grzybek czy normalna wydzielina...bo juz nie wiem ja ta normalna wyglada...:( robiłam sobie badania kilka razy i wychodziło ze nie mam grzybka a upławy takie były i swedzenie... nie wiem czy przy tym mozna wykonać zamrazanie....? czy nadzerka moze byc przyczyna grzybic...(ja lecze sie zawsze rownoczesnie z partnerem)... bardzo boje sie tego zabiegu...:(

Gość Asia...B
no czesc laseczki :) Ja mam w srodę wymrazanie za tydzien i straaaasznie się boję (mam 26 lat a taka płocha dupa ze mnie hihi)proszę iopiszcie mi dokładnie krok po kroku jak to wygląda i czy boli no i wogóle.Mam juz dwójk e dzieci po porodzie dostałam 3 stopien nadzerki ale ani mi nie krwawiła tylko mam ciągle upławy.dostałam polseptol i po tych globulkach mam juz 2 stopien i tak sie boje ze az wątpie w siebie czy sie zdecyduje prosze W2as opiszcie mi wszystko bo padne ze strachu zwłaszcza jak przeczytałam ze któras z was zemdlała no i niewyobrazam sobie tego zimna tam w srodku brrr...

Gość cyann
Dziewczyny pomóżcie i poleccie mi jakiegoś dobrego lekarza od wymrażania nadżerki w Warszawie :> moja pani doktor niestety nie ma u siebie specjalistycznego sprzętu do przeprowadzenia takiego zabiegu, a moze mi polecić jedynie kolegów, a ja bym wolała do kobiety iść ;) nie chcę szukać na własną rękę bo to różnie można trafić, a czas przecież nagli... Moze i pisałyście już wcześniej na forum o jakimś dobrym lekarzu z Warszawy ale dużo tych postów i nie mam kiedy tego przeczytać, dlatego przepraszam za zaśmiecanie jakby co no i POMOCY!!! :)

Gość Emi.M
Hej dziewczyny! Nie bójcie się krioterapii ja miałam wczoraj. Sam zabieg nie boli, tylko podczas zabiegu odczuwałam ból w dole brzucha jak przy okresie, a potem jeszcze lekki nie uciążliwy ból tak do wieczora, ale miałam bardzo dużą nadżerke. Nie miałam udeżeń gorąca. Sam zabieg trwał z 5 minut. Woda leci to prawda ale nie jest to uciążliwe, coś jak okres tyle ze leci woda. Kochać się nie wolno przez rożny okres zależy od wielkości i stanu nadżerki dlatego dziewczyny podają różny czas celibatu. po tygodniu mam mieć kontrole i jakiś opatrunek, a i dzwigać nie wolno z tydzień za bardzo bo mogą pojawić sie lekkie bóle w dole brzucha. Dużo moich koleżanek miało krioterapie i było zadowolone ja ja miałam na kasę chorych polecam Panią Dr. Melosik przyjmuje w centrum Attis w Warszawie na ul. Górczewskiej a prywatnie to tylko 50 zł wizyta w mojej miejscowości ale w Warszawie nie wiem gdzie poza Centrum, tam mnie tez skierowała na Krioterapie i nic nie dopłacałam nawet grosika. Byłam 4 w kolejce ale dziewczyny na krioterapie miały pierszeńtwo. Bardzo miła lekarka taka cicha i spokojna i wszystko wytłumaczy u nas ja kobiety bardzo chwalą. TEN ZABIEG JEST REFUNDOWANY NIE PRZEPłACAJCIE PRYWATNIE, NAWET W SZPITALU GO ROBIA NA KASE CHORYCH. wiem bo od roku lekami z nia walczyłam i nic a w szpitalu powiedział mi lekarz ze na kase chorych robią. Szukałam lekarzy u róznych byłam i wiem że napewno refundują. Bałam się nie potrzebnie tego zabiegu aż ze stresu zemdlałam I guza nabiłam i NIEPOTRZEBNIE BO NIE WARTO SIE BAć!

Gość Emi.M
Jeżeli któraś z was chce kontakt do Tej Pani dr. to napiszcie na forum kafeterii to odpisze jak tylko odczytam, bo mam chwilowo problem z gg. Pozdrawiam!

Gość Melania TG
a czy ktoś ma namiary na lekarza, a najlepiej lekarkę, która zajmuje się tym w tarnowskich górach lub okolicy??? prosze, juz nie mam sił szukać :(

Gość Lek
A wiecie dlaczego nadzerka sie nie goi bo tam, jest wilgotno i ciemno!!! Lekarze najlepiej zrobic krio...i spokoj , ale sobie rzadko to robia bo jest lepszy sposob latwiejszy, porozmawiajcie ze swoimi lekarzami na temat lekarstw na wysuszenie pochwy. Jesli pochwa sie wysuszy na trzy tygodnie nadzerka zagoi sie sama. Jestem ciekawa co Wam lekarze odpowiedza wymijajaco , ze nie warto.Bzdura swietny sposob !!!

Gość cyann
to ja poproszę o ten namiar jeśli masz takie pozytywne wrażenia :D

wczoraj miałam krio... zabieg bezbolesny a bałam sie strasznie.... w czasie zabiegu czułam przez moment tak jakby ból w dole brzucha ale to ponoc zimnoa tak działało..i miałam jedno uderzeniwe goraca...myslałam ze zemdleje;) za to gdzies tak 1 godzine po zabiegu dostałam okropnych bóli w dole brzucha, podobnych do bóli podczas okresu ale 1000 razy sielniejsze...nie byłam w stanie nawet sie podniesc z łózka tak bolało, wziełam na raz 3 tabletki ibupromu..pozniej jeszcze 2 i przeszło. mój chłopak co 5 min pisał smsy jak sie czuje i czy ma sie zwolnic z pracy i zawieżć mnie do lekarza...strasznie zle sie czułam, ale po kilku godzinach wszystko wróciło do normy:) całe szcescie:) teraz leci ze mnie cos takiego jakby woda.... ginka powiedziała ze może nawet 2 tygodnie lecieć..to prawda?????????? za zabieg nic nie płaciłam:) za 2 tygodnie mam zgłosic sie na kontrol i jakis opatrunek. ale najgorsze jest to ze czeka mnie 6-8 tygodni celibatu w zalezności jak bedzie sie goiła nadżerka...ech....

Gość kasiasta
hej, ja miałam usuwanie metodą chemiczną. dziwne uczucie, dosyź nieprzyjemne, porownywalne ze zwyklym badaniem ginekologicznym (takie uczucie) tylko że trwa 20-30 minut. ale prawdziwym bolem nie można tego nazwać :)

Gość dagaa

Gość dagaa
witam za tydzień mam wypalanke moge dowiedziec sie cos od Was wiecej na ten temat?

Gość dagaa
szkoda ze nie ma nikogo do pogaduszki

Gość glady74go2.pl
hej dziewczyny poradźcie jaką metodą usunąc nadżerkę gdy jeszcze nierodziłam a niedługo chciałabym zajść w ciąże,słyszłam różne opinie ze po ciązy najlepiej inni twierdzą ze nadżerka moze byc przyczyną problemow z zajściem w ciąże wiec bardzo proszę o pomoc moze któraś z was była w podobnej sytuacji pozdrawiam glady

Gość Emi.M
Pierwszy Lekarz który mnie leczył na nadżerkę lekami powiedział mi że gdybym chciała zajść w najbliższym czasie w ciąże to nie ma potrzeby leczyć nadżerki bo po ciąży goi sie sama, i ciąży nie przeszkadza ale nie wiem czy tak jest naprawdę, bo każdy lekarz ma swoje opinie o nadżerce i sposobach leczenia. Ja poszłam na krioterapie bo miałam dość pakowania globulek co miesiąc al leczył mnie tak prawie przez rok, bo był przeciwny jakimkolwiek zabiegom u dziewczyn które jeszcze nie rodziły.Tydzień temu byłam na krio i wczoraj miała wizytę kontrolną lekarka popsikała mi w środku lekiem i tyle. CAłe leczenie ma trwać 3 tygodnie. Nowa lekarka powiedziała mi że krioterapia nie zagraża zajściu w ciąże w przyszłości i jest bezpieczna w przeciwieństwie do wypalanek które mogą powodować problemy z trzymaniem ciąży ponieważ po wypalance powstają blizny a po KRIO nie.

Gość Emi.M
A wysuszania nie polecam siostra moja miała nie wiem może jej to źle lekarz zrobił ale miła długo problemy z suchością pochwy i zabieg był bardzo nie przyjemny. być może każdy reaguje inaczej. Spobów na leczenie jest mnóstwo i każdy chwali swoja która pomogła, Ja zaryzykowałam na krio i zobaczymy co dalej. Pozdrowionka dla wszystkich ;-)

Gość Emi.M
Cyann jeśli ode mnie chciałaś numer to sory że tak późno dpisóje ale komp mi nawalił. Dr. Melosik 507 134 194 Miła i sympatyczna lekarka. ;-D

Gość Anaa1
Hej miałam dziś zabieg wypalania. Poszłam na kontrolną wizytę a tu okazało się ze nadzerka powiekszyla sie. Lekarka zabrala sie od razu za wypalanie. Dziwne uczucie, skurcze macicy ale da sie przezyc :-). Najgorsze te upławy(bo od razu pozaczely sie :-((( i wstrzemięźliwość :-( powiedziala ze 10 dni . Po 3-4 miesiacach mam przyjsc na wizytę kontrolną. Kurcze ma nadzieję, że będzie dobrze.....Właściwie poszło tak szybko nie mialam nawet szansy na zastanowienie sie czy chcę tego zabiegu czy nie..?? Trochę dziwnie się czuje jakby łapała mnie grypa , nie wiem czy to prawidłowe???Ale jstem już po pozdrawiam