Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość przestraszonaa
Dzięki Natalia :) Martwię się, bo 99% dziewczyn walczy z tymi upławami i to taka już norma niestety a tu nic..wiec jak to się ma oczyścić w inny sposób? ale skoro u Ciebie też tak było, to troszkę mnie uspokoiłas. Pozdrawiam

Gość madlein
hej, Miałam tydzień temu robiony zabieg na wymrażanie nadżerki. Rok temu też miałam robiony i mi się odnowiło.Poczas zabiegu odczuwałam bóle w dole brzucha. Nie wiem już czy ten zabieg jest aż tak doskonały...

Gość madlein
czy miał ktoś torbiela na jajniku? Potrzebuję trochę informacji na ten temat. Mam mieć robione USG i nie wiem jak to można wyleczyć, co się robi? Pomóżcie!!!!

Gość czarnulka78
No a jak jest już po zabiegu wypalania czy trzeba po nim iść na zwolnienie wiecie jestem osobą pracującą i nie chce za bardzo podnieść ciśnienia mojej kierowniczce jak jej przyniosę l-4 słyszałam jedną taką wersję że po wypalaniu długo nie można pracować z powodu ryzyka krwotoku ale nie wiem czy to prawda

Gość allllllllla
ja ponad miesiąc temu miałam wymrażanie nadżerki, zapłaciłam 300 zł. Na początku przez 2-3 tyg. wodniste upławy, a teraz jakieś kilka dni temu pojawiły sie plamienia, czasami pojawia sie oprócz nich taka brudna krew:( nie wiem co jest? od czasu wymrażania nie współżyje,bo lekarz zakazał przez 2 miesiące. Czy któraś z Was tak miała? dopiero w sobotę mogę iśc do gina...

Gość kriokarola
Mnie po miesiącu akurat nic nie było, ale ginekolog powiedział ze po jakimś czasie (co prawda mówił o 2-3 tygodniach,a nie po ponad miesiącu,ale może to nie reguła) mogą pojawić się plamienia,dlatego nie martw się na zapas, porozmawiasz z lekarzem już w sobotę, to niedługo, to nic złego nie musi oznaczać,ale oczywiście zapytaj. Pozdrawiam.

Gość Softka
Hej, jestem tydzień po zabiegu krioterapii. Nic nie bolało, sama wróciłam do domu, na drugi dzień poszłam do pracy i świetnie się czuję. Lekarz powiedział że przez 2 tygodnie będą krwiste upławy ale ja nic takiego nie mam. Przez pierwszy tydzień lało się ze mnie coś jak po lactovaginalu a teraz po całym dniu mam maleńką żółtą plamkę. Może dlatego tak jest że moja nadżerka była niewielka. Jeśli chodzi o koszt to nic nie płaciłam. Dziewczyny! I krioterapia i wypalanie są bezpłatne, ale w niektórych przychodniach robią tylko wypalanie bo na wymrażanie nie mają umowy z NFZ. Mi lekarz powiedział 300 zł za zabieg, ale znalazłam prywatna klinikę w katowicach i wszystko miałam zrobione bezpłatnie. Pytajcie o wymrażanie na kasę chorych bo naprawdę niewarto płacić. Jesli mogę wam polecić klinikę to w katowicach jest Euro medic. Cały zabieg trwał 5 min. Przykro czytac jakie niektóre z was mają powikłania. Niestety trzeba to przeżyć. Ale najlepiej poradzić się lekarza i o wszystko go pytać. Niektóre z was piszą że nie mogą uprawiać seksu nawet 2 miesiące a mi lekarz powiedział tylko 2 tygodnie. Nadżerka to nic w porównaniu z wiadomością ze ma się raka! MAM WAŻNE PYTANIE: Ponieważ przez wiele miesięcy leczyłam się bezskutecznie na upławy chciałabym wiedzieć czy którejś z was po krioterapii upławy powróciły?

Gość sewuska
hej miałm wymrazanie nadzerki, czy ktos moze mi powiedziec czy kąpanie w wannie moze zaszkodzić?mój gin nic nie mówił na ten temat, ale czytam wypowiedzi ze raczej prysznic, za tydz.mam wizyte kontrolną mam nadzieje ze mi sie to wszystko ładnie zagoiło?juz sama nie wiem?

Gość Softka
Hej, nie wolno kąpać się w wannie, morzu, jeziorach... Mi lekarz powiedział że przez 2 tygodnie ale pod warunkiem że wszystko się zagoiło. Odnośnie bólu brzucha to zgłoś się do lekarza, musi cie obejrzeć!

Gość dagmara25
Błagam powiedzcie czy to jest normalne - ponad 2 tygodnie temu mialam robiony zabieg wymrażania, oczywiscie pojawily sie wodniste uplawy itd.. dzis pojawila sie miesiaczka i przy jednej z wizyt w toalecie zauwazylam na podpasce 2cm przezroczystą blonke ?? pierwszy raz w zyciu spotkalam sie z czyms takim - czy ma to zwiazek z przeprowadzonym zabiegiem??? bede ogromnie wdzieczna za jakiekolwiek informacje...:(

Gość Softka
Hej Dagmara ja też raz natknęłam się na błonkę a raz to nawet taki grubszy kawałek wyszedł, myslę że to normalne kiedy tkanka sie złuszcza. U mnie nie jest tak różowo jak myślałam. Lekarz który robił mi zabieg powiedział ze po 2 tyg mogę uprawiać seks na co moja pani doktor zrobiła wielkie oczy. Powiedziała że tkanka odnawia sie minimum 4 tygodnie i ona nie radzi brykania bo mogą być powikłania typu plamienia. Do tego powiedziała że jest minimalna nadżerka:-( sama nie wiem, moja nadżerka była niewielka więc lekarz chyba nie mógł jej nie usunąć, poza tym pocieszam się że to dopiero drugi tydzień od zabiegu i pewnie nadżerka jeszce całkiem nie zeszła. Zobaczymy za 2 tygodnie. W piątek wyjeżdżam do grecji i chce mi się trochę płakać; zero seksu( oczywiście dla mnie), nie wchodzenie do wody i w ogóle takie pół-wakacje:-( Mam upławy, wodniste żółte, nie swędzą, nie pieką, po prostu są. Kobiety mają przechlapane:-( Pani doktor pozwoliła stosować Lactovaginal. Czy w ogóle znacie ginekologa z którym możecie tak od serca porozmawiać? Ja chodziłam do 5 i każdy mówi co innego.Nie ma wyjścia jak być dzielnym:-(

Gość kaety
czesc. mam niedlugo zabieg wymrazania naderki i podobno jest nieduza,nie bylam w ciazy, mam 20 lat.strasznie sie boje..nie samych "strzalow" a tego glupiego wziernika,strasznie mnie bolało jak moja gin mi go wkładala;/ i takz a kazdy razem;/.to jak mi beda musieli wlozyc i to duzy wziernik i go tam otwartego trzymac to chyba oszaleje;/.ma ktoś tak jak ja??

Gość keaty
no miałam zabieg,miałyście racje sam jako taki jest maleńko bolesny,jedynie założenie wziernika(a i tak spodziewałam się czegoś gorszego,nie bolało,po prostu było nieprzyjemne),ból jakby mocniejszy niż przy okresie,także każda z Was na pewno go przeżyła;].a najlepsze jest to że tak naprawde wcale tego zabiegu nie musiałam przechodzić,w życiu nie pójde do gin która mi to zleciła,2 gin którzy mnie przyjmowali(mają dobrą renomę wśród lekarzy)powiedzieli że w moim wieku,czyli przed ciążą powinno się unikać takich zabiegów,jedank mimo wszystko ciut mi zamrozili.no i dobra z głowy.ale zero seksu,zero kapieli w basenie i w morzu..ja to mam szczescie Dziewczyny juz nie jedna osoba na forum o tym pisała,ale przedpójściem na zabieg odwiedźcie innego gin

Gość karolcia1912
ja miałam pare dni temu kriterapie,lekarz powiedział ze moge uprawiac sex po paru dniach jesli bardzi bede chciała,a jak sie bede bała to po 10 dniach moge juz 'legalnie' .Nierozumiem,wy opiszecie ze za 4 tyg,mozna zaczac współzycie,ze nie wolno brac kapieli ,tylko prysznic,mnie nic takiego lekarz nie mówił!! przepisał mi tylko jakies globulki,kazał brac do skonczenia opakowania i wszystko . zapłaciłam prywatnie jedyne 200 zł!

Gość Softka
Dziewczyny! Jak możecie uprawiać seks kiedy macie tam żywą tkankę po zabiegu?! Przecież seks podrażnia gojącą się nadżerkę. Mi lekarz powiedział ze po 2 tyg mogę fikać ale inna pani doktor mi przetłumaczyła że na otwartą ranę nie sypie się soli tak samo kiedy nadżerka się goi seks jest niewskazany! Nie miałam też żadnych globulek, dopiero po 3 tyg mogę wziąć lactovaginal. Jeśli chcesz uprawiać seks to wejdź sobie na http://www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/ i zobacz sobie swoją nadżerkę a później przyłóż do niej peniska !!! A co do pytania czy usuwać nadżerkę w młodym wieku to sama nie wiem, ja musiałam bo moja nadżerka choć była minimalna to powodowała upławy z których nie mogłam się wyleczyć. Poza tym tkanka która potrafi zamienić się w rakową nigdy nie jest dobra więc lepiej się jej pozbyć tak jak wyrostka. Pozdrawiam

Gość keaty
ja tez mialam upławy praktycznie cały miesiąc,czasem niewielkie ale były..mam nadzieje ze to juz po wszystkim bedzie..dziwnie to wygląda na tych zdjęciach;/

Gość keaty
a nie wiecie może co z solarium,czy można chodzić??

Gość pani nadzerkowa
hej, dziś mi zdiagnozowano nadżerkę, możecie mi powiedzieć czy ona mogła być przyczyną bólu podczas stosunku? Bo jeśli tak to zaczynam sie cieszyc na myśl jej zlikwidowania ;) pzdr.!

Gość ola21
bylam dziś u ginekologa...i usłyszalam, ze mam nadzerke;/ zrobilam cytologie ale stwierdzil ze jest mala wiec nie powinnam sie zamartwiac, mam tylko uplawy o ktorych nie wspomnialam, bo bylam taka zdziwniona ta nadzerka, ze zupelnie nie pomyslalam...tak czy owak sie martwie;/ale jak kazda kobieta martwie sie o swoje zdrowie...pytalam jak mozna ja leczyc, dowiedzialam o zamrażaniu(350zl)troche duzo, szczególnie ze czytalam wasze wypowiedzi i nie spotkalam sie z taka cena...czy mala nadzerke mozna leczyc jakimis lekami dopochwowymi?czy odrazu konieczne beda takie metody(ktore nie potrafie sobie wyobrazic-bo na sama mysl az mi sie dziwnie robi;/) Mam 21 lat, nie rodziłam jeszcze...czy ktoras metoda leczenia moze przeszkodzic w zajsciem w ciaze? czy warto rozmawiac na takie tematy ze swoim chlopakiem(w sumie jak zacznę rzucać takimi nazwami to i tak nie zrozumie-skoro do tej pory ja tez nie rozumialam)jak mu to wyjasnic?:/ proszę pomóżcie znależc odpowiedzi na te pytania:) z gory dziekuje:) pzd

Gość Maggie27
Witam wszystkie kobitki! Wczoraj miałam zabieg zamrażania nadżerki.Nadżerka była duża.Troche stresowałam się przed zabiegiem.Oczywiście niepotrzebnie bo nic nie bolało.Czułam tylko wziernik i nic więcej.W trakcie zabiegu rozmawiałam z ginekologiem.Opowiadał co robi.Wizyta trwała okolo 15 minut a w tym zabieg okolo 5 minut.Po zabiegu miałam upławy i tak ma być do 3 tygodni.Bolało mnie podbrzusze do wieczora.Mam troche wydęty brzuch. Za 6 tygodni mam przyjść na kontrole.Lekarz powiedział,ze może będzie trzeba powtórzyć zabieg.Przy dużej nadżerce jest to możliwe. Dziewczyny!Głowa do góry i nie ma co się bać!Życzę powodzenia! To jest jedyna metoda bezbolesna BEZ ZNIECZULENIA!

Gość Bysia
Miałam wymrażaną nadżerkę, tydzień temu. Dziś na kontroli lekarz stwierdził że sprawa się babrze, nie goi się itd. Swietnie, chce jechać nad morze. Mam zakaz długiego siedzenia na słońcu, dużych skoków tempaeratur, zakaz kapania się, tylko prysznic, zero seksu, dbania o siebie i bóg wie co jeszcze.A, i mam nie pić dużo zimnego.Nie wytrzymam!

Gość Pysiamod
wspolczuje Ci bardzo - ja jestem jeszcze przed zabiegiem mam miec w czwartek, ale przeloze go bo w weekend chce jechac nad morze i bezsensu byloby siedziec tylko na plazy :// zastanawiam sie tylko czy musze miec ten zabieg skoro nie mam zadnych objawow tej nadzerki :(( ????????? nie wiem czy gin nie naciaga mnie na kase, no i miesiaczki spodziewam sie gdzies pod koniec nast. tyg czy to nie za pozno na wymrazanie??? odnosnie wspolzycia mi mowil, ze 2 tyg nie mozna a o dziecko starac sie moge dopiero kolo pazdziernika :(((((((( z drugiej strony lepiej to zaleczyc jak planuje dzidziusia - co myslicie?? ja nie ufam lekarzom juz niejedno mi wczesniej wmawiali a okazalo sie, ze nic nie bylo....dodam, ze 1 lekarz pokazal mi ta nadzerke na monitorze kompa(mial taka jakby kamere) a 2 lekarz jak byla na wizycie wogole nie powiedzial, ze cos mam - niezle ... masakra z tymi ginekologami.........doradzcie co robic...dzieki

Gość Pysiamod
czy robic zabieg jak nie mam objawow nadzerki ? zadnych uplawow, krwawienia tylko podczas bad gin powiedzial , ze jest ????????

Gość Softka
PYSIAMOD! NADŻERKĘ WYMRAŻA SIĘ DO TYGODNIA PO OKRESIE!!! Jak zrobisz na tydzień przed to zabieg nie ma sensu a mogą być poważne komplikacje! Idź do innego lekarza bo ten który powiedział ci że krioterapię robi się przed miesiączką to jakiś szarlatan! Ja dzisiaj równo po miesiącu od zabiegu poszłam do lekarza i pani doktor powiedziała że wszystko się zagoiło i szyjka jest czysta. Co za ulga! Mam jeszcze drobne upławy, chociaż nie wiem czy to są upławy bo pani doktor powiedziała że tak jest po krioterapii, zobaczymy po miesiączce. WAŻNE! Pytałam 3 ginekologów o zasypki i globulki dopochwowe o których piszecie że dostałyście po zabiegu. Wszyscy potwierdzili że tego się nie stosuje od 20 lat! Nie wolno dawać rzadnych leków dopochwowych dopóki nadżerka się nie zagoi. Seks mogłam uprawiać po 3 tydodniach i pływałam też w morzu i basenie. Pytacie czy jeśli nadżerka jest a nie ma objawów typu upłwy czy ból przy stosunku to czy można ją wymrozić. Ja byłam u 6 ginekologów i każdy ma inne zdanie o nadżerce, jeden chce ją od razu wymrażać, drugi przepisuje globulki, trzeci stwierdza że nie warto jej ruszać jak jest minimalna. Ja chodzę do młodej pani doktor, która powiedziała że powinnam usunąć nadżerkę jeszcze przed porodem. Zresztą wiadomo że nadżerka raczej nie zniknie a jeśli miałoby się pogorszyć to lepiej się jej pozbyć. Ja miałam stwierdzoną nadżerkę i też nic się nie działo a potem z powodu leczenia tabletkami na trądzik nabawiłam się grzybicy i tak zaczęły się różne infekcje właśnie z powodu nadżerki. I jeszce jedno, jak powiedziałam swojej pani doktor o niektórych wpisach z tego forum to się za głowę chwyciła jakich mamy ginekologów. Np żeby nie pić dużo zimnego! Bysia poszukaj sobie innego lekarza, ja byłam 2 tygodnie w grecji, leżałam plackiem na plaży, temperatura sięgała 40 stopni i żaden lekarz nie powiedział że to jest zakazane.

Gość pysiamod
dzeieki softka za odpowiedz - mnie cos powstrzymalo i nie poszlam na ten termin - bo w tym tyg spodziewam sie miesiaczki - pojde tak jak piszesz po niej...tez tak mi sie wydawalo, ale gin powiedzial, ze to nie ma wplywu:/ mowil, ze to dllatego wiekszosc kaze robic po miesiaczce bo wowczas sie jest pewnym, ze kobieta nie jest w ciazy - a jak kobieta wie na 100% ze nie jest to mozna zrobic to tez w 2 polowie cyklu - i ze nie ma to wplywu na gojenie :// no nie wiem, wole isc jednak po miesiaczce skoro tak piszecie :) zdecydowalam sie na jej wymrozenie by miec w koncu swiety spokoj i w razie czego jak bede w ciazy by zadne zapalenia sie wowczas od niej nie tworzyly. pozdrawiam

Witam. Lekarz stwierdził duza nadzerke, cytologia II na III ( tak w połowie). Chciała mi wymrazac w czasie okresu wiec uciekłam:(((( BRRRR.. Powiedzcie czy przez to ze miałyscie nadzerkę opóźniał sie wam okres? ja juz nie mam 3 tygodnie. ( ciąża wykluczona) PROSZ O ODPOWIEDŹ> Bede wdzieczna pozdrawiam

Gość pysiamod
mi sie nie opozniał, wiec nie wiem czy to normalne - ale moga to byc jakies zaburzenia hormonalne - mi lekarz dał luteine na 8 dni potem odstawilam i okres przyszedl, to chyba niedobor progestronu bo miesiaczki tez opoznialy mi sie nawet 40 dni.

Gość pysiamod
tzn. jak wtedy mi sie opoznial to nadzerki ponoc nie mialam, ale kto ich tam wie, ja to gin nie ufam :/ moze juz wtedy byla i stad sie opozniala - teraz biore ta luteine wiec nie wiem czy bez niej dostalabym normalnie o czasie.

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. A co sądzisz o mojej cytologii?

A jak jest z tym wymrażaniem ? Słyszałam ze nie można w czasie okresu ale jej to nie przeszkadzało:( głupia jakas. Ja tez nie ufam ginekologom:( A przeciez to dla kobiet najwazniejsi lekarze. i grubą kase im płacimy. Ja te opóźnienie to moze jeszcze mam bo brałam antybiotyk na ta bakterie w żołądku - hlicobacter pylorii i mam problemy z żołądkiem ogolnie:( no ale nie wiem juz sama co o tym myslec. 08.08 ide do gin - juz setnej chyba:) moze trafie wreszcie na dobrego gin:((