Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Honorcia

Ból Brzuszka przy tabletkach

Polecane posty

hej. brałam trzy opakowania Ovranette potem zmieniłam na Loestrin 30. i biorę drugie opakowanie. Prawie od pierwszej tabletki zaczął mnie boleć brzuch a raczej podbrzusze i jajniki. Czy to normalne? czy to spowodowane tabletkami anty? bo ja nie słyszałam o takich skutkach ubocznych.

Gość tez mnie boli
ja biore 3 opakowanie Diane i tez zaczelam odczowac bol w jajnikach - szczegolnie w prawym, czasami odczowam tez bol plecow w okolicy ledzwiowej i zastanawiam sie czym moze byc on spowodowany: seksem, pettingiem, przewianiem (chociaz cieplo jest) czy to od tabletek ?

mam to samo, a biore Microgynon:( tylko u mnie to trwa ok 2 tygodnie:( boje sie czy to nie jest wpadka kurde mam takiego stresa ze hej;( macie jakis pomysl? Bo oszaleje;( Zwlaszcza ze ok 3 tygodni temu wzielam jedna tabletke o 8 godzin za pozno ale podobno zachowane jest dzialanie antykoncepcyjne:( jesli wiece cos to piszcie bo ja tu oszaleje;(

Gość ale ale ale
nie chce cie martwic ale ja slysza;am ze mozna wziasc tabletke tylko o 4 h pozniej....ale nie martw sie ja tez czesto tak przezywam ze jestem w ciazy bo brzuch mnie boli czesto !!!! jezeli nie wymiotujesz to nie bo sie !!! wiesz moze te bole powoduje stres...musisz poczekac do okresu wiem ze te czekanie jest okropne ale nie ma co zrobic!!! jak masz kase to zrob sobie test dla pewnosci , wiesz mi szkoda wydawac za kazdym miesiacem 10 zl bo niestety jeszce sie ucze i nie mam wlasnej kasy....acha ile masz lat bo to tez istotne ...trzymaj sie i napisz ..

no ja mialam okres, bo teraz wlasnie jestem przy czwartej tabletce nowego opakowania(trzeciego) i okres normalnie mialam ale wiem ze podczas brania tebletek to nie jest wskaznik:( no i boli ciagle. Mam 17 lat. Aha co do stresu to tak, stresuje sie ta sytuacja, ale to to bol inny, jak podczas okresu i w taki jak opisala \"tez mnie boli\" - ledzwie i jajniki. Co do tego dzialania to wiem ze mozna do 12h i wszystko jest ok, czytalam tez wypowiedzi dziewczyna na forum i braly i nic sie nie dzialo tylko skad ten bol:(?

No włąsnie skąd ten ból... Zaczyma się troszkę martwić.. ale wydaje mi się, że to od tabletek, bo boli mnie tylko podczas brania a w czasie przerwy te bóle przechodzą..... A poza tym jak to jest z tym okresem przy braniu tabletek? jak bierze sie tabletki i jest się w ciązy to mimo wszystko ma sie okres?? BO ja słysząłam, że włąsnie przy tabletkach to się nie ma okresu jak sie ejest w ciąży

kurnaaaa;( ja wariuje... z tego co wiem to okres podczas brania tabletek nie ma zwiazku z ciaza, jest on w wyniku odstawiania tabletek, nie jest normalnym okresem. Nie wiem skad ten bol sie bierze ale jesli ktos wie to blagam niech napisze bo osiwieje:(

Hej poczytałam se o tym bólu brzuszka i jest napisane, że to skutki uboczne tabletek. Wtedy bóle wystepują nie ciągle a raz na jakiś czas.. np kilka razy dziennie:( Ktos gdzieśtam napisał, że to źle dobrane tabletkia u mnie żadnych innych skutków ubocznych nie mam.. i bóle też się zmniejszają... więc chyba jest wszystko w porządku

Dzieki Honorcia:) wielkie buziaki dla Ciebie:* troche mnie uspokoilas, oby bylo jak mowisz:) heh ja tez nie mam zadnych skutkow ubocznych, troszke zmienil mi sie smak, czasem mam doly ale to mija przy pomocy mojego faceta:) mam nadzieje ze przejda nam te bole... Jak cos sie dowiesz to pisz szybciutko:) nio i jak inne dziewczyny tez mialy bole to wpisywac sie czy bylo to cos groznego... Pozdrawiam

nio niby o tym wiedzialam ale co innego czytac to zanim sie wezmie pierwsza w zyciu tabletke a co innego jak jest sie w trakcie i ma sie takie problemy:) zupelnie inaczej to wyglada... Dzieki i buziaki naprawde pomoglas baaardzo:* 🌼

Gość greentea
A mnie (chyba) przestalo bolec, tzn od 2 dni nie boli,a bolalo ok tygodnia. Troszke mnie tylko wnetrze boli ale to od wczorajszego seksu. za tydzien w poniedzialek powinnam dostac okres,ale mimo wszystko boje sie.tabletki przyjmowalam regularnie. Iskierka od kiedy bierzesz MIcrogynon?? i jak sie czujesz? mi zostaly 3 tabletki Diane i cale 4 opakowanie i chyba skoncze z nimi,bo wole przejsc na \"typowe\" pigulki anty. a ze jestem mloda i nie mam wlasnej kasy to chcialabym te refundowane. pozdrawiam.