Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
wiekszosc lekarzy to konowaly i taka prawda.tak naprawde jak nie maja pomyslu na leczenie to najlepiej powiedziec ze juz nic nie pomoze i juz

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
dziekuje depressif za odp

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
a te silniejsze leki to androkur i te co wczesniej pisalads tak??to je sie laczy z anty??dobrze zrozumialam ?

pozwol, depressif, ze skieruje w Twoja strone pststnia wypowiedz na dzis, zanim nie zajme sie pozyteczniejszymi rzeczami niz dyskusja z Toba. (a tak na marginesie: o 11.02 pisalas, ze sie zegnasz (nie po raz 1. zreszta) - to czemu wciaz wracasz tu jako uporczywe widmo?) jestes tak zapieklona, ze byc moze nie zauwazylas, ze ja nie zyczylam Ci (w odroznieniu od Twoich wypowiedzi), zebym byla \"zarosnieta malpa\", nie pisalam w Twoja strone, ze \"zal ci d*pe sciska\", czy ze kogos \"objezdzasz\". zauwaz takze, ze w odniesieniu do Ciebie zaimki pisze duza litera, co w naszym (i nie tylko) kraju uwazane jest za przejaw szacunku. niestety, nie da sie powiedziec tego o poziomie Twojej wypowiedzi. jesli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, to powtorze jeszce raz, ze nie mam problemow z zazdroscia. i nie zycze sobie, zebys przedstawial mnie jako osobe zazdrosna przed innymi Forumowiczkami. co zas sie tyczy przeklenstwa, to ja nie kierowalam nic pod Twoim adresem, a za atak i zyczenie wszystkiego najgorszego chyba nie mozna uznac moich postow. przemysl za to, czy Twój sąd życzeniowy o małpie nie zwróci się w Twoją stronę.

ja pomimo tego problemu nie zwątpiłam w Boga i ta wypowiedz ze siedzą tu same zakompleksone baby jest nie na miejscu , to forum zostało stworzone żeby można sie było zwierzyć ze swoich problemów a nie życzyć by ktos został bardziej zarośniętą małpą to po prorstu ja przeczytałam to myslałm ze z krzesła spadne ja może i mam ten problem ale nie żywie nienawiści do nikogo ani tym bardziej nie czuje potrzeby plucia jadem na iinych. Myśle depresif ze pomimo tego iz bieszesz ten lek frustracja nadal cie ogrania bo zachowujesz sie jeszcze gorzej niz kobieta która tego problemu nie zaznała. a pozatym skoro jestes zadowolana ze swojego ciała to w jakim celu muisz tak mieszać z błotem inne dziewczyny na tym forum

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
ciesze sie ze z tym problemem nie jestem sama dziewczynki i ze zawsze oge tu zajrzec i sie wyzalic :-)

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
ide dzis z moim facetem na randke i nie mam zamiaru sie przejmowac tymi wloskami :-)

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
depressif i ffffffffffffff dajmy juz spokoj.bylo minelo.depressif wyciagnala do Ciebie reke ffffffffffff wiec po sprawie :-)

ok faktycznie przeczytałam wcześniejsze strony a teraz już wszystkie do końca

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
no i super nie lubie takich sytuacji...

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
no to fakt

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
szkoda ze nikt nie umie wynalezc skutecznego leku dla nas takiego ktory by zlikwidowal calkowicie nasze owlosienie ale to tylko moje marzenia he he

Gość Ania31
Witam po dłuższej przerwie. Widzę że tu kłótnie znów nastały. Więc i ja się wypowiem. depressif jeśli Tobie lek pomaga to się ciesz ale nie wyzywaj nikogo i nie życz komuś tego co Tobie nie miło. (chodzi mo te zarośnięte małpiszony) I mam do Ciebie kilka pytań w związku z finasterydem. Czy miałaś robione usg nadnerczy i badane hormony nadnerczowe o którcyh tu kiedyś pisałam? I jeśli tak to lekarz na podstawie tych badań wydał opinię że to hiperandrogenizm pochodzenia nadnerczowego. I piszesz że nie bierzesz żadnych antyków bo nie możesz ale chyba chociaż plastry jakieś stosujesz co? Bo w przypadku brania tego leku ciąża jest niewskazana, płód będzie uszkodzony. Lek działa teratogennie. Acha i kontroluj sobie jajniki tak co 2 miesiące chodz na usg endowaginalne bo słyszałam że finastery może uszkodzić jajniki u kobiet.I badaj sobie poziom estradiolu i inne hormony kobiece co jakiś czas bo lek napewno na nie w pewien sposób oddziaływuje Mam nadzieję że Ci lek pomoże. I kontroluj wątrobę. Pozdrawiam Wszystkie Panie.

a ja nie wiem czemu ale jakoś ostatnio nie czuje żalu jesli chodzi o te włosy to moze nie jest akceptacja ale jakiś dziwny dystans do tego wszstkiego i ta myśl ze i tak nigdy nie bede kimś kim mogłabym być super laseczką chyba brakuje mi polotu by być kimś takim bo nie umiem z rezygnować z bluz i dresów nawet za sportem mi sie tęskno zrobiło to biegam codziennie wieczorem i chyba znowu czuje ze jestem sobą...

Gość Ania31
A co do Diany to jej nie można brać więcej niż pół roku, tak samo jak Androcur. Wiem to od mojego lekarza. Diane lekarze już nie powinni przepisywać bo to jest lek starej generacji, w niektórych krajach i USA już wycofany ze sprzedaży. Yasmin, Jeanine te leki nie działają słabiej od Diany tylko mają inny skład, nie obiążają organizmu skutkami ubocznymi a działają antyandrogennie. Słabe działanie antyandrogenne mają Cilest, Yasminelle i Marvelon.

Gość Ania31
depresiff ale jak kiedyś kogoś znajdziesz to o tym pomyśl bo to jest bardzo ważne. I dobrze że badania robisz. Acha a jak byłaś z receptą w aptece nie przyglądały się Tobie ze zdziwieniem panie farmaceutki? Ten lek masz refundowany?

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
ale dlaczego nie zdecydujesz sie na ciaze??

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
ja nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka ale moge miec z tym problemy bo szanse na zajscie w ciaze przy pco sa male no ale sa...

Gość Ania31
Leczenie nie jest podobne. W przypadku nadnerczowego się innaczej leczy. I podstawą jest usg nadnerczy, każdy endokrynolog o tym wiem. 17OHP jak jest podwyższone, wynik podejrzany między 2, a 10 to się robi test z ACTH i dopiero to daje pełny adres. DHEAS i 17OHP to nie wszystko. Bada się jeszcze kortyzol, stężenie steroidów w moczu, aldosteron i to daje dopiero obraz nadnerczy czy ok czy nie. I jeszcze dobrze jest zrobić wolny testosteron bo on jest odpowiedzialny za działanie biologiczne dla naszego organizmu.W przypadku h. nadnerczowego bierze się pabi-dexmethason lub cortef. Na nadnercza innego leku nie ma. Wiem to bo czytałam dużo na necie i do lekarza. U mnie na szczęście z nadnerczami wszystko ok. Tylko PCOS. W przypadku h. jajnikowego pomagają leki anty, leki do stymulacji owulacji które zawierają żeńskie hormony i pomaga gdy leki na stymulację nie działają na jajniki laparaskopia, jajniki sa ponakłuwane, pęcherzyki zlikwidowane a to w tych pęcherzykach jest nagormadzony testosteron który na skutek błędu nie przemienia się w estrogen.

Gość Ania31
Ciąże mnogie si e coraz częściej zdarzają. Coś jest w środowisku no i leki hormonalne.

Gość Ania31
To masz oki wyniki. 17 Oh to też od cyklu zależy bo w fazie lutealnej to oprócz nadnerczy hormon produkuje również ciałko żółte. W ciąży też jest dużo 17OHP. W PCOS jest czasami podwyższony 17OHP. Jeśli można wiedzieć to ile płacisz za fina? Podejrzewam że około 70 zł?

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
oooo to ciekawie wiec moze i ja bede miala dwa bobaski bo moja mama jest z bliźniąt:-)a ja wolalabym tego uniknac i miec jedno

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
no ale to juz niestety nie ode mnie zalezy

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
mi tez ostatnio strasznie wypadaja wlosy

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
kurcze nie dosc ze mamy te wlosy wszedzie to na dodatek klopoty z tymi na glowie z cera i niektore z nadwaga tak jak ja :-)

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
ja mam 21...

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
tez sie ciesze ze on to rozumie..to mnie utwierdza w przekonaniu ze sa jeszcze porzadni faceci w ówczesnym swiecie.nigdy nie zrobil mi zadnej przykrosci.przez dwa lata nawet nie wspomnial mi ze wie ze mam problemy z owlosieniem...dopiero niedawno sama aczelam ta gadke.a on na to ze mu to absolutnie nie przeszkadza,ze jestem piekna i ze kocha mnie taka jaka jestem bez wzgledu na wszystko.i ze rózni ludzie to rozne problemy

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
nikt nie jest idealny.kazdy czlowiek ma jakies kompleksy i w ogole.

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
depressif nie krzycz ale teraz zadnych.....

Gość a.l.e.x.a.n.d.r.a
po prostu szukam dobrego lekarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się