Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

ogolnie ten babydream ma bardzo dobry sklad choc ja jakos nie lubie uzywac kosmetykow dla dzieci :)

Mnie po tym babydream z telocapilem skóra zrobiła się super aksamitna na brodzie, do tego ten affinitone! Żyć nie umierać! Wypróbuję też te Twoje musy.. :-) Wow! Ależ pięknie mi się zaczyna rok! :-)

ja mialam ten pierwszy od gory, ale oprocz tragicznego zapachu on jest tak ciezki i oleisty ze w ogole mi sie nie wchlanial , on ma dobry sklad ale mysle ze bardziej jest dla osob z bardzo sucha skora wrecz atopowa , a do telocapilu chyba sie nie nadaje takie jest moje zdanie bo jest zbyt tlusty , jesli chodzi o balsamy dostepne w Polsce ktore chcecie uzywac z teloapcilem moim zdaniem najlepsze sa te garniera 7 dni dlatego ze maja rewelacyjny sklad sa lekkie i super sie wchlaniaja mialam wszystkie i moim zdaniem najlepszy jest ten z mango- na lato bo jest bardzo swiezy i lekki i ten z miodem- na zime bo bardziej nawilza i chroni:) musze leciec kochana bo ide z mezulem na obiad buzki :) wpadne wieczorkiem :*

Oprócz babydream kupiłm też Nivea mleczko odżywcze w granatowej butelce z formułą Hydra IQ Skóra bardzo sucha.. Ty kiedys wkleiłaś też link do nivea w białej butelce.. Co to było? wiem, ze to nie była ta seria pure&natural.. Pewnie już wyrzuciłaś opakowanie.. :-)

Emilko, ostatnio patrzyłam na te "garniery" i zauważyłam że mają jakiś paraben! I dlatego go nie wzięłam.. :-(

Gość Malinowa_Róża
Ale kusicie tym telocapilem czy bioxetem;) Mam takie pytanie odnośnie tych kremów, który z nich jest lepszy do twarzy? Poważnie się nad nimi zastanawiam, gdyby je połączyć jeszcze z leczeniem hormonalnym, może obeszło by się bez laseru... :)

constance nie tego nie mialam, a ten wczesniejszy nivea ktory wklejalam nazywal sie blyskawicznie nawilzajacy balsam byl w bialej butli z niebieskimi napisami, tez byl super, ale na moim balsamie garniera nie jest napisane ze ma jakies parabeny

malinowa roza telocapil nie jest kremem to plynny specyfik ktory dodaje sie do kremu balsamu itd nie wiem co ci poradzic bo ja na twarz uzywam tylko bioxetu moze wyprobuj jedno potem drugie i zobaczysz co na ciebie najlepiej dziala:)

Dzieki Emilko, ale ogolna zasada przy szukaniu balsamu to zero parabenow, gliceryna jak najdalej w skladzie wymieniona, obecnosc linalool no i mozliwie jak najmniej skladnikow? Czyli jest duzo balsamow z nivea ktore spetniaja te kryteria.. A co do garniera.. :-( W Rossmannie spedzilam chyba z godzine na studiowaniu skladu wszystkich mozliwych balsamow.. :-D No i Garnier 7 dni zawieral chyba methylparaben.. Moze to jakies najnowsze "wydanie" :-). A co jest lepsze parafina czy gliceryna w balsamach? Wybacz ze Cie zameczam tymi pytaniami.. Malinowa Rozo, ja bym Ci radzila sprobowac najpierw telocapil z kilku wzgledow: jest tanszy, bardziej wydajny i uniwersalny. Ja zamowilam sobie buteleczke 50 ml tak na probe no i zaluje ze dwoch po 100ml nie wzielam od razu! :-D Poza tym mozesz go stosowac na calym ciele. Ja go mieszam jak juz wspominalam z lotionem dla niemowlat Babydream i nie wiem czy to zasluga telocapilu czy lotionu ale jestem gladka jak pupa noworodka! :-) Dzisiaj rano wstalam i sie glaskalam po brodzie i nie wierzylam! Przy skubaniu pincetka wyrwalam troche wlosow, ale byly one niesamowicie krotkie i niewidoczne!! Dzis do pracy posmarowalam sie bioxetem na brodzie pod podkladem, ale skora jest ciut suchsza po nim niz po Babydream. Smarowalam tez przez 3 dni lydki, ktore wczesniej ogolilam i dzis po 4 dniach sa krociutkie koleczki.. Niesamowite, ze ten telocapil dziala tez na ogolone wlosy! TO SA OCZYWISCIE MOJE SPOSTRZEZENIA I KAZDA SKORA INACZEJ REAGUJE. Przyznam sie, ze troche sie obawialam dawac lotion na twarz, no ale efekty sa zaskakujace! A dalam tylko 25 kropli na 50 mg balsamu. Sama mam jeszcze 2 sloiczki bioxetu do twarzy i 2 tubki bioxetu do ciala bo nakupilam jak szalona no ale trudno.. :-) Mnie osobiscie bioxet tez troche pomogl, nie moge powiedziec, ze nie! Ale telocapil nie ma sobie rownego! :-D

Gość ewelka1
Dziewczyny a co myślicie o dodaniu telocapilu do oliwki na przykład hipp? Nie wiem jaką on ma konsystencję, bo jeszcze go nie zamówiłam, ale mam zamiar, a lubie oliwkę więc pomyslałam, że może można by było dodać go do oliwki?

Ewelka, sprobuj.. Ja tam nie lubie sie natluszczac. Tylko wybierz taka oliwke, co ma prosty sklad.. Bez tych chemikaliow zbednych.. :-) Zrob sobie probke z 50 ml oliwki albo i polowa tego. Zawsze mozesz dokupic jakis balsam i robic nowe mieszanki.. :-) Ja do tego celu uzywam szklaneczke po Nutelli z pokryweczka, w ktora byla zaopatrzona. Do mieszania uzywam lyzeczki ceramicznej i nia tez nakladam uwazajac by nie dotykac nia do skory. Potem lyzeczke myje i mam do nastepnego uzycia. Pozniej ze szklaneczki latwo jest wybrac resztke balsamu i nic sie nie marnuje. Nastepnie myje szklanke, pozostawiam do wyschniecia i sporzadzam nowa miksturke. :-)

constance to nie tak jak myslisz :)nie ma jednego idealnego skladu dlatego ze w kazdym kosmetyku jest mniej lub wiecej skladnikow szkoldiwych i to nie jest tak ze musi byc to czy tamto zeby dany balsam/krem byl ok, to zaley od szeregu skladnikow ktore polaczone ze soba szkodza lub pomagaja , to wyzsza szkola jazdy :)co do parabenow one sa nawet w nawilzanych chusteczkach dla dzieci i w malej ilosci naprawde krzywdy nie zrobia :) co do dodawania telocapilu do oliwki-zdecydowanie odradzam telocapil nie rozpusci sie w oliwce jest za tlusta

wkurza mnie jedna rzecz jesli chodzi o twarz , jak powyrywam wloski to i tak widac slady po nich lub czarne kropki jak zaczynaja rosnac z daleka widac taki ciemniejszy cien na mojej twarzy tzn brodzie pewnie macie to samo ale mnie to potwornie zlosci brrrrrrrrrrrr :/

Gość Malinowa_Róża
Emilka, Constance, dziękuję za odp.;) Constance, co do tych parabenów, gdzieś na forum o niemowlętach było napisane, że właśnie kosmetyki Babydream z Rosmann'a... Emilka, mam tak samo z tymi cieniami i kropkami po depilacji. Mi osobiście najbardziej przeszkadza wąsik, tam jest największy cień, jak u faceta brrr... Poli, co się nic nie odzywasz? Nieładnie;p

dzieki Emilko :-) Malinowa Rozo, ale zo co o tym Babydream pisali? ze dobry czy nie? W skladzie nie ma parabenow... znam ten problem z tym cieniem.. Mam takie po bokach brody.. A jak nie sa szare to sa fioletowe, bo zmeczone wyrywaniem.. Dzisiaj znow wygladam troche gorzej - musze po powrocie do domu zrobic sobie peeling bo mam cos w rodzaju gesiej skorki i broda wyglada jak ogolona.. a nie wyskubana.. To sa chyba te odrastajace wlosy co unosza skore i dlatego taki efekt.. Jednak bioxet mnie zaczyna wysuszac..

Gość Malinowa_Róża
Constance, na tym forum jakieś matki bardzo polecały produkty Babydream. Właśnie, że są dobre, nie mają parabenów, nie uczulają itp.;) Mnie też tworzy się często gęsia skórka na brodzie, chyba masz rację, to od wyrastających włosków...

a ja jeszcze zapytam Emilke o balsamy firmy Cien z Lidla, bo kiedys cos o nich wspominala.. czy one sa rzeczywiscie dobre pod wzgledem skladu? nadaja sie do naszego telocapilu? :-)

znowu mam problem z wklejeniem linka , chodzilo mi o balsam firmy Joanna nazywa sie Z Apteczki Babuni ja mam ten miod i mleko , ma 500 ml a kosztowal niecale 12 zl :)

Gość ewelka1
Dziewczyny a nie myślałyście o depilacji laserowej, chociaż tego wąsika, albo brody? Za te obszary nie płaci się aż tak dużo, a może akurat podziała. Ja jeszcze nie mam aż tak ciemnych tych włosów, ale jak z czasem takie się zrobią (chociaż mam nadzieję, że nie) to na pewno spróbuje depilacji laserowej.

u mnie laser nie wchodzi w gre bo ja wiekszosc wloskow mam jasnych zreszta on nie daje 100 % efektow wiec szkoda by mi bylo kasy i i tak bym sie nie skusila

Gość ewelka1
Emilko a w jaki sposób pomaga Ci ta wierzba i palma? Włosy wolniej odrastają, są słabsze w niektórych miejscach? Jaśniejsze?

rosna wolniej duuuuzo wolniej kiedys wyrywalam wloski z twarzy 1 x dziennie teraz 1 x na 3 dni, jesli chodzi o cialo kiedys depilowalam sie 2 razy w tyg teraz 1 x , poza tym wloski odrastaja ciensze slabsze i jasniejsze sa cale gole placki

Gość ewelka1
No to super :) Fajnie jest poczytać, że komuś się udaje, to daje nadzieje :)

no ciesze sie :) oby tylko bylo coraz lepiej i ich efekt sie nie zatrzymal lub nie cofnal :)

dziewczyny dam wam dobry sposob na depilacje okolic intymnych jesli chcecie :):)ona gwarantuje zero pozdraznien przynajmniej u mnie . otoz: dzien przed depilacja (robie tak 1 x na 3 dni)po wieczornej kapieli smaruje miejsca intymne oliwka dla dzieci, bardzo nawilza i natluszcza wiadomo, na drugi dzien rano podczas kapieli gole miejsca intymne maszynka, a po kapieli smaruje balsamem do ciala, natluszczenie dzien wczesniej oliwka powoduje ze skora jest bardzo natluszczona nawet podczas kapieli i nawet po umyciu okolic intymnych , ta oliwka wsiakneta w skore robi swoje i chroni przed uszkodzaniami, wloski mi nie wrastaja skora jest nawilzona a podraznien brak :)

ale tu ostatnio moich postow coz co robic jak sie jest kura domowa to i czlowiek ma czas :D constance mam jeszcze pytanko do ciebie-jak uzywasz na twarz telocapil to z czym go mieszasz ? z jakims kremem czy zuzywasz go z tym balsamem do ciala?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się