Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AMER

co dajecie do jedzenia swoim 8 miesięcznym dzieciom

Polecane posty

Prosze o wpisy, jak wy karmicie swoje maleństwa i co one lubią najbardziej . Pozdrawiam

juz byl ostatnio taki topic;) moja mala uwielbia winogrona jablka i cos tam j eszcze w jogurcie, bodajze gerbera, ale ogolnie to mam potworny problem z karmieniem jej, wszystko wyplowa i w zwiazku z tym mam pytanie, jesli dziecko wyglada i zachowuje sie zdrowo, ma 8 miesiecy i ciagle glownie jest na piersi, jedynie czasem cos jej sie wmusi, czy jest to niezdrowe dla niej??? czy mam ja zmuszac do jedzenia???

Z tego co się orientuję takie dziecko MUSI już jeść też inne rzeczy. Organizm mocno rośnie i bardzo porzebuje warzyw, ale przede wszystkim mięsa!!!!!!!!!!!! Absolutnie nie powinna być głównie na piersi Ja na mojego Szkraba mam taki sposób, że jak nie chciał jeść zupek mięsnych (nie samkowały mu) to mieszałam mu z zupkami jarzynowymi, które uwielbiał albo z mlekiem. Tak właśnie najczęściej radzą lekarze. Jeżeli dziecko nie akceptuje nowego smaku, nalepiej wymieszać jedzonko z mleczkiem, nawet odciągniętym z piersi! :D Powodzenia!

Ja też zastanawiałam się co jest najlepsze i jak karmić niemowlę. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości proponuję zakup profesjonalnej książki, która wszystko dokładnie tłumaczy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.