Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorim

Harmonet a wiek

Polecane posty

Gość dorim

Jeśli bierzesz Harmonet, napisz ile masz lat. Nie boisz się,że te tabletki mogą mieć zbyt mało hormonów dla Ciebie? (polecane dla nastolatek) Czy bolesne nabrzmiałe piersi i ból brzucha (jak przed okresem) od ok. 14 do 21 dnia brania Harmonetu no norma? (ogólnie biorę od 2 cykli, w poprzednim nie miałam takich objawów)

Gość Harmonetka 23
mam 23 lata dla mnie bol piersi to niestety norma, a pod koniec blisterka to masakra - tak mnie bola :(

Gość ........... W ............
Ja mam 21 lat i tez biorę Harmonet. Odnośnie bólu piersi- u mnie sprawa jest trochę skomplikowana dlatego,że boli mnie zawsze tylko jedna pierś,druga pobolewa,ale to raczej mało dokuczliwe. Zaczęłam się martwić,bo to chyba troche dziwne,że jedna pierś boli a dri\uga nie.Zapisałam sie do lekarza na USG...Chociaż kto wie,może to rzeczywiście wywołane tabletkami.Na przykład teraz mnie nie boli,najbardziej pobolewa tak 8-16 dzień...Dziwne nie?

Gość dorim
ok, a ile już bierzecie Harmonet? naprawdę potraficie zaufać tak niskohormonalnych tabletkom? bo mi jakoś trudno..

Gość Harmonetka 23
biore juz hmmmm... pomyslmy od listopada 2003

Gość eeelllwiiira
czyli harmonet ma malo hormonów i jest dla nastolatek tak ? a co z innymi tabletkami anty czy yasmin jest dobry dla nastolatki? czy ma dobra ilosc hormonow:>??

Gość agusia18
brałam, ale kończę

brałam harmonet przez ok 3 lata i byłam z nich zadowolona- regularna miesiączka,mniej obfita i miej bolesna

Gość Nikka11111
Brałam Harmonet ponad rok! Jak zaczynałam to miałam niecałe 17 lat (wiem to mało, ale cóż)! Byłam zadowolona bardzo, bo piersi mnie nie bolały (za to się powiększyły :)) i miesiączki były regularne (bez bólów)! Teraz zamierzam własnie Yasmin brać!

Gość eeelllwiiira
??

Gość Harmonetka 23
ja place 34,70

bralam Harmonet przez ponad rok (gdy zaczelam mialam 19 lat) ale po tym czasie okazalo sie ze sa dla mnie za slabe (pojawily sie plamienia i nieregularnosci w cyklu) i obecnie biore Cilest z ktorego jestem zadowolona pozdroofka

pochodziłam po aptekach i najtaniej znalazłam za 29,33:)

Gość rhiana
Niska dawka hormonów wcale nie oznacza, że Harmonet jest tylko dla nastolatek. Jest on dla drobnych dziewczyn, bądź kobiet, których organizm reaguje już na niewielką ilość hormonów. Jeżeli pojawia się plamienie, oznacza to, że dawka jest zbyt mała, lecz jeśli pojawiają się bóle piersi, to dawka jest wręcz zbyt duża... a Harmonet jest preparatem o najmniejszej ilości hormonów...

a czy działa równie skutecznie jak tabletki o wiekszych dawkach hormonow?

Gość dorim
ona-24, też właśnie chciałabym to wiedzieć! czy działanie jest takie samo. Do września zeszłego roku brałam przez 2,5 roku Microgynon, bardzo dobrze sie po nim czułam, ale ginekolog zalecił tabletki o mniejszej ilości hormonów. Ja sie tak się zastanawiam nad tym Harmonetem od pewnego czasu a tu proszę problem jak na zawołanie - skończyłam listek we wtorek, wczoraj powinnam dostać okres i... nic. Zawsze dostawałam w ten sam dzień, ale pocieszam sie,że to na razie 2gi listek Harmonetu, wiec może być jakieś przesunięcie.. Tylko ten ból piersi od 2 tygodni.. i ból brzucha.. Co myślicie?? ps. kiedy, biorąc tabletki, mogę zrobić test ciążowy, aby był skuteczny??

Gość rhiana
Z tego co wyjaśnił mi ginekolog, to jaka dawka hormonów jest potrzebna zależy od organizmu. Czasami już mała ich dawka jest zupełnie wystarczająca. Zresztą, biorąc tabletki, orgaznizm sam pokazuje, czy dawka jest wystarczająca.

Gość rhiana
kasiulkaaa a w jakim mieście mieszkasz?:)

Gość dorim
ja płacę 32zł. - trójmiasto 22zł?? super! szkoda, że u nas nie ma tak tanio

Gość dorim
rhiana, czyli mam rozumieć,że jak są plamienia to oznacza,że dawka jest za mała, tak? czy są jakieś inne objawy wskazujące na to?

Gość rhiana
dorim, takie informacje podał mi mój ginekolog, a podobno jest to bardzo dobry specjalista:)

Gość dorim
rhiana, mówisz, że jak dawka hormonów jest za duża to bolą piersi. Biorąc Microgynon, który ma ich więcej, nie miałam takich objawów a przy Harmonecie mam. dziwne, nie? ale może po prostu organizm tak reaguje po długiej przerwie w tabletkach. Zobaczę jak bedzie w następnym cyklu. Od wczoraj zauważyłam jeszcze u siebie niepokojące bóle głowy, mam nadzieję,że to nie wina tabletek! Nie chcialabym ich zmieniać, bo ponoć są całkiem dobre. A Ty bierzesz jakieś tabletki? i w ogóle to skąd jest ten ginekolog? o dobrego specjalistę trudno, więc dlatego pytam:)

Gość rhiana
Ból piersi jest jednym z objawów zbyt dużej dawki hormonów, ale może być też poprostu wynikiem brania tabletek... Ja biorę Harmonet i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Piersi na początku mnie balały, lecz po ok miesiącu było już raczej dobrze. Jedną z możliwości, dlaczego bolą, może być to, że od hormonów niektórym kobietom biust się powiększa, a często jest to związane właśnie z bólem... Nie jestem specjalistką, więc moja wiedza jest baaardzo ograniczona:) Co do bólów głowy, to może być niezliczona liczba przyczyn, od tabletek zaczynając po choćby zbyt malą ilość wypijanych przez nas płynów:) Ja już przez odpowiednią dietę i odpowiednią ilość wody (gdyż nic innego nie piję:)) pozbyłam się bólów głowy. Ale niestety nie każdy ma tak łatwo:) Ja jestem z Łodzi, więc "mój" pan ginekolog też jest z tego miasta:)

Gość super harmoneta
ja mam 22 latka, harmonet biore rok-od tamtych wakacji,od samego poczatku ich stosowania nie zabezpieczam sie w zaden inny sposób,poza tym okres jest co do godziny regularny,nic mnie nie boli,ani piersi ani głowa,nie mam też żadnych innych objawów ubocznych,jak dla mnie jest bardzo dobry;)

Gość zastanawiam sie
Ja tez biore Harmonet ale od niedawna.Jak narazie jest ok tlka sa za drogie to jeden minus. Po ostatni opakowaniu dostalam okres ale byl bardzo slaby.Trwal zaledwie dwa dni a potem plamienie.Chcialam wiedziec czy wy tez macie takie krotie miesiaczy przez tabletki? Wspolzylam ostatnio z chlopakiem czesto ale mysle ze nie powinno byc wpadki uwazalismy i nic takiego niepokojacego nie bylo.Lecztroche mnie martwi ten slaby i krotki okres.Jak to jest z wami dziwczyny co? Dziekuje za normalne odpowiedzi.

Gość mimi...
---------> zastanawiam sie spokojnie, tak to juz jest. Ja mam tak skapy okres ze nawet tamponow nie moge uzywac :( ale tak jest i trudno, pogodzilam sie z tym ;) ile trwa? wlasciwie to 1-2dni potem takie plamienie i tyle :)

Gość mimi...
aha a z moim facetem kocham sie rowniez czesto :) mimo skapych miesiaczek widocznie tak na nas i nasz okres dziala harmonet ;)