Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorim

Harmonet a wiek

Polecane posty

Gość hmmm2
ci lekarze to sa naprawde dziwni...pisze wyraznie na instrukcji ze dziala juz od wziecia pierwszej tabletki...a ty piszesz ze po pierwszym listku-co lekarz inny to co innego mowi...bezsensu. Moja mowila ze dzialaja od razu...spoko dobrze ze nie kaza brac pol roku i czekac:))

lina88 mi lekarka poleciła przez pierwsze 2, 3 tygodnie dodatkowo sie zabezpieczać, żeby nie było... oczywiście mówimy, o wzięciu tabletek pierwszy raz w życiu, lub tak jak u mnie - po zmianie tabletek pozdrawiam

Gość siasiulka
Ja nie czekałam tyle czasu , od pierwszej tabletki od razu ogień :-) może to i nie dobrze. Ale czasem ryzykować trzeba. Pozdrawiam :-)

Gość walls
Hej! Harmonet stosuje od około pół roku.nie zauwazylam u siebie oznak ubocznych jak bol,powiekszenie piersi..czy tez krawienie..jednak niepokoi mnie zatrzymywanie wody w organizmie oraz lekkie opuchniecie twarzy...czy moge to łączyc ze stosowaniem tabletek? i jeszcze pytanie.czy gdybym zdecydowala sie zrobic sobie przerwe w braniu Harmonetu..czy wymagana jest wizyta u lekarza.czy po prostu nie otwieram kolejnego opakowania.

Gość siasiulka
No moim zdaniem jeżeli przerwiesz branie tabletek to musisz sie skonsultować z ginekologiem. Nic nie wiadomo ale nie jestem az tak na 100 % tego pewna. Opuchnieta twarz moze wyniknąc z powodu brania tabletek rózne sa tego skutki. zalezy od organizmu

Gość Inka1205
Chciałabym sie dowiedziec po jakim czasie brania harmonetu należy zrobic przerwe. Biore go przez rok i słyszałam ze własnie po roku powinno sie zrobic przerwe. No i nie wiem na jak długo, prosze o odpowiedz:) pozdrawiam.

Gość mikisia
hej dziewczyny, mam do sprzdania 2 opakowania harmonetu,moze ktoras reflektuje? pozdrawiam

Gość siasiulka
Inka 1205 Moim zdaniem na to pytanie najdokładnej i najlepiej odpowie Ci Twój Ginekolog... Pozdrawiam.

Mi harmonet tylko zaszkodził. Podobno nie jest najzdrowszym lekiem szczególnie dla kobiet z problemami takimi jak np PCO

Gość Devangari
hej wszystkim! mam 20lat i podobnie jak czesc z was to moje pierwsze pigulki...tez mam obawy, bo np. moja przyjaciolka (18l) zaczela brac Yasminelle, czuje sie b.dobrze, a podobno ilosc hormonow jest podobna co w Harmonecie... ale ma zupelnie inne gabaryty ciala niz ja tzn ja jestem szczupla (podobnie jak czesc z was) a ona nieco tezsza...powyzsze wypowiedzi bardziej negatywne byly co do Yasminelle - moze to faktycznie kwestia gabarytow?? nie bede moze dopytywac o skutki uboczne bo czytalam caly watek zeby nie powielac pytan :] chcialabym sie tylko zapytac o picie alkoholu, sporadyczne, o picie jakichs naparow czy ziol, czy konkretnych potraw/napojow, bo na innym forum wyczytalam, ze niektore z wyzej wymienionych moga oslabiac dzialanie antykoncepcyjne, czy wiecie moze jak to jest?? No i teraz sie zastanawiam w sumie nad wspolzyciem bez dodatkowych zabezpieczen od razu powiedzmy po kilku dniach brania pigulek (pierwszych w zyciu) :) aaaa no i ciekawi mnie ta przerwa po dluzszym braniu pigulek, czy nalezy odlozyc pigulki na jakis czas? (domyslam sie ze jakos ingeruja w organizm wiec pewnie by sie przydalo) ale jesli tak to na ile i po jakim czasie?? Sorki za tyle textu :D pozdrawiam wszystkie!! :*

dziewczyny może któraś z was miała taki problem przed wyjazdem nie spakowałam tabletek wyjechałam w piątek wieczorem wróciłam w niedziele wieczorem czyli pominęłam2 tabletki bo już w piątek nie wziełam wziełam w niedziele te zapomniane2 i tą co powinnam niedzielną ale już od południaw niedziele pojawiło się krwawienie i to było 8 tabl. przed końcem opakowania czyli wziełam resztę normalnie i nie robiłam przerwy ale teraz mam jakieś plamienie taką skąpą miesiączke ale skąpą naprawde czyli jestem na 4 tabletce z nowego opakowania tak powinno być czy coś mam nie tak zdarzyło się to którejś z was?????

Gość wahająca_22
mam 22 lata. przeczytałam cały Wasz topic :) już jakiś czas zastanawiam się nad wyprawą do ginka w celu przepisania mi tabletek. wiem na pewno, że nie odpuszczę żadnych badań - poza tym chcę zrobić badanie kilku hormonów ze względu na fatalny stan mojej buzi :( teraz pytania bo bojeś się panicznie, że - nie zabezpieczą mnie jak trzeba (coś w psychice) - będą miały wpływ na moją płodność w przyszłośći a naprawdę pragnę dziecka tylko po prostu jeszcze nie teraz :) patrzę, że naprawdę młodziutkie dziewczyny decydują się na tabletki. ja strasznie boję się wszelkich skutków ubocznych. poza tym mam wieczne niedociśnienie :( co o tym myślicie? jestem z chłopekiem 4 lata i najwyższa pora coś z tym zrobić ;) pozdrawiam 🌼

Gość siasiulka
Witam! wahajaca 22 moim zdaniem powinnaś isc do ginekologa i wypytac sie o wszystko co jest mozliwe zanim zaczniesz brac tabletki. Ja jak bylam pierwszy raz rasypałam go mnóstwem pytan, i miedzy innymi te ktore Ciebie trapi. Po tabletkach Harmonet nie ma problemow z zajsciem w ciąze poniewaz sa one slabe i zawieraja małą ilos hormonów , niewiem jak inne ale pytałam sie o to ginka i powiedział ze nie bedzie problemow z tym aby w przyszłosci mies dzidziusia.. Ja ostatnio mam dziwne zawroty głowy, rece mi się trzesą czasem pojawiaja sie wymioty, ale niewiem czy to od tabletek, jezeli tak to je zmienie... no albo jest jeszcze jedna odpowiedz .. bedzie dzidzius no ale chyba nie... biore tabletki regularnie o tej samej godzinie.. no ale zobaczymy dzis ide do swojego ginka. Ale po harmonacie nie mam jakis nie porzadanych skutków ubocznych. Nie przytyłam a o to sie najbardziej bałam. Pozdrawiam serdecznie.

Gość agusia22
czy te pigułki na pewno powiększają piersi?

Gość mela-80
SPRZEDAM hej, mam do odstapienia 4 opakowania harmonet, kupiłam je na zas ale nie bede juz zażywac, odsprzedam po niskiej cenie po 23zł za opakowanie, najlepiej odniór osobisty, ale mozliwa wysyłka kontakt mela-80@o2.pl

Gość STROJEKAT
UWAGA NA OSZUSTKę MELA-80!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE WPłACAJCIE JEJ PIENIęDZY NA KONTO, 01.09 WPłACIłAM JEJ KASę ZA PLASTRY EVRA I DO TEJ PORY ICH NIE DOSTAłAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UWAGA NA NIą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ANETKA80
mam do sprzedniania 3 opakowania harmonetu, kontakt do m nie to lofka80@poczta.fm opakowania nowe nie otwierane wazne do 07.2009

Gość Sabi88
Cześć dziewczyny. Mam 20 lat. Lekarz przepisał mi harmonet, ponieważ uważał że Cilest ma dla mnie za dużo hormonów. Teraz boję się, że to nie będzie wystarczająca dawka dla mnie... ale się przekonam już niebawem. Znalazłam u siebie w mieście Harmonet za 23,95zł i był to dla mnie szok bo z teggo co widziałam to wszędzie był dużo droższy. Pozdrawiam cieplutko

Gość notre dammmmm
Czy są tutaj dziewczyny dobrze po 30-stce,które już rodziły? Lekarz mi przepisał harmonet i mam pytanie jak się czujecie z tymi pigułkami w naszym wieku? czy macie skutki uboczne,ja boję się przytycia i w ogóle wszystkiego.Nie miałam robionych żadnych badań.pozdrawiam i czekam.

Gość notre dammmmm

Gość ladygagalllll
a mi sie syfy po nim wyrzucily ;/

Gość asieńkaj
hej czy ktoś może mi powiedzieć, czy zażywanie antybiotyków faktycznie zmniejsza działanie Harmonetu i trzeba wtedy stosować też inne zabezpieczenie? ciągle jak mam zażywać jakieś lekarstwa to czytam ulotki, zastanawiam się czy mogę stosować te leki skoro biorę pigułki i już mnie to męczy...

Gość karolina87
ponoc antybiotyk obniza skutecznosc pigułki, chociaz moja lekarka powiedziała ze nie, ale ona w ogole jakas dziwna jest. moze zalezy ktory antybiotyk. generalnie przy wypisywaniu recepty trzeba powiedziec ze bierze sie pigułki.

Gość marta1111111
Hejka Ja biore HARMNET i już zaczełam 4 opakowanie, na początku nie mialam jakiś dokuczliwych dolegliwości. Jestem szczupłą osobą wązyłam 47kg przy wzroście 168cm, po braniu tabletek przez 4 misiące waga jest następująca 51kg. Co do skutkow: to mialam nie pochamowany apetyt dalej tak mam ale się hamuje z jedzeniem bo niestety nie mogę się zmieścić w moje ulubione spodnie, mam minimalne skutki nastrojów:płacz śmiech, podczas brania tabletek gdzieś 2-3 opakowanie dostałam drożdzaków, podobno standard przy braniu horomonów( leczenie antybiotykami, koniecznie trzeba iść do lekarza ztym;() Teraz zaczelam brać 4 opakowanie i po okresie dostałam dziwnej brązowej wydzieliny o dziwnym zapachu, chociaż już mi ustała dalej nie wiem co to mogło być?? Zapewne przejdę się z tym do lekarza, jeżeli ktoś miał coś podobnego to proszę o pomoc

Gość opolanka1234
mam 20 lat harmonet biore od roku przy pierwszym opakowaniu mialam przez prawie caly miesiac plamienia ale przy drugim objawy ustaly. zalety harmonetu; przede wszystkim krotsze mniej obfite miesiaczki ok 2-3dni i duzo mniej bolesne niz wczesniej zawsze wystepuja w ten sam dzien , co do wagi to nie tyje ani nie chudne, piersi mi sie nie powiekszyly, apetyt taki sam jak przed zastosowaniem tabletek, antykoncepcja jak najbardziej skuteczna teraz moze cos o wadach przed miesiaczka bola mnie piersi oraz mam straszne wachania nastrojow i jestem bardzo drazliwa. uwazam ze to dobre tabletki antykoncepcyjne polecila bym wam je a co do ceny to ja place 30zl jesli macie u siebie w miescie apteke superfarm to wart do niej zajrzec bo jesli wykupuje sie u nich recepte nierefundowana to dostaje sie bon o wartsci 10zl takze sie opaca:)

Gość anitkaaa
Hej, mam do sprzedania 2 opakowania harmonetu, ktore sa mi juz niepotrzebne a niestety zostaly. Prosze pisac:)

Gość majka106
witam mam do sprzedania 4 opakowania harmonet. kupiłam sobie ale bede odstawiała. daja waznosci jest do 02.12.2010r kontakt majka106@o2.pl

Gość HARMONET
WITAM Ja również brałam te tabletki przez 2 lata. Niestety nie mogę ich brać zostały mi 3 paczki może którejś sie przyda mogę odsprzedać pozdrawiam

Gość majka106
hej mam do odstapienia 4 opakowania harmonetu.w razie pytan prosze o kontakt na maja106@o2.pl