Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchy

JAK ODCZUWACIE PIERWSZE RUCHY PŁODU?

Polecane posty

Gość ruchy

Jak odczuwacie pierwsze ruchy płodu, czy są to jakieś lekkie kopnięcia, poruszanie się brzucha, czy jakieś ukłucia, czy też lekki pojedyńczy ból?

Gość ania 30
Pierwsze ruchy są z reguły delikatne przypominają bulgotanie lub lekkie przesuwanie się w brzuchu dziecka.Na mocniejsze kopniaczki trzeba poczekać aż dzidziuś podrośnie i nabierze siły ale ruchy nie są jednakowej częstotliwości.Są dni w których dziecko jest bardzo aktywne,a są dni że prawie cały dzień przesypia jeżeli jesteś osobą aktywnąi dużo jesteś w ruchu to dopiero kiedy sama się wyciszysz dzidziuś da ci o sobie znać.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
lekkie drgania brzucha

Najpierw myslalam, ze cos mi sie przelewa w jelitach... pozniej jednak zmienilo to \"bulgotanie i przelewanie\" charakter - czuje jak sie dziecko przesuwa w brzuchu - jakby cos w nim plywalo, czasem delikatnie ocierajac sie o scianki... cos niesamowitego ❤️

Gość zmartwiona mamusia
Czy kopniaki w 28-29 tygodniu można pomylić z czymś innym?

Gość zmartwiona mamusia
Proszę o odpowiedź.

Gość zmartwiona mamusia
A u mnie nic! :((( Lekarz mówi, że wszystko w porządku (pierwsze dziecko, poroniłam 4 razy przed tą ciążą), a ja czuję, że coś jest nie tak. Nie bolą mnie sutki, nie miałam ŻADNYCH objawów ciąży, kruszynka się nie rusza. :( Myślicie, że powinnam zmienić lekarza?

koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Każde dziecko ma inną aktywność w brzuszku-ale już ją powinnaś znać.To przecież 28 tydzień. Jeśli się niepokoisz to nie zwlakaj. I zasięgnij porady lek. Zyczę wszystkiego dobrego.