Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Gość kama75
JA MIESZKAM W HEILBRONN NIECALE DWA LATA A DLACZEGO SIE PYTASZ

Kama... pytam z ciekawości, na pewno w obcym kraju jest trudniej:(.

Gość miniaturka
siema ja mam też podobno jakąś nerwice ale objawia sie nudnościami wymiotami ja nie wiem co robić żeby to przeszło mam tak jakieś 5 lat jak nawet dzień wcześniej słysze że czeka mnie coś ważnego zaczyna mnie mdlić a rano budze sie cała spocona i zaczyna sie stenkanie wymioty lekarz powiedział że mam sie uspokoić ale ja sie staram i nic pomóżcie >-:

Gość kama75
PEWNIE ZE JEST CIESZKO BARDZO POLSKA TO MOJ KRAJ CALA RODZINA MOJA JEST W POLSCE W NIEMCZECH MAM MEZA I DZIECI ZADNYCH ZNAJOMYCH TYLKO DOM DZIECI I MOJE CHOROBY MENTALNOS NIEMIECKA JEST STRASZNA NIEPODOBA MI SIE TU ALE W POLSCE 4 LATA TEMU TEZ TO MIALAM ZAWROTY I LEKI TRWALO TO ROK I 5 MIESIECY I TERAZ ZAS MAM NADZIEJE ZE TO NERWICA A NIE COS INEGO

Hej Trudi!!! Ja od dzisiaj opiekuje sie starsza Pania tzn chodze do niej od 18 - 21 i mam jej dac kolacje i leki i dotrzymuje jej towrzystwa, jakos dzien mi zlecial, ale dopadly mnie dusznosci i skoki cisnienia ktorego dawno nie mialam , ale przeszlam sie do niej na piechotke bo to daleko i przeszlo, niedawno wrocilam i teraz odczuwam pieczenia w klatce piersiowej , ale przechodza one na glowe i nawet na nodze je czuje.Kurde w sobote mam gstroskpie tak sie boje ....., leki mam nadal ciagle mysle o tej smierci cholernej, ostatnie noce zasypialam o 5 nad ranem bo nie moglam spac dusilo mnie i czulam sie jak na karuzeli, czasami mam wrazenie jakby dretwienie jezyka- uczucie jakby nie byl moj(poza dretwieniami palcow u nog i rak, czasami mam wrazenie ze jakby cos palilo mnie pod paznokciami).Troche ta babcia mnie pocieszyla ma 84 i teraz prosi o smierc, bo mowi ze juz jej starczy od 19 lat bierze leki bo ciagle jej jest od dziecka miala bardzo wysokie cisnienie i zawal miala okolo 30, pozniej wrzody zoladka itd przeszla naprawde wiele chorob teraz ma m.in. miazdzyce, -twierdzi ze zaden czlowiek nie przeszedl tyle co ona i ze z tym naprawde mozna zyc tylko trzeba chciec i sie nie poddawac.Ja boje sie brac lekow, a ona jest dowodem , ze nie jest tak zle i wszystko jest do wyleczenia, trzeba miec tylko silna wole i sie przemoc.Jak narazie mi jest ciezko- te natretne mysli, leki i dolegliwosci sa tak dokuczliwe ze nie daje rady.Trzymajcie sie cieplutko moje nerwuski :) BUZIACZKI

Ja narazie stosuje naturalne sposoby unikam tabletek, jak biore to tylko ziolowe, albo od bolu jakis ibuprom czy podobne.A wczoraj wypilam przed snem szklane cieplego mleczka i naprawde zasnelam bez zadnych komlikacji, doradzila mi to jedna osoba i chyba zadzialalo, albo to zwykle zmeczenie mnie zmulilo po tamtych nocach.No roznie moze byc ale wole w to wierzyc ze mi to pomaga zamiast truc sie tabletkami,juz teraz widze ze jakis wplyw ma na to wszystko nasza psychika, bo jakos ciezko uwierzyc gdy sie naprawde odczuwa dolegliwosci a wszystkie narzady , ktore bola sa zdrowe parwda??? :)

Mleko zawiera jakiś aminokwas, który działa wyciszająco na układ nerwowy człowieka. Dlatego wypite przed snem, pomaga w zaśnięciu. Nieco \"przymula\", jak to dobrze określiłaś.

Kamila... wspóczuję, może Twoja nerwica wynika po części z tego, że jesteś prawie sama w obcym kraju, którego w dodatku nie lubisz? Babola... jak rozmowa kwalifikacyjna? Julcia... oj ciężko uwierzyć, ciężko, że boli to co zdrowe:(

Gość kama75
To tez napewno sie przyczynilo do tego urodzilam tez dziecko 8 miesiecy temu ale ja mam leki boje sie choroby i smierci bardzo zawsze mysle o chrobach a to dlatwgo ze mam te zawroty glowy i otepienie to jest straszne ciekawe kiedy mi to przejdzie i czy naprawde od nerwicy moze byc taki stan bez zmian codzienie

Gość Szizi
A ja zas nie wiem co mi jest :/ mam podobne objawy z tym ze nie mam typowych lekow raczej mam leki na sferze uczuciowej :/ i raczej wszystko po sobie "zlewam" tzn staram sie zlewac ale jak zobacze ze plyta jest bez pudelka albo ze ktos cos bral bez mojego pozwolenia i poprostu sa to pierdoly i nie chodzi o to o co sie wkurzam tylko ze sie potrafie wkurzyc mocno kluje mnie serce duszno ale potem do konca dnia jestem rozdrazniona i ciezko i inaczej mi na sercu :/ dziwne i nie wiem co to jest czasem jak sie czegos boje tzn z uczuciami to trzese sie niemilosiernie i zimno i wogole serce bije i chce wyskoczyc... czy to tez nerwica?? :/

Kama... to może byc nerwica i może byc tak codziennie, zapewniam Cię, ja miałam tak codziennie przez kilka lat:(. Ja urodziłam dziecko 10 miesięcy temu no i nerwica właśnie teraz wróciła. Szizi... czy to nerwica, nie wiem, moim zdaniem jeszcze nie, ale diagnozę może postawić tylko psychiatra albo psycholog.

Gość kama75
TRUDI BYLAM DZISIAJ PRZEJSC I DZIWNIE MI SIE DZIEJE NOGI MAM JAKIES DZIWNE JAK BY SPIETE I SLABE ZACHWILE ROBI MI SIE SLABO I MAM NERWY CALY DZIEN I TO CHOLERNE ZAPADANIE SIE I SLABOS MIALAS TEZ TAK ODPISZ BO JA SIE ZASTANAWIAM CO TO JEST

Gość Loret-ka
Jak zamienic Lorafen na inny lek mniej uzalezniajacy?

Gość Loret-ka
Czy jest szansa aby wyjsc z grupy lekow typu benzodiazepiny(male ilosci) a przyjmowac inne,czy komus sie udalo?bo ja sie boje lekow probowac...tylko ten jeden jakos toleruje ....ale tak nie do konca...

Kama... miałam to wszystko i wiele wiele innych:(. A czy Ty byłaś u jakiegos lekarza i robiłaś jakieś badania? Loret-ka... nie pomogę, ja leków nie biorę.

Gość kama75
TAK MIALAM ROBIONA TOMOGRAFIE GLOEY JEST OK BADANIA KRWI TEZ JEST OK BYLAM U ORTOPEDY TYLKO MAM KRZYWY KREGOSUP BLEDNIK TEZ MIALAM BADANY I TEZ NIC NIE WYSZLO NIEWIEM CHOLERA CO JEST GRANE WALCZE ALE MNIE TO PRZERASTA BARDZO SIE BOJE

Gość kama75
TY TEZ MIALAS ZNOGAMI JAK BY BYLY CIESZKIE ALBO SLABE SZTYWNE I MIESNIE NAPIETE WTEDY TEZ MAM LEKI

Kama... no to wygląda na to, że to jednak nerwica. Wiem, że się boisz, ale uwierz, z tymi nogami też tak miałam, a jak zaczęłam się na tym skupiać to było jeszcze gorzej i dochodziło do tego, że bałam się wstać, bo nie wiedziałam czy moje własne nogi mnie utrzymają. I doszłam właśnie do wniosku, że strasznie się cieszę, że to już za mną i gdyby nie ta pieprzona hipochondria to byłoby już całkiem dobrze:(

Gość kama75
TYLKO TO JEST TAK ZROBILAM BADANIA I MYSLE DALEJ CO DALEJ ROBIC WIESZ CO JAK BYLAM WCIAZY TO MIALAM KLESZCZA MAZ MI GO WYCIAGNOL A DOWIEDZIALAM SIE ZE KLESZCZE SA NIEBESPIECZNE POWIEM MOJEMU LEKARZOWI O TYM MOZE TO OTEGO JAK MYSLISZ

Gość kama75
TRUDI STYMI NOGAMI ILE CIE CZYMALO BO MNIE 3 MIESIACE I NIECHCE ODEJSC

Gość babola
rozmowa dobrze...ale tej pracy i tak nie wezme...za mało godzin. zaledwie 1/4 etatu.. wiec to mnie nie uządza i jeszcze smieszne stawki za godzine. Dzis jade na wyciieczke nad morze :) osttanio jest duzo lepiej :) pozdrawiam tzrymajcie sie! papa

Gość Szizi
i zapomnialam dodac ze lekko sie wkurze i juz bol glowy gotowy :[ to jest straszne ale ja jestem taka caly czas i byle co ja juz nerwowa i "gryze" wkurza mnie wszystko i latwo ktos mnie potrafi wyprowadzic z rownowagi potem caly dzien sie zle czuje jak sie wkurze :/ ...

Bylam wczoraj na gastroskopii (Boze jakie to straszne!!!!!!!nigdy wiecej) wszystko wyszlo ok, nie mam ani nadzerki ani wrzodow, a zoladek mnie nadal boli jak bolal i te gardlo, a laryngolog powiedzial tez ze wszystko ok, jutro ide dalej na badania jelita, rezonans glowy, rtg kregoslupa,reumatolog , posprawdzam hormony i witaminy.Troche to mi zjamie pewnie znow caly tydzien..., a we wtorek psycholog, mam nadzieje , ze bedzie ok. Nigdy nie mialam problemow z miesiaczka a teraz juz mi sie spoznia dwa tygonie, to chyba z nerwow prawda??, bo nic innego nawet nie wchodzi w gre. Buziaczki dla wszystkich

Gość
Witajcie Czuję się nieswojo, jestem zaniepokojona i omal nie wpadłam w panikę dziś w wannie ( bo znow \"czułam\" gaz... ) Podziwiam Cie Julcia, że dajesz sobie robic te okropne badania. Ja już bym nie miała siły, ale przynajmnoej utwierdzisz się w przekonaniu, że wszystko gra. Pozdrawiam

Gość serafina
Rosa: wez zawolaj ekipe z gazowni by sprawdzili piecyk, nie pobieraja za to opłat.... Moze wtedy bedziesz spokojniejsza....

Dzieki Rosa musze jakos sie utwiertdzic, bo ciagle jakos nie wierze, nie ufam lekarzom, nawet ciezko mi uwierzyc ze wszystko ok z tymi badaniami.Sama sobie sie dziwie , ze poszlam na to badanie , nie spodziewalam sie tego po sobie, myslalam ze uciekne , ale strach przed powazniejsza choroba to przezwyciezyl.Teraz sie jakos dziwnie czuje mdli mnie, brzuch mnie pobolewa i mam takie uklocia dziwne do tego pieczenia w mostku i klatce piersiowej.Czuje sie jak polamana wszystkie miesnie i kosci mnie bola,glownie teraz barki ramiona i tyl glowy az po kragi szyjne.Moze to tez na przeziebienie (tak sie czuje wlasnie), bo mnie trzesie,strasznie mi zimno , siedze teraz owinieta cala w kocu.Ostatnio mialam codziennie wieczorem temp 37 st gora 37,2.Ciagnie mnie pod pachami i boli mnie jak dotykam lewa piers tuz pod pacha, wycztalam o wezlach chlonnych i o goraczce i to sa objawy raka i juz zaczyna sie panika,a do tego zgadzaja mi sie objawy raka jelit.Cholera juz obiecalam sobie ze nie bede czytac, a jak zawsze siegam po lekture z chorobami i to niby z ta mysla aby sobie uswiadomic, ze jestem zdrowa , i kiedy przeczytam objawy to wogole nie beda pasowaly, a pozniej sie okazuje ze wszystko pasuje.Nie wiem co mam juz myslec i robic.Czy ktos wie jak sie bada watrobe???jak to wyglada???

Julcia... jak chcesz się upewnić, że wszystko ok to zrób jeszcze USG jamy brzusznej, wtedy zobaczysz, że z watrobą wszystko ok. Żeby cię pocieszyć powiem Ci, że ja też mam wszystkie objawy raka jelit:). Nawet czuję taki ucisk pod żebrami jakbym miała powiększoną watrobę, no ale robiłam USG jakmy brzusznej i wszystko ok. Znowu boli mnie miednica, wyczytałam, że taki ból może pojawiać się przy przerzutach do kości no i znowu się nakręcam, ale robiłam rentgena i nic nie wykazał, to ja już nie wiem co to jest:(.

Oj trudi wspolczuje Ci, bo wiem co to znaczy.Przed chwilka siedzialm sobie i czytalam gazete, nagle poczulam jakbym sie wbijala w kanape i wrazenie, ze to wszystko co sie dzieje jest nierealne,tak jak bym sie nieczula, wszystko stalo sie takie lekkie, nadgle sie zerwalam i troszke odeszlo, zdarza mi sie to co jakis czas nienawidze tego uczucia, poza tym caly czas mnie dusi, a jak wezme glebszy oddech to bola mnie zebra - moze to cos zwiazane z gastroskopia. Cholera czasem zdarza mi sie ze mam to samo z jezykiem takjakby byl znieczulony i czuje ze nie jest moj,to samo dzieje sie w jamie ustnej a czasami w gardle.Co to za cholerstwo???, ja pamietam ze mialam takie problemy w przedszkolu i w podstawowce , mowilam ze sie nie czuje, wszystko bylo takie nierealne, czuje sie wtedy taka slaba, a zarazem lekka, wszystko jest takie dziwne.Ale ta nerwica jest straszna!!!!!!!:(((((((

Gość Wittajcie
hipochondryczki!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować