Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 kama75
Nerwi ja mieszkam niecale dwa lata i jak bym miala cel wracac do Polski to bym wracala ale mam meza i 4 dzieci u mnie zaczelo to sie kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z 4 dzieckiem no i tak zostalo ciagle mi zle boze dzisiaj zas mam zawroty glowy i zas te nogi jak kamienie a zachwile jak z waty to jest straszne ciesze sie ze Julcia 20 napisala ze nie dostaniemy zawalu bo ja tez sie boje ze moge dostac moj lekarz tez powiedzial ze jestem za mloda na zawal bo mam dopiero 30 lat pozdrawiam cieplo

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agata26
nogi jak z waty tez mi sie robily i mialam takie uczucie jakby mi sie tzreslo serce a do tego kilkusekundowe jakby zaslabniecie i zamroczenie ....a kiedys w nocy obudzilo mnie takie klucie w sercu ze balam sie ze cos mi sie stanie....a mam tylko 29 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwi
czyli wysuwa sie jeden wniosek: skoro jestesmy za mlode na zawal powinnysmy przestac sie tym przejmowac :) szkoda tylko ze latwo przyszlo mi to napisac a nie moge tego sobie jakos wbic do glowy :( bo zawsze mam mysl: a moze ja bede wyjatkiem i umre w wieku 22 lat.... pozdrowionka dla wszystkich znerwicowanych :)

Udost臋pnij ten post

Nerwi jak tez mysle ze bede wyjatkiem i ze umre na zawal jedyna w tym wieku,nawet laryngolog mi powiedzial, ze takie przypadki sie raczej nie zdarzaja.Powiedzial mi, ze slyszal o jednym przypadku , ale to bylo gdzies dawno temu, ze mlody chlopak dostal zawalu ( ale mial wczesniej problemy wczesniej z sercem) poszla mu krew z nosa,ale nie umarl.To samo powiedzia;a moja kolezanka,ktora widziala zawal ojca, on przezyl.Zeby miec zawal musi sie cos dzisac z sercem,on robil badania i zawsze wychodzily zle,leczyl sie juz dluzszy czas i to u nich rodzinne problemy z sercem.Ona teraz tez sie leczy bo ma wrodzana wade i sie nie przejmuje, a ja odwrotnie echo serca wyszlo mi ok, lekarz powiedzial, ze mam zapomniec ze mam serce bo jest tak zdrowe,a ja i tak sie boje zawalu.Tez mi jest trudno w to wszystko uwierzyc, ale my naprawde jestemy za mlode na zawal!!!!za co nas ma to spotkac?Jeszcze nie w tym wieku....Chociaz wiem jakie to trudne by sobie przetlumaczyc :( SLUCHAJCIE JAKIE JESZCZE BADANIA MOZNA ZROBIC NA SERCE OPROCZ ECHO SERCA HOLTER I WYSILKOWE? BUZIAKI

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwi
Julcia20- w takim razie lepiej odpuscic sobie badania, bo po co wydawac kase, skoro wszytskie poprzednie badania byly ok. z tego co napisalas to praktycznie nie mamt szans na zawal w naszym wieku :) i to mnie pociesza :) sadze ze najlepiej bylo by sobie wbic do glowy zejesli chodzi o zawal to mozemy na niego poczekac jakies z 50 lat, a te pieniedze ktore wydalibysmy na inne badania lepiej sporzytkowac inaczej, na jakies przyjemniejsze rzeczy :D przynajmniej ja tak sprobuje zrobic....

Udost臋pnij ten post

no dokladnie tez tak mysle, tylko dreczy mnie dlaczego boli jesli jest zdrowe?ja mialam robione w listopadzie echo serca , holtera nie chcieli zakladac bo powiedzieli ze echo wystarczy jak nic nie wykazalo to holter tez nie wykaze,ale to wysilkowe jeszcze chyba zrobie dla pewnosci, bo ja boje sie nawet biegac:(a jak wchodze po schodach to bardzo szybko sie mecze wogole jak stara babka sie czuje.denerwuje mnie to bo ciagle boli mnie glowa i co chwilke cos innego dokladnie tak jak moja babcia sie zachowuje a jestem 60 lat mlodsza :).Niech to cholerstwo juz odpusci tak szybko jak szybko przyszlo.Trzymaj sie Nerwi :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noni
Chcia艂abym pocieszy膰 wszystkich kt贸rzy obawiaj膮 si臋 zawa艂u-to tylko objaw naszej nerwicy,ja tez tak mia艂am ale na razie mi przesz艂o. Bardzo polecam bra膰 codziennie magnez -to dzia艂a dobrze na serce i na uk艂ad nerwowy. Przy k艂uciach w mostku bra艂am acard- to takie tabletki przeciw zawa艂om zawieraj膮ce kwas salicylowy s膮 dost臋pne bez recepty i opakowanie ok.30tabl. kosztuje nieca艂e 4 z艂. pozatym na uspokojenie validol-zawiera mentol i dobrze si臋 po nim oddycha i uspokaja-jest zio艂owy i nie ma skutk贸w ubocznych.Mnie to pomog艂o.Polecam

Udost臋pnij ten post

Noni a czy ten acard mozna barc kiedy ma sie zdrowe serce?Validol tez bralam jest dobry:)Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noni
Do Julci20. Ja mam zdrowe serce i bra艂am jak mnie k艂u艂o.acard ma ten sam sk艂adnik co aspiryna albo polopiryna S tylko w inej dawce tak偶e nie jest szkodliwy o ile za偶ywa si臋 zgodnie z tym co na ulotce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama75
WITAM MAM PYTANIE DO WAS CZY KTOS Z WAS MA SZUM W USZACH TO TAK JA BY BILO SERCE ALBO BEBENKI DRGALY BO JA MAM TO CODZIENIE CALY DZIEN PROSZE O ODPOWIEC POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Kama,ja mam czasami w艂a艣nie takie wra偶enie jakby serce mi bi艂o w uchu,ale nigdy sie nad tym nie skupia艂am ani te偶 nie martwi艂am sie tym i nawet nie pami臋tam kiedy przechodzi.Mo偶e te偶 powinna艣(chocia偶 to trudne,wiem) spr贸bowa膰 chocia偶 troch臋 o tym nie my艣le膰.

Udost臋pnij ten post

do Kama75 to ja bianka ja te偶 mam problemy z uszami takie uczucie jakby si臋 zatyka艂y i szumi mi w nich ,albo niekiedy wszystko tak g艂o艣no s艂ysze wtedy dwoma palcami zaciskam skrzyde艂ka nosa nabieram do ust powietrza idmucham wtedy robi si臋 lepiej . Nie wiem dziewczyny jak to jest z tymi zawa艂ami ale znam przypadki, u nas by艂 taki 偶e ch艂opak 17 lat dosta艂 zawal ,kobieta 26 lat i dosta艂a zawa艂 my艣l臋 偶e tu nie ma regu艂y. Znajomy poradzi艂 mi 偶ebym sobie kupi艂a nitrogliceryne w spraju i jak czuje 偶e bardzo mnie dusi zaciska w klatce to mam sobie pstrykn膮膰 pod j臋zyk i mi przejdzie a jakby to byl faktycznie zawa艂 to nie b臋dzie no tak rozleg艂y i mo偶na wtedy cz艂owieka odratowa膰 nie wiem co o tym s膮dzi膰 .Tabletki zewieraj膮ce kwas salicylowy takie jak acard czy polopiryna uszkadzaj膮 b艂on臋 艣luzow膮 偶o艂膮dka bo tak w艂a艣nie dzia艂a kwas salicylowy wi臋c trzeba si臋 zastanowi膰 czy warto je bra膰 .Dziewczyny zawroty g艂owy te偶 s膮 chyba od nerwicy bo jak si臋 zdenerwuje to momentalnie zaczyna mi si臋 g艂ucho robic w uszech i zaczyna si臋 krecic .Czy komu艣 dretwiala broda i usta co to mo偶e oznacza膰...........aczy kto艣 mia艂 takie b贸lgotanie kolo serca i takie pieczenie od 偶oladka az do gard艂a ............ko艂o serca i silny b贸l........

Udost臋pnij ten post

Do julci 20 s艂ysza艂am opinie tak膮 od lekarza 偶e tak d艂ugo jak sie bylo w nerwicy tak d艂ugo si臋 z niej wychodzi wcale niepocieszajace bo w moim przypadku jesli nerwice mam 10 lat to znaczy ze 10 lat b臋de z niej wychodzic.Dziekuje za taka perspektywe ale to powiedzia艂 lekarz nie ja .zgodze si臋 z tob膮 dlaczego boli ,je艣li jest zdrowe przecie偶 jesli cos sie dzieje w organizmie to pierwszym sygna艂em jest b贸l.I zawsze mam takie my艣li ze jesli boli mnie serce a w dodatku jeszcze piecze iszarpie nim ko艂acze to musi by膰 chore ..................Jak to zrozumie膰 co o tym sadzicie ...........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babola
bianka > co do tch zawa艂贸w to pewnie ci m艂odzi ludzie mieli powazne wady serca...lub zaawansowan膮 mia偶d偶yce. A co do nitrogliceryny, kt贸ra jak ie zle czujesz psikasz pod jezyk - to nie chcialabym byc na twoim miejscu gdy rzeczywiscie dostaniesz zawal... bo nitrogliceryna jest bardzo silma... i daje sie ja w stanach przedzawalowych a nie na uspokojenie... potem juz ci nie pomoze...bo Twoj organizm sie do niej przyzwyczai. nie wszytsko co pomaga jest dobre...bo na dluzsza mete takie sline leki s膮 straszne dla naszego organizmu i gdy bedzie tzreba - nie pomoga. ale to twoj wybor... ja bym sie na cos takiego nigdy nie zdeydowala... bo wiem w jakich stanach dopiero ludziom podaje sie nitro.. Twoj wybor...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NERwus
witam mam 17 lat mam pewien problem tylko prosze sie nie smiac. na nerwice cierpie od 5 miesiecy pewnego piatkowego wieczoru zle sie poczu艂em i niestety tak juz zosta艂o Nom to tyle o nerwicy. Pewnego dnia pomsyla艂em sobie ze chcia艂bym sie zakochac znalezc sobie bliskom sercu osobe najlepiej z nerwicom zeby mnie lepiej rozumia艂a i wiedzia艂a co czuje . wiem ze pewno wielu z was napisze mi ze to nie miejsce na takie og艂oszenia bo od tego som strony radnkowe itp ale gdzie na takiej stronie znalezc osobe znerwicowanom opd jest prosta nie da sie bo przeciez nie wpise w wyszukiwarke nerwica :) . albo pomyslicie ze jest to czysto g艂upia prowokacja ale nic z tych rzeczy.,Albo ze jestem nastolatkiem nie spelna rozumu :) dlatego pisze na tym forum .Szukam osoby od 16 do 18 badz ewentualnie 19 lat z warszawy lub okolic ale nie koniecznie jezeli ktos chcia艂by odpisac to zapraszam na gg 999958 zg贸ry dzieki jezeli ktos odpisze i za przeczytanie .pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama75
Witam Ja dzisiaj mam straszne zawroty glowy i caly czas robi mi sie slabo boze mam tego dosc zas leze czy ktos ma tak jak ja te cholerne zawroty pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam :) Babola ma racje . nitrogliceryn臋 nosza przy sobie osoby, ktore cierpi膮 na miazdzyce, s膮 zagrozone zawa艂em. Skoro Wy macie wyniki badan serca dobre to nie przesadzajcie z tym, Zreszta nitrogliceryn臋 wydaje si臋 tylko na recepte. I nie dziala ona uspokajaj膮co , tylko rozszerza t臋tnice i obniza cisnienie krwi. Z acardem tez bym nie ryzykowala, raz ze to kwas salicylowy a dwa acard biora ludzie naprawde zagrozone .....u nas jest co艣 innego ;O. Co do zawa艂ow...ponoc na zawal trzeba sobie zapracowac . I fakt, ze Ci mlodzi ludzie ktorzy umieraj膮 na zawa艂 musza miec powazne wady serca. Niestety moja bliska kolezanka, tez zmarla na zawa艂 w wieku 23 lat. Jak si臋 po藕niej okaza艂o miala wade serca , o ktorej nikomu nic nie mowi艂a, Wiedziala o niej tylko ona i jej rodzice. Dretwienie zuchwy mialam tylko raz i my艣lalam, ze wezwe pogotowie ale maz na mnie nawrzeszcza艂 i tak si臋 wtedy wkurzy艂am na siebie i na niego, ze od razu mi to przesz艂o :P.

Udost臋pnij ten post

Kama > tez miewam czesto zawroty g艂owy , np w艂asnie dzisiaj :(. Ale staram si臋 to traktowac jak co艣 normalnego z czym musze zyc i jakos tak mija godzina za godzina :) Nerwus > nikt z osob daj膮cych swoje anonsy na randkach nie napisze ze cierpi na nerwice. I nie rozumiem tez dlaczego szukasz takiej wlasnie osoby ? Wygadac si臋 mozesz tutaj, a lepiej z tak膮 osoba nie przebywac na codzien co si臋 jeszcze wiekszej schizy nabawisz :P Jako艣 nie wyobrazam sobie np zycia z facetem, ktory mia艂by to samo co ja :O. Jak oboje by艣my dostali ataku ? to co wtedy ? W kim miec wtedy oparcie ? kto ma Ci pomoc ? B膮d藕 sob膮 , jestesmy przeciez normalnymi lud藕mi i po co zak艂adac sobie na wstepie, ze musze byc z tak膮\" sam膮 \" osob膮 bo ona mnie bedzie w stanie zrozumiec ? nic bardziej b艂ednego :) G艂owka do gory Babeczki. Przy okazji nasze objawy nasila niekorzystna aura. Oby do wiosny . Musi byc lepiej ;)馃憚.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noni
Ja te偶 mam fatalny dzie艅, mimo 偶e l臋ki na razie mi przesz艂y to jak wychodze do ludzi to wydaje mi si臋 jakbym ich ogl膮da艂a w filmie lub by mi si臋 to 艣ni艂o.To okropne ju偶 czasami mi si臋 wydaje 偶e lepiej mie膰 l臋ki i ni偶 to dziwne poczucie nierealno艣ci. Nerwus zamiast osoby z nerwic膮 szukaj kogo艣 kto jest zdrowy, kto b臋dzie dla ciebie oparciem i wzorem odwagi.Kogos kto ci臋 zmotywuje do walki z chorob膮. Wierz mi 偶e dwie trzes膮ce sie ze strachu galarety to niedobrana para

Udost臋pnij ten post

odpiszcie co robi膰 piecze mnie od 偶o艂膮dka przaezklatke piersiow膮 a偶 do gard艂a jak prze艂ykam 艣line to czuje jakby tam w gardle co艣 sta艂o i nie moge tego po艂kn膮膰 i ci膮 gle mnie piecze ju偶 4 dzie艅 ,czy to objaw przedzawa艂owy.........Bobola co sadzisz o tych objawac... Kama nie przejmuj si臋 tymi zawrotami ja te偶 takie miewam i im bardziej b臋dziesz zwraca膰 na nie uwage i wcz贸wa膰 si臋 wnie tym one bed膮 silniejsze ,musisz normalnie funkcjonowa膰 wszystko robi膰 i to zacznie powoli ust臋powa膰 te偶 tak mam .Najgorsze to te pieczenie co to mo偶e by膰 kto mia艂 co艣 takiego niech odpisze ..........Landryna ma racje pisz膮c o zawrotach ............

Udost臋pnij ten post

Dawno mnie tu nie by艂o , ale widze 偶e jeszcze si臋 nikt nie wyleczy艂. Ja te偶 nie. Trzeba chyba to polubi膰 i nauczy膰 si臋 z tym 偶y膰. Faszerowanie chemi膮 nas nie uratuje a mo偶e rozwali膰 w膮trobe lub nerki. Do bianka 1. Mnie te偶 tak czasem piecze kilka dni, potem mija. Pojawia mi si臋 wtedy nalot na j臋zyku i czuj臋 kwa艣ny smak w buzi. Mo偶e to by膰 refluks tzn kwas i zawarto艣膰 偶o艂adka cofa si臋 do prze艂yku i nas pali. Pij nasiona lnu . Mo偶e pom贸c. Nie jedz wyrob贸w gdzie s膮 dro偶d偶e . Unikaj s艂odyczy. Odpisz czy co艣 pomaga. Pozdrawiam. A to wszystko ze stresu , nerwy 艣ciskaj膮 nam 偶o艂adek i tak si臋 dzieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babola
bianka> tez uwazam,ze to moze byc od zoladka..a zoladek bardzo silnie reaguje na stresy niestety :/ to pieczenie moze tez byc poprostu zgag膮... :) wez jakis ranigast albo cus podobnego na zgage- powinno przejsc..albo przynajmniej mniej byc dokuczliwe. pozdrawiam : ) trzymaj sie.. napewno niedlugo pzrejdzie... aa i straj sie moze jesc troche mniej ostrych rzeczy (jesli takie jesz) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agata26
na walenie serca itp mialam fajny lek ale juz nie pamietam jak sie nazywal :/ wiem ze po nim serce mi tak nie lomotalo i dodatkowo bardzo lagodnie uspokalal a polecam afobam - fajny lek szczegolnie na kulke w gardle

Udost臋pnij ten post

Sluchajcie juz sie przestraszylam, runelo to pocieszenie z zawalem,ze jak sie ma zdrowe serce, ze sie nie zachoruje.Przeczytalam dzisiaj artykul z faktu : \"Kobiety choruja na serce inaczej niz mezczyzni\" - choroby serca u kobiet przebiegaja czesto inaczej niz u mezczyzn.Dlatego lekarze stawiaja zle diagnozy - twierdza naukowcy amerykanscy .U mezczyzn najczesciej dochodzi do zablokowania naczyn krwionosnych dochodzacych do serca.U kobiet pojawiaja sie blokady w wiekszych zylach i malych naczyniach krwionosnych nie przylegajacych de serca.Dlatego zdarzaja sie zawaly serca u kobiet, mimo ze wczesniejsze badania nie wykazaly u nich zwezen arteriach. kurde i juz wrocily wszystki leki, a juz bylo tak dobrze,musze sie dowiedziac jakie badania trzeba zrobic - i czy jest to mozliwe.:(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwi
to faktycznie jest niepocieszajacy artykul... :( dziewczyny co byscie zaproponowaly na nerwobole? chociaz ostatnio zaczynam podejrzewac ze nerwobole mam od kregoslupa bo mnie strasznie boli :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 altea Ja
hej w艂aczam sie bo wiem co to niestety znaczy!! ile to ja g艂upot narobi艂am jak by艂am z艂a i wiecie co?? nieby to lecze ale 偶adnych efekt贸w nie ma :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama75
Witam Bylam dzisiaj na zakupach i mislalam ze padne ciagle robilo mi sie slabo jestem niespokojna boze ciagle mysle o sercu dziewczyny czy macie kolotania serca jak by szybko bilo przes pare sekunt i naraz normalnie albo jak by zwalnialo boze ja tak sie boje ze kiedys mi stanie niech mi ktos powie jak sie zna czy jak miesen sercowy jest zdrowy a ekg wychodzi zle to co to znaczy bo umnie tak jest mialam robione USG serca i jest zdrowe bo ja sama niewiem wiem ze sie boje bardzo jestem zalamana tym wszystkim boje sie cokolwiek robic i te straszne leki ktore mam codzienie niechce umierac mam dzieci. POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Kamy
wiesz m贸j ch艂opak jest zrowy,nic mi nie dolega czasami tyle ma nerwob贸l w okolicach serca a poza tym nie zdrowiutki,wczoraj bardzo sie zdenerwowa艂 i wiesz jak bi艂o jego serce? Przez kilka sekund bi艂o jak szalone a potem z przerwami a raz to chyba przezok.5 sekund wog贸le nie bi艂o.To normalne tym bardziej jak sie denerwujesz,ci膮gle na tym skupiasz,czytam Twoje wpisy,pe艂no tutaj ich,piszesz o wszystkim z wielkim przera偶eniem,tak jakbys czeka艂a na 艣mier膰,pomy艣l gdyby艣 mia艂a umrze膰 to ju偶 dawno bys si臋 przekr臋ci艂a. Ja my艣le 偶e Ty potrzebujesz jakiego艣 silnego bod藕ca,jakiej艣 twardej r臋ki,kt贸ra sie przywo艂a do porz膮dku,bo chyba sam sie ju偶 pogubi艂as. Napewno nie dostaniesz zawa艂u skoro masz dobre wyniki.Nie my艣l o tym tyle a minie,zobaczysz. Masz dzieci to fajnie,bad藕 silna dla nich. Pozdrawiam,a je艣li urazi艂am to przepraszam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bella96
Witajcie, Zastanawia艂em si臋, czy napisa膰 ale chyba jednak to zrobi臋, 偶eby sobie zwyczajnie ul偶y膰. Walcz臋 od 5 lat, ale ... z przerwami. Schemat jest zawsze taki sam: 1. zaka偶enie paso偶ytami przewodu pokarmowego, 2. drako艅skie leczenie du偶ymi dawkami, 偶eby wog贸le toto zdech艂o, 3. nerwica (chyba wegetatywna, cho膰 do艣膰 za pierwszym razem to ju偶 dosz艂o do agorafobii). Nie wiem, jaki zwi膮zek z nerwami maj膮 paso偶yty, ale to chyba nie jest zbieg okoliczno艣ci, empirycznie przechodzi艂em przez to ju偶 2 razy, teraz jest trzeci. To co napisa艂 przedm贸wca jest wydaje mi si臋 bardzo istotne, cho膰 szokuj膮ce - trzeba sobie wm贸wi膰, 偶e nic Ci nie jest i po jakim艣 czasie to minie i nie ma tutaj 偶adnej magii - rozdygotany uk艂ad wegetatywny potrafi dawa膰 w ty艂ek, a trzeba niewiele, 偶eby go rozbuja膰. Je艣li mog臋 jako艣 pom贸c, to zwr贸膰cie uwag臋 na nast臋puj膮cy fakt - mam (macie) koszmarne objawy - mnie podobnie jak i pozosta艂ym tutaj wypowiadaj膮cym si臋 osobom wydaje si臋, 偶e zaraz "zejd膮", umr膮, co艣 si臋 stanie nieodwracalnego. Po czym wystarczy jedna tabletka uspokajaj膮ca i ... problem mija. Gdyby by艂y to objawy choroby, nie by艂oby tak 艂atwo...z drugiej strony, pozby膰 si臋 tgo mo偶na tylko cierpliwo艣ci膮 i pozytywnym my艣leniem. Podejrzewam, 偶e wi臋kszo艣膰 os贸b w tej sytuacji ma przemy艣lenia podobne do moich - fakt, 偶e musz臋 bra膰 jakie艣 tabletki uspokajaj膮ce jest dla mnie pora偶k膮, ale ... chwilowo nie ma wyj艣cia, cho膰 przyznam 偶e staram si臋 jak to tylko mo偶liwe odsuwa膰 je od siebie i zmniejsza膰 dawki. Jest i jednak 艣wiate艂ko w tunelu - z tego mo偶na wyj艣膰, czego do艣wiadczy艂em osobi艣cie - zesz艂y rok by艂 wspania艂y, nie nosi艂em (nie musia艂em) ze sob膮 termometru, ci艣nieniomierza, ca艂ej armii lek贸w. Po prostu przesz艂o. Pozdrawiam, P. P.S. W艂a艣nie ko艅cz臋 leczenie przeciwpaso偶ytnicze, a nerwy ju偶 daj膮 zna膰 o sobie i to gigantycznie mocno tym razem (ale te偶 dawki lek贸w by艂y mocniejsze).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama75
Dzieki ci bardzo kimkolwiek jestes masz racie w tym co napisalas ale na smierc nie czekam wrecz przeciwnie boje sie ze umre ale czasem nie daje rady POZDRAWIAM GORACO PA KAMILLA

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰