lojka 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Maju - z tym magnezem to u mnie bywa różnie , jak czuje sie ok- to 1 ,. ale jak mam schizy , to nawet 3. Po za tym wmówiłam sobie ,że jak będę się zdrowo odżywiać i uprawiać sport to będę żyła dłużej . Głupie , co? Ale mi pomaga . Skoro mam czynnik , który mnie wyniszcza , czyli nerwicę , to musiałam znależć na to antidotum , czyli coś co przedłuża życia. I tak staram sie dobrze odżywiać , jeżdże na rowerze , zimą na łyżwach . Traktuje to jak lekarstwo , które musi pomóc.Nie wmawiam sobie już ,że nerwica mnie zabije , tylko ,że sport mnie wzmocni i pozwoli dłużej żyć. Wiem ,że to głupie ., ale skoro moje dolegliwości to psychika to szukam też lekarstwa w swojej psychice. Mi to pomaga. dziewczynki , wiem ,że może to co powiem was zszokuje , ale przestańcie biegać po lekarzach . tak naprawdę na świecie nie ma idealnie zdrowej osoby . każdy coś ma , nawet ci , którzy nie mają nerwicy.Jeszcze raz powtarzam , im człowiek mniej wie , tym lepiej śpi. Gabi 147- u mnie zaczęło się podobnie , 9 lat temu zmarła mama, na moich ręcach, tylko - ja, mama i smierć,potem zaraz dowiedziałam się ,że moja siostra nie jest w 100% moją siostra , rok po śmierci mamy zmarła moja przyjaciółka w wieku 30 lat na białaczkę .Ale przecież nie zwrócę im życia, muszę być silna , bo mam córkę do wychowania , ma 11 lat i juz w tej chwili czuje sie z nią bezpieczniej . jest na tyle duża ,że w razie co ,mi pomoże. Myślę ,że jak Twój synek podrośnie też bedziesz czuła sie przy nim bezpieczniej . w tej chwili jesteś na etapie,że to Ty za niego w pełni odpowiadasz, potem on bedzie mógł Ci pomóc.To jest chyba tajemnica mojego jakiegoś tam sukcesu w walce z chorobą. Trzymam kciuki za Ciebie, z czasem bedzie lepiej , uwierz mi, będą ataki , ale znacznie rzadziej i słabsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fermata Napisano Lipiec 6, 2006 Kiedys wam napisze o swojej nerwicy, z ktora sie czesciowo upaoralam, ale niestety nie do konca.....:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maaaja 0 Napisano Lipiec 6, 2006 dziewczyny Zaraz wychodzę. Ale akurat taki upał, że już mi się robi słabo, a w dodatku te emocje!!!Mam nadzieję że lekarka choć dojedzie na tę wizytę no i że wogóle tam trafie sama. Kłuje mnie lewa strona cała, wali serce i ...ach. Ale mam pietra! dzięki za podtrzymanie na duchu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość załamana_wawa_ Napisano Lipiec 6, 2006 powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Kringa ,z Toba tez sie zgadzam,ja tak samo sie zachowuje.gdy mnie dopadnie lęk a nie daj Boze panika-do nie moge myslec pozytywnie,wogole nie moge myslec!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 tylko czarne mysli>>>>> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Maaaja,jak wrocisz,to napisz cos.jezeli to nie tajemnica,to moge wiedziec gdzie bylas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maaaja 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Jestem! No fajnie, już jestem i musze powiedzieć, że ...oczywiście nie było się czego bać. pani przemiła, bardzo ładnie się uśmiechała i cierpliwie słuchała. W nadludzkim tępie opowiedziałam jej swoje życie i obecne męki. Chyba wszystkie???Pani powiedziała, że jest na to lek/i tu wpiszę zaraz jaki, ale zapomniałam karteczki/ Ma kosztować 50 zł-tyle zapamietałam. Jest z tych nowszych a działa podobnie do tego seronilu tylko lepszy bo nie zostawia w ciele jakiś odpadków po sobie.Mam brac 2 miesiące, a po 3 tyg. na kontrolę.Ponoć może tez zachamowac te moje serducho!! To byłaby rewelka!Wracałam uszczęsliwiona jak już dawno nie byłam, choć serce i tak na razie podskakuje. Jutro mam odebrać lek bo w aptece nie było i zamówią na jutro.Ponoć ma działac szybciej niż ten seronil, ale nie uzaleznia i można nawet po nim prowadzić auto.Tyle na razie.zaraz doppisze nazwę leku. Pa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Ciesze sie ze Ty sie cieszysz.tyle w Tobie radosci! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Maaaja,gratuluje Ci odwagi ze w koncu sie zdecydowalas pojsc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Alooooo alooooo dziewczynki;)chcecie sie posmiac,byłam u wrozki wrozka powiedziała ze serce mam zdrowe,ze mam dbac o jajniki i jakaies tam pierdułki babskie,a idbac o nerwy;)hahahahaha polecam taka kobieta moze tak poprawic humor ,ze szok buzkaaaaaaaaaaaaa Wam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Maaaaja a byłas u psychologa????bo chyba cos mnie omineło;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 pipek ano jestem na czarno;)Maaaja doczytałam sie byłłłas u psychiatry chyba ja tez pojde hhahahaahah;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Lojka dziekuje Ci za piekne słowa skierowane do mnie za Ciebie tez trzymam kciuki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 załamana.........wawa dziewkuje za słowa;) Za Ciebie tez trzymam kciuki buzkaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Gabi,wierzysz w ta wrozke? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maaaja 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Jej! Ale tu dziś Wersal! Wszyscy sobie tak pięknie dziękują i wogóle. No dobra, ten lek mam tu karteczkę-I teraz parę wersji bo nie mogę odczytać---Ferawin, Fewarin, Feracin????Ktoś zna ten lek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 FEVARIN-mocny lek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kringa 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Fevarin - nie brałam ale to antydepresant z tych nowszych niz Seronil Ciesze sie ze wizyta przebiegła pomyslnie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gabi147 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Pipek wierze;)grunt to sobie wmowic;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 lek przeciwdepresyjny i przeciwlekowy,moze uposledzac sprawnosc psychofizyczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 nieporzadane-takie jak w kazdym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 nie stosowac razem z beta blokerami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 tzn.rownoczesnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Lipiec 6, 2006 tak pisze w Leksykonie Lekow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kringa 0 Napisano Lipiec 6, 2006 Pipek to zalezy równiez od dawki leku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kringa 0 Napisano Lipiec 6, 2006 poza tym nie kazde działanie niepozadane wystepuje u kazdego. Jak brałam Asentre50 mg działan ubocznych zero a w ulotce zawsze cos musza napisac . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach