Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Hejka CO MI JEST ja nie wiem nie mialam nigdy takich objaw贸w moze faktycznie od stresu a jakie bra艂a艣 leki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lilastars
ja z kolei boje sie wychodzic z domu,z tym wzrokiem taz tak mam i wszystko co sie rusza -samochody,ludzi sprawia ze ma zawroty glowy-praktycznie nie wychodze z domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 comijest
Bra艂am ok. rok czasu Fluanxol! Jak dla mnie rewelacja! Jakbym od偶y艂a na nowo! Czasami pr贸bowa艂am odstawia膰, ale trwa艂o to kr贸tko. Teraz odstawi艂am w marcu i do tej pory nie bior臋. Ale chyba wr贸c臋, bo zio艂owe chyba nic nie pomog膮 :-( A moje pierwsze objawy to: - Silne zawroty g艂owy - B贸le g艂owy - Biegunka (ze 艣luzem - Jelito Dra偶liwe) - Brak apetytu - Nudno艣ci (zw艂aszcza rano) - Rozdra偶nienie - Duszno艣ci (p艂ytki oddech) - K艂贸cie i b贸l w klatce piersiowej - Ko艂atanie serca - Przy艣pieszony puls (ponad 100) - Skoki ci艣nienia - Pocenie - Bezsenno艣膰 - Dreszcze - Napady l臋ku, 偶e "zejd臋 zaraz z tego 艣wiata" - w zimie pojawiaj膮ce si臋 martwe palce - Wypadanie w艂os贸w - Teraz dosz艂o zaburzenie ostro艣ci widzenia, pojawia si臋 minimalny zez - Uczucie pe艂no艣ci w 偶o艂膮dku Zacz臋艂am bra膰 tabletki to jak r臋k膮 odj膮艂 :-) Ale przecie偶 nie b臋d臋 bra膰 proch贸w ca艂y czas..... Kilka razy wzi臋lam po艂贸wk臋 xanax i czasami pije syropek Hydroksyzyna, te偶 pomaga :) Ale Fluanxol polecam! Nie ma skutk贸w ubocznych! A dzia艂a rewelacyjnie! Ja mam chyba nerwic臋 l臋kow膮 i chipohondryczn膮, bo ca艂y czas wyszukuje sobi echor贸b i boj臋 si臋, 偶e mam straszna chorb臋 :-( :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokardka 25
"Ja sk艂adam si臋 z cz臋艣ci niesp贸jnych, przecz膮cych sobie nawzajem Jedna m贸wi chce st膮d wyj艣膰 druga m贸wi ja zostaje Wiem 偶e to jest m臋cz膮ce nie tylko dla mnie lecz dla tych, kt贸rzy ze mn膮 przebywaj膮 M贸wi膮 "nie mog臋 znie艣膰 tych twoich humor贸w i zmian" - pewnie racje maj膮 Bo we mnie jest orkiestra kt贸ra gra膰 razem nie daje rady Jedna cz臋艣膰 zadowolona przyjmuje z pokor膮 wszystkie zmiany Druga na to: pieprz臋, ja nienad膮偶am wysiadam Czasami wi臋c zdarza si臋 偶e nie wiem czego chce Jedna cz臋艣膰 m贸wi jest tak dobrze druga jest tak 藕le" Fisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokardka 25
comijest mam takie same objawy jak ty. kropka w kropke. zdiagnozowali mi hipochondrie, ale srednio wierze w to ze sobie wymyslam choroby... zwlaszcza ze nie chodze do lekarza czesciej jak raz na pol roku z zapaleniem pecherza albo oskrzeli. albo polpascem. albo grzybica. te choroby to chyba trudno wyssac sobie z palca. hipochondria, przeklnelam. udaje?? wydaje?? idz do diabla. znajomy psychiatra w luznej rozmowie powiedzial, ze mam objawy depresji endogennej. to tez mi sie srednio podoba. a czy musi mi sie cos podobac zeby bylo prawdziwe?? chyba chce uslyszec, ze mam zly nastroj, ze samo minie... remodeluje sobie zycie. wychodze na prosta. od 24 godzin nie zmienilam zdania. to po prostu zyciowe mooody blues, slepa zyciowa uliczka... ciiiii

Udost臋pnij ten post

Kokardo, z tego, co piszesz wynika, 偶e w takich sytuacjach co艣 robisz wbrew sobie. pomy艣l co. Czy nie stajesz si臋 sama dla siebie wewn臋trznym krytykiem, kt贸ry ocenia Ciebie i dyktuje Ci pewne zachowania? Nie chcesz tak naprawd臋 z kim艣 by膰, bo ... (powiedzia艂 co艣 nie tak itd), ale jeste艣, bo g艂o艣 w Tobie (mo偶e by膰 to kto艣 z Twojej rodziny, nauczyciel, przyjaciel) nakazuje Ci zachowywa膰 si臋 tak, jak on uwa偶a za stosowne (np. pozosta艅 to, bo to nie 艂adnie tak wyj艣膰 nagle - od razu wszyscy b臋da wiedzieli, 偶e co艣 jest z Tob膮 nie tak\"). Taki g艂os jest bardzo krzywdz膮cy. Musisz u艣wiadomi膰 sobie, 偶e masz prawo wyj艣膰 kiedy zechcesz, masz prawo robi膰 to, na co Ty masz ochot臋, masz prawo kogo艣 nie lubi膰, masz prawo czu膰 si臋 藕le, masz prawo do s艂abo艣ci, masz prawo... (dodaj sobie sama). Anio艂ku, fajnie, 偶e wr贸ci艂a艣! Witaj w domu - wielkim wirtualnym mieszkanku, gdzie jeste艣my razem. Jakby kto艣 si臋 pyta艂: egzaminy zda艂am, czekam teraz na obron臋. Musze przygotowa膰 jeszcze prezentacj臋 pracy, przet艂umaczy膰 ja na angielski, przygotowa膰odpowiedzi na zarzuty recenzent贸w, no i najwa偶niejsze obroni膰 si臋. Potem obiad (prawie jak na 艣lubie) z komisj膮, znowy przem贸wienie, podzi臋kowania, przem贸wienie promotora i recenzent贸w i WOLNO艢膯!

Udost臋pnij ten post

NETKO, pewnie chodzi Ci o odzia艂 leczenia nerwic na Sobieskiego. Trzeba miec skierowanie od lekarza. Podobno s膮 skuteczni. Nie wolno si臋 kontaktowa膰 z rodzin膮, poniewa偶 czasem to w艂a艣nie rodzina jest przyczyn膮 k艂opot贸w - musz膮 odizolowa膰 pacjenta od wszelakich wp艂yw贸w i stworzy膰 mu laboratoryjne warunki, w kt贸rych uczy si臋, jak sobie poradzi膰 w realnym 艣wiecie. Je艣li si臋 nie myl臋 by艂a tam Pipek, ale nie jestem do ko艅ca pewna, Spytaj j膮, mo偶e co艣 Ci wi臋cej opowie. Trzymaj si臋 dzielnie i 偶yj, bo warto, bo cho膰 zdaje nam si臋, 偶e s艂o艅ce znikn臋艂o, ono jest i 艣wieci tak偶e dla Ciebie. Musimy nauczy膰 si臋 i艣膰 艣mia艂o przez 偶ycie, bo ono jest tak偶e nam ofiarowane w prezencie. Co艣 zepsu艂o nasze postrzeganie 艣wiata, zapomnieli艣my, jaki potrafi byc piekny i bezpieczny, ale musimy sobie to przypominac ka偶dego dnia: \"艢wiat jest piekny i bezpieczny, a ludzie potrafi膮 by膰 heroiczni. Warto 偶y膰 i trzeba cieszy膰 si臋 ka偶d膮 najmniej wa偶n膮 chwil膮, 偶e co艣 s艂yszymy, widzimy, odczuwamy i nie koncentrowa膰 si臋 na tym, 偶e co艣 przeszkadza, ale wci膮偶 to widzimy, s艂yszymy, odczuwamy - wci膮偶 JESTe艣my. I jeste艣my bardzo, bardzo wa偶ni! Buziaki s艂odkie Ci przesy艂am.

Udost臋pnij ten post

Hejka wszystkim z rana jak pech to pech wsta艂am sobie rano o 7 zeby sie wybrac do fryzierki posz艂am a tam sie okazalo ze dopiero o 12 mnie przyjmie bo tyle ludzi buuu Zycze milego dzionka wszytkim :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokardka 25
pelasia dziekuje ci baaardzo baaardzo jest dokladnie tak jak mowisz. ale nie rozumialam tego tak dobrze. jestem bardzo wymagajaca od siebie samej osoba. nakladam na siebie presje na perfekcjonizm. nie wiem czy potrafilabym sobie odpuscic. nawet sprzatajac dom, gdy sobie odpuszczam jedna szafke, czuje poczucie winy. do tego robie doktorat. w wypasionej instytucji. lepszej w europie nie ma. nie musze mowic ze jest cisnienie takie ze glowa mala. malo tego. jest presja ze strony rodziny. ze zlapalam pana boga za nogi, ze miliony chcialyby byc na moim miejscu ze jestem niewdzieczna.... do tego odwolana data slubu, bo tesciom sie nie podobalo. a narzeczony, jak pajac posluchal tatusia i mamusi. narzeczona? narzeczona jest wyrozumiala, polknie zmiane daty jak pelikan. tylko dlaczego wciaz mi to stoi oscia w gardle? miotalam sie strasznie dlugo. pol roku moze wiecej. kazdy dzien w placzu, bolu, emocjonalnej nieprzytomnosci. postanowilam rzucic doktorat. robic cos prostego. byc sekretarka, kelnerka, recepcjonistka. dac sobie czas na mysli. zrobic podyplomowo awf i zostac instruktorka fitnessu. ufff koniec z nadambitnoscia, grzeczna wzorowa uczennica. chce byc prosta kobieta, ktora wychodzac z pracy, zamyka drzwi i nie wraca myslami do niej az do kolejnego poranka. chce pisac wiersze i piec ciasta. chce hodowac bazylie w doniczkach. w poniedzialek skladam wypowiedzenie. mam nadzieje, ze nie zmienie zdania po raz milionowy...

Udost臋pnij ten post

Kokardka witaj :):) szkoda mi sie robi jak cie czytam tyle juz osi膮gn臋艂as zastan贸w sie nie podejmuj pochopnie zdania nie martw sie przyjdzie czas na wszystko moze ten dodatkowy stres zwiazany z ze zmiana slubu tez tak na ciebie zadzia艂a艂 buziolk pozdrawiam papapa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
natrectwa leki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
mam nerwice lekowaMecza mnie natrectwa. Szczegolnie o smierci.Boje sie sama siebie. Leczee sie juz dlugo. Biore LEXOTAN Nie zawsze udaje mi sie walczyc z tym. Prosze o rade

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czestotliwosc
odwiedzin i wpisow na tym podanym forum mnie rozwala......raz na kilka dni cos naskrobia ,zenada ,do kasacji!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do aniolek
a skad wrocilas ,gdzies wyjezdzalas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokardka 25
liduszko, dziekuje za dobre slowo. daleko zaszlam. kariera stala sie moim obowiazkiem. robilam cos dla kariery, ale nie dla siebie. data slubu, nawet nie przeniesiona tylko zawieszona w eterze. mysle ze to mnie zabolalo najbardziej. masz racje. powoli oddalam sie od najblizszej mi osoby, zwlaszcza ze czuje, ze mnie nie slyszy, nie rozumie. nie zna mnie. jak tu nie plakac. coraz czesciej watpie, ze przejdziemy razem przez zycie. wiesz, juz zdecydowalam, ze rezygnuje z doktoratu. ta mysl naprawde daje mi spokoj. chce wrocic na pare miesiecy moze 2 lata do Polski, zamieszkac w Trojmiescie, moc sluchac szumu fal... likwidowac ten topik? zabawne. to zbiorowa psychoterapia, jeden z najuzyteczniejszych tematow wsrod chlamu bzdur na tym forum. dobrego wieczoru...

Udost臋pnij ten post

Witam wieczorowo!!!! :) Jesli chodzi o terapie na Sobieskiego to ja chodzilam,ale nie do szpitala,tylko do Centrum Psychoterapii.nie bylam tam odizolowana.Poprostu 4 razy w tyg.po 3 godz,chodzilam na terapie grupowa.Bylo ok. Uwazam,ze dzieki tej terapii pozbylam sie wiekszosci objawow-zrozumialam skad wziely sie moje leki i nauczylam ponowac nad panika.lapia mnie niekiedy rozne objawy ,ale radze sobie bez lekow.W bardzo sporadycznych momentach biore tabletke.A najwazniejsze ,ze dzieki psychoterapeutom i lekarzowi zeszlam z lekow-AFOBAMU,ktory bralam ok.1,5 roku. Tak napisalam ,bo Necia byla chyba zainteresowana,a Pelasia napomknela,ze ja chodzilam.Jesli ktos chce wiedziec wiecej ,to jestem do dyspozycji. A teraz zmykam juz spac! 馃槾

Udost臋pnij ten post

Kokardko, to bardzo wa偶ne, zeby艣 robi艂a w 偶yciu to, co jest dla Ciebie, ale nie znaczy to, 偶e musisz zrezygnowa膰 z tego, co trudne. Pozbywaj膮c si臋 trudno艣ci, napotykamy kolejne, bo takie jest 偶ycie. Pomy艣l, czy powinna艣 rezygnowa膰 z doktoratu. Mo偶e nie, moze on jest jakim艣 Twoim marzeniem, pragnieniem, ale skoro presja na uczelni, kt贸r膮 wybra艂膮艣 jest tak wielka, i my艣lisz o rezygnacji z tego, do czego dosz艂a艣 (niew膮tpliwie ci臋偶k膮 prac膮), mo偶e jest jeszcze wyj艣cie po艣rednie: zrobi膰 doktorat na innej uczelnie czy w innej instytucji. Zastan贸w si臋, czego pragniesz tak naprawd臋 -Ty, nie Twoja rodzina, ale te偶 nie Twoje l臋ki, kt贸re ch臋tnie zamkn臋艂yby nas wszystkich w domu. Czasem trzeba zrezygnowa膰 z czego艣, czasem mo偶na z tego nie rezygnowa膰 do ko艅ca, tylko co艣 sobie u艂atwi膰. Bardzo przykre jest to, co piszesz o swoim narzeczonym. Widze tu jakie艣 zafa艂szowanie z jego strony, trudno艣膰 z odci臋ciem si臋 od decyzji rodzic贸w. Popro艣 go, by wyznaczy艂 dat臋 艣lubu, skoro on j膮 prze艂o偶y艂. Powiedz mu, jakie to dla Ciebie wa偶ne. Mi艂o艣膰 dojrza艂a zak艂ada potrzeb臋 wy艂膮czno艣ci. Ta potrzeba wyra偶a si臋 w pragnieniu \"posiadania\" drugiego cz艂owieka na zawsze dla siebie. Czy on pokocha艂a ju偶 dojrzale i jeste gotowy do 艣lubu, czy potrzebuje jeszcze czasu, by nauczy膰 si臋 Ciebie bardziej kocha膰? Szukaj tego, co jest Twoim pragnieniem. Na pocz膮tku b臋dzie to trudne, bardzo trudne, bo b臋dziesz widzia艂膮 siebie oczami tych, kt贸rzy dot膮d Ci臋 oceniali i nauczyli Ci臋 tylko wymaga艅 wobec siebie. Z czasem b臋dzie coraz 艂atwiej. W ko艅cu zaczniesz 偶y膰 wed艂ug w艂asnego planu. Wewn臋trzny krytyk tez zrozumie, 偶e masz prawo do s艂abo艣ci, b艂臋du, pomy艂ki, bo nie jeste艣 CYBORGIEM. Nie ma ludzi nieomylnych. A naszym najwi臋kszym zadaniem jest zdobycie jednej rzeczy: poczucia szcz臋艣cia. Walcz o to, by艣 to Ty by艂a szcz臋艣liwa, a wtedy zaczniesz uszcz臋艣liwia膰 innych - ca艂kiem nie艣wiadomie. Twoja decyzja o doktoracie, nawet je艣li podj臋ta pod czyj膮艣 presj膮, w jakim艣 sensie by艂a r贸wnie偶 Twoj膮, wi臋c pomy艣l, co mo偶esz zrobi膰, by by艂o Ci 艂atwiej, a 偶ebys mog艂a si臋 spe艂nia膰. Ka偶dy z nas ma inn膮 konstrukcj臋 psychiczn膮 - nie ka偶dy jest zdolny przenosi膰 g贸ry, ale 艣wiat pozbawiony kogokolwiek nie by艂by tym samym 艣wiatem. czasem zadanie, kt贸re wydaje nam si臋 ma艂a, pcha 艣wiat do przodu. Pomy艣l na spokojnie, co jest Twoj膮 decyzj膮, Twoim pragnieniem. Pomy艣l, co chcia艂aby艣 zrobi膰 ze swoim 偶yciem, gdyby艣 nie mia艂a 偶adnej nerwicy. Ja zbyt cz臋sto rezygnuj臋 z ciekawych propozycji, bo pami臋tam o swoich l臋kach. Mo偶e gdyby艣my w pe艂ni si臋 w co艣 zaanga偶owali, l臋ki by odesz艂y? POzdrawiam Ci臋 bardzo serdecznie.

Udost臋pnij ten post

A co do 艂apania Pana Boga za nogi, to pomy艣l sobie, ze jak Go pu艣cisz, On we偶mie Ci臋 na r臋ce i bedzie Ci臋 nosi艂.

Udost臋pnij ten post

witam wszystkich. pelasiu, pipek dzi臋ki za info. zarejestrowa艂am si臋 do lekarza i chc臋 porozmawia膰 na temat tego o艣rodka. nie wiem jednak czy starczy mi odwagi. czy ja wytrzymam? ale w sumie nic nie mam do stracenia.zobacze czy uda mi si臋 dosta膰 skierowanie. Anio艂ek gorace buziaczki dla ciebie. mam nadzieje 偶e czujesz si臋 dobrze.

Udost臋pnij ten post

Czesc!!! Neciu, tam gdzie ja chodzilam nie potrzeba skierowania.Poprostu zapisujesz sie i czekasz ok 3 tyg.Jesli chcesz to moge podac Ci telefon i dokladny adres. zycze milego popoludnia.

Udost臋pnij ten post

pipku ja musze si臋 zapyta膰 o ten o艣rodek gdzie si臋 wyje偶dza na oko艂o dwa miesi膮ce. nie jestem z warszawy i nie mog艂abym chodzi膰 tam co jaki艣 czas.je艣li ju偶 to wyjecha膰. ale dzi臋ki za widomo艣膰

Udost臋pnij ten post

Pipku, ja poprosz臋o telefon i adres. B臋d臋 mia艂a teraz wakacje - mo偶e si臋 zapisz臋?

Udost臋pnij ten post

Pelasiu prosze bardzo namiary-CENTRUM PSYCHOTERAPII UL.SOBIESKIEGO 112 ROG CHELMSKIEJ , TEL.841 26 13

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰