Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

MADZIU 001 zle sie wyrazi艂am,chodzi艂o o kalms,taki zio艂owy preparat,bardzo dobry,polecam. Co do pulsu mam identycznie jak TY, jak zaczynam mierzyc to sakcze momentalnie do 100 i wi臋cej czsami....MASAKRA i tyle!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Do Hej dziewczyny Dr偶enie r膮k w sytuacjach stresowych dopada wiele os贸b, nawet tych kt贸rzy nie s膮 chorzy na nerwic臋. R贸偶nica jest taka, 偶e ty na to zwracasz uwag臋 a innie nie. Denerwuje ci臋 to i sama my艣l o tym, 偶e np. p贸jdziesz na rozmowe o prac臋 bed膮 dr偶a艂y ci r臋ce. Aby ust膮pi艂 ten objaw to wymaga czasu i wielkiej pracy nad sob膮. Same ch臋ci i \"biadolenie\" nic nie pomo偶e. Praca nad sob膮, 偶mudna, trudna, m臋cz膮ca, czasami nie wida膰 efekt贸w ale po czasie nast臋puj膮 pozytywne zmiany. Podstawowe zasady stylu 偶ycia: 1. Rezygnacja z wszelkich u偶ywek pobudzaj膮cych uk艂ad wegetatywny czyli kawa, mocna herbata, papierosy i inne pobudzaj膮ce napoje , zero alkoholu. 2. wysypia膰 si臋 co najmnie 8 godzin. 3. Codziennie chocia偶 15 minut (to jest minimum absolutne) relaks, jaki najbardziej ci odpowiada. Nie ma regu艂y kazdemu co innego pasuje np. trening autogenny Schulza , relaksacja progresywna Jacobsona, joga , albo sw贸j spos贸b np. k膮piel w wannie, lub naprzemienny zimno-ciep艂y prysznic, nie wa偶ne jest co byleby skuteczne, czasami spacer, si艂ownia itd. 4.Stosowanie na codzie艅 domowej psychoterapii zdrowego rozs膮dku. Bo co np. mo偶e ci zrobi膰 kto艣 na rozmowie kwalifikacyjnej, czego si臋 na prawd臋 boisz i dlaczego. Mo偶e masz nisk膮 samoocen臋 z z g贸ry zak艂adasz, 偶e polegniesz wiec pracuj nad swoim budowaniem nowego lepszego wizerunku sowjej osoby. Dobrze by艂oby gdyby艣 mia艂a kogos kto by ci臋 wspiera艂, ale je偶eli nie masz kogos takiego to sama m贸w do siebie, jestem m膮dra, jestem piekna, jestem odwa偶na, jestem przebojowa itd. Nawet jak na pocz膮tku poczujesz op贸r , trudno b臋d膮 przechodzi艂y ci te s艂owa przez gard艂o to nie rezygnuj, tym bardziej prze艂amuj l臋k przed m贸wieniem o sobie dobrze. (prawdopodobnie nie by艂a艣 chwalona i akceptowana w dzieci艅stwie) 5. Codziennie rano po umyciu z臋b贸w zr贸b sk艂on w przod, niech r臋ce bezw艂adnie zwisaj膮, poczuj jak kr臋gos艂up cie si臋 naci膮ga, jak mi臋艣nie rozlu藕niaj膮 si臋, pomachaj sobie nimi tak przez kilka minut. Potem mocno strzepnij r臋ce jakbys chcia艂a je oczy艣cic z piasku. 6. Twoje my艣li lub sytuacje wywo艂uj膮 dr偶enie. To dr偶enie jest zwi膮zane z konkretnymi my艣lami. A czy same my艣li mog膮 wywo艂a膰 objaw dr偶enia? Je偶eli pomy艣lisz sobie \"bu艂ka z mas艂em\" to czy masz dr偶enie r膮k. Przypuszczam, 偶e nie, wi臋c dlaczego masz dr偶enie kiedy my艣lisz o czym innym. Czym si臋 r贸偶ni jedna my艣l od drugiej? Tym, bo sama nadajesz tym my艣lom emocje, kt贸re generuj膮 objaw. (dr偶enie r膮k) Popatrz idziesz do urz臋du co艣 podpisa膰, i co my艣lisz , 偶e zaraz wszyscy b臋d膮 si臋 tobie przygl膮da膰, ocenia膰, podgl膮da膰 .....-----------( te obczucia mog膮 byc na poziomie nie艣wiadomym - i to jest najtudniejsze) ------nie bo kogo to obchodzi , 偶e przysz艂a jaka艣 babka podpisa膰 jakies pismo, nie pierwsza i nie ostatnia, przysz艂a podpisala i posz艂a. Koniec. Co w tym zdarzeniu mo偶e by膰 takiego aby dr偶a艂y r臋ce. Wiem wiem, r臋ce dr偶膮 i co? My艣li mo偶na na chwil臋 zmieni膰 i oczekwia膰 poprawy. Nie ====tak si臋 nie da. Te pozytywne my艣li musz膮 sie wry膰 do m贸zgu, jak wry艂y si臋 te negatywne. Musi powstac tzw. szlak neuroprzeka藕nikowy utrwalony aby da艂 efekt w postaci likwidacji objaw贸w. Ale dlatego m贸wi臋, 偶e to nie jest 艁atwe i szybkie. Ja pracuje nad tym ponad rok. Chodze na psychoterapi臋, kursy, by艂am w sanatorium, relaksuje si臋, i robie wiele dobrzych rzeczy dla sibie, i widze du偶膮 poprawe, wiele mi daje psychoterapia, bo widz臋 te same sytuacje innymi oczami, spokojniej reaguje na to i owo , bo zmieni艂o si臋 moje myslenie. Zy艂am troch臋 w nieprawdzie o sobie i otaczj膮cym mnie 艣wiecie. Psychoterapia zdrowego rozs膮dku wprowadzana powoli daje dobre efekty. 呕yjesz jak czujne zwierz臋, kt贸re spodziewa si臋 ataku.Masz wyostrzone wszystkie zmys艂y, czujesz krew pulsuj膮c膮 w 偶y艂ach, dr偶enie i mysli s膮 jakby grub膮 czcionka pisane w m贸zgu. W psychologi nazywa sie to stan alarmowy. Na jak d艂ugo starcza si艂 by czujnym by膰 zawsze? Ne ma takich zasob贸w aby wytrzyma艂y pernamentne napi臋cie wi臋c um臋czony organizm ju偶 nie wie co jest grane. Najpierw spr贸buj wprowadzi膰 kilka zmian i dyscyplin臋 zdrowotn膮, b膮d藕 konsekwentna, uprata, wytrwa艂a a efekty same przyjd膮 ku twojemu mi艂emu zaskoczeniu szybciej niz si臋 spodziewasz. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Platfuska
To m贸j nick , czemu go sobie ukrad艂as, oddawaj mi nick , ty, ty, ty pomaranczaro , ja tez jestem pomaranczara, bo mam nick na pomaranczowo, ale ty wymysl sobie swoj, a od mojego to sie odczep.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Platfuska
:P :P s艂ysza艂as - czyta艂as?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Platfuska
I jeszcze takie byki mi smarujesz pod moim w艂asnym pomara艅czowym nickiem, to jak to jest m贸w i to zaraz!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Platfuska
Ale skoro Ci tak bardzo zalezy by go mie膰, to Ci go za friko odstapie, tylko wczesniej musze o tym wiedzie膰.:( Teraz tylko troche moge cie pozdrowic tak na p贸艂 trzy cwierci:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depeche mode
ta straszna nerwica

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depeche mode
hey! czy jest teraz ktos na forum aby ze mn膮 pogada膰?

Udost臋pnij ten post

Witajcie nerwuski. jagoda 45 swietna wypowiedz =przekopiowalam i z analizy wynika ze jestem na etapie czujnego zwierza, ale faktycznie brakuje mi sil i chyba wykitujwe -zapisalam sie do psychologa sama juz nie dam rady pozdrawiam czujne zwierze (bardzo trafne okreslenie mojego stanu) pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depeche mode
hey! jestem tu nowa i chcia艂abym si臋 wygada膰 - mo偶e zaczne od pocz膮tku. nerwic臋 mia艂am od zawsze, od dzieci艅stwa, ale chyba wtedy za du偶o si臋 na ten temat nie m贸wi艂o, nie wiedzia艂o wi臋c wszystko spycha艂o si臋 na dolegliwo艣ic typowo fizyczne i badania mia艂am wy艂acznie pod tym k膮tem. a do tych dolegliwo艣ci zaliczy膰 mog艂am przede wszystkim - straszne b贸le brzucha, dr偶enie ca艂ego cia艂a - g艂贸wnie w godzinach wieczornych, stany l臋kowe w nocy - spa艂am nawet z r贸偶a艅cem, potem b贸le g艂owy, skoki cisnienia, duszno艣ci, uczucie "kluski" w gardle, problemy z 偶o艂膮dkiem, natr臋tne czynno艣ci - liczenie trzy razy do trzech bo jak nie policz臋 to komu艣 si臋 cos stanie i to b臋dzie moja wina, sprawdzanie chyba z 1000 razy czy gaz jest wy艂膮czony, jak zgasi艂am 艣wiat艂o to wpatrywa艂am si臋 przez chwile w pomieszczenie czy napewno 艣wiat艂o jest wy艂膮czone, sprawdzanie po kilka razy czy mam wszystko w torebce, porz膮dkowanie dokument贸w w pracy. teraz dosz艂y my艣li natr臋tne 偶e mog艂abym komu艣 zrobi膰 krzywd臋 - g艂贸wnie chodzi o rodzic贸w - mam rygorystycznego ojca, kt贸ry ci膮gle mnie krytykowa艂 i ciagle jest ze mnie niezadowolony, wobec babci - ojciec czuje si臋 niekochany przez babci臋 (swoja matk臋) i swoje frustracje wy艂adowuje na mnie, a babcia faworyzuje pozosta艂ych swoich syn贸w. ojciec zawsze krytykowa艂 moich znajomych, mojego by艂ego ch艂opaka, m贸wi艂 偶e jestem zerem itd, itp. ch艂opak ten pochcodzi艂 z rodziny patologicznej, by艂 opiekunem prawnym pi臋ciorga swojego rodze艅stwa, by艂 te偶 bardzo roszczeniowy, wymagaj膮cy, nie potrafi艂 i艣c na ust臋pstwa, tez cz臋sto mnie krytykowa艂, spotyka艂am si臋 z nim dwa lata w ukryciu i zwi膮zek sam si臋 rozlecia艂. teraz mam innego ch艂opaka - jest ca艂kowitym przeciwie艅stwem - czu艂y, troskliwy, opieku艅czy. na pocz膮tku by艂o super, problem zacz膮艂 si臋 kiedy poczu艂am 偶e chcia艂abym si臋 z nim kochac i chcia艂abym miec z nim dziecko i zacz臋艂am to wszystko wypiera膰 - postawi艂am ultimatum 偶e seks tylko jak b臋de bra膰 antykoncepcj臋 hormonaln膮 no i zacz臋艂o si臋 - hormony da艂y mi do wiwatu - zacz臋艂am by膰 nerwowa, dra偶liwa, agresywna. potem gadka ojca 偶e przed zaj膮ciem w ci膮ze piwnni艣my zrobi膰 badania bo ojciec 艂ukasza ma stwardnienie rozsiane a matka schizofreni臋. m贸j ojciec chcia艂 koniecznie wiedzie膰 na co chora jest matka 艂ukasza, ale 艂ukasz prosi艂 aby nie m贸wi膰. wtedy ojciec powiedzia艂 ze nie mog臋 by膰 tak膮 egoistk膮 bo jak dziecko urodzi si臋 chore to to bedzie problem nie tylko m贸j ale ich te偶. na to ja powiedzia艂am 偶e nie ma si臋 mmatriw膰 bo jeszcze si臋 z 艂ukaszem nie kocha艂am (normalnie bym tego nie powiedzia艂a) to ojciec stwierdzi艂 ze jestem egoistk膮 bo to jest facet a kazdy facet ma swoje potrzeby i nie mo偶na go tak d艂ugo trzyma膰 bez seksu. potem zacz膮艂 mi si臋 odtwarza膰 zwi膮zek z by艂ym facetem - po 6 latach!!! - zacz臋艂y mi si臋 odtwarza膰 takie 偶eczy kt贸re ju偶 dawno zapomnia艂am no i zacz臋艂am oddala膰 sie od 艂ukasza. po prostu zacz臋艂o mnie dopada膰 poczucie winy 偶e w tamtym zwi膮zku si臋 nie uda艂o, 偶e tam m贸j by艂y nie by艂 akceptowany a tutaj 艂ukasz jest, ze to mo偶 emoja wina 偶e tam si臋 nie uda艂o, zacz臋艂am nawet si臋 kontaktowac zby艂ym ch艂opakiem (po 6 latach !!!) aby uzyskac od niego przebaczenie i jakby przyzwolenie na ten nowy zwi膮zek. ten by艂y mnie sp艂awi艂 bardzo niemi艂ymi sms i dosta艂am szoku emocjonalnego, do tego mama wymusi艂a na mnie kredyt ( nie pierwszy), zapo偶yczy艂a si臋 u mnie na 5000 bez mojej wiedzy bo g艂upia da艂am jej do dyspozycji moj膮 kart臋 i ona wydziela艂a mi pieniadzie (wiem ma 26 lat - g艂upota), potem dowiedzia艂am si臋 偶e moja znajoma straci艂a dziecko w wypadku samochodowym i ju偶 ca艂kiem si臋 za艂ama艂am. og贸lnie zrobi艂am w tym zwi膮zku dwa diamertalne b艂臋dy - za du偶o m贸wi艂am o moim by艂ym facecie - a 艂ukasz dobra dusza s艂ucha艂 mnie i s艂ucha艂 jak jaki艣 terapeuta, no i nie da艂am sie ponie艣c w sprawach seksu, chocia偶 bardzo chcia艂am - pamietam 艂ukasz przyzszed艂 do mnie w walentynki i mia艂am ochcote si臋 z nim kochac i mie膰 po prostu dziecko (bylismy ze sob膮 dopiero od miesi膮ca ale czu艂am 偶e to jest to 偶e to jest m臋偶czyzna mojego 偶ycia, ale oczywi艣cie si臋 zablokowa艂am) i to mnie sfrustrowa艂o, potem przysz艂y mysli samob贸jcze no i te natr臋tne 偶e moge komu艣 zrobic krzywd臋 i nie wierz臋 w to 偶e nie zrobi臋, czuj臋 ze g艂owa mi peka, czuj臋 ucisk w g艂owie, czuj臋 ze nie zapanuje kiedys nad soba i to zrobi臋. do tego 艂ukasz o艣wiadczy艂 mi si臋 jak by艂am w najgorszym stanie depresji i nerwicy, przyj臋艂am o艣wiadczyny i wtedy zacz臋艂am si臋 coraz bardziej sypa膰, do tego stopnia 偶e przesune艂i艣my slub - ojciec si臋 wkurwi艂 - postawi艂 ultimatum, 偶e albo slub w czerwcu a jak nie to 艂ukasz nie mo偶e do mnie przychodzi膰 i 偶e jestem egoistk膮, rani臋 wszystkich i og贸lnie mam si臋 wzi膮艣c do roboty bo nic nie robi臋, no i mam straszne my艣li samob贸jcze - ma ju偶 uszykowane tabletki, nie ma juz si艂y walczy膰, ma ju偶 dosy膰 tej nerwicy, tyle lat z nia walcz臋, skrzywdzi艂am 艂ukasza - to mia艂 by膰 taki super zwi膮zek a ja go skrzywdzi艂am , odgrywa艂am si臋 na nim za mojego by艂ego ch艂opaka jak mnie traktowa艂, czuj臋 偶e dzisiaj to zrobi臋, nie wierz臋 w popraw臋, chcia艂am si臋 wygada膰, p艂ac臋 teraz za to 偶e nie by艂a sob膮 w zwi膮zku, ze zaprzecza艂am swojemu instynktowi macierzy艅skiemu, potrzebie seksu, zyj臋 jakby winnym 艣wiecie, wszystko jest obok, nie rozumiem co ludzie do mnie m贸wi膮, nie mam apetytu, pal臋 jak smog...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depeche mode
czy kto艣 mi pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depeche mode
hey! jestem tu nowa i chcia艂abym si臋 wygada膰 - mo偶e zaczne od pocz膮tku. nerwic臋 mia艂am od zawsze, od dzieci艅stwa, ale chyba wtedy za du偶o si臋 na ten temat nie m贸wi艂o, nie wiedzia艂o wi臋c wszystko spycha艂o si臋 na dolegliwo艣ic typowo fizyczne i badania mia艂am wy艂acznie pod tym k膮tem. a do tych dolegliwo艣ci zaliczy膰 mog艂am przede wszystkim - straszne b贸le brzucha, dr偶enie ca艂ego cia艂a - g艂贸wnie w godzinach wieczornych, stany l臋kowe w nocy - spa艂am nawet z r贸偶a艅cem, potem b贸le g艂owy, skoki cisnienia, duszno艣ci, uczucie "kluski" w gardle, problemy z 偶o艂膮dkiem, natr臋tne czynno艣ci - liczenie trzy razy do trzech bo jak nie policz臋 to komu艣 si臋 cos stanie i to b臋dzie moja wina, sprawdzanie chyba z 1000 razy czy gaz jest wy艂膮czony, jak zgasi艂am 艣wiat艂o to wpatrywa艂am si臋 przez chwile w pomieszczenie czy napewno 艣wiat艂o jest wy艂膮czone, sprawdzanie po kilka razy czy mam wszystko w torebce, porz膮dkowanie dokument贸w w pracy. teraz dosz艂y my艣li natr臋tne 偶e mog艂abym komu艣 zrobi膰 krzywd臋 - g艂贸wnie chodzi o rodzic贸w - mam rygorystycznego ojca, kt贸ry ci膮gle mnie krytykowa艂 i ciagle jest ze mnie niezadowolony, wobec babci - ojciec czuje si臋 niekochany przez babci臋 (swoja matk臋) i swoje frustracje wy艂adowuje na mnie, a babcia faworyzuje pozosta艂ych swoich syn贸w. ojciec zawsze krytykowa艂 moich znajomych, mojego by艂ego ch艂opaka, m贸wi艂 偶e jestem zerem itd, itp. ch艂opak ten pochcodzi艂 z rodziny patologicznej, by艂 opiekunem prawnym pi臋ciorga swojego rodze艅stwa, by艂 te偶 bardzo roszczeniowy, wymagaj膮cy, nie potrafi艂 i艣c na ust臋pstwa, tez cz臋sto mnie krytykowa艂, spotyka艂am si臋 z nim dwa lata w ukryciu i zwi膮zek sam si臋 rozlecia艂. teraz mam innego ch艂opaka - jest ca艂kowitym przeciwie艅stwem - czu艂y, troskliwy, opieku艅czy. na pocz膮tku by艂o super, problem zacz膮艂 si臋 kiedy poczu艂am 偶e chcia艂abym si臋 z nim kochac i chcia艂abym miec z nim dziecko i zacz臋艂am to wszystko wypiera膰 - postawi艂am ultimatum 偶e seks tylko jak b臋de bra膰 antykoncepcj臋 hormonaln膮 no i zacz臋艂o si臋 - hormony da艂y mi do wiwatu - zacz臋艂am by膰 nerwowa, dra偶liwa, agresywna. potem gadka ojca 偶e przed zaj膮ciem w ci膮ze piwnni艣my zrobi膰 badania bo ojciec 艂ukasza ma stwardnienie rozsiane a matka schizofreni臋. m贸j ojciec chcia艂 koniecznie wiedzie膰 na co chora jest matka 艂ukasza, ale 艂ukasz prosi艂 aby nie m贸wi膰. wtedy ojciec powiedzia艂 ze nie mog臋 by膰 tak膮 egoistk膮 bo jak dziecko urodzi si臋 chore to to bedzie problem nie tylko m贸j ale ich te偶. na to ja powiedzia艂am 偶e nie ma si臋 mmatriw膰 bo jeszcze si臋 z 艂ukaszem nie kocha艂am (normalnie bym tego nie powiedzia艂a) to ojciec stwierdzi艂 ze jestem egoistk膮 bo to jest facet a kazdy facet ma swoje potrzeby i nie mo偶na go tak d艂ugo trzyma膰 bez seksu. potem zacz膮艂 mi si臋 odtwarza膰 zwi膮zek z by艂ym facetem - po 6 latach!!! - zacz臋艂y mi si臋 odtwarza膰 takie 偶eczy kt贸re ju偶 dawno zapomnia艂am no i zacz臋艂am oddala膰 sie od 艂ukasza. po prostu zacz臋艂o mnie dopada膰 poczucie winy 偶e w tamtym zwi膮zku si臋 nie uda艂o, 偶e tam m贸j by艂y nie by艂 akceptowany a tutaj 艂ukasz jest, ze to mo偶 emoja wina 偶e tam si臋 nie uda艂o, zacz臋艂am nawet si臋 kontaktowac zby艂ym ch艂opakiem (po 6 latach !!!) aby uzyskac od niego przebaczenie i jakby przyzwolenie na ten nowy zwi膮zek. ten by艂y mnie sp艂awi艂 bardzo niemi艂ymi sms i dosta艂am szoku emocjonalnego, do tego mama wymusi艂a na mnie kredyt ( nie pierwszy), zapo偶yczy艂a si臋 u mnie na 5000 bez mojej wiedzy bo g艂upia da艂am jej do dyspozycji moj膮 kart臋 i ona wydziela艂a mi pieniadzie (wiem ma 26 lat - g艂upota), potem dowiedzia艂am si臋 偶e moja znajoma straci艂a dziecko w wypadku samochodowym i ju偶 ca艂kiem si臋 za艂ama艂am. og贸lnie zrobi艂am w tym zwi膮zku dwa diamertalne b艂臋dy - za du偶o m贸wi艂am o moim by艂ym facecie - a 艂ukasz dobra dusza s艂ucha艂 mnie i s艂ucha艂 jak jaki艣 terapeuta, no i nie da艂am sie ponie艣c w sprawach seksu, chocia偶 bardzo chcia艂am - pamietam 艂ukasz przyzszed艂 do mnie w walentynki i mia艂am ochcote si臋 z nim kochac i mie膰 po prostu dziecko (bylismy ze sob膮 dopiero od miesi膮ca ale czu艂am 偶e to jest to 偶e to jest m臋偶czyzna mojego 偶ycia, ale oczywi艣cie si臋 zablokowa艂am) i to mnie sfrustrowa艂o, potem przysz艂y mysli samob贸jcze no i te natr臋tne 偶e moge komu艣 zrobic krzywd臋 i nie wierz臋 w to 偶e nie zrobi臋, czuj臋 ze g艂owa mi peka, czuj臋 ucisk w g艂owie, czuj臋 ze nie zapanuje kiedys nad soba i to zrobi臋. do tego 艂ukasz o艣wiadczy艂 mi si臋 jak by艂am w najgorszym stanie depresji i nerwicy, przyj臋艂am o艣wiadczyny i wtedy zacz臋艂am si臋 coraz bardziej sypa膰, do tego stopnia 偶e przesune艂i艣my slub - ojciec si臋 wk**wi艂 - postawi艂 ultimatum, 偶e albo slub w czerwcu a jak nie to 艂ukasz nie mo偶e do mnie przychodzi膰 i 偶e jestem egoistk膮, rani臋 wszystkich i og贸lnie mam si臋 wzi膮艣c do roboty bo nic nie robi臋, no i mam straszne my艣li samob贸jcze - ma ju偶 uszykowane tabletki, nie ma juz si艂y walczy膰, ma ju偶 dosy膰 tej nerwicy, tyle lat z nia walcz臋, skrzywdzi艂am 艂ukasza - to mia艂 by膰 taki super zwi膮zek a ja go skrzywdzi艂am , odgrywa艂am si臋 na nim za mojego by艂ego ch艂opaka jak mnie traktowa艂, czuj臋 偶e dzisiaj to zrobi臋, nie wierz臋 w popraw臋, chcia艂am si臋 wygada膰, p艂ac臋 teraz za to 偶e nie by艂a sob膮 w zwi膮zku, ze zaprzecza艂am swojemu instynktowi macierzy艅skiemu, potrzebie seksu, zyj臋 jakby winnym 艣wiecie, wszystko jest obok, nie rozumiem co ludzie do mnie m贸wi膮, nie mam apetytu, pal臋 jak smog...

Udost臋pnij ten post

Depeche mode z uwaga przeczyta艂am i powiem ci jedno - najlepiej zrobi艂aby ci osobista rozmowa , sk膮d jeste艣, moge spotkac si臋 z tob膮 , bo nie jeste艣 艂atwym przypadkiem , ale tez nie beznadziejnym. Po pierwsze masz w sobie wiele nagromadzonej z艂osci, 偶alu, prenetsji nie wypowiedzianyc i nie rozwi膮zanych. Nie da si臋 tu na forum jednym zdaniem oswobodzi膰 z tego co w tobie wrze. Ale wszystko mozna zmieni膰, uwierz mi. Ja tez jeszcze rok temu trz臋s艂am sie jak guwno w trawie i chcia艂am zasztyletowa膰 moj膮 matk臋, ale terapia zrobi艂a cuda. Nigdy nikomu nic nie zrobi艂am ,ale takie mysli mia艂am i sama sie ich ba艂am. Terapia u艣wiadomi艂a mi co sie ze mna dzieje, wiec uwa偶am, 偶e jest ci potrzebna pomoc psychoterapeutyczna.

Udost臋pnij ten post

Stokrotko ciesze sie , 偶e moje do艣wiadczenia mog膮 pom贸c. Wazne jest dokona膰 analizy w艂asnego stanu i potem kriok po kroku wprowadza膰 zmiany . Pos艂uchajcie wazne jest aby by膰 w zgodzie ze sob膮 (pod warunkiem dog艂ebnego poznania siebie). M贸wie to na w艂asnym przyk艂adzie, kiedy zy艂am w prze艣wiadczeniu, 偶e to co m贸wi moja matka jest najwa偶niejsze na swiecie i 偶e trzeba to respektowa膰 bezkrytycznie. S艂owa mojej matki zawsze by艂y z poziomu krytyki destrukcyjnej , kt贸ra by艂a atakiem na moja osobe. Jako ma艂a dziewczynka przyjmowa艂am to i nie rozumia艂am jakie to bedzie mia艂o znaczenie w 偶yciu doros艂ym. Kiedy zacz臋艂am mie膰 swoje zdanie, to matka uwa偶a艂a, 偶e sie zmieni艂am na niekorzy艣膰, zrobi艂am si臋 z艂a, krn膮brna itd. Stawia艂a mi takie zarzuty, a potem kazde stwierdzenie matki by艂o atakiem, przed kt贸rym trzeba sie bronic. Wi臋c zy艂am w ciag艂ym napi臋ciu przygotowana na odparcie ataku. Nie umia艂am jeszcze wtedy asertywnie odpowiedziec na ta destrukcyjna krytyk臋, ale teraz wiem, 偶e wystarczy, 偶e powiem \"rani膮 mnie twoje s艂owa\" wtedy kiedy faktycznie rania mnie te s艂owa, \" jestem smutna kiedy mnie nie s艂uchasz \" wtedy kiedy czuje , 偶e mnie nie s艂ucha, albo zmienia sens moich s艂贸w, \"jestem z艂a na ciebie, bo ....... wtedy kiedy faktycznie jestem z艂a. Wa偶ne jest nazwanie uczucia, poprostu jak cie paralizuja czyje艣 s艂owa, to powiedz \"parali偶uj膮 mnie twoje s艂owa\" M脫W co CZUJESZ WA呕NE WIEDZIE膯 CO CZUJ臉 BO CZ臉STO ODCZUWANIE JEST MOCNO WYPARTE DO NIE艢WIADOMO艢CI

Udost臋pnij ten post

Wazne jest aby wiedzic jakie mechanizmy dzia艂aj膮 w naszej pod艣wiadomo艣ci i tak: 1.strach (przed niepos艂usze艅stem) + z艂o艣膰 daj膮 poczucie winy 2. strach (przed innymi) + z艂o艣膰 daj膮 uczucie wrogo艣ci 3.strach (przed opuszczeniem) + z艂o艣膰 daj膮 uczucie zazdro艣ci (o kogo艣) 4.strach + rado艣膰 daj膮 uczucie wstydu 5. strach + smutek sk艂adaj膮 si臋 na uczucie troski 6. smutek + z艂o艣膰 daja uczucie zazro艣ci (o co艣) Depeche mode ty masz w sobie poz. nr 2 st膮d w tobie tyle wrogo艣ci, ale mozna zmienic to w inne pozytywne myslenie.

Udost臋pnij ten post

Madziarka pozdrawiam W Katowicach jest kurs Samokontoli umys艂u Metod膮 Silvy termin od 14-16.12.2007 Miejsce Dom Kultury \"Koszutka\" ul. Gra偶y艅skiego 47 14.12.2007 od 10.00 do 20.00 15.12.2007 od 9.00 - 20.00 16.12.2007 od 9.00 do 15.00 koszt kursu 390z艂. Potrzebne 1 zdj臋cie legitymacyjne Metoda Silvy - jest to kurs samokontroli umys艂u zawierajacy szereg niezwykle efektywnych technik do rozwi膮zywania problem贸w i maj膮cy zastosowanie we wszystkich dziedzinach ludzkiego 偶ycia. Kurs zawiera nastepujace elementy 1. Nastawinie i pogl膮d na 艣wiat 2. poprawa pami臋ci 3. podejmowanie decyzji 4. rozw贸j zdolnosci tw贸rczych 5. kontrola stresu 6. kontrola snu 7. kontrola budzenia sie 8. kontrola zwyczajnego b贸lu g艂owy i migreny 9. intuicyjne rozwi膮zywanie problem贸w 10. kontrola fizjologicznego b贸lu 11. kontrola wagi 12. kontrola nawyk贸w 13. samokontrola zdrowia \"Wiele bada艅 wskazuje na to, 偶e ogromna wiekszo艣膰 chor贸b ma swije 藕r贸d艂o w umy艣le cz艂owieka. nakursie nauczysz si臋 wytwarzania takich warunk贸w wewn臋trznych, kt贸re umo偶liwiaj膮 ci uaktywnienie pozytywnego wp艂ywu wyobra偶e艅 i emocji na twoje zdrowie. Zajmuje sie tym sychoneuroimmunologia, czyli nauka badajaca wp艂yw mysli i emocji na system nerwowy i obronny, Kurs nie jest alternatywn膮 form膮 leczenia, lecz po艂膮czeniem technik Silvy i medycyny klasycznej, daje dramatyczne efekty nawet w teoretycznie beznajdziejnych przypadkach, o czym przekona艂o si臋 juz wiele milion贸w absolwent贸w Silvy na 艣wiecie.\"

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 Jagoda45 bardzo ch臋tnie bym z Toba porozmawia艂a, ale nie na forum, mo偶e na gg. Mo偶e mog艂abys mi pom贸c. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Niej jestem pewna czy to co prze偶ywam to nerwica, ale chcia艂abym normalnie 偶y膰 i sobie z tym poradzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amelka1213
przez nerwice nie spalam ok.10miesiecy,mialam straszne l臋ki,niepokoj.Czulam w tych l臋kach ,ze zaraz zwariuje,ze zabiora mnie do szpitala jako wariatke,Te l臋ki mialam prawie codziennie,mialam bole w klatce piersiowej,bylam z 20 razy na pogotowiu bo mialam takie objawy jak zawal ,,,,ale to nie byla choroba kardiologiczna to byla NERWICA!!!!!!!ale teraz moge powiedziec smialo...-to przeszlosc ,wystarczyl jeden lek,-to mianseryna,to wlasnie dzieki jej czuje sie jak normalny czlowiek,ktory cieszy sie zyciem bez l臋ko,niepokoju i ktory wkoncu moze spac.

Udost臋pnij ten post

sie napisalam i poszlo sie dymac cholewka juszmi sie niechce klikac pozdrawiam nasze starsze nerwuski i te nowe jak stokrotke amelke depeche mode i td

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwica cholerstwo
witam wszystkich jestem obecna witam wszystkich jestem obecna witam wszystkich jestem obecna witam wszystkich jestem obecna witam wszystkich jestem obecna witam wszystkich jestem obecna sie napisalam i poszlo sie dymac cholewka juszmi sie niechce klikac pozdrawiam nasze starsze nerwuski i te nowe jak stokrotke amelke depeche mode i td wszystko mi znika co sie dzieje przepraszam z te podwujne zdania a to pech tyle trudu na marne pech

Udost臋pnij ten post

Cze wszystkim, wpadlam sie pokazac na chwilke, czytam Was caly czas zawziecie, jagoda45, skad Ty dziewczyno masz tyle wiedzy? I to jeszcze wszystko to piszac w takie ladne slowa umiesz ubrac, ze az milo poczytac. Mysle, ze i Ty i nasza efcia, ktora goraco pozdrawiam nadajecie sie na miano \" kierowniczek forum\". Co wszyscy na to? nika28, Ty masz natrectwo mierzenia pulsu, a ja mierzenia cisnienia. Jak wpadne w taki dolek, to potrafie co dwie minuty mierzyc, no bo jak podwyzszone, to moze za chwile spadlo, a jak nizsze, no to jak to nizsze skoro przed chwila bylo wyzsze. A moze jak na prawej rece mam za wysokie to lewej bedzie nizsze, ale co z tego jesli na lewej bedzie nizsze, skoro na prawej bylo wyzsze. No to skoro zle cisnieniomierz wskazowkowy pokazuje, to moze elektronicznym zmierze, ale jak elektroniczny pokaze nizsze to nie wierze i mysle sobie ze napewno klamie bo przeciez ten wskazowkowy pokazywal wyzsze, itp, itd. TAKA JAZDA. Jak juz dojde do siebie to az mi wstyd przed sama soba, ale co moge na to poradzic. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 wam wszystkim:) Beatea tw贸j opis mierzenia ci艣nienia strasznie mnie rozbawi艂 wiem 偶e dla ciebie to udr臋ka ale fajnie to wszystko uj臋艂a艣. Jagoda te偶 jestem ciekam z kat masz taka wiedz臋:) Nika mo偶e spr贸buje ten kalms Depeche mode widz臋 偶e ojciec ma spory wp艂yw na ciebie i to co robisz...mo偶e pomy艣l o tym

Udost臋pnij ten post

amelka wiesz co ja nie ma m problemu ze snem ale pozna艂am taka dziewczyn臋 ito co ona przezywa艂a przez nie spanie to by艂 koszmar tylko ze lek贸w nie mogli jej dobra膰...ciesze sie ze ty dobrala艣

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰