Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serniczka

Włosy wypadają mi wypadają - Capivit A+E ??

Polecane posty

Gość rgthgh
Mariolka92 zrobilas jakies badania ?tarczyca,hormony jajniki?masz regularny okres?

Gość Mariolka92
Tak.Badania miałam zrobione wszystkie i wszystkie wyniki są dobre

Gość tez---
jakie wszystkie badania? ja mialam badana krew na kortyzol, testosteron, DHEA, usg jamy brzusznej wykazalo gruczolaka nadnercza i to jest glowna przyczyna wypadania wlosow. dermat. kazala mi brac capivit piekne wlosy, alpicortE, agapurin i masc robiona do wcierania. poniewaz po 2 m-cach nie ma efektu zamiast masci biore na przemian alpicortE a na nastepny dzien rano i wieczorem loxon5% oraz wymienione tabletki. z usg nadnerczy dopiero pojde do endo i nie wiem jakie bedzie dalsze leczenie.

Gość Mariolka92
No ostatnio leżałam na endo w miedzylesiu i tam miałam zrobine wszystkie badania czekam tylko na jeden wynik.. A leki też już wszystkie stosowałam...A można wiedzieć czy długo Ci już wypadają włosy??

Gość maxsima
Dziewczyny, to brak mikroelementów, a najwięcej krzemu, kupiłam na allegro krzem-aktyw za 13,50 biorę 2 tygodni i powiem,że już są efekty

Gość Mariolka92
Ale wiesz ile ja tych witamin i tego wszystkiego już się nabrałam... nic nie pomaga:(

Gość arla816
ktos kto stosowal capivit a+e zauwazyl ze wzrost sie zwieksza ja mam 175 i nie chce wiecej a wit. a od wzrostu;/

Gość aXalla
mi sie wydaje, ze warto jest takze poszukac zewnetrznych przyczyn wypadania wlosow. czesto jest tak, ze to srodowisko (spaliny, slonce, mroz) ma na nie bardzo niekorzystny wplyw.

Gość 1oo1
no właśnie mi włosy zaczęły wypadać po wakacjach jakoś w październiku i wydaje mi się, że to od słonej wody i słońca. na początku się tym średnio przejmowałam, ale potem to przestało być już śmieszne, więc naprawdę cię rozumiem :) jakoś pod koniec października zaczęłam łykać onozis i na szczotce po kilku tygodniach było zdecydowanie mniej włosów.

Gość Gosiunia89
Mojej mamie włosy zaczęły po ciąży wypadać i długo z tym walczyła (wszyscy lekarze twierdzili, że to normalne) i z tego co pamiętam, to jej też Onozis pomógł.

Gość oby nie wylysiec
kobitki a ile tych wloskow dziennie wam wypada,bo u mnie po umyciu tak z 150 dziennnie. jesli nie myje glowki to ok 100. jestem zalamana. uzywam centrum witaminy oraz wyciag z pokrzywy z mineralami -tabletki. na razie absolutnie nic nie pomaga. wypadaja mi od polowy wrzesnia.

Gość jjjjjgfgfgjf
Mi też hurtem wypadają włosy. Trwa to od dłuższego czasu (z pwoodu choroby gwałtownie schudłam ale teraz powróciłam do dawnej wagi). Boję się, że nic mie nie zostanie ;/

Gość Kleopatra189
codziennie włosy wypadaja do 100 dziennie po umyciu nieco wiecej, czyli jakby nie patrząc nie powinnaś miec problemu z ich szczególnym wypadaniem

Gość psyhoza
proponuje sam olej rycynowy[ tak ten olej na przeczyszczenie, doskonaly jest na wlosy i na paznokcie) albo tez maseczke z olejku rycynowego i jajek.. przepis znajdziecie na necie. proste i nie musicie wydawac duzo kasy... olejek rycynowy- 5 zl?

Gość Lindusia
Boże i Ty te wszystkie tabletki brałaś naraz ??

Gość tez...
weszlam tu po roku i znalazlam swoj wpis. otoz nie mam gruczolaka. zrobilam dokladniejsze badanie na tomografie komputerowym i nic takiego nie wykazal. na usg nadnercza musiala to byc gazowosc jelitowa. czyli dobrze jest nie polegac na jednym badaniu. a wlosy nadal mi wypadaja. tarczyca ok. inne hormony w normie wiec to chyba stres lub dieta.

Gość KXenia
Witam, nie wierzcie w żadne preparaty to strata pieniędzy, wydałam kupę kasy na to dziadostwo. Przede wszystkim takie połykane preparaty nie wchłaniane są przez nasz organizm możecie sobie jeść ile wlezie a efekt będzie marny, przetestowałam wszystko już brakowało mi siły. Doszło do tego, że bałam się myć i czesać włosy bo po przeczesaniu ręką czy szczotką garściami wychodziły mi włosy. Przez przypadek zaczęłam czytać o odżywianiu i wyobraźcie sobie, że niedawno odkryłam, że po przeczesaniu ręką suchych włosów na dłoni nie zostaje nawet jeden!!! Cud? Nie, po prostu zaczęłam zdrowo jeść, orzechy, słonecznik do chrupania do surówek, czasem siemię lniane sypnięte do sałaty. Więcej owoców i warzyw, zero słodzenia napojów, słodycze od święta, zero mleka i pochodnych. Zamiast wydawać pieniądze na leki, preparaty wolę kupić paczkę orzechów, naprawdę polecam, sama to przetestowałam. Nie nabijajcie kasy farmaceutom i lekarzom.

możecie mi powiedzieć czy od razu słyście do dermatologa? chyba najpierw trzeba iść do normalnego lekarza i on daje skierowanie do dermatologa? Mi wypadają garściami i wiem, że to nie musi być przyczyna tylko braku witamin...

Gość pająkowa
do dermatologa nie trzeba miec skierowania.

Stosowałam revalid przez 2 miesiące i nie pomógł mi na wypadające włosy ani nawet nie poprawił stanu paznokci. Dla mnie jest beznadziejny i drogi. Wcześniej stosowałam capivit piękne włosy przez miesiąc ale jedynie paznokcie mi się wzmocniły. Jednak efekt minął po ostawieniu.

Gość agnesz
Kochani - wiem jak to jest gdy wyłażą Wam włosy - nic przyjemnego. Bardzo bałam się , że wyłysieję, dla mlodej kobiety - to tragedia, miałam miejscami b. rzadkie, bałam się je czesać, myć...w wannie podczas kąpieli zawsze pełno, oblepiały mnie moje długie włosy - czułam do nich wstręt - wyciągałam z wody i przewieszałam przez wannę.... To pomogło mnie: tabletki Spironol( na receptę)wg mojej lekarki coś robią z hormonami w cebulkach włosów tabletki antykonc.. jeśli są zaburzone hormony żelazo w tabletkach rano na czczo przez kilka mieś. - jeśli niedobór wyjdzie w badaniach siemię lniane wywar do picia i masowania celem odżywienia skóry głowy, bo gdy stres - jest niedokrwiona i cebulki włosów nie odżywione Lokson płyn do masowania skóry głowy zero farb, suszarek i prostownic ja to wszystko przerabiałam, z doświadczenia polecam .

Gość erreal
Z natury mam baaaaardzo gęste włosy. Niestety po farbowaniu ich szamponetką wypadają mi niemiłosiernie. Jest ich dwa razy mniej, a wypadają garściami. Pomocy !

Gość marcin_colway
ja dałem mojemu tacie kolagen naturalny colway na włosy, i teraz ma mocne i piękne włosy!!! nie bede sie tutaj rozpisywał, bo zachwile znajdzie sie grupa osob ktora nazwie mnie nie wiadomo jak...jesli masz pytania pisz na maila : marcin.colway@gmail.com

Gość efowski
W zasadzie wypadanie włosów przy farbowaniu to właściwie norma. Wszystko zależy oczywiście od częstotliwości zmiany koloru, prywatnych predyspozycji Twoich włosów itd. Natomiast nie istnieje cudowna farba, która nie wpływa negatywnie na włosy. Co mogę poradzić? Przede wszystkim zmień szampon i odżywkę na takie które są przeznaczone do do włosów farbowanych. Więcej możesz znaleźć na moim blogu dotyczącym wypadania włosów i konkretnie temat pod farbowane wlosy: http://porostwlosow.pl/2011/04/jak-odzywiac-wlosy-po-farbowaniu/ Natomiast zastanowiłbym się, czy aby na pewno to jest główny powód. Może wynika to z kwestii nieodpowiedniej diety?

Gość penquin
Ja również mam ten problem, od dwóch lat nagminnie tracę włosy. Przyczyną wypadania jest u mnie stres. Dlatego warto się udać do psychiatry. Nie podejmuj też na własną rękę kupowania kuracji przeciwwypadnaniu włosów, gdyż mogą Ci zaszkodzić. Ja stosowałam kurację Vichy i muszę powiedzieć, że pomogła tylko powierzchownie. Sprawiła, że włosy wyglądały lepiej gdyż lśniły, ale niestety preparat nie pomógł na cebulki a po dłuższym stosowaniu zaszkodził. Po zaprzestaniu stosowania włosy ponownie zaczęły wypadać ;(. Dlatego lepiej udać się na badania trychologiczne. Osoba przeprowadzająca je obejrzy nasze włosy "pod mikroskopem" i powie nam co dokładnie dolega i co powinniśmy zastosować. Oczywiście nie zaszkodzi iść do dermatologa, który doradzi nam jakie tabletki powinniśmy wsiąść by dostarczyć włosom odpowiednich witamin.

Witam zaczęłam używać Capivit piękne włosy biorę tabletki już ok 2 tygodni i widzę ogromną poprawę włosy są lśniące coraz szybciej rosną i nie są suche tylko gładkie o takich właśnie marzyłam myślę że jeżeli wezmę te tabletki przez 3 miesiące to będę bardzo zadowolona z tego zakupu ,naprawde polecam CAPIVIT PIĘKNE WŁOSY tylko ostrzegam bierzcie regularnie tabletki a będą efekty! wcześniej włosy mi wypadały i były suche teraz jest znacznie inaczej . POLECAM

Z problemem słabych włosów niekiedy ciężko sobie poradzić samemu, warto zasięgnąć opinii certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej, który zaleci odpowiednią kurację poprawiającą kondycję Twoich włosów. Ich wykaz znajdziesz an stronie: http://certyfikowani.org/

Gość Ogoniok
Dziewczyny drogie -może włosy wypadają dlatego, że macie problem z tarczycą? Należy ją sprawdzić -TSH się kłania. Samymi odżywkami włosom nie pomożecie.

Gość squirrell
Ja od ponad miesiąca przyjmuję jedną tabletkę Capivitu forte na dzień i widzę poprawę! Włosy są mocniejsze a poza tym całą głowę mam pokrytą babyhair (około 5cm nowymi włoskami!). Jest ich masa!