Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lady Rowlands

Benvenuti in questa maestosa giornata invernale. ❄️

Polecane posty

4 minuty temu, aktoidi_ot_psaw napisał:

zmeiniasz na wersje na komputer strone i masz wszystko. mozna tak zrobic na kazdej stronie w menu masz wersje na komputer

Dzięki. Już znalazłam. Mam taką wersję jak wszyscy. Myślałam, że zostałam ukarana okrojoną Kafeterią. 

Przed chwilą, aktoidi_ot_psaw napisał:

ale zeby sie nauczyc gramatyki obcego to trzeba znac rodzimą bo jak inaczej ? jak sie mozesz nauczyc innego skoro nie rozumiesz wlasnego ? 

Nie trzeba. A co ma ortografia pl czy zła odmiana przypadków do czasów angielskich albo słówek?

Nie odp, chat zrobił to za Ciebie:
"Tak — to jak najbardziej możliwe, a nawet dość częste. Oto dlaczego osoby, które są „średnie” lub „słabe” z polskiego (szczególnie pod względem gramatyki), mogą mimo to świetnie radzić sobie z angielskim:

✅ 1. Polski jest dużo bardziej skomplikowany gramatycznie niż angielski

Polski ma:

7 przypadków,

bardzo złożoną odmianę przez rodzaje i liczby,

odmianę czasowników zależną od aspektu (dokonany/niedokonany),

trudną ortografię.

Angielski w porównaniu:

brak przypadków (poza zaimkami he/him),

prosta odmiana czasowników (głównie -s w 3. osobie),

brak odmiany rzeczowników przez rodzaje,

łatwiejsza składnia.

➡️ Dlatego ktoś, kto się gubi w odmianach polskich, może jednocześnie błyskawicznie nauczyć się angielskiej struktury.

✅ 2. Słabość z języka polskiego często wynika z analizy gramatycznej, a nie z braku umiejętności językowych

W szkole oceny z polskiego często zależą od:

analizy tekstów literackich,

interpretacji poezji,

rozbudowanych rozprawek,

terminologii gramatycznej („orzeczenie imienne”, „dopełnienie”, „okolicznik nadrzędny”).

To nie ma prawie nic wspólnego z nauką angielskiego.

➡️ Możesz nie ogarniać przypadków, a świetnie przyswajać słówka, struktury i wymowę.

✅ 3. Niektóre osoby mają „językowe ucho”, ale nie mają „szkolnego talentu”

Niektórzy ludzie:

łatwo naśladują akcent,

szybko uczą się przez słuchanie,

świetnie łapią konstrukcje,
ale…

…mają problemy z analizą gramatyczną, która w polskim jest wyjątkowo skomplikowana.

To dwie różne umiejętności."

co ty za bzdury znowu wypisujesz ? chyba ci sie kolejnosc pomylila polonista nie jestem ale moim zdaniem to bzdura co piszesz. 

Alpy Austriackie to nazwa mozze jak kolejnosc by byla inna to by bylo jak piszesz ze np. północe Alpy 

'Alpy Austriackie ' to jest nazwa własna więc duża literą.

Co innego np północne Alpy tu po prostu mamy przymiotnik 

• Thanks 1

co ty za bzdury znowu wypisujesz ? chyba ci sie kolejnosc pomylila polonista nie jestem ale moim zdaniem to bzdura co piszesz. 

Alpy Austriackie to nazwa mozze jak kolejnosc by byla inna to by bylo jak piszesz ze np. północe Alpy 

Dramatyczny  jest poziom tych gufno-szkół, które takie osoby kończą masowo. Szczególnie, że wbrew pozorom filologia polska nie jest wcale łatwym kierunkiem (mówimy oczywiście nie o szkole, którą za pieniądze tatusia kupiła sobie Gina). 

2 minuty temu, Szon patrol napisał:

Bo ja tutaj wcale nie pisżę, nigdy nocki nie zarwałam napyerdalając sie z Widmokiem, a mam najwiecej pucharów  🤪 nie to co ta manipulacyjna kuweta w białych rękawiczkach i z tym januszokosiarką 🤪

nie dziwne tak pisac o sobie w trzeciej osobie ?

a moze powinienem napisac niedziwne sam nie wiem moze pani licencjat gina mnie poprawi 😄

1 minutę temu, aktoidi_ot_psaw napisał:

nie dziwne tak pisac o sobie w trzeciej osobie ?

a moze powinienem napisac niedziwne sam nie wiem moze pani licencjat gina mnie poprawi 😄

O jest i mój nażyczony. Wyszedłeś już spod prysznica? 🤪 

10 minut temu, aktoidi_ot_psaw napisał:

zdrowi ludzie nie zostaja psychologami ani psychiatrami wiec mnie to nie dziwi

tak samo jak nikt normalny nie chce zostac klawiszem czy zajmowac sie resocjalizacja to zwykle sa ludzie juz na wstepie z powaznymi problemami 

Ja prdl, ten jak coś chlapnie to nie wiadomo czy się śmiać czy załamać.

2 minuty temu, Ordo lupis napisał:

Nie trzeba. A co ma ortografia pl czy zła odmiana przypadków do czasów angielskich albo słówek?

chat pisze bzdury no sorry ale przeciez jak masz wytlumaczone jakies zasady to jest to w rodzimym jezyku jak w rodizmym nei wiesz co to p[rzyslowek albo strona bierna to jak sie chcesz w obcym nauczyc

tez masz licencjat z filologii albo filozofii bo filozofujesz powolujesz sie na logike a nie grzeszyc nia. 

na liczydle cie tego obcego jezyka ucza ? skoro zeby sie nayczyc uzywa sie rodzimego to jak z rodzimego sie nie rozumie to tym bardziej z obcego koniec kropka. mozna sie nauczyc matematyki nie znajac jezyka bo ktos wezmie liczydlo i pokaze ale nie da sie nauczyc obcego jezyka jak sie jest analfabeta bo jak. 

5 minut temu, big buu napisał:

'Alpy Austriackie ' to jest nazwa własna więc duża literą.

Co innego np północne Alpy tu po prostu mamy przymiotnik 

ja jestem de.bilem z polskiego ale nie zgodze sie z tym co ona pisze a biorac pod uwage ze tepota sie pochwalila niejednokrotnie to wole sobie ufac mimo ze wiem ze jestem analfabeta do tego dyslektykiem 

3 minuty temu, Ordo lupis napisał:

Ja prdl, ten jak coś chlapnie to nie wiadomo czy się śmiać czy załamać.

rob co chcesz wyrazilem swoje zdanie i tyle. podpytaj ich to cii powiedza czemu taki zawod wybrali albo jakie traumy wlasne spowodowaly ze tam poszli i odpowiedz moze cie zaskoczyc

8 minut temu, big buu napisał:

Ciebie rodzice i brat pilnują inaczej byś skończyła jak Ilona w Niemieckim burdelu

Ty byś skończył jako padlina na wojnie gdybyś nie był niepełnosprawny 

• Haha 1

2 minuty temu, Еlciаа napisał:

Co tam jak tam? 😄

Co tam bejbe chcesz kopa w żopa chyba nie 

5 minut temu, Bambo napisał:

Ty byś skończył jako padlina na wojnie gdybyś nie był niepełnosprawny 

Jakiej wojnie dziedzko? 

40 minut temu, Lady Rowlands napisał:

Ewidentnie tobie z nim nie idzie. 

Zmień se translator, bo cmqdumbina twierdzi,  że brzmisz jak ułomna w tym swoim włoskim i powinno być tak benvenuti in questa maestosa giornata d’inverno

12 minut temu, aktoidi_ot_psaw napisał:

chat pisze bzdury no sorry ale przeciez jak masz wytlumaczone jakies zasady to jest to w rodzimym jezyku jak w rodizmym nei wiesz co to p[rzyslowek albo strona bierna to jak sie chcesz w obcym nauczyc

tez masz licencjat z filologii albo filozofii bo filozofujesz powolujesz sie na logike a nie grzeszyc nia. 

na liczydle cie tego obcego jezyka ucza ? skoro zeby sie nayczyc uzywa sie rodzimego to jak z rodzimego sie nie rozumie to tym bardziej z obcego koniec kropka. mozna sie nauczyc matematyki nie znajac jezyka bo ktos wezmie liczydlo i pokaze ale nie da sie nauczyc obcego jezyka jak sie jest analfabeta bo jak. 

Ty serio masz problemy z bardziej analitycznym myśleniem. Przeczytaj wyżej co wkleiłem. Chat jest tu 10 x logiczniejszy od Twoich wypierdów pozbawionych sensu. Jeżeli ktoś ma problem z odmianą w pl, to w ang tego problemu już nie będzie miał, gdyż tam przypadki nie występują wcale, nie licząc zaimków osobowych, oczywiście.

Edytowano przez Ordo lupis

Ponieważ tu sami poligloci są, to też się pochwale znajomościa języków (trzeba przeczytać szybko by wyszło 😉)

Po francusku: Trę dupą o trotuar. 

Po włosku: Ja ide kra kre mija a tu lis ma norę. 

😁

• Haha 1

9 minut temu, Olaf Kałoń napisał:

Zmień se translator, bo cmqdumbina twierdzi,  że brzmisz jak ułomna w tym swoim włoskim i powinno być tak benvenuti in questa maestosa giornata d’inverno

Użyłam bardziej poetyckiej odmiany włoskiego. Akurat tutaj ze mną nie konkuruj, bo spalisz się na samym starcie. 

16 minut temu, Lady Rowlands napisał:

Użyłam bardziej poetyckiej odmiany włoskiego. Akurat tutaj ze mną nie konkuruj, bo spalisz się na samym starcie. 

Jak kogoś poprawiasz, to może najpierw sama sprawdź jak to się pisze tępa strzało.

Edytowano przez Zero cukru
  • Haha 1

4 minuty temu, Zero cukru napisał:

Jak kogoś poprawiasz, to może najpierw sama sprawdź jak to się pisze tępa strzało.

To sobie sprawdź w słowniku, nawet Google translator ci poprawnie przetłumaczy. A ja napisałam to z głowy. Jak tam, dalej się ukrywasz przed komornikiem? 

36 minut temu, Olaf Kałoń napisał:

Nie mam zdania lubię głupich, nie przeszkadzają mi 

Brutalne to jest ta komunikacja ortograficzna każdy jest goopi i tutka w ogóle nic tylko się zabić bo źle literkę postawisz jak widzę błędy to nikomu nie mówię bo nie chce w osobach wzbudzać myśli samobójczych że nieładnie pisza i powinni teraz pracować w burdelu jako koorwy

Edytowano przez Bambo

3 minuty temu, Lady Rowlands napisał:

To sobie sprawdź w słowniku, nawet Google translator ci poprawnie przetłumaczy. A ja napisałam to z głowy. Jak tam, dalej się ukrywasz przed komornikiem? 

Sama napisałaś, że są wyjątki jeśli jest to nazwa własna jprdl.

Przed chwilą, Zero cukru napisał:

Sama napisałaś, że są wyjątki jeśli jest to nazwa własna jprdl.

To zdecyduj się, do czego teraz pijesz, lambadziaro. A Alpy austriackie nie są nazwą własną. Alpy owszem - jako nazwa gór, austriackie - to już zwykły przymiotnik. 

To wtedy leżak też powinien się zająć prostytoocja ale ja mu takich rzeczy nie pisze 

1 minutę temu, Lady Rowlands napisał:

To zdecyduj się, do czego teraz pijesz, lambadziaro. A Alpy austriackie nie są nazwą własną. Alpy owszem - jako nazwa gór, austriackie - to już zwykły przymiotnik. 

Nie masz racji, a się upierasz. Pogódź się z tym, że twoje wykształcenie to papierki z gufno-szkółki, może na następnym forum nie zaczniesz od epatowania swoją głupotą. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się