Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

WKŁADKA A CIĄŻA - CZY TO MOŻLIWE??

Polecane posty

Gość help me

Proszę o komentarze....czy słyszałyście o przypadkach zajścia w ciążę przy założonej wkładce?? Odpowiedzcie....

Gość help me
czy nikt nie zna takiego przypadku?

Gość jawucka
moja kolezanka miala zalozona wkladke, po jakims czasie zaczal ja ciagle pobolewac brzuch.....poszla do ginekologa, okazalo sie ze wkladka sie zsunela i prawie wcale jeje nei chrobila przed zajsciem w ciaze, wiec przeszla juz na tabletki...pozdrawiam

Gość help me
dziekuję za wypowiedź, znalazłam trochę w internecie na ten temat i okazuje się, że jest to jak najbardziej możliwe......

Gość ona_a
jaka wkładka? :|

Gość nekta
MOżliwość zajścia w ciążę przy wkładce jest prawie taka sama jak przy tabletkach tylko mniej stresujaca czy tabletka zadziała czy nie zarówno ciąża po w trakcie brania tabsów jak i ze spiralą niesie podobne ryzyko choć to nie jest reguła, wkładkę można kontrolować(wystające w pochwie nitki a tabletki w 7 dniowej przerwie po krwawieniu )

jasne,że tak.ja mam śliczną 2 letnią córeczkę.hanka jest efektem spirali.jest tylko jedno 100% zabezpieczenie...poprostu się nie kochac.ha ha ha.

Cześć Wszystkim !!! Ja założyłam spiralę Nova-t, gdyż miałam dość tabletek i nie chciałam szybciutko drugiego maleństwa. Po 2 latach od założenia spirali jednak zaszłam w ciążę. Spirali nie dało się usunąć, gdyż sznureczki powędrowały do środka. Szczerze mówiąc strasznie się bałam , ale jakoś dotrwałam prawie do końca... Obecnie jestem w 38 tygodniu ciąży i wiem ,że będzie to druga moja córeczka.Termin mam na 28 kwietnia. Między moimi dziewczynkami będzie pięć lat różnicy. Przede mną jeszcze poród. Mam nadzieję tylko,że pozbędę się tej spirali podczas porodu i wszystko będzie o.k. Na wizyty kontrolne do swojego ginekologa chodziłam co dwa tygodnie. USG robione pięć razy dla kontroli i wszystko wykazywało w porządku. Mam nadzieję,że tak się wszystko zakończy. Pozdrawiam.