Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LEKTUROWA

POLECAM MAMOM KSIAZKE...

Polecane posty

Gość Do powyzej
Moze u ciebie jest wszystko w porzadku i w twoim domu tak bylo wiec ciebie takie ksiazki smiesza badz nudza. Bo wiesz z serca jak postepowac. Ja probowalam ale sie motalam. Moja mama faworyzowala siostre. Czytalam ta ksiazke dla swoich dzieci i wspomnienia z dziecinstwa odzyly, widzialam mnostwo bledow, ktore popelniali rodzice, ale nie mam zalu bo robili to nieswiadomie. Moje dzieci bardzo rywalizowaly tylko nie wiedzialam, ze... rywalizuja i wydawaly mi sie po prostu nieznosnie. I wtedy ta ksiazka pan Mazlish Elaine, Faber Adele wpadla mi w rece. I bardzo mi sie spodobala, bo i ja powielalam - nie zawsze madre czy dobre - swoich rodzicow. Spojrzalam na swoje dzieci innymi oczami. Ty sie mozesz smiac, ale ja sie stalam spokojna i madrzejsza matka. Podobalo mi sie, ze ksiazka jest oparta na konkretnych przykladach. Wzruszyl mnie dodatek od rodzicow polskich, wzruszyly mnie listy juz doroslych a kiedys dzieci...

Gość Do powyzej
Nie chce by moje dzieci za kilkanascie lat poszukiwaly pozycji typu "Toksyczni rodzice" Susan Forward. Lubie czytac i mam rozum wiec zawsze moge cos uzyc, a cos odrzucic. Wychowywanie dzieci to nie tylko karmienie i ubieranie. Ja jestem za tym by dziecko traktowac jak malego czlowieka. Choc u nas z tym ciezko bo u nas panuje "ryby i dzieci glosu nie maja", a potem sie dziwimy niesmialosci czy niewiarze we wlasne sily.

Dziewczyny a o samej ciąży co polecacie?? Podobno jest jakaś lista książek rekomendowanych przez fundacje Rodzić po Ludzku, ale nie mogę tego znależć. Z góry dzięki za pomoc 🌼

Mysica - przede wszystkim NIE Ciaza - 40 tygodni + ciaza w pytaniach i odpowiedziach, takie opasle tomiszcze, amerykanskie - po przeczytaniu pierwszych kilku rozdzialaow moj maz ochrzcil ja jako \"patologia ciazy\", i niestety, jesli koniecznie chcesz sie denerwowac co w tym tygodniu moglo pojsc NIE TAK, to jest to zankomita lektura... Wiec osobiscie odradzam

Gość Do Szanta
Rzeczywiscie brzmi przerazajaco.

Gość owi3cka
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamuśki :) I jak wam się podoba darmowy fragment książki?:) Proszę o komentarze na tej stronie http://macierzynstwo.zlotemysli.pl/owi3cka.php Dzięki nim inne przyszłe mamusie poznają wartość tej książki ;) Z głory dziękuję za wszystkie komentarze :)

Gość Kevin Steede
10 błędów popełnianych przez dobrych rodziców (okładka miękka) Kevin Steede 10 błędów popełnianych przez dobrych rodziców - opis produktu: Autor opisuje metody radzenia sobie w trudnych sytuacjach, związanych z rodzicielstwem. Opierając się na własnych doświadczeniach omawia najczęstsze błędy popełniane przez rodziców. Zwraca im uwagę, że dzieci należy kochać takimi, jakie są, a nie realizować poprzez nie własne marzenia i zaspokajać własne ambicje. Nie tylko wymienia błędy wychowawcze, ale też radzi, jak je naprawiać oraz rozwijać zdrowe relacje między dorosłymi i dziećmi. http://www.mareno.pl/prod/MIDN/83-87957-30-5?zyx=4cb8c04a3eac9a0c98312d1c8b58a513 Gry i zabawy dla maluchów Jackie Silberg Bajki terapeutyczne Maria Molicka Gry i zabawy z maluchami Jackie Silberg Co wolno dziecku Martin Herbert Boisz się? Od strachu do odwagi

Gość Wiecej ksiazek
Twórcza wizualizacja Shakti Gawain Każde dziecko ma swoje mocne strony. Jak rozwijać naturalne zdolności dziecka Christine Kaniak-Urban Wychowanie bez porażek - rozwiązywanie konfliktów między rodzicami a dziećmi Thomas Gordon Kiedy Pani złość przychodzi z wizytą Twórcza wizualizacja dla dzieci - sposoby pozytywnego oddziaływania na własne zdrowie (okładka miękka) Jennifer Day Twórcza wizualizacja dla dzieci - sposoby pozytywnego oddziaływania na własne zdrowie - opis produktu: Książka ta, to pouczający i łatwy w czytaniu poradnik przeznaczony dla osób, które pragną nauczyć dzieci, jak wykorzystywać wyobraźnię do rozwijania różnych aspektów własnej osobowości. Autorka przedstawia zestaw ćwiczeń, których celem jest zwiększenie poczucia własnej wartości i bezpieczeństwa, rozwinięcie umiejętności koncentracji i porozumienia się z innymi, pokonanie takich problemów, jak nocne zmory czy bóle nerwicowe, przezwyciężenie stresu.

Gość Porodciaza
Przede wszystkim dziekuje za temat. Nie ma jak cos polecone i sprawdzone! Do Powyzej - bardzo mi sie podoba to co napisalas! To jest wazne!

Gość KleopatraBig
DO POWYZEJ - podziwiam cie, za to jak podeszlas do problemu, za spojrzenie na to, za to, ze chcialas sie tym podzielic. Jutro ide kupic sobie te ksiazki. Przekonalas mnie. Choc nie przepadam za czytaniem, ale widze, ze warto - dla mnie i dla mego dziecka. Dziekuje!

Para z dzieckiem Zofia Milska-Wrzosinska Para z dzieckiem to zbiór listów czytelników oraz tekstów Zofii Milskiej-Wrzosinskiej publikowanych w \"Dziecku\" i \"Wysokich Obcasach\". Przyjscie na swiat dziecka to ogromna radosc, ale tez wielkie wyzwanie i odpowiedzialnosc. Pojawia sie nowa istota calkowicie zalezna od swoich opiekunów. Jednak wkrótce bedzie miala swoje oczekiwania, i to niekoniecznie takie jakich zyczyliby sobie jej rodzice. Pojawia sie klopotliwe sytuacje, które moga skutecznie uprzykrzyc im zycie. A przeciez zycie w rodzinie nie musi stac sie próba sil, kiedy jedna strona jest w ciaglym natarciu, a druga nie wie jak sie bronic. Z miloscia tak, ale i jasno sprecyzowanym systemem wymagan. Jesli chcesz dowiedziec sie, jak sobie radzic w trudnych sytuacjach z twoim dzieckiem - ta ksiazka jest dla ciebie. Powstala w oparciu o rzeczywiste problemy, z jakimi zglaszali sie czytelnicy \"Dziecka\" - po to by im skutecznie przeciwdzialac. Tak, by zycie z dzieckiem, choc czasem nielatwe, przynosilo satysfakcje i rodzicielska dume.

Gość Dzieciar4ka
To ja polece: Wychowanie bez porażek Gordon Thomas Autor, krytykując dotychczasowe modele rozwiązywania konfliktów, proponuje stosowanie metody bez pokonanych. Dąży do wprowadzenia takich zasad komunikacji, które w sytuacji konfliktowej pozwolą znaleźć rozwiązanie kompromisowe, zadowalające obie strony.

Gość Szklanka czerwonego wina
Tutaj masz.

Gość Szklanak czerwonego wina
Dzieki, poprzegladam.

Gość MagdaKa
Dziekuje wam za ta strone