Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do giligili albo kogokolwiek

czy tak może być po 1 opakowaniu tabsów??

Polecane posty

Gość do giligili albo kogokolwiek

moze sprobujecie mnie uspokoic?? skonczylam 1 opakowanie tabletek, po dlugiej ponad rocznej przerwie zaczelam brac na nowo, nie pamietam jak bylo kiedys, we wtorek, w trakcie przerwy "zaczal" sie okres, ale skonczyl sie w srode, bardzo skapy, wygladal tak jakby sie konczyl, nie zaczynal.... tabletki bralam regularnie, bez opoznien, bez wymiotow i biegunek.... bez antybiotyków (!!!) coz, moje pytanie dotyczy tego dziwnego "okresu", czy to przyczyna tabletek?? ginekolog mnie uspokajal, ze jesli tabsy prawidlowo, to mam nie histeryzowac, ale bylam u niego, zanim to "krwawienie" sie zaczelo....nie chce chodzic co trzy dni do gabinetu ..... pozdrawiam !!!! piszcie coś

Gość giligili
ja już odpowiedziałam w ,,moim" temacie":)

Gość maybelline
to jest normalna reakcja :) nie martw się taki mikrookres jest noramlny na poczatku:)

Gość dzieki dziewczyny

a ja z kolei jestem w trakcie pierwszego opakowania , pierwszą tabletkę wzięłam w 1 dniu miesiączki teraz biorę już 8 tabletkę a nie widać końca miesiączki , dlaczego????

helga 1986 czy to jest na pewno miesiączka czy zwykłe plamienie?? ja jak brałam jeanine to po wzięciu pierwszej tabletki 1 dnia cyklu, już drugiego miałam tylko zwykłe plamienia. z tego co zdążyłam zauważyć wśród moich koleżanek biorących tabletki, zwykle przy pierwszym opakowaniu @ trwała 2-4 dni. jeśli to jest normalne miesięczne krwawienie,to ja na twoim miejscu poszłabym do ginekologa - byłabym spokojniejsza :)

myślę żę to jest nrmalne krwawienie tak jak w ok .4 dniu miesiączi (mije miesiączki były 5-6 dniowe)

Myślę, że powinnaś iśc do lekarza, albo przynajmniej do niego zadzwonić-ja akurat mam ginekolożkę, która przyjmuje prywatnie, ale we wtorki przyjmuje na kase chorych-jednakże kiedy tylko mam jakiś problem to do niej dzwonię. Bo widzisz...ja się jedynie spotkałam z tym, że tabsy skrócają tą pierwszą @ podczas pierwszego opakowania, bo później-to chyba wiesz, że podczas brania tabletek nie ma miesiączki,ale jest plamienie:) Ja zwykle miałam @ przez 4 dni,ale po wzięciu pierwszej tabletki miałam 2 dni a potem podczas 7 dniowej przerwy przez 2 dni miałam plamienia. Szczerze-nie spotkałam się nigdy z tym, żeby po wzięciu pierwszej tabletki mieć długie krwawienie...Nie wiem dlaczego tak się stało ??

ja prze cały pierwszy cykl miałam plamienia! myśle, że jeśli to plamienie jest niewielkie to wszystko ok...gorzej jesli po kilku dniach stale będzie obfite...

chyba wybiorę się do gina ale muszę czekać do poniedziałku , chociaż jedna z dziewczyn na innym forum napisała mi że przy pierwszym opakowaniu tak może być

Gość mrowkaZZZ
plamienia to skutki uboczne i nie powinny występować a okres który występuje podczas 7dniowej przerwy to nie plamienie tylko krwawienie z odstawienia hormonów....dlatego trwa on zazwyczaj krócej niż normalna miesiączka....tak jak napisałam wcześniej pierwszą tabletkę bierze się 1go dnia cyklu kiedy to jeszcze występuje normalna miesiączka a na dodatek można także się spodziewać że przy pierwszych opakowaniach może wystepować te plamienie więc być może tobie się to przedłużyło właśnie z tego powodu...nie musisz sie martwić tabletki skracają okres ale przy następnych opakowaniach

wiecie co? wydaje mi się że to krwawienie się zmniejsza i teraz wygląda to bardziej jak plamienie.A może któraś zwas wie czy może to być spowodowane tym , że tą miesiączkę miałam wywołaną przez luteine , bo trochę chorowałam łykałam antybiotyki dlatego rozregulowałmi się cykl (tak stwierdził gin)

jeszce jedno pytanko; czy tabletki na pewno działają jeśli to krwawienie trwa tak długo?

Gość mrowkaZZZ
jesli bierzesz tabletki regularnie o zadnej nie zapomnialas i nie zazywasz teraz zadnych antybiotyykow to masz te 98% pewnosci ze nie zajdziesz w ciaze badz spokojna przy pierwszych opakowaniach moga wystepowac plamienia i te wszystkie inne skutki uboczne...twoj organizm musi sie przyzwyczaic do hormonow...pozdrawiam goraco

dzięki za szybką odpowiedż , bo mam zamiar \"wypróbować \" je jeszcze dzisiaj i nie chce potem przeżywać jakiś schiz ..... pozdrawiam i dzięki!!!!