Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

4ann1

SAMOTNE MAMY...JAK SOBIE RADZA,CZY JEST SZANSA NA normalne zycie?

Polecane posty

SAMOTNE MAMY...JAK SOBIE RADZA,CZY JEST SZANSA NA normalne zycie?Mam synka 2-latka....z ojcem dziecka otrzymuje kontakt, czy ktorejs mamie udalo sie ułożyc sobie zycie z innym mezczyzna?

Gość pollly
większości się udaje

Gość ależ TAK TAK
i jeszcze raz TAK!!!!!!!!!!! Jescze 6 lat temu nie miałam nic, prócz córci... Teraz mam prawie wszycho, skończylam studia, mam pracę i TEGO wymarzonego, od prawie 6 lat jestesmy razem , aod półtora m-ca małżeństwem!!!!! Tobie też się ułoży!!!!!!

no pewnie ze sie da. ja mam 23 lata i sama od 5 lat wychwuje synka... nie narzekam ale gdyby nie moja babcia to bym szkoły nie skończyła...a teraz pracuje i od października wybieram sie na studia...z ojcem dziecka nie mam kontaktu od około 4 lat....nie jest źle jak ktoś pomaga

do>>> alez TAK TAK napisz jak ci sie to udalo?? jakim mezczyzna jest twoj maz?? wahal sie?? jak wygladaly poczatki waszej znajomosci??

ja jestem w czwartm miesiacu i dopiero sie do tego przygotowuje. moja mama zostala z trojka malych dzieci i znalazla sobie o 9 lat mlodszego meza. ma z nim dwojke dzieci i jakos sobie zyja. moze to nie idealny zwiazek, ale jakos leci ja tez mam nadzieje na ulozenie wszystkiego. poczatki sa zawsze trudne ale najwazniejsze to myslec ze dzieci zawsze beda z nami i to one sa najwazniejsze. reszta . chyba pokaze czas

hej!mysle,ze jest szansa! ja coprawda samotna mama nie jestem:),ale moja mama tak.Gdy mialam 2 lata,zmarl moj ojciec,mama byla wtedy w 1 miesiacu ciazy z moja siostra.Mama poswiecila sie dla nas calkowice.Pracowala i tylko pracowala,czasem spotykala sie ze swoimi starymi kolezankami.Bywalo roznie,raz lepiej,raz gorzej.Mama nigdy nie narzekala.Jak bylysmy z siostra juz starsze,to bylo widac,ze brakuje czasem mamie oparcia,jakiegos meskiego ramienia.Dorastalysmy i zaczelysmy ja przkonywac,zeby wreszcie pomyslala o sobie.Ale..nasz mama wynawala caly czas zasade -czekaj,az cie znajda.Myslalysmy,ze to juz nigdy nie nasapi,az cud!!!Zaczely do mamy do pracy przychodzic kartki z pozdrowienami z roznych krajow Europy.Po jakims czasie az wrzalo,bo juz wszyscy na te kartki czekali :)nie tylko moja mama.Po pol roku,zadzwonil telefon-marynarz,chce sie spotkac,zalatwial kiedys sprawe w urzedzie i akurat u mojej mamci.Wpadla mu w oko i stad te kartki.Umowili sie i tak juz zostalo:)Nie sa ze soba dlugo,bo cos ok 1.5 roku,on jeszcze plywa,mama teskni.Nie wiem czy sie pobiora;my z siostra jestemy za,ale wiem,ze mama jest za bardzo niezalezna.Ale widze,ze wreszcie odzyla!!Jezdza siobie na wycieczki,sypiaja u siebie(bo kazde mieszka osobno,ale mysle,ze to sie chyba niedlugo zmieni),taka druga mlodosc.Szkoda,ze dopiero 22 lata po smierci meza,ale coz lepiej pozno miec cos z zycia niz wcale...Wiec jak widac-zasada czekaj az cie znajda czasem dziala:) Wiec wszystkie samotne mamy-Trzymajcie sie!!!!!!!!!!

Gość Ależ Tak Tak
Droga Ann!! Nawet nie wiesz jak było ciężko na poczatku (mój małżonekjest 4 lata młodszy odemnie) Ja miałam 23, a on... wiadomo ..gówniarz i tyle.... Córcia miała 4latka. Jej ojciec, a mój pierwszy mążwyrzuciłnas z domu...i .. dobrze.. bo nasze wspólne życie było jedną, wielką tragedią...... Trwało krótko 3 lata.... "Gówniarza" poznałam w pracy. Był grzeczny, uprzejmy i urodą...zwalał z nóg.. nie tylko mnie ;)). No ia jakoś tak zaiskrzyło... jak to się mówi.... Kiedyś nawet powiedział: za stara (do mnie) skurkowaniec jeden ;) A ja sobie pomyslałam zobaczymy!! No i.... wszystko zaczęło siędziać jak w filmie...No wiesz... pogaduchy, wygłupy... jak nastolatki... w pewnym momęcie .. zorientowałam się, że KOCHAM!! Acha!! Już wczesniej powiedziałam mu o córce... Zaakceptował... hmmm.. źle powiedziane....to bylo tak, jakbym powiedziała mu: "wiesz, masz córkę......" Z jego "starymi" było srednio..... Reszta opwieści jutro... ;)))))) Gorąco i mocniutko Cię pozdrawiam !!! Inie smucić misię !!!!

Gość Ależ Tak Tak
Ups.... Sorry!! Do KATE !! to było oczywiście!!!! (sugerowałam się autorka topiku) WYBACZ!!! P.S. A "Syberia " zaaaaajefajna gra!!!!! P.S.1. Do Ann też !!

dzieki wielkie alez TAK TAK !!!! nawet nie wiesz jak mnie ucieszylas :D wiesz....moj luby tez jest ode mnie mlodszy o 4 lata.....i tez lubi \"pozartowac z wieku\".... :))) :))) :))) wiesz, jesli chcialabys powiedziec mi cos wiecej bede ci wdzieczna \"po grob\" :D zapraszam na moj topik (na stopce), a jesli wolisz podam maila.... a Syberia.......rozkosz dla mozgu :)))

Gość Ależ TAK TAK
Podaj mailika, jesli możesz będziemy mogły pogadac tak hmmm... bardziej intymnie...... Pozdrawiam!!!!!!!!! I duuuży uśmiech!!!!!

jaaasne, alez TAK TAK!!!.....moj mail znajduje sie w profilu :))) rowniez pozdrawiam :))) weekend sie zbliza, dziewczyny :)))

Gość Ależ Tak Tak
Dookładnie!! weekend przed nami.., tylko że ja bidulka sierotka do pracki muszę jutro... Buuuuuuuu... Niech mnie ktoś przytuli... Kate!! napiszę napewno!!!

Ech, jest to pytanie, które i ja mogłabym zadać... Urodzę w listopadzie moje maleństwo - ojciec dziecka stwierdził, że ze mną być nie chce i teraz w dodatku wypiera się, że dziecko jest jego, klasyka... Życie z nim - to byłby koszmar, szkoda tylko, że grał tak długo miłego i kochanego - a robił to zbyt dobrze... Mam nadzieję, że spotkam kiedyś osobę, której będę mogła zaufać i z którą stworzę udany związek. Materialnie - u mnie sprawa nie wygląda najgorzej, ale emocjonalnie... lepiej nie pisać nawet.

Gość Alez TAK TAK
Dziewuszko!! Rzadnych smutów!!!! Ani mi się waż!! Gościowi kij w brzuch i.. kotwica w plecy!! (jak to mówią.. ) Ty masz być zdrowa!! i wesoła, coby bobas tez taki był :) :)

Gość Nie wiem
Ja parę miesięcy temu urodziłam dzidzię, zostałam sama w 5 miesiącu ciąży i jakoś nie mogę sobie wyobrazić kolejnego związku. Mimo że wszyscy w moim otoczeniu powtarzają mi że przecież życie przede mną i napewno jeszcze wiele szczęścia. Jak poradziłyście sobie z brakiem zaufania, strachem że może to znowu nie to i znowu przechodzić kolejny raz koszmarrozstania?:(:( Boję się czy mój nastęny partner nie skrzywdzi mojego dziecka a co będzie gdy pojawi się \"nasze wspólne" czy nie będzie go faworyzował???:( Co myślicie mam tyle wątpilwości że czasem stwierdzam że może lepiej się nie zastanawiać tylko ... samo życie pokaże??? A może po prostu w moim przypadku jeszcze jest zbyt wcześnie żeby myśleć o następnym związku, może z czasem wątpliwości same ustąpią ale to wszystko "może, może, może".... Pozdrawiam:)

Gość Nie wiem
Do zielone miau:) Tatuś mojej dzidzi stwierdził przed sądem że mnie nie zna-cóż różne kanalie chodzą po świecie:( Ale nie ma się co przejmować dobrze że choć masz nadzieję bo ja......a emocjonalnie to możemy" podać sobie ręce", dobrze wiem co czujesz.Pozdrowionka:)

Gość mhmmmmmmmm

Gość ula28
witam....Ja tez bylam załamana i codziennie plakalam w poduszke...jestem w 7 miesiacu i musialam pogonic swojego lubego dla dobra dziecka i mnie...ale uwaga...po 3 miesiacach znalazl sie ktos komu nieprzeszkadza moj stan i znajomosc rozwija sie w bardzo szybkim tempie...znalam go oczywiscie juz wczesniej z mojej pracy.Najpierw byl przyjacielem w tych trudnych chwilach a teraz jest juz kims bardz bliskim memu sercu.Tak wiec dziewczyny glowa do gory bo nigdy niewiadomo gdie i kiedy to sie stanie!!!!!!!!! Zycze kadej oddanego i kochanego partnera!!! Pamitajcie ze potega podswiadomosci działa!!!

Witam! Sama nie jestem jeszcze matką, ale znalazłam się na tym forum w innym celu. Mam do was ogromną prośbę. Jestem studentką V roku Pedagogiki i właśnie piszę pracę magisterską. Na temat pracy obrałam sobie zagadnienie, które już od dawna mnie interesowało, mianowicie problematykę samotnego macierzyństwa. W związku z tym muszę przeprowadzić badania. I w tym tkwi moje zapytanie i prośba. Czy któraś z was wypełniłaby mi ankietę na temat samotnego macierzyństwa? Najbardziej zalezy mi na matkach samotnie wychowujacych dzieci/dziecko w wieku szkolnym. Oczywiście wyniki nie będą nigdzie publikowane ani pokazywane. Służyć mi będą wyłącznie do opracowania pracy magisterskie i pogłębienia mojej wiedzy w tejże problematyce. Za okazaną pomoc z góry bardzo dziękuję. Podaje swoje gg: 3460041. P.S. Ankiety przesłałabym e-mailem.