Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly19

skutki uboczne diane 35 po dlugim stosowaniu,,,piszcie prosze

Polecane posty

Gość nelly19

chcialabym rozpczac nowy watek gdyz jestem bardzo ciekawa jakie macie negatywne skutki zazywania diane 35.zwlaszcza interesuja mnie dziwne objawy juz po kilku mies zazywania bo na poczatku wiadomo ze org musi sie przystosowac i mozna sie zle czuc.czy zla kondycja zmusila was do odstawienia tabletek po kilku mies mimo ze wczesniej bylo ok?ja tak mam i zastanawiam sie dlaczego...dzieki za wszystkie posty,bede wdzieczna bo troche sie martwie

Witaj, ja biore dianę 35 od blisko roku i nie zauwazyłam nic niepokojącego, skutki są też zależne od tolerancji organizmu. Ja nie przytyłam, samopoczucie bez zmian.Tylko co pół roku muszę robić próby wątrobowe.

u mnie - po 11 miesiacach brania - zatrzymanie wody w ciele - czyli opuchlizna, klucie w klatce piersiowej, traszne dusznosci non-stop... znajoma - po trzech latach brania - najpierw te same objawy co u mnie, potem śmierć w wyniku zatoru płucnego...przez Diane... nie byla odosobnionym przypadkiem - ogladalam program o Diane35 kiedys pozno w nocy - potwierdzili takie zagrozenie przy dlugotrwalym braniu i przypadki smiertelne...ale powiedzieli tez, ze przypadek śmiertelny zdarza sie raz na 100 kobiet wiec nie ma sensu tego naglasniac...

nigdy wiecej przez to nie wezme do ust tabletki anty- ... objawy minely dopiero po odstawieniu Diany i zastrzykach przeciwzakrzepowych...

Gość nelly19
ooo rany,no ja teraz przy 10 opakowaniu mam jakby objawy ciazy nie wiem dlaczego...tzn nie bola mnie piersi ani nie oddaje czesto mozczu ale nie mam apetytu,jest mi goraco,odbija mi sie ...martwie sie ale bylam zabezpieczona prezerw nawet jakby tabletki nie dzialaly odpowiednio...

nie dziwne ze ci goraco...dzis chyba kazdemu, brak apetytu przy takich upalach to tez norma; na 100% nie jestes w ciazy, widzialam ze ju robilas 2 testy, nie wydawaj wiecej kasy...zeby zajsc w ciaze zabezpieczajac sie pigula i jeszcze guma to nie wiem co trzebaby zrobic...swoja droga - myslalam ze pigulki sie bierze po to zeby moc sie seksic bez gumki ???

Gość nelly19
ja to wiem ale trzecia zazylam za pozno po 15 h potem juz zazywalam ok a po 8 dniach doszlo do stosunku,ale jak tak mnie tu zapewniacie to mam nadzieje ze jutro dostane okres i po bolu.zwyczajnie potrzebuje wsparcia...

tez mi sie zdarzalo brac za pozno...i nic sie nie dzialo.gorzej, ze teraz jak sie niezabezpieczamy to tez nic... dostaniesz okres i wszystko bedzie ok.nie stresuj sie tak-to niezdrowo. a wracajac do Diany-co sie u ciebie dzieje ze zalozylas ten watek?

Gość nelly19
no niestety od okolo 3 mies mecza mnie co jakis czas bole glowy,ost mialam zawroty i nic nie jem,,,,najgorsza to ta migrena niestety...ale juz koncze i koniec z tym dziadostwem,,,

no kończ, nie ma sensu sie truc...zbyt duzo kobiet narzeka na Diane.byl zreszta juz temat Dianie poswiecony...

Gość nelly19
racja racja,wzielam to jako objawy ciazy ale widocznie juz te tabletki mi nie sluza ,za dlugo je zazywam:/robilam test bo zle sie czulam mimo ze uzywalismy jeszcze gumki i nie pekla bo przeciez byloby widac...taik mi sie wydaje,musze sie uspokoic

Gość ****Asia****
Ja brałam Diane35 przez 2 lata i jedynym skutkiem ubocznym było przytycie innych dolegliwości nie miałam.

Gość ja brałam
dwa lata. I jedyny skutek uboczny ( po odstawieniu )- nasilenie się (potworne) trądziku!

Gość justyna111
czesc mam takie pytanie...biore diane od jakeigos meisiaca i strasznie bola mnie piersi i sutki;/raz sa nabrzmiałe a raz robia sie takie (flakowate).. ale jak je dotykam to czuje ze sa twarde i takie (guzkowate)..od paru dni boli mnie głowa i chce mi sie spac czesto ....czy to normalne??brałam juz keidys diane i nie zauwarzyłam nic takiego piersi jak mnie bolały to tylko przez pare dni i koniec a teraz to juz trwa od.4 tygodni....ale jak brałam wczesniej to nie brałam ich regul;arnie tylko wtedy kiedy mi sie przypomniało..;/a terazn biore regularnie o tej samej porze...

Gość mika012345
odstawiłam diane ponad rok temu (brałam jakieś 5-6 lat, zadnych dolegliwosci nie miałam, ginekologicznie wszystko cacy) i od tamtej pory wypadła mi połowa włosów a nowych ani widu ani słychu, a do tego mam koszmarny trądzik (twarz, plecy dekolt) NOrmalnie koszmar! Wyłykalam juz mase roznych tabletek zastosowałam mase smarowideł i innych specyfików i nic. Normalnie już nie daje rady i chyba znów zaczne brać diane...

Gość zakrzepica po 4
miesiącach brania

Gość GośćGośćGośćGość
Ja brałam Diane przez prawie pół roku. Mam 20 lat. Niestety wylądowałąm po niej w szpitalu z zakrzepicą proksymalną (na szczęście trafiłam do szpitala przed zagrożeniem typu zatoru płucnego). Przeszłam zabieg, lekarze wszyscy mówili mi, że ten lek jest zdradliwy i jak ktoś nie musi, żeby go nie brał. Prawie każda dziewczyna, która brała ten lek leczniczo (jak np. ja) i była w tym szpitalu (młode osoby) to w wyniku skutków ubocznych Diany 35 z zakrzepicą. Nie byłam jedyna młodą dziewczyną, która tam leżała i wszystkie byłyśmy po stosowaniu Diany. Zakrzepicy nie udało się pozbyć całkowicie i czeka mnie jeszcze kilka zabiegów. Jak nie musicie, to nie bierzcie się za te leki. Wspomnę jeszcze, że we Francji ten lek już wycofany. Pozdrawiam :)