Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

5 minut temu, sebix libedowski napisał:

to jak ci maja wyplacic jak umowy nie podpisalas ? to niemozliwe poza tym kto zaczyna prace bez podpisania umowy ?

a jak ankieter okrada ludzi ? z godnosci ich okraca pytajac o liczbe partnerow ?

Poczytaj sobie ustawy i paragrafy. Ja nie zamierzam teraz tego szukać i wklejać. 

Ja pracowałam w CBOK. To coś innego niż ankieter. 

7 minut temu, sebix libedowski napisał:

to jak ci maja wyplacic jak umowy nie podpisalas ? to niemozliwe poza tym kto zaczyna prace bez podpisania umowy ?

a jak ankieter okrada ludzi ? z godnosci ich okraca pytajac o liczbe partnerow ?

Tu to jesteś strasznie czepialski. Zrobiłbyś karierę w NIK-u. Banaś to dużo ma jeszcze do końca? 

• Thanks 1

3 minuty temu, Baba napisał:

O tym stale piszę. Kieruję się swoją intuicją, jakimś doświadczeniem życiowym. Nigdy nie byłam w większości. Takie ze mnie przekorne ciele. Nie twierdzę, że tak ma być. 

Uważam, że jest dobre dla mnie.

W życiu osobistym dobrze jest kierować się intuicja, w ocenie świata dobrze bazować jednak na opracowaniach naukowych. 😉

2 minuty temu, sebix libedowski napisał:

z ta proba to do mnie akurat nie trafia jej dobor bo to i tak nigdy sie tego dobrze nie dobierze dlatego to tylko badania i trzeba do nich podchodzic wiadomo jak. 

Idealnie nigdy nie zrobisz ale można przynajmniej nie zrobić tego tendencyjnie. 

• Thanks 1

1 minutę temu, sebix libedowski napisał:

to moze daj instrukcje bezrobolom z kafeterii skoro to takie proste albo sama zaloz 

swoja rozmowe mozna nagrywac nic tego nie zabrania

Błagam cię. Czytaj dokładnie co napisałam. 

3 minuty temu, sebix libedowski napisał:

jesli ten kto sie znal na obrazach to puchacz tzn. ze puchacz jest wrobelkiem ma 500 kont i powinien pilnie zglosic sie na sor psychaitryczny 

Przerażasz mnie. 😁

• Haha 1

5 minut temu, Baba napisał:

Poczytaj sobie ustawy i paragrafy. Ja nie zamierzam teraz tego szukać i wklejać. 

Ja pracowałam w CBOK. To coś innego niż ankieter. 

no najpierw sie podpisuje umowe dopiero sie pracuje mozna podpisac umowe ogolna ze stawka godzinowa nie mowie ze od razu trzeba umowe o prace ja wiem ze prawo dopuszcza chyba podpisanie umowy do konca dnia pracy i zawsze przy kontroli mowia ze ci ludzie pracuja pierwszy dzien 😄 ale ja sie dziwie ludziom ze pracuja bez zadnej umowy. 

nie wiem co to cbok piszecie o badaniach cbosu wiec zalozylem ze piszesz o tym samym a nie np. o pracy w piekarni czy sprzedawania dziadkom pokrowcow niepasujacych do ich telefonu na infolinii bo jaki to by mialo zwiazek z tematem

3 minuty temu, Pokraka napisał:

W życiu osobistym dobrze jest kierować się intuicja, w ocenie świata dobrze bazować jednak na opracowaniach naukowych. 😉

Od oceny świata, innych kultur itd mam filmy dokumentalne, reportaże i  swoje zmysły 😉 

4 minuty temu, sebix libedowski napisał:

to juz bym sie obrazil za takie porownanie z kibolem czy kryminalistami  😄

Dlatego wybrałam Adriana. 

9 minut temu, murb napisał:

Ale to kiedyś to musiało być bardzo kiedyś. Aktualnie to się służbowo człowieka nie pyta o życie prywatne bo to grozi karą. Prawie śmierci. 

to nie było tak bardzo kiedyś (może małe naście lat temu) i oczywiście żadne wytyczne firmowe ani dokumenty nic na ten temat nie wspominały

prawda jest taka, że młodzi mężczyźni potrafią być narwani, a 'posiadanie' żony i dziecka/dzieci korzystnie wpływa na ich stabilizację i odpowiedzialne podejmowanie decyzji.

Nie jesteś już 'dupczycielem' tylko ojcem - wiem, że to brzmi archaicznie ale perspektywa się zmienia

1 minutę temu, Baba napisał:

Od oceny świata, innych kultur itd mam filmy dokumentalne, reportaże i  swoje zmysły 😉 

Oko kamery tworzy najbardziej złudny obraz świata. 

Przed chwilą, stаra_głupia_baba napisał:

Naukowe dyskusje na poziomie z dսpy na babskim forum 😄

Chodziło mi o negowanie cudzych umiejętności biznesowych z powodu braku rodziny czy tam jakichkolwiek innych

dzieki ale nie planuej zostac pasozytem na panstwowym wikcie bo zale zycie ich nie lubilem 😄

juz blizej niz dalej ale sama widzisz ze tam zeby sie dostac to np. trzeba byc alfonsem albo wynajmowac dom na burdel wiec nie mam takich kontaktow 😄

Sprawne państwo potrzebuje urzędników. 

2 minuty temu, Baba napisał:

Dokumenty i reportaże też często są tendencyjne i pokazują rzeczy w sposób, który pasuje do narracji twórców.

• Like 1

2 minuty temu, BabkaBożaBeware napisał:

Chodziło mi o negowanie cudzych umiejętności biznesowych z powodu braku rodziny czy tam jakichkolwiek innych

jak nie cytujesz to nie wiadomo do końca do czego się odnosisz

akurat w tej pracy bardziej liczyła się odpowiedzialność i na stanowiskach kierowniczych byli tylko ludzie z rodzinami

3 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał:

to nie było tak bardzo kiedyś (może małe naście lat temu) i oczywiście żadne wytyczne firmowe ani dokumenty nic na ten temat nie wspominały

prawda jest taka, że młodzi mężczyźni potrafią być narwani, a 'posiadanie' żony i dziecka/dzieci korzystnie wpływa na ich stabilizację i odpowiedzialne podejmowanie decyzji.

Nie jesteś już 'dupczycielem' tylko ojcem - wiem, że to brzmi archaicznie ale perspektywa się zmienia

Może rzeczywiście coś w tym jest. Odnosząc się do własnego doświadczenia. Pracuje w branży od lat. Mam okazję obserwować różnych ludzi przez długi czas i jest trochę tak, że chłopak przed założeniem rodziny a po założeniu nieco się różni w sposobie działania. 

.

4 minuty temu, salix napisał:

Dokumenty i reportaże też często są tendencyjne i pokazują rzeczy w sposób, który pasuje do narracji twórców.

I tu się z Tobą zgodzę. Też tak uważam i nawet ileś postów wyżej to napisałam. 

• Like 1

1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał:

jak nie cytujesz to nie wiadomo do końca do czego się odnosisz

akurat w tej pracy bardziej liczyła się odpowiedzialność i na stanowiskach kierowniczych byli tylko ludzie z rodzinami

No o tym pisze ze co ma jedno do drugiego. To tylko stereotypy krzywdzące ludzi bez rodzin.

12 minut temu, Baba napisał:

7 minut temu, salix napisał:

Chciałam napisać to samo co salix więc już sobie daruje 😁

3 minuty temu, murb napisał:

Może rzeczywiście coś w tym jest. Odnosząc się do własnego doświadczenia. Pracuje w branży od lat. Mam okazję obserwować różnych ludzi przez długi czas i jest trochę tak, że chłopak przed założeniem rodziny a po założeniu nieco się różni w sposobie działania. 

.

to sie starosc nawzywa ludziom z wiekiem juz sie zwykle coraz mniej chce i sa coraz bardziej pogodzeni z wlasnym losem, pracodawcom to zwykle na reke

1 minutę temu, sebix libedowski napisał:

no najpierw sie podpisuje umowe dopiero sie pracuje mozna podpisac umowe ogolna ze stawka godzinowa nie mowie ze od razu trzeba umowe o prace ja wiem ze prawo dopuszcza chyba podpisanie umowy do konca dnia pracy i zawsze przy kontroli mowia ze ci ludzie pracuja pierwszy dzien 😄 ale ja sie dziwie ludziom ze pracuja bez zadnej umowy. 

nie wiem co to cbok piszecie o badaniach cbosu wiec zalozylem ze piszesz o tym samym a nie np. o pracy w piekarni czy sprzedawania dziadkom pokrowcow niepasujacych do ich telefonu na infolinii bo jaki to by mialo zwiazek z tematem

CBOK Centrum Badań Opinii Konsumentów. Zbieranie opinii o firmach, tajemniczy klient ble ble. 

Nie obchodzi mnie co inni robią zawsze.

Po bardzo długim urlopie wychowawczym postanowiłam poszukać sobie pracy. Ponieważ one były dla mnie totalną nowością, chciałam najpierw sprawdzić czy potrafię, czy chcę. 

I jak widzisz na moim przykładzie, bez podpisania umowy dostałam kasę za każdą spędzoną tam godzinę. Nie chodziło mi o te kilka słówek, a zasady i trzymanie się przez firmę prawa.  Zeby nie poczuli się okradzeni przeze mnie, wystosowałam też do nich emaila z wydrukowanymi ustawami, przepisami i inne takie 🤣 

Mówiłam. Jestem cięta na cwaniaków, dorobkiewiczów i złodziei w białych rękawiczkach.

3 minuty temu, sebix libedowski napisał:

tak mowili jak ich bylo 50 i tak mowia jak jest ich 500k. 

potrzebuje ale mysle ze ma ich znacznie za duzo poza tym za te kase to wiadomo ze beda tam sami nieudacznicy ktorzy w prywatnym sektorze sie nie sprawdzili bo normalne jest ze czlowiek zdolny idzie tam gdzie wiecej placa a nie tam gdzie placa mala i o twojej przyszlosci decyduje to czyim pociotkiem jestes

Nie doszacowujesz budżetówki. 😁

to sie starosc nawzywa ludziom z wiekiem juz sie zwykle coraz mniej chce i sa coraz bardziej pogodzeni z wlasnym losem, pracodawcom to zwykle na reke

Trudno o 35-latku mówić, że jest stary. 

4 minuty temu, Pokraka napisał:

Chciałam napisać to samo co salix więc już sobie daruje 😁

Czy jest nas więcej tak myślących. 

14 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

Tylko że młodzi nie chcą rodziny bo to kłopot. Dzieci odpadają w większości u nich. Żona też nie za bardzo. Predzej partnerka.

14 minut temu, murb napisał:

Oko kamery tworzy najbardziej złudny obraz świata. 

Zależy od operatora i co chce pokazać.

Taki pierwszy przykład z brzegu.

Gdy w Polsce była pierwsza powódź stulecia w 1997 roku, media pokazywały ogrom zniszczeń. Człowiekowi łzy się polały. Ale ryczeć zaczęłam po reportażach Marii Wiernikowskiej " Widziałam".

To tylko stereotypy. Za dużo przywilejów maja matki w pracy. Kto dostanie wolne prędzej w danym terminie matka czy bezdzietna? Wiadomo. A to nie tak powinno być bo każdy ma życie i plany

3 minuty temu, murb napisał:

I tu się z Tobą zgodzę. Też tak uważam i nawet ileś postów wyżej to napisałam. 

Szczerze mówiąc, spodziewałam się klasycznego czepialstwa, a tu proszę, niespodzianka - można mieć to samo zdanie ponad wyimaginowanymi podziałami.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się