Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HHH

KAŻDA KOBIETA MARZY O PIĘKNYCH DŁUGICH I GESTYCH RZĘSACH

Polecane posty

Jeśli chodzi o długie rzęsy ja polecam tusz MAXFACTOR 2000 CALORIE (koszt ok 28/30zł) Moim zdaniem jest rewelacyjny. Ja Próbowałam wszystkiego..przedłużałam i przyklejałam rzęsy. Ale naturalne były bardzo zniszczone. Obecnie robię rzęsy zalotką. Następnie maluję rzęsy tym tuszem. W odstępach ok.5 minut poprawiam je ponownie. Tak ok. 3/4 razy. Rzęsy nie są sklejone. Jedyny minus to że bardzo cięzko go zmyć, ale ze specjalnym mleczkiem do demakijażu oczu jest to prościzna :) załączam linki to zdjęć moich oczu. Najpierw nie wymalowane by porównać: http://img134.imageshack.us/my.php?image=78625349bq2.jpg Teraz wymalowane tuszem: raz: http://img134.imageshack.us/my.php?image=22426644ec1.jpg dwa: http://img519.imageshack.us/my.php?image=88611943cv4.jpg cztery/pięć: http://img519.imageshack.us/my.php?image=75262684zm7.jpg Moim zdaniem naprawdę warto go kupić :)

I tak masz więcej rzęs niż ja :) Poważnie, ale ja także używam tylko i wyłącznie 2000 calorie :)

wiesz może to zależy od jakiejś techniki malowania ;P ..bo ja trochę czasu spędzam żeby uzyskać takie oko jak na ostatnim zdjęciu ;)) Ale chyba nic nie jest w stanie sprawić byśmy miały w pełni idealne rzęsy ;P zawsze będziemy chciały by były dłuższe i gęstsze ;D

Ja już nie mówię o pomalowanych, ja naprawdę mam mniej rzęs, a tych dolnych prawie wcale. Niespecjalnie jest co malować :) I nie mówię tego przesadnie. Także i tak jest u Ciebie nieźle. :)

Przyklejać codziennie sztuczne? Bez sensu. Profesjonalne przedłużanie rzęs kosztuje sporo, nie stać mnie na takie fanaberie. Ale żyję. Nawet się nie zawsze tuszem maluję :) Mam większe defekty od marnych rzęs :P

kup sztuczne rzesy na allegro razem z klejem pieknie wygladaja mialam polecam

ja jakiś czas przyklejałam codziennie :) Ale jeśli przyklejać to tylko czarnym klejem..ciężko przykleić tak idealnie rzęsy by białego nie było widać. :)) co do kosmetyczek..przedłużanie jest drogie..ale sa w niektórych zakładasz tzw. 3 dniówki które kosztują (u mnie w miejscowosci) 15 zł po 3 dniach kosmetyczka je ściąga :) są genialne na weekendy, imprezy itp. a co do defektów na pewno przesadzasz ;)****

Nie przesadzam :) Słowo niedoszłego harcerza :P Na imprezy maluję i jest ok, szkoda kasy :) I tak dochodzą jakieś ciuszki itp. sprawy, oraz ogólny koszt imprezy :) Ale dzięki za takie zainteresowanie ;)

Gość Kajuta
hej:* Mam 14 lat i maluje rzęsy od jakos pół roku. Ale sa zbyt krótkie i musze na nie troche sporoo nakladac tuszu zeby ładnie wygladaly;p. wiec czytalam tu cos o Gal - Odżywce keratynowej noi i zamierzam ja kupic ale to wkoncu tabletki wiec czy to nie jest zależne od wieku czy nic mi sie nie stanie od ich polykania.? I je mozna dostać w aptekach? w jakiej ceniee 10 zl tak?. Mam kupiony Olejek rycynowy i stosuj go na włosy :) i zaczne sze ze go stosuja niekture osoby przez 3 lata i sa boskie efekty a nie kture ze jak za dlugo stosuja to im rzesy wypadaja i zeby stosowac 3 tyg. a niekturyo w nocy przed spaniem i rano woda normalnie przemyc.? Prosze o odpoweiedzienie z gory dziekuje :) jakby co prosze sie odezwac na moj e-mail olgaqwertyamorki@amorki.pl

Gość fixon
Używam olejku rycynowego już ponad miesiąc, codziennie i nie widzę żadnej różnicy, może mam tak bardzo zniszczone rzęsy ... :(

Gość ona231
DROGIE PANIE JA ZDECYDOWANIE POLECAM WAM TUSZ O KONSYSTENCJI ŻELOWEJ FIRMY TALIKA.KTORY KOSZTUJE OK 80 ZL I MOZNA GO KUPIC TYLKO W SKLEPACH DOUGLAS.ALE JEST REWELACYJNY.MI POMOGŁ!!!!!!!!!!!

Gość polecam lumigan

No niestety nie mamy wpływu na to co nam daje natura. Trzeba sobie jakoś radzić i samemu ją poprawiać - faktycznie, zalotka się sprawdza, do tego dobry tusz do rzęs i efekt jest widoczny;) Co do olejku rycynowego jeszcze nie próbowałam, ale może się skuszę.

Gość nulam=fuma
a ja nie musze malowac rzesow bo mam dlugie i grube ze czesto wpada mi rzesa do oka nieraz sie pytali czy mam pomalowane

Gość lovekiss
Ja z natury mam bardzo krótkie rzęsy, chociaż w ogóle ich nie maluję tuszem i stosuję olejek rycynowy. Kiedyś podcięłam na dolnej powiece i jakoś nie odrosły mi dłuższe... Chciałabym mieć piękne i długie. Czytałam, że pewien preparat na jaskrę zawiera środek, którym efektem ubocznym jest wzrost rzęs. Poszukajcie w necie.

Gość ali_cja
a zastanawiałyście się nas zabiegiem przedłużania rzes? jeśli nic innego nie odpowiada to chyba jest najlepsze rozwiązanie

Gość Therka
a na czym dokładniej polega to przedłużanie? Bo ja widziałam tylko takie sztuczne rzesy co się przykleja na jeden dzien

Gość ali_cja
mi chodzi o taki zabieg u kosmetyczki gdzie możesz sobie przedłużyć albo zagęścić rzesy. I efekt jest dllugotrwaly a nie na jeden dzien.

Gość zocha ul
polecam takie przedłużanie rzes. mialam bardzo rzadkie i krotkie rzesy. A po takim zabiegu mam takie o jakich marzy kazda kobieta. I najważniejsze ze efekt jest naturalny.

Gość frtka
ja słyszałam o tym przedłużaniu i jakos nie jestem przekonana ze kepki rzes przyklejone do powieki mogą wyglądać naturalnie

Gość zocha ul
przyklejanie kepek rzes to bardzo kiepska metoda i rzeczywiście wyglada brzydko. Ja robilam sobie metoda 1:1, czyli przyklejanie jednej rzesy sztucznej do naturalnej. Jeśli nie wierzysz to mogę przeslać ci fotke albo lepiej wejdz sobie na strone firmy xtreme lashes, która profesjonalnie zajmuje się stylizacja rzes i poczytaj o tym. Pozdrawiam

Długie, podkręcone rzęsy nie tylko powiększają oko, ale mogą być rzeczą kojarzącą się właśnie z tobą. Chociaż długość rzęs i kształt są zaprogramowane genetycznie, możesz za pomocą kilku sposobów (niektóre proste, inne drastyczne i drogie) stworzyć iluzję długich, pięknych rzęs. Nałóż eyeliner blisko linii rzęs. Użyj kosmetyku odrobinę ciemniejszego niż twój naturalny kolor rzęs. Stworzy to iluzje, że przy ich nasadzie jest więcej rzęs, niż jest naprawdę. Rzęsy będą wydawać się gęstsze, a jeśli wyjedziesz troszkę linią za zewnętrzny kącik oka, będą również wydawać się dłuższe. Podkręć rzęsy. Proste rzęsy wyglądają na krótsze, nawet jeżeli nie są, z powodu kąta pod którym je widzimy. Używając zalotki podniesiesz swoje rzęsy, ale zrób to ostrożnie. Ostatnią rzeczą jaką chcesz dla swoich rzęs jest przedwczesne ich wypadanie z powodu nieostrożnego ciągnięcia ich zalotką. Nałóż sztuczne rzęsy. Jeżeli przypatrzysz się dobrze zdjęciom gwiazd zobaczysz, że wiele z nich nosi sztuczne rzęsy. Trzeba przyznać, że nie jest proste nałożyć pod dobrym kątem sztuczne rzęsy, żeby wyglądały naturalnie i były dobrze zamocowane. Jeżeli się tego nauczysz, twoje rzęsy staną się niesamowicie długie. Użyj tuszu. Jeżeli masz nałożone sztuczne rzęsy, pomoże to wpasować się w nie naturalnym rzęsom. Jeżeli podkręciłaś rzęsy, tusz pomoże zachować im kształt na dłużej. Generalnie tusz do rzęs wydłuży twoje rzęsy, im lepszego tuszu użyjesz tym mniej poskleja on rzęsy. Dokładnie zmyj makijaż przed pójściem spać. Makijaż pozostawiony na rzęsach przez długi czas odbije się na nich niekorzystnie i trudniej ci będzie wykonywać powyższe kroki. Rozważ wykonanie makijażu permanentnego. Domowe sposoby na długie rzęsy: Niektóre działają, inne mniej. Jedną z metod jest nałożenie na nie cienkiej warstwy oleju z oliwek, lub oleju rycynowego przed pójściem spać. Zamocz w oleju czystą szczoteczkę do rzęs i „pomaluj nią kilka razy rzesy. Szybko przetrzyj nadmiar płynu chusteczką, żeby nie dostał się do oczu. Zostaw tak rzęsy na noc i zmyj resztki oleju rano.

Gość nikolusiuniaa
heheh zeby byly piekne gesteee to ja naklejam sobie kępki rzęs z donegala i juz po problemie lekko podkrecam zalotka, czasem mozna przyciac zeby wygladaly naturalnie, maluje mascara i tyle sa piekne i geste :)