Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monopola

Stosunek w rzekomo niepłodnych dniach...

Polecane posty

Gość Monopola

No niestety...miałam przygodę na jedną noc, totalny spontan, bez zadnego zabezpieczenia...Zdarzyło się to niecałe 3 dni temu, byłam wtedy w 23 dniu cyklu..a cykle mam z reguły 22 do max 28 dniowe...Czyli jest duże prawdopodobieństwo, ze do zaplodnienia nie doszlo..Zwłaszcza, że facet wytysnął na zewntątrz...Ale mimo tego mam straszne schizy...Proszę, pomóżcie mi..jakie mam szanse na to, że to nie jest ta cholerna ciąża???

Gość katarzyna-22
masz bardzo minimalne szanse na ciaze

Gość Zaniepokojona bardzo....
Witaj!!!Ja tez baaaardzo czekam na okres.Wprawdzie kochalam sie z moim narzyczonym tylko w prezerwatywach i nic nam nie peklo,ale to na pewno byly plodne dni.Teraz sie boje,ze jednak cos poszlo nie tak i jestem w ciazy.Wczesniej bralam tabletki i niczym sie nie martwilam,ale postanowilam odpoczac od hormonow i taki tego skutek.Najdluzsze cykle mialam 32 dniowe.A dzis juz 33 dzien i nic.wiem,ze jeszcze nie ma powodu do wariowania,ale zaczynam sie niepokoic.A on ma tyle pracy,ze nie chce go stresowac.Napiszcie jakies slowo otuchy...:):):) Acha,a jak sie robi test,to kiedy on bedzie wiarygodny?????

Gość lu36
Raczej małe szanse na ciąże, jeżeli było jak piszesz. Ale powinnaś wyciagnąć wnioski i mieć pod ręką w takich sytuacjach prezerwatywę, ale łatwo sie doradza po fakcie. Ja kiedyś miałam podobny przypadek, na wyjeździe, alkohol, 14 dzień cyklu, super facet, pełny stosunek i miesiaczka opóźniona o ponad tydzień... Miałam spiralę, ale też cieżko było.

Gość upupupup
upupupupu

Gość A ty lu36 to
niezła jesteś. To po co ci ta spirala jak sie boisz ?

Gość fiiiiifi
na waszym miejscu nie bałabym się ciąży, a choroby jakiejś czy HIV-a w końcu co wiecie o facecie? to dotyczy nie tylko narkomanów i homo...

Gość Monopola
Do: katarzyna-22: Dzięki za słowa otuchy...Jestem teraz tak zeschizowana, że imam się wszystkiego. No i oczywiście przypominają mi się te wszystkie teorie o tym, że plemniki mogą dojść do komórki jajowej w płynie przespermowym i że stosunek przerywany często jest bardzo złudnym zródłem nadzieji...No ale nawet jesli coś tam się "uwolniło" to chyba w 23 dniu cyklu to mało prawdopodobne by była z tego ciąża prawda? Chociaż..ech, wiem, że głupotą jest tak się stresowac ale same wiecie jak to jest... Do:Zaniepokojona bardzo: Spokojnie, jeśli ciągle kochacie się w prezerwatywach to nawet w dni płodne nic Ci nie grozi (pod warunkiem, że kondom się nie zsunął, nie został w Tobie albo nie pęknął, a o tym nie wspominasz)A test najlepiej zrób w tydzień po spodziewanej miesiączce, ewentualnei powtórz po 72 h, 3maj się, będzie dobrze Do:lu36: Ej, wiesz ile ja bym dała by w tamtą noc facet mial gumkę, albo bym ja użyła jakichś globulek, czegokolwiek! A już o spirali nie wspomnę...no już "haj lajf", gdybym ją miała to byłby luz blues Do:fiiiiifi: Hmm, masz rację...czasami o wiele większym pradopodobieństwem jest jakaś wenera niż ciąża..ale kiedy okres zaczyna się poźniać myśli się tylko o jednym...Takie życie...

Gość do A ty lu36 to
jakie te ludziska niedoinformowane... ręce opadają... nie wiesz, że nie ma 100% zabezpieczenia !!! Spirala daje 99% po przecinku zależy od spirali ile. Są przypadki w medycynie, że dzieci rodzą się ze spiralą ---> Poczytaj trochę, a nie moralizuj!!! Kobietki zadały konkretne pytania, a ty je objechałaś nie wiedomo za co!!! monopola---> 23 dzień jest niepłodny (z reguły), mogła się przesunąć owulacja, chociaż nie sądzę, żeby tak było w twoim przypadku :) Możesz już zrobić test, albo wstrzymać się do tego 28 dnia cyklu :) zaniepokojona bardzo---> już mi po test i się nie martwić na zapas bo to opóźnia @ !!! Na wszystkich ulotkach pisze " że w dniu spodziewanej @" - RANO!!! fiiiiifi---> przebadaj się na obecność szarych komórek i odczep się od dziewczyny z narzeczonym :)

Gość fiiiiifi
Mam więcej szarych komórek niż ty kultury osobistej. Od kiedy sex z narzeczonym jest "na jedną noc"? Najpierw czytaj dokładnie, a potem czepiaj się innych.

Gość lu36
Do Monopola, W moim przypadku, to było spontanicznie, ale wiedzielismy, że jestem bezpieczna. Ale jak potem tydzień okresu nie dostajesz, to idzie zwatpić we wszystko. Czasem okres mi się spóźniał, ale nigdy tak długo !

Gość Aga 32
Kobiety z wkładkami, często mają spóźnione miesiaczki i wynika to z działania wkładki.