Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julccia 27

Luteina

Polecane posty

Gość julccia 27

Dziewczyny dostałam od mojego gina luteinę na wywołaniwe okresu, ale nie bardzo wiem jak ją mam brać. Po ilu dniach od brania jej pojawia się okres ? Czy ja muszę przerwać jej branie żeby się okres pojawił jak z tabletkami anty ? Lekarz powiedział mi, że 2 razy dziennie przez 21 dni, a potem 7 dni przerwy. Od kiedy mam liczyć te 21 dni ? Już teraz czy po okresie ?

Gość julccia 27
Czy nikt tego nie brał :(

hej ja na wywołanie @ brałam przez 5 dni 3x1 i okres pojawia sie mniej wiecej po 7 dniach. Pierwsze słyszę zeby tak brać jak piszesz przez 21 dni.

Gość julccia 27
Ja też się zdziwiłam. Nie wiem czy mojemu lekarzowi się coś pomyliło czy to faktycznie tak się bierze.

No nie wiem:(, w takim razie licz juz teraz , bo to jest na wywołanie okresu i możesz sie niedoczekać.

ja brala luteine na wywolanie @ przez 3 lata i bralam ja od 17 dc przez 10 dni 1 dziennie i zawsze ok 25 dostawalam @ i juz nie musialam brac jej do konca...... gdy przestawalam miesiaczka tez ustawala...czasem sie zdarzalo tak ze nie mialam miesiaczki ponad 2 miesiace i wtedy robily mi sie torbiele wtedy od razu po wizycie u gin bralam luteine przez 5 dni 2 razy dziennie i tez zawsze sie pojawiala ale o takie rzeczy najlepiej pytan indywidualnie lekarza poniewaz z hormonami nie ma zartow i mozesz sobie zaburzyc cala gospodarke hormonalna a to pozniej ciezko powrocic do normy i cera sie psuje i owulacja moze zaniknac i w ogole w ciaze trudno zajsc przynajmniej mowie o swoim przypadku,..pozdrawaim

Gość julccia 27
Właśnie dzisiaj dostałam okres. Rozumiem, że podczas okresu nie bierze się tej luteiny. To ma być chyba te 7 dni przerwy.

Gość moni-a
LUTEINE BIERZE SIE POD JEZYK,WIESZ O TYM?

Gość JBEATA
Cześć dziewczyny! Brałam luteine z przepisu lekarza na wywołanie okresu przez 7 dni 2x1.Po tych 7 dniach odczekałam 2 i dostałam normalny okres trwający 6 dni.Czy to znaczy, ze ciąże mozna juz wykluczyć?? dziekuje za odpowiedz

Gość Hajstrra
Dziewczyny mam pytanie.......... Czy zamiast pod jeżyk luteinę mozna połknąć? Ona jest okropna w smaku i trudno mi wytrzymac:(z nia pod językiem

Gość nie można
Jak ją połkniesz to nie bedzie działała. Możesz kupić luteinę waginalną.

Gość Hajstrra
no ale też rozpusci się przecież...tylko ze w żoładku?

Gość jewfra
oooo

Gość o la boga
A jak połkniesz czopek doodbytniczy to też się rozpuści ale czy go jednak będziesz połykać czy wsadzisz tam gdzoe trzena

Gość _d_
podjezykowa faktycznie nie jest za dobra w smaku... le musi sie rozpuscic pod jezykiem i juz :) ja biore dopochwowa czy jak ktos woli waginalna... nie czuc smaku, ale jest drozsza...

W tabletkach podjęzykowych chodzi o to aby wchłonęły się w błonę śluzową pod językiem - tam jest dużo naczyń krwionośnych i stąd dobre wchłanianie - zresztą podobna zasada stosowania czopków i dopochwowych leków. Dlatego połykanie takiego leku nie ma sensu, bo zamiast się wchłonąc tam gdzie trzeba strawisz go w żołądku.

Gość Magda_Lena1987
moja ginekolożka zapisała mi wczoraj luteinę na wywołanie @ - mam ją zażywać przez 5 dni po 3x1. Po tym czasie mam odstawić, bo powinna nadejsć @