Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka25

USG dopochwowe - pomocy !!!

Polecane posty

A ja jestem w 6 tygodniu i byłam całkiem niedawno na takim badaniu i powiem Ci, ze jeśli wydaje Ci się to krępujące to wejdź do gabinetu sama, a po badaniu lekarz odtworzy nagranie dla tatusia :) tak było w moim przypadku. Byłam prywatnie i nawet nie musiałam mówić, żeby pokazał to nagranie, sam odrazu to zaproponował. :) Samo badanie nie jest ani bolesne ani nie przyjemne ;) ale za to widok dzidzi... super!!!!!!!!!!!!!!! I widziałam maleńkie serduszko :)

Gość chyba od zapłodnienia

Pierwsze usg w ciąży miałam właśnie takie, lekarka zaprosiła męża, ale wcześniej przykryła mnie prześcieradłem, żebym nie czuła się skrępowana i było ok. Pozdrawiam

Gość aha aha aha hah
to w końcu do OM czy od zapłodnienia?? bo ja zgłupiałam

Gość aha aha aha hah
podnosze

Gość anka ***
MIALAM ROBIONE TO DOPOCHWOWE I JEST OK A NORMALNEGO MI NIE ROBIL USG NIE WIEM CZEMU BOJE SIE ZEBY MALEMU TO NIE ZASZKODZILO ALE NA TYM DOPOCHWOWYM JEST BARDZO WSZYSTKO WIDOCZNE I DOLKADNE A JESTEM W 14 TYGODNIU WIDAC RACZKI JAK MACHA KSZTALT GLOWKI

Gość Arse
a czy 10 dni po stosusunku moze byc widac pecherzyk na badaniu usg dopochwowym?

Gość badi.
Czy USG dopochowowe robi się tylko podczas ciąży ? Proszę o szybką odpowiedź :(

Gość nie zalamuj ludzi tutaj......
przeczytaj przynajmniej pare wypowiedzi powyzej i odpowiedz sobie na wlasne pytanie... caly czas jest mowa o tym..........

Gość gerlihgr
ko0bietky wy naparwde tak malo wiecie na temat ginekologi? chyba postawa jest aby kazda kobieta wiedziala co to usg,jak sie robi,kiedy,ile i w ogole,matko skad wy sie wzielyscie??????????

Gość someboby435
chciałabym sie dowiedzieć ile dni po teoretycznym zapłodnieniu można dowiedzieć sie czy jest sie w ciąży poprzez badanie usg (dopochwowe). proszę o szybka odpowiedz

Gość pinezka_1
Witam, ja właśnie też chciałabym wiedzieć ile czasu od zapłodnienia musi minąć żeby podczas takiego badania zobaczyć pęcherzyk??? Rozumiem, że już po 7 tygodniu od zapłodnienia lekarz zauważyłby małego człowieczka, a po 2 tygodniu nic nie będzie widział??? Dziękuję serdecznie za odpowiedź.

Gość szczesciara15
Witam wszystkich. Ja bylam u lekarza ók 4 tyg od zaplodnienia. Byl to juz 6 tc wedlug niego. Widzialam pecherzyk ale serduszko jeszcze nie pracowalo Zarodek mial ok 0,6 cm. Wydaje mi sie ze w 2 tyg po zaplodnieniu tez juz bedzie widac pecherzyk. Lekarz potwierdzi ciaze bo bedzie to juz 4 tydzien.

Ja pierwsze USG miałam robione w 4tc od OM (2 tydz od zapłodnienia) i było widać tylko pęcherzyk - ok 4mm. Lekarz stwierdził ciążę, ale stwierdził, że jeszcze za wcześnie na wystawienie zaświadczenia dla pracodawcy.

Gość pinezka_1
Wiecie mi chodzi o taką rzecz: od 6.04. do 11.04. miałam miesiączkę, w nocy z 11.04. na 12.04. miałam stosunek bez zabezpieczenia do wytrysku nie doszło ale stosunek jako taki był. Przestraszyłam się strasznie i po ok 10 godzinach poszłam do lekarza, który przepisał mi takie tabletki zdaje się nazywały się Postinor. Tabletki zjadłam i 21.04. wystąpiło krawaienie, które trwało do 25.04. 26.04. miałam kolejny stosunek tym razem z zabezpieczeniem. Od 30.04. do 7.05. miałam już normalną miesiączkę. 23.05. byłam u ginekologa na kontrolnej wizycie zrobił mi usg przez brzuch, ciąży nie widział. 31.05. dostałam kolejny okres, który trwał do 5.06. Po ostatniej miesiączce miałam stosunki bez zabezpieczenia. 1.07. zrobiłam test ciążowy, wynik był pozytywny, tego dnia poszłam do ginekologa na usg, miałam usg dopochwowe Pani doktor żadnej ciąży nie widziała, stwierdziła, że to jakieś zaburzenia. Moje pytanie jest następujące: czy możliwe jest żebym zaszła w ciążę w kwietniu przy okazji tych dwóch stosunków, które miałam, czy lekarz robiący usg 1 lipca mógłby przeoczyc ok 10 tygodnoiwy płód na dodatek ciąży bliźniaczej??? czy mógłby go pomylic np z jajnikami??? bo rozumiem, że płód w drugim tygodniu od zapłodnienia byłby mało albo wcale nie widoczny??? Wiem, że zadaje może dziwne pytania ale muszę to z kimś skonsultowac bo ostanio dopadły mnie jakieś wątpliwości. Za wszystkie poważne odpowiedzi serdecznie dziękuję.

Gość pinezka_1
Dodam jeszcze, że teraz zgodnie z ostatnią miesiączką jestem w 24 tygodniu ciąży bliźniaczej, dzieciaczki są rozmiarowo takie jakie byc powinny w tym tygodniu nawet troszkę mniejsze, gdybym dodała te pięc tygodni od kwietnia to powinny byc o połowe większe, więc juz sama nie wiem co o tym myślec... Mdłości i inne dolegliwości wystąpiły w połowie lipca czyli gdzieś w 6 tygodniu licząc od ostatniej miesiączki.

Gość beniaz1
a czy badanie to mozna robic gdy jest sie dziewicą? to w moim przypadku wazne badanie bo mam podejrzenie wczesnego przekwitania

Gość madzia1209
Witam... Ja miałam pierwsze usg dopochwowe robione w 6 tyg potem znowu w 8 i 13 tyg...teraz jestem w 20 tygodniu i lekarz mówił ze przy następnej wizycie czyli 21 kwietnia zrobi mi usg.zastanawiam się czy to będzie usg brzuszne czy dopochwowe???może ktoś wie jakie w tym tygodniu robi się usg???proszę o szybka odpowiedz pozdrawiam

Gość Enn22445
Jestem dziwicą mam 19 lat i mialam robione USG dopochwowe....mam guzka na jajniku i dzieki takiemu badaniu moglam byc leczona....dzis wlasnie ide do mojego ginekologa i ozbaczymy czy cos sie zmienilo....Ahha...do mlodych dzieczyn nie wierzcie w te wszystkie plotki na temat tego badania....malo przyjemne...ale znam szereg innych mniej przyjemniejszych badan....pozdrawiam

Gość Onaaaaaaa28
To nie boli :)

Gość o tym ...

Gość martali84
mam pytanie. na ile dokladne sa te badaia dopochwowe? czy mogasie mylic co do tygodnia? jak bylam u lekarza to stwierdzil, ze jestem w 6 tyg. ale mi sie wydaje ze moze sie myli o tydzien albo 2.

Gość kasiamloda
ja miałam usg dopochwowe i nie bolało może troszkę i się okazało że nie jestem w ciąży .

Gość whisky79
Mam pytanie-czy jesli krwawie w 5 tyg ciazy(sama tak wyliczylam)to zrobia mi tez dopochwowe USG?Chce miec pewnosc,czy serduszko bije a boje sie,ze na zwyklym USG tego nie zobacza.POMOCY!

Gość whisky79
Czy podczas krwawienia w ciazy tez wykonuja USG dopochwowe?Bardzo mi zalezy,zeby miec pewnosc,ze serduszko bije(jestem w 6 tyg ciazy wg wlasnych obliczen)a boje sie,ze zwykle USG nie ukaze serduszka.Prosze o pomoc!

Gość pomocniiik
Sluchaj to jest ponoć bardzo nieprzyjemne ktoś wkłada Ci tam coś dużego, dosyc ze widzi cię nago, to jeszcze tym rusza i wgl moja dziewczyna to miala, przez to płakałem i nie chce NIGDY w zyciu tego powtorzyc, szczegolnie ze ginekologiem był facet