Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upa

czy sa tu dziewczyny czekające na okres a jednoczesnie majace nadzieje że to ci

Polecane posty

Lolcia ja też wczoraj zrobiłam test i pozytywny wyszedł :) gin mowił abym poczekała jeszcze dwa tyg i przyszła, jak teraz pojdziesz to na 100% raczej nie powie i kaze znowu przyjść a jak chodzisz prywatnie to wydasz tylko wiecej pieniedzy. Wiem ze ciężko bedzie czekać bo ja nie mogę wytrzymać ale trzeba sie uzbroić w cierpliwość. Gratulacje kochana !!!!!!!!!!!!!!!!

upa - dzieki :) jestesmy po slubie niecale 2 m-ce, pobralismy sie 2 lipca :) wiec staralismy sie niedlugo, sama jestem zdziwiona tym, jak szybko nam sie udalo :) Roza - niesamowite, ze tez wczoraj sie dowiedzialas :) ja do lekarza chyba jednak pojde bo chcialabym w ogole uslyszec co teraz robic, jak dbac o siebie i czy moze robic jakies dodatkowe badania. Nie wytrzymalabym 2 tyg :)

Gość upa
to swietnie, że tak od razu wam sie udało! Im to dłużej trwa, tym gorzej. człowiekjpopada w jakies schizy. ja jestem juz rok po slubie, 17 lipca minęła pierwsza rocznica, ale dopiero teraz byłam gotowa na dziecko, choc warunki na razie mamy takie sobie.

jak tam reszta dziewczyn, robilyscie test? upa - ja jestem teraz na zmiane szczesliwa i troszke zaniepokojona nieznanym. Nie wiem jak bede znosic ciaze, jak przede wszystkim dam sobie rade w pracy, czy nerwy zwiazane z robieniem prawa jazdy i obrona magisterki nie zaszkodza dziecku. Boje sie tez tego, ze jak wroce z urlopu do pracy to bedziemy sie z mezem wymijac. On na rano - ja na popoludnie - zobaczymy sie dopiero wieczorem. No ale... trzeba dac sobie rade, cokolwiek by nie bylo i jeszcze do tego zachowac pogode ducha - tak bedzie dla malenstwa najlepiej :) Napisz jak sie czujesz teraz. Ja zauwazylam, ze dotykam brzuszka caly czas :) Ale dokucza mi bardzo czeste chodzenie do toalety - potrafie w nocy wstac 3 razy. Pozdrawiam :)

Gość upa
ja tez tak mam, wiec nic sie nie martw. Boje sie przyszłości, ale jednoczesnie jetsem bardzo szczesliwa. gdzie pracujesz lolcia? ja w szkole, wiec koncza mi sie wakacje i wracam do tego kieratu

ja tez w szkole upa :) tylko ze w prywatnej szkole jezykowej - ucze angielskiego. To taka szkola, w ktorej musze sie b. duzo przygotowywac do zajec. Zajecia sa od 15:30 do 21. To mnie tez niepokoi - czy ja wytrzymam tyle bedac w ciazy. Czy nie bede spala na ostatnich zajeciach ;) Tez wracam od 1go chociaz kursy ruszaja dopiero w polowie wrzesnia. A Ty czego uczysz i skad jestes? :) Ja z Olsztyna.

Gość upa
ucze polskiego w gimnazjum i dodatkowo pracuje jako logopeda, a jestem z suchej beskidzkiej

jak sie czujesz upa? mi doszlo kilka objawow - zmeczenie, sennosc, zawroty glowy i delikatne mdlosci. Idziemy dzis do lekarza, ciekawe co nam powie :)

Gość karinaaa
a mzoe ktoras z Was robila test Romed taki w rozowo bialym opakowaniu z dzidzia ? Bo mi wyszly dwie kreseczki ,druga troche blada ale z jednej takjakkby rozlal sie kolor i zabarwil powierzchnie plytki troszke i nie wiem co myslec o tym ,tymbardziej dzis tez robilam i jest tak samo -2 kreski i troszke zabarwiona powierzchnia plytki.Moze macie doswaidczenie z tym testem? Jednka mysle ze na ten okres to sobie jeszcze troszke poczekam:P:D

karinaaa - nie robilam takiego testu, ale wydaje mi sie, ze druga kreseczka - nawet jesli jest blada oznacza ciaze :) moze pojdz do lekarza albo zrob test innej firmy. Powodzenia :)

Gość karinaaa
dzieki Lolcia -do lekarza to raczej zawczesnie ,ale ostattnio czuje sie bardzo zmecozna senna i moj ostatni okres trwal 2 dni i mozna powiedizec byl bardzo skapy ,a nigdy tak niemialam ,a mozlwiosc zajcia w ciazy byla wlasnei przed:P:D

Gość Dudi
Cześć dziewczyny.Strasznie wam zazdroszczę że jesteście już w ciąży. My jesteśmy po ślubie ponad 2 lata, więc już chyba czas najwyższy na dzidziusia. Chociaż starania zaczeliśmy dopiero jakieś trzy,cztery miesiące temu i narazie nic. Ani @ ani ciąży. Jak już pisałam wcześniej też miałam brak @ bardzo długo i wkońcu zrobiłam test, ale nietety wyszedł negatywnie. Dlatego teraz boję sie robić test i znowu się rozczarować. Poczekam jeszcze trochę, bo od wczoraj strasznie bolą mnie sutkii są jakieś twarde, ciągle mi sterczą, i tak mnie wczoraj złapał ból prawej strony brzucha że myślałam że wyląduję na pogotowiu.Na szczęście samo przeszło. Ależ się rozpisałam. Zaraz zbieram się do pracy. Życzę Wam i Waszym dzidziusiom duuuużo zdrówka i trzymajcie się cieplutko. Jeszcze tu zajrzę.

ja sie tak wsluchiwalam jeszcze w zeszlym tygodniu... :))) ale teraz juz wiem od kilku dni... jestem w ciąży... mąż oszalal z radosci a ja? uwierz mi ze najlepiej zrobic test... sa takkie które mozna zrobic juz 6 dni po zaplodnieniu... ja tez czulam sie tak jak przez okresem pobolewal brzuch i jakos tak mnie ciagnal w dól... :))

Gość Dudi
Hej dziewczyny. Widzę że nikt tu już nie zagląda. Ja też dawno tu nie byłam. U mnie już się wszystko wyjaśniło. W czwartek zrobiłam test, oczywiście tak jak się tego spodziewałam wynik był negatywny, a dzisiaj przyszła @. Niestety, nie jestem w ciąży. Powoli tracę nadzieję! Przy tak długich i niregularnych cyklach nie potrafię wyliczyć dni płodnych. czy też któraś tak ma? Pozdrawiam.

Dudi, jeśli nie wiesz kiedy masz owulacje, możesz iść na USG dopochwowe i wtey gin powie ci dokładnie kieyd wypada owulacja. Najlepiej na to uSG iść ok 12, 13 dnia cyklu, możesz też kupić tetsy owulacyjne, ale ja osobiście wybieram USG, jest jak dla mnie pewniejsze, pozdrawiam aaa .... my z mężem staramy się już ponad pół roku i też nic .. wazne to myśleć pozytywnie, choć to akurta jets i najtrudniejsze :(

Gość upa
witam wszystkich. Dawno sie nie odzywałam, poniewaz nie miałam czasu. Dostałam drugą pracę, mam nadzieję, że nie biorę zbyt duzo na siebie, ale czuję sie bardzo dobrze. Tylko wieczorami dokuczają mi mdłości. Ale wtedy mąż mnie przytula i gada do naszego malenstwa. oczekiwanie jest cudowne.

Gość MegiW
Witajcie Dziewczyny Od czterech miesiecy robimy wszystko co tylko możliwe zeby być w ciąży. I paradoksalnie w zeszłym miesiącu już nam się udałojuż nam się udało. Wiem, bo zrobiłam test z krwi. B-Hcg było 23,03. to było 10 dni po owu. Przypuszczałam że jestem w ciąży. Obiawów jakichś nadzwyczajnych nie miałam, tylko pierci mnie bardzo bolały. A właściwie najbardziej bolały brodawki (a właśnie, jeśli któraś z was już była w ciąży, to jak było z waszym bulem piersi?). Niestety w dniu spodziewanego okresu B-hcg było już tylko 2. I po ciąży. Mój lekaż przepisał mi luteinę. dopiero trzeci dzień ją biorę. We wtorek idę na usg żeby się upewnić czy była owu w tym miesiącu. mam nadzieję że tak, i że trafiliśmy w odpowiedni moment a jeśli tak to luteina zrobi swoje i tym razem nie poronię. Pozdrawiam was serdecznie i napiszcie jak to jest z tym bólem piersi, czy na początku ciąży powinny boleć przede wszystkim brodawki?

Gość karli
witajciee, ja z innej beczki mam 3 mies coreczke, i znow jestem w ciazy jestem zalamana tym faktem, wiec triooche nierozumiem tego swiata-jednoii pragnął dziecka i nic z tego a inni nie chca i nieplanuja i po pierwszym razie zachodza w ciaze. jestem zalamana!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dodam ze jestem po cc i przez dwa lata nie powinnam zachodzic w ciaze:(:(:(:(:

Gość Edik
Mam pytanie. Temperatura podwyższyła mi się w 20 dc. Na początku miałam 36,9, później 37, a w kolejnych dniach 36,9, 36,8. CZy to oznacza że zbliża się okres czy jeszcze jest nadzieja? Proszę odpowiedzcie.