Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgoś2

Skurcze, plamienie, ciąża?

Polecane posty

Gość Małgoś2

Staram się z mężem o dziecko. Zawsze miałam bardzo bolesne okresy. Już na tydzień przed wiedziałam że się zbliża @ bo czułam skurcze. No i kurcze, teraz też czuję a okresu jak nie ma, tak nie ma. Wiem, że na początku ciąży możliwe jest plamienie. A czy możliwe są też skurcze, tak jak przed okresem? Dziewczyny pomóżcie, może się orientujecie...?

Gość Małgoś2
Nikt nie wie? Tak bardzo chcialabym byc w ciązy, że łudzę się, że mimo, iż boli mnie brzuch jak przed okresem, to może jednak... DZIEWCZYNY!!!

Słuchaj nie rób sobie nadziei bo potem będzie rozczarowanie, płacz i stres. Jęsli powinnas miec juz okres a nie masz to zrób test i nie łudź się ze jesli wyszedł negatywny to może zawcześnie go zrobiłaś. Ja robilam takie jazdy i to mi naprawde nie wyszło na zdrowie. Plakałam miesiącami że nic nie wychodzi, że dlaczego mogłam zajsc raz i urodzić zdrowe dziecko ot tak a teraz już rok i nic.

Gość Małgoś2
Dzięki Patio, zdaję sobie sprawę, że zaczynam wariować. Kurde, tylko jak wyłączyc myslenie?????? Powodzenia w Twoich staranich!

Gość ja 22
Nie chcę Ci robić nadzieii ale ja też tak miałam-tzn miałam jak zawsze bolesne skurcze itp. okres sie spóźniał ale rękę dawałam sobie uciąć że go dostanę .No a teraz jestem w 20tygodniu.Najlep[iej zrób test i wszystko sie wyjaśni Powodzenia

Gość Małgoś2
Ja 22 ----> napisałam na forum właśnie po to żeby się przekonać czy taki przypadek jak u mnie u kogokolwiek zaistniał. Zawsze mówi się tylko, że może wystapic delikatny okres na początku ciązy a nikt nie wspominał o skórczach przed okresowych. Lecę po test do apteki! Gratuluję Fasolki! Dzieki i pozdrawiam.

Ja czekam do 13 na test i wtedy się dowiem,ale mnie też pobolewa podbrzusze i jajniki. A badasz szyjkę?

Gość karusia
cześć może ja troszke pomogę :) Jestem w 13-tym tyg. ciąży i na początku tez miałam bóle podbrzusza tak jak własnie na okres. Nie podejrzewałam że mały niusio już się zagnieździł :) i wziełam tabletki przeciwbólowe , a potem okazało się że test wyszedł pozytywnie. Więc to moga być jak najbardziej bóle jak na okres. Pozdrowienia

Gość Małgoś2
Dziewczyny, bardzo dziękuję za odzew. Elunia ---> nie badam szyjki, bo nie umiem. Slyszałam, że trzeba mieć niezłą wprawę żeby ją wyczuć i zauwazyć zmiany. A ty sprawdzasz? Trzymam za ciebie kciuki. 13 już niedługo, chociaż wiem, że w takim przypadku czas się dłuży... :-( Karusia ---> gratuluję po pierwsze! Szczęściaro! Twoje słowa są baaardzo optymistyczne dla mnie. Zwłaszcza, że ja zawsze okres miałam jak w zegarku. A teraz się spóźnia, chociaż jak poczułam te bóle i to dość silne, to zaczęłam tracić nadzieję. Ale jak mówisz, że wzięłaś nawet tabletke przeciwbólową to też musiało cie niezle boleć. Myslicie, że mogę zrobic test wieczorem? Czy lepiej poczekać do rana? Pozdrawiam :-) :-) :-)

Gość Małgoś2
Dziewczyny!

Gość Małgoś2
Dziewczyny! Zrobiłam test. JESTEM W CIĄŻY!!! Dziekuję Wam bardzo za Wasze porady! Jezu, jaka jestem szczęśliwa!

Gość kreti
A ja właśnie boję się, że jestem w ciąży. Czy któraś z Was miała robione USG w 4 tygodniu?? Czy tak wcześnie może ono wykazać czy jest ciąża czy nie?

małgoś gratulacje!! w 4 tyg mozna wykryc ciąże za pomocą usg dopochwowego, wymaga to dobrych kfalifikacji lekarza! www.psyche-soma.prv.pl

Gość kreti
No właśnie miałam robione USG dopochwowo, lekarz stwierdził, że nie ma żadnej ciąży, ale ja coś nie wierzę. Strasznie się boję, mam wszystkie objawy ciąży. Właśnie chce mi się siku, a dawniej mogłam nie sikać i po 8 godzin.

to nie musi byc objaw ciązy spóźnia ci sie okres?? robiłas test?? w 4 tyg mozna wykryc ale lekarze czesto każa w raie wątpliowści powtórzyc badanie (ja tak miałam) wykry ciaze ale kazał to powtórzyc

Gość kreti
nie robiłam testu, gdyby wykazał, że jestem, to chyba zemdlałabym a ztym okresem, to jest tak, że biorę tabletki anykoncepcyjne, a wyczytałam, że w tym wypadku ciąża nie eliminuje okresu