Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daisy81

ciaza a praca

Polecane posty

Gość daisy81

umowe mam do konca wrzesnia mam nadzieje ze mi przedluza w pazdzierniku planuje zajsc w ciaze kiedy mam (jak zajde) powiedziec szefowi/czy mnie nie zwolni?slyszalam ze dopiero po 3 miesiacach

Gość przyszła m.
Od momentu jak bedziesz w ciazy (i potwierdzisz to zaswiadczeniem od lekarza) pracodawca nie może Cie zwonic.

Gość daisy81
czyli moge pracować do konca mojej umowy? a po urodzeniu dziecka pewnie juz moge zapomniec o wroceniu do pracy tak to zazwyczaj bywa.i przejdzie szansa kolo nosa o umowie na stale.

Gość przyszła m.
No takie to juz czasy nastały dla kobiet w ciazy,ze po popwrocie z urlopu macierzynskiego moga dostac wypowiedzenie umowy lub nieprzedłużenie jak w Twoim wypadku.Ale co zrobic???Odkladac decyzje o macierzynstwie w nieskonczonośc???? Ja skonczyła 30 lat i to moja pierwsza ciąza (dopiero) i teraz uwazam,ze mogłam się "wziąśc do roboty" już wczesniej ;-))))

przedłuzą ci umowe do urodzenia... byc moze macierzynski dostaniesz 16 tyg choc nie jestem pewna jesli zajdziesz nie ma prawa cie zwolnic skoro masz do wrzesnia musisz starac sie juz a jak nie uda sie ?? jak zajdziesz w październiku (a umowa wygasła) nie mozesz od pracodawcy juz nic weygzekwowac www.psyche-soma.prv.pl

Gość psyt iskierka zgas ła
1 ) macierzyńskie należy się po pełnych 6 miesiącach pracy w jednym zakładzie , jesli pracujesz krócej nici z pieniążków po urodzeniu dziecka 2 ) jeśli jesteś na umowie o pracę okresową i w tym czasie zajdziesz w ciążę , umowa przedłuża się automatycznie do dnia porodu , jeśli jesteś dobrym pracownikiem istnieje szansa , ze po macierzyńskim pracodawca przyjmie cię do pracy