Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daisy81

Jak to jest ze niektore mamy tak ladnie wygladaja w ciazy a inne nie?

Polecane posty

Gość daisy81

chodzi mi konkretnie o wyglad nie ktore maja tylko brzuszek przed soba a inne cale sie roztyja czy to jest uwarunkowane genetycznie czy tylko i wylacznie wchodzi w gre sposob odzywiania?

Wiesz to chyba jest genetyczne, ja mialam w sumie tylko wielka pilke przed soba ale pupa tez mi troszke urosla, musialam miec jakas przeciwwage bo pewnie co chiwlke lezalabym na podlodze z tym brzuszkiem z przodu.

myślę żę decydujące znaczenie ma też sposób odżywiania, owszem w ciąży je się o wiele więcej ale nalezy stosować zasadę \" jem dla dwóch a nie za dwoje\", część kobiet sobie folguje i tłumaczy ze może się opychać bo jest w ciąży a po urodzenia dziecka rozpacza. Nalezy wybierać produkty wartościowe, jeść dużo owoców i warzyw, unikać słodyczy , bo to przeciez puste kalorie. Jak się ma ochotę na coś słodkiego to owszem można zjeść np. 3 kostki czekolady ale nie całą. Ja tak robiłam i muszę powiedzieć że jak wyszłam po 3 dniach ze szpitala to nie było widać, że w ogóle rodziłam . Owszem przybrałam na wadze ale nie aż tyle aby było to w znaczący sposób widać, zresztą po ciąży waga systematycznie u mnie spada. Acha jeszcze jedno - myślę że nie należy zbytnio myśleć o wadze i szczegółowo kontrolować wszystkie zjadane kalorie. Ja parę lat temu odchudzałam sie różnymi metodami i schudłam wtedy kiedy wszystko olałam i powiedziałm sobie - koniec liczenia kalori i odmawiania sobie wszystkiego i o dziwo - schudłam 12 kg. w ciągu roku.We wszystkim nalezy zachować umiar i zdrowy rozsądek.