Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda_zona

jeszcze raz naturalny czy cesarka?

Polecane posty

caly czas mysle nad cesarka na zyczenie - slyszalam, ze jest duzo bezpieczniejsza. Czy ktoras z Was to miala? tylko prosze nie piszcie o pienie porodu naturalnego, bo wierze, ze tak jest ale mimo wszystko chce dla mojego przyszlego dziecka jak najlepiej...

bezpieczny dla dziecka... moze bezpieczny dla ciebie to tak samo jak operacja rozważ wszystkie za i przeciw uwazam ze na cesarke trzeba miec naprawde konkretne i to zdrowotne powody nie taki straszny diabeł jakim malują poza tym kobiety rodzą od wieków, tak nas stworzyła natura i tak nam jest dane rodzic www.psyche-soma.prv.pl

Gość wkrótce mama
Do mojego porodu jeszcze sporo czasu ale ja tez zastanawiam sie nad cesarką. Ostatnio dwie moje znajome rodziły w ten sposób i są baardzo zadowolone...Mam niski poziom bólu i teksty, że kobiety od wieków tak rodziły(naturalnie) drażnią mnie a nie pocieszają...

Gość Ninka35
Mój poziom bólu jest poniżej wszystkiego ;) Urodziłam naturalnie i jakoś to zniosłam. Stawiam na poród naturalny.

A ja mam skalę porównawczą gdyż dwoje dzieci urodziłam naturalnie a z moim trzecim maleństwem miałam cesarkę Może to się większości nie spodoba ale jak bym miała jeszcze kiedyś urodzić dzidzię to bez zastanowienia wybrała bym cesarkę Może czułam się mniej konfortowo przez tydzień po cesarce ale pózniej było super A jak przypomnę sobie te szwy po naturalnym porodzie i te bóle w okolicach intymnych to jeszcze dzisiaj mnie to przeraża POZDRAWIAM i życzę lekkiego porodu jaki by on nie był :D :D

A ja mam skalę porównawczą gdyż dwoje dzieci urodziłam naturalnie a z moim trzecim maleństwem miałam cesarkę Może to się większości nie spodoba ale jak bym miała jeszcze kiedyś urodzić dzidzię to bez zastanowienia wybrała bym cesarkę Może czułam się mniej konfortowo przez tydzień po cesarce ale pózniej było super A jak przypomnę sobie te szwy po naturalnym porodzie i te bóle w okolicach intymnych to jeszcze dzisiaj mnie to przeraża POZDRAWIAM i życzę lekkiego porodu jaki by on nie był :D :D

Dla każdej z nas co innego bedzie lepsze. Jak dla mnie tylko cesarka. Już po tygodniu po cesarce chodziłam po mieście.

a ja mysle ze poród naturalny jest super przezyciem, wiem ze was nie przekonam (kazda z was sama wie co ma zrobic) ale ja nie chcialam lepszego wyjścia... chciałam tak jak natura to zaplanowała mimo wszystko powodzenia dziewczyny! oby wszystko poszlo po waszej myśli, a najważniejsze aby z dzidziami było wszystko w pożądku www.psyche-soma.prv.pl

A ja zdecyduje się tylko na cesarkę(mam na szczęście wskazania), i to nie tylko ze wzgledu na to co sie dzieje w czasie porodu z kobietą(ból, ból.....), bo wiadomo ze to nie trwa wiecznie, ale głownie ze wzgledu na to co jest później, nie mam ochoty przez to przechodzic i koniec, nikt mnie nie zmusi do takich tortur.

Gość bleeeeeeeeeeee
jak juz to tylko cesarka wiec sie nie martw

poród jest straszny i każda z nas o tym wie!!!!!! gdybym tylko wiedziała jak to strasznie boli-bez zastanowienia CC!!! urodziłam- i przeżyłam...ale lekko nie było!!!12 godzin!!!

Gość brzuchatka779
Ja przezyłam I fazę porodu z oksytocyną i jak teraz będe wybierać to tylko cc na życzenie.Już więcej nie chcę mysleć nawet o porodzie sn.

Gość dyzio1
Obejrzyj sobie film z porodu na kafeterii to powiesz od razu cesarka.

Tez mialam cesarke i jestem bardzo zadowolona.Gdybym miala drugi raz wybierac to tylko cc !

Przed porodem myslałam, że cesarka będzie najlepszym rozwiązaniem. ALE.... po porodzie naturalnym jestem obiema rękami za porodem naturalnym!!!! Po porodzie błyskawicznie doszłam do siebie, na drugi dzień już nie czułam że urodziłam. Normalnie się poruszałam, siadałam prawie bez bólu ogólnie czułam się fantastycznie!!!! Jest najlepszym rozwiazaniem dla prawie każdej kobiety i prawie każdego dziecka pisze prawie bo zawsze może coś wyjść nieplanowanego w trakcie porodu i trzeba szybko ratować cesarką matkę lub dziecko.

Gość ja popieram CC
5 lat temu cesarka i 2 lata temu poród naturalny, także mam porównanie. Po CC było mi łatwiej dojść do siebie. Bolała mnie ranka, została mała blizna, ale mogłam chodzić, ruszać się, podnosić dziecko i już 4 dni po wyjściu ze szpitala mogłam wyjść z dzieckiem na spacer. Po porodzie naturalnym było mi trudniej dojść do siebie. Potworne bóle naciętego krocza, nie mogłam siedzieć, płakałam, kiedy sikałam, nie mówiąc już o wypróżnianiu. Ciągle jakieś napary, maści, a mnie wciąż bolało. Teściowa musiała przychodzić i wyprowadzać dziecko na spacer, bo ja musiałam leżeć. Tylko w pozycji leżącej bolało mniej.

prawie 2tyg temu urodzilam sn-20godz. to byl koszmar, ale ja chcialam rodzic naturalnie, strasznie balam sie cesarki, bardziej niz sn. ja nie zaluje, ale to twoja decyzja, prosze tylko przemysl ja dobrze, widzialam dziewczyny po cesarce-ja chodzilam i bawilam dzidzie od pierwszej chwili po porodzie, a one bidulki byly zdane na siostry:(

dla niektorych lepsza jest cc a dla innych sn:) po samych postach to widac:) jedna napisala ze dla prawie wszystkich kobiet sn jest lepszy... oj zdziwilabys sie ze nie akurat ty moze mialas lekki porod ale duzo czesciej zdarza sie ze kobiety sie mecza po kilkanascie godzin ja dziekuje za takie tortury... ja tez chce cc dziecko nie bezdie niedotlenione, nie ma krwiakow czy jakichs wybic barkow wydaje mi sie ze cc jest bezpieczniejsze fakt nacina sie brzuch ale cipke tez ci nacinaja wiele kobiet pisze ze nie moze normalnie chodzic, zalatwiac sie, itp... super po prostu

Gość badania...............
MediWeb.pl » Zdrowie Dzieci » Aktualności » Cesarskie cięcie zmienia DNA białych krwinek Cesarskie cięcie zmienia DNA białych krwinek Dzieci, które przyszły na świat za pomocą cesarskiego cięcia częściej chorują na astmę i cukrzycę. Szwedzcy naukowcy udowodnili, że ta metoda porodu zmienia DNA białych krwinek dziecka, przez co w późniejszym wieku staje się ono bardziej podatne na choroby. Przeanalizowano 37 próbek krwi pochodzących od noworodków. Krew była pobierana między trzecim a piątym dniem po porodzie i badana pod względem budowy DNA znajdującego się w limfocytach.. Eksperyment umożliwił porównanie budowy krwinek. Dzieci, które przyszły na świat dzięki zabiegowi chirurgicznemu wykazywały odmienną budowę limfocytów Podobne badanie przeprowadzono na zwierzętach. Wyniki wskazywały, że warunki w jakich odbywa się poród mogą mieć wpływ na zmiany w genomie. U osobników, które przychodziły na świat w inny sposób niż naturalny pojawiały się pewne odchylenia od normalnej budowy komplementarnych nici. Wiadomo, że stres towarzyszący przyjściu na świat jest ogromny. Inaczej reaguje organizm, który jest narażany na zmiany stopniowo, jak jest w przypadku tradycyjnego porodu, a inaczej gdy nagle zostaje przeniesiony do innego środowiska, w konsekwencji czego noworodek musi szybko zaadaptować się do nowych warunków nie mając czasu się na nie przygotować.

ja porównania nie mam, pierwsze urodziłam naturalnie. I to wystarczy. Drugi dzidziuś przyjdzie na świat inaczej. Mam nadzieję, że do końca wszystko będzie dobrze i cc będzie na żądanie. Nie wyobrażam sobie żebym miała jeszcze raz przechodzić przez koszmar sn. A najgorsze było to co było po.

Gość jedupahu
jesssuuu a co w tym strasznego że przez jakiś czas pielęgniarka zajmnie się dzieckiem,albo w domu ktoś z rodziny?Zjedzą dziecko,czy jak?No,niektóre kwoki muszą siedzieć cały czas na swoim jaju

Ja też wolałabym poród sn. Niestety miałam wskazania na cc i dla mnie był to koszmar. Dzięki temu wiem że juz nigdy nie będę miała dziecka. Nie chce drugi raz przez to przechodzić. Ale ile rodzących tyle opini. Nie należy nikogo potępiać tylko dlatego że się boi.

Gość jedupahu
bo kwoki nie pozwolą nikomu dotknąć swojego jaja i chodzą cały czas rozmemłane z cyckami na wierzchu jestem za silikonem po porodzie !!!!!seks to najważniejsza sprawa w życiu

CESARKA !!! i robawiaja mnie teksty ze naturalny to fantastyczne przezycie bo zwijanie sie z bólu to ja dziekuje 10 godzin sie meczyłam potem cesarka

Gość ja mama
cesarka zdecydowanie !!!!!! nie wiem co pieknego jest w porodzie u mnie 1 faza trwała 35 godz. w regularnych skurczy ( op 24 godz. dostałam zzo i to byłaa ulga) a i tak skonczylo sie cesarka bo tetno malej zaczelo spadac ..... jak bede miala drugie dziecko tylko cc