Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gość ulagor86
Ja dziewczyny miałam w tym czasie remont mieszkania, nie zwracałam wogole uwagi na jakiekolwiek objawy, robiłam wszystko co normalnie, wyszpachlowalam i wymalowałam nawet dwa pokoje :), sprzątałam i wogole niczym sie nie przejmowałam. Tydz. po spodziewanej miesiączce zrobiłam test i.... był poztyywny :) Teraz jestem prawie w 5mc, termin na połowe/koniec lutego. Dziewczyny powodzenia i nie myslcie o tym wogole a samo przyjdzie :*

Gość cathlen
Masz rację ,żeby nie myśleć o tym bo wtedy blokujemy swoją psychikę tak też powiedziała mi moja ginekolog.Wszystko ze mną w porządku a dalej nic ale jak tu nie myśleć chyba mi też przydałby się remont mieszkania albo coś tam ,żeby zapomnieć o staraniach.Teraz czekam @ ma być za 2 dni , temp.37,0 od 7 dni ale dziś wystąpiły plamienia więc nie wiem co o tym myśleć ale powoli tracę nadzieję. Czy któraś z was miała podobnie ?

Gość ulagor86
O staraniach lepiej nie zapominac :) to jest najlepsze w tym wszystkim :) My bylismy zaraz po ślubie wiec ze staraniami nie było problemu :), tzn. nie moge nazwac tego staraniami, my po prostu kochalismy się co noc, ale nie głównie dlatego, żeby miec dzidziusia, tak dla przyjemnosci :) Moze to, że nie robilismy tego głownie dla dziecka, sprawilo że nam się od razu udało. Nie wiem, jesli ktos jest całkiem zdrowy i starania nie przynoszą skutkow, to jest to pewnie sprawą psychiki.

Gość cathlen
no i po sprawie dostałam @ . Martwi mnie to, że przed każdą miesiączką mam brązowe upławy nie wiecie dlaczego? Ginekolog twierdzi że to normalne ale sama nie wiem. Dodam, że staramy się z mężem o baby od 6 m-cy i nic. Jestem załamana

Gość TrocheZmartwiona
Cześć... Kochałam się z moim facetem w dni płodne. Jednak niestety osunęła nam się prezerwatywa;/ nie wiedzieliśmy kiedy, iż nasz stosunek był bardzo ostry. Powinnam dostać okresu z 9 dni temu albo i 10.... Kawy nigdy nie lubiłam, jednak zaczęłam ją pić. Zemdliło mnie gdy wypiłam filiżankę... Do tego mam wilczy apetyt, mega piersi... Najbardziej mnie martwi brzuch, gdyż boli mnie tak jakby przed okresem, ale tak jeszcze niżej(ale to nie jajeczkowanie) czuję jakby mnie tam coś tak ''smyrało'' ten dziwny ból mam gdzieś tak od kilku dni. Mało tego... jestem osobą szczupłą, która ma świetną przemianę materii i nie tyję. Od 4 lat ważyłam tyle samo. Ostatnio, chyba z 3 dni temu.. wchodze na wagę..a tu 2,5 kg. więcej. + jestem też często zmęczona, a sen sprawia mi straszną przyjemność.. jak myślicie czy może być to ciąża? czy też zmiana pogody? zmiana czegoś... bo niewiem czy zlecić mojemu lubemu kupno testu, czy jeszcze zaczekać:)

Gość TrocheZmartwiona
A... no i sikam jak wściekła.. a jak sie nie wysikam, to chce mnie rozerwać, jak nigdy;/ ODPOWIEDZCIE...

Gość kasik24
TROCHĘ ZMARTWIONA Wydaje mi się że jesteś w ciąży. Wszystko na to wskazuje,a szczególnie brak miesiączki. Więc biegnij czym prędzej po test;-) U mnie narazie @ nie ma. Mam jeszcze (jeżeli cykl jest po dostawieniu tabletek 28 dni) 1 albo 2 dni. Wczoraj miałam lekkie plamienia, nic poza tym. Od paru dni pobolewa mnie też brzuch, ale @ nie ma. Narazie nie robię testu bo nie chce się rozczarować;-) Aha i zawsze tydzień przed @ miałam smaki na słodycze,teraz nie mam krostki mi wyskoczyły wprawdzie ale jest ich znacznie więcej, zwykle mam dwie?;-) ehhh już sama nie wiem, poczekam...

Gość aniesia 272727
dziś mam 38 dzień cyklu i nadal nie mam @. czuje się okropnie , boli mnie brzuch , jestem zmęczona a 2 dniu temu robiłam test i wyszła jedna kreska i co dziwne jestem niestety palaczką a od 2-3 dni papierosy mi nie smakują. nie wim co mam myslec o tym wszystkim już mnie nerwy zjadają od myślenia dlaczego tak się dzieje że test negatywny a @ nadal brak.

Gość TrocheZmartwiona
Normalnie jestem szczęśliwa... Dziś rano zwymiotowałam, wkurzyłam się tym,że ostatnio nie normalnie się czuję. Wzięłam portfel i fru do apteki. Nawet nie zdązyłam się wysikać....Bo leżałam w łóżku i pomyślałam o zupie serowej i zaczęło mnie mulić. Jak zaczęłam rzygać..nawet o sikaniu zapomniałam. Kupiłam w aptece 3 testy,....każdy inny, i co jeden to droższy. Ledwo doszłam do mieszkania, bo rano się nie wysikałam, szybko otwarłam ten najtańszy... POZYTYWNY! dobra, szok jak nie wiem co. Ale pomyślałam..haha, nie ma sie co cieszyć, w końcu to jakieś tanie gówno, wiec robię ten drugi. POZYTYWNY!! szok, na maxxa... ale oczywiście znów sobie myślę,że to pomyłka, także zrobiłam trzeci. POZYTYWNY! mało tego, ja jestem taki niedowiarek, że poleciałam po 4 test...:) i zrobiłam Go już co prawda nie na czczo, ale też pozytywny. Aż uwierzyłam...Musze powiedzieć mojemu mężczyźnie:) a gdzieś za 2-3 tyg. pójdę do lekarza.;) bo to raczej wczesna ciąża i lekarz może jej nie zauważyć:)

Gość StosiK
No to gratulacje!!!!!!! Tylko pozazdrościć....ciekawe kiedy mi sie to uda:((( pozdrowiania!

Gość kasik24
Ja dzisiaj niestety dostałam okres...;-( Będziemy się starać dalej... Najgorsze jest to czekanie.

Gość galaxy
hej dziewczyny myslam ze jestem w ciazy bo mialam napstepujace objawy uplawy slinotok pewne zachcianki i strasznie czesto chodzilam do wc okres spoznil mi sie 3 dni i dostalam pierwsze takie czekoladowe plamki potem na drugi dzien normalny i 3 dni tylko i nie wiem czy ja moge byc w ciazy a do tego jeszcze mam wezly chlonne powiekszone moze to sazmiany hormonalne spowodowane ciaza prosze odpowiedzcie mi jak wy sadzicie.

Gość Kaśka19
Hej dziewczyny.Muszę się Was spytać o zdanie bo dosłownie dostaję do głowy.No więc nigdy nie kochałam się z chłopakiem bez zapezpieczenia,ale coś nam się odmieniło i cały wrzesień kochaliśmy się bez żadnego zabezpieczenia.Okres powinnam dostać 4 października a jak nie ma tak nie ma :-( do tego powychodziły mi żyły na piersiach i strasznie mnie bolą od jakichś dwóch tygodni,nie wspomnę o tym że jak mnie ma ktoś dotknąć to ból jest jeszcze gorszy.I jakaś dziwna biała wydzielina której nigdy nie było tak dużo.Jak myślicie udało nam się?????

Gość ulagor86
Kaśka 19 wydaje mi się, że tak, ale najlepiej zrobic test i isc do ginekologa.

Gość Kaśka19
Ulagor86 dzisiaj mam umówioną wizytę na 17 do ginekologa.Modlę się żeby wszystko było ok,i żeby okazało się że bije u mnie w brzuszku malutkie serduszko.To teraz moje największe marzenie.

Gość galaxy
hej dziewczyny myslam ze jestem w ciazy bo mialam napstepujace objawy uplawy slinotok pewne zachcianki i strasznie czesto chodzilam do wc okres spoznil mi sie 3 dni i dostalam pierwsze takie czekoladowe plamki potem na drugi dzien normalny i 3 dni tylko i nie wiem czy ja moge byc w ciazy a do tego jeszcze mam wezly chlonne powiekszone moze to sazmiany hormonalne spowodowane ciaza prosze odpowiedzcie mi jak wy sadzicie.

Gość ulagor86
Kaśka 19, usłyszenie serduszka maluszka i jego kopniaczki to jest coś niesamowitego :) Ja już w 6mc jestem i nie mogę się już doczekac narodzin naszego synka :) Powodzenia, mam nadzieje, że i Ciebie to spotka.

Gość Kaśka19
Ulagor86 udało się.Jestem taka szczęśliwa!!!!!!Nie mam słów,aż płakałam u lekarza.Mam w macicy pęcherzyk wielkości 8,7 mm i moje malenstwo ma już 5 tygodni i 3 dni.Tak bardzo się cieszę,we wtorek mam kolejną wizytę.A jak Ty się czujesz????

Gość ulagor86
Kasia gratulacje. Życze udanych pierwszych miesięcy. Mnie na początku trochę męczyło, ale teraz czuję się już dobrze, czasami tylko słabo mi się robi, ale ogólnie jest wporządku, z synkiem też na szczęście :) Waży już prawie 500g, i mierzy trochę ponad 20cm, kawał chłopa z niego :) Jeszcze 3 miesiące zostało i coraz bardziej zaczynam się denerwowac, ale napewno będzie dobrze. Uważaj na siebie, teraz przede wszystkim, pierwsze miesiące są najważniejsze. Pozdrawiam.

Gość Kaśka19
Ulagor86 a mam małe pytanko do Ciebie.Pobolewał Cię brzuch na samym początku ciąży,tak jakby na okres?????Tylko nie aż tak bardzo ale takie dziwne kłucie.

Gość Karola28
Cześć, Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was na samym początku ciąży miała kłucie w jajniku i ciągłe parcie na pęcherz? Staramy się z mężem o dziecko - to dopiero początek naszych starń :) Od dwóch dni boli mnie lewy jajnik (a właściwie kłuje), mam także wrażenie jakby bezprzerwy chciało mi się do toalety. Będe wdzi`eczna za Wasze opinie.

Gość Kaśka19
Karola28 a nia napisałaś nic o okresie.Spóźnia Ci się czy jak?

Gość Karola28
Okres powinien niedługo się pojawić (albo i nie) :) Nigdy dotąd nie miałam takich objawów. Z testem chciałam jeszcze poczekać do terminu @. Tylko te obajwy - sama nie wiem co o tym myśleć. Podczas owulacji czasami mnie zakuł jajnik ale nigdy w okresie zbliżającego się okresu. No i takie dziwne uczucie w pochwie

Gość Kaśka19
Karola28 test zrób najlepiej dzień po spodziewanej miesiączce.A co do objawów to kłucie jest w jajnikach ale to normalny objaw ciązy bo organizm produkuje mase chomonów.Na toalete będziesz chodzić często jeśli Ci się udało:-) ja miałam takie same objawy ale 100% pewność dał mi tylko lekarz.Więc jeśli okres się nie pojawi to biegnij to lekarza i zrób test,bo być może masz już w brzuszku nowego człowieczka.Życzę Ci tego z całego serduszka,to naprawdę wspaniałe dowiedzieć się że zostaniesz mamą:-)

Gość Karola28
Kaśka19 dzięki za odpowiedź! Mam nadzieje, że się udało. Już nie mogę się doczekać dnia kiedy będe mogła zrobić test :)

Gość kapary11
Witam, mam jedno pytanko czy któraś z Was zauważyła moze zmiany w moczu, mój przez kilka dni był duzo ciemniejszy, zwłaszcza rano, juz jest ok. Wczoraj miała być @ ale póki co- cisza.

Gość ulagor86
Kaśka 19, owszem miałam bóle w podbrzuszu, na początku mniejsze, z czasem coraz mocniejsze. To macica się powiększa, więc nie masz się co martwic. A co do WC, to muszę Ci powiedziec, że przez te 6 miesięcy ani razu nie zdarzyło mi się przespac całej nocy, conajmniej raz muszę wstawac do toalety. Nieraz nawet 4 razy zdarzało się wstawac :) Dzięki temu przynajmniej organizm przyzwyczai się do czuwania nad dzidziusiem w nocy :) A w ciągu dnia, teraz, nieraz jak wychodzę na miasto, czuję że nie dojde bo takie mam parcie na pęcherz, siadam na wc a tu prawie nic nie leci :) No ale tego doświadczysz w poźniejszej ciąży, bo to dzidzius w pęcherz kopie :) A na początku ciąży, zresztą przez całą ciążę,częste siku to normalka :) Karola a co do bólu w jajnikach, to sama już nie pamiętam czy mnie bolały, napewno macica mnie bolała. Życzę Ci powodzenia, oby tym razem się udało.

Gość biedna
ja tam zadnych objawow ciazy nie mam a jestem w 3miesiacu...

Gość biedna
ja tam zadnych objawow ciazy nie mam a jestem w 3miesiacu...

Gość ulagor86
Biedna - dopiero za jakiś czas możesz miec czasami bóle w podbrzuszu, jak macica zacznie sie intensywniej naciągac, ale to nie jest jakiś straszny ból :)