Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Bire tabletki od jakiegoś czasu. Zawsze o nich pamietalam, zawsze kontrolowalam wszystko. Biore każdą po kolei jak idzie na listku, nie patrze zwykle na dni ktore sa tam zaznaczone. raz spojrzałąm... byla jedna za duzo. Nie wiem jak, nie wiem kiedy, jak to mozliwe. Tego wieczora wzielam dwie na raz, ale nie mam pojecia kiedy mogl byc ten zapomniany dzien. Obstawiam ze miedzy 4-8 dniem listka. Bardzo sie boje. Czy to oznacza już tylko jedno? Powiedzcie co wiecie. prosze !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Jesli to bylo pomiedzy 4 a 8 dniem to owulacja mogla wystapic. Nalezy dodatkowo zabezpieczyc sie prezerwatywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 ale to juz bylo jakis czas temu... dzis juz skonczylam listek tabletek... teraz juz czekam tylko na okres... a panika sie pojawila. Po tym jak odkrylismy moj blad nie kochalismy sie a potem juz ostroznie. ale niewiem kiedy moglam zapomniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 To szkoda, ze wczesniej tego nie zobaczylas.. Teraz juz musisz tylko czekac na okres. Mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 lepiej teraz poczekac na okres czy od razu zrobic testy? w koncu troche czasu juz minelo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ///////// Napisano Sierpień 9, 2005 Nie przejmuj sie!!! Skoro bierzesz tabletki antykoncepcyjne już jakiś czas to na pewno nie jesteś w ciąży. Jeśli zażyłaś tą "zapomnianą" tabletkę to wszystko będzie ok. I nie stresuj się bo ten stres może spowodować opóźnienie miesiączki. Głowa do góry na pewno nie jesteś w ciąży! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ///////// Napisano Sierpień 9, 2005 A jeszcze zapomniałam zapytać, którego dnia po odstawieniu zawsze dostawałaś miesiączkę???? I który dzisiaj masz dzień z 7-dniowej przerwy w braniu tabletek?? Pozdrawiam i nie martw się! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Ja bym czekala na okres. Jesli sie nie pojawi w przerwie, to wtedy zrob test. Ale osoba wyzej ma racje- jesli juz dlugo stosujesz pigulki, to nie ma powodow do paniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 dzis mam pierwszy dzien z przerwy. okres mialam zawsze 4-5 dzien w przerwie. a tabletki biore od 4 miesiecy, nie wiem wiec czy to tak dlugo... mam nadzieje ze moj organizm juz sie zdazyl przyzwyczaić do hormonow i rzeczywiscie ma ta \'ochrone\' mam nadzieje ze macie racje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 No to czekaj spokojnie. 4 miesiace to juz dosyc dlugo. Mysle, ze bedzie ok. Tylko sie nie denerwuj i nie mysl o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Łatwo powiedziec- nie mysl.... ale dzieki za dobre slowa :) poczekam, co mi innego zostaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Trzymam kciuki :) Jakbys mogla, to napisz czy okres przyszedl, ale mam przeczucie :P ze przyjdzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 9, 2005 ok :) napewno tu wroce. jak mnie najdzie na dodatkowe stresy tez pewnie wroce... ja juz raz mialam takie schizy ze jestem w ciazy, ale to bylo jeszcze przed tabletkami. staralam sie wiec potem nie panikowac, ale teraz wiem ze to JA nikt inny zawiodlam. no poczekamy, zobaczymy... dzieki luffka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luffka 0 Napisano Sierpień 9, 2005 Kazdy mial kiedys stresy :) Ja wmawialam sobie ciaze chyba przez 4 miesiace... Teraz bym wlasnie rodzila :P A w ciaze sie tak latwo nie zachodzi. W dniu najbardziej plodnym masz na to ok. 20 % szans.... Trzymaj sie cieplutko i nie panikuj, okres bedzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz pecha ... Napisano Sierpień 9, 2005 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 12, 2005 no i czekam czekam.... nie można chyba w takiej chwili opanować nerwów :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na na Napisano Sierpień 12, 2005 petronela ja tez czekam na okres z niecierpliwoscią... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 12, 2005 na na, biore tabletki wiec zwykle powinien przyjsc dzis albo jutro. Jutro to piaty dzien, nigdy pozniej nie bylo... a ja sie trzese cala i boje sie ze skoro sie denerwuje tak to jeszcze bardziej go opóznie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na Napisano Sierpień 12, 2005 u mie powinien przyjsci dzisiaj lub jutro-bire tabsy, ale tez miałam ekscesy...będzie dobrze...mowie Ci...trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giligili 0 Napisano Sierpień 12, 2005 Petronella-trudno mi cokolwiek powiedziec...jezeli zapomniałaś tabletki w 1 tygodniu to jest możliwość osłabienia antykoncecji i wiesz sama co za tym idzie...jeżeli zapomniałaś w 2 tyg szansa na dzidziusia spada...powiedz mi jeszcze kiedy przyjęłaś 2 tabletki? zycze powodzenia...mam nadzieję, ze jednka będzie dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość k.k.l Napisano Sierpień 12, 2005 tez tak kiedys miałam,nie brałam tabeltek zgodnie z oznaczeniem dni tygodnia, i kiedys spojrzałam i w srode brałam tabletke z wtorku ale policzyłam do konca i sie wszystko zgadzało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 12, 2005 dwie tabletki na raz wzielam wtedy kiedy to zauwazylam. czyli 10 dnia przyjmowania tabletek. ile dni po tej zapomnianej po prostu nie wiem... a z pomylka w obliczeniach nie ma mowy. sprawdzalam tysiace razy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na na Napisano Sierpień 13, 2005 petronelka dostałąs okres? ja tak...i życzę Ci tego samego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petronella 0 Napisano Sierpień 16, 2005 NA nA dostałam, piatego dnia, tak jak zawsze to było. wiele stresu ale juz prwie bylo po wszystkim. Dzis jeszcze zrobilam test- tak na wszelki wypadek, pozatym moj chlopak bardzo chcial zebysmy byli pewni... negatywny :-))) wiec duzo stresow na szczescie na nic :] teraz o tabletkach bede pamietac jak o siku rano :P dzieki za obecnosc, milo bylo pogadac tu o czyms o czym nie ma sie z kim na zywo. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach