Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polinkaaa

cala twarz w zaskórnikach

Polecane posty

Gość polinkaaa

mam tlusta cere i cala w zaskornikch, nie mam typowych pryszczy ale i tak wyprobowalam juz wszystkie mozliwe leki antybiotyki, adapalen itd. Kosmetyckza pomaga mi gora na 3 dni :( Co mam zrobic aby te swinstwa przestaly mi sie tworzyc:(

Gość jatojaijatoja
nie ma na to leku

Gość tu ktoś o drożdżach napiosał
podobno pomagają

Gość polinkaaa
hmmm kilka lat temu pamietam ze pilam drozdze ale nie pamietam z jakim skutkiem, moze znowu zaczne :(

Gość polinkaaa
ile on kosztuje?

Gość ale toto
a wiem, bo łykam coś podobnego, lewitan sie nazywa (producent centuria), tez suplement diety z drożdży piwowarskich. i nic a nic nie daje na wągry. cera owszem, się poprawiła, ale wągry jak były tak są i nie ma bata na nie.

Gość Uważam że wystarczy
peeling co 3 dni + mycie twarzy szczoteczką (np. Oriflame).

Gość rowniez
mam tlusta cere :/ zdecydowanie mam mniej zaskornikow (WKONCU!!!!) dzieki temu, ze co 3 dni robie peeling i nakladam maseczke Z zielonej glinki. mi naprawde pomaga. a probowalam wielu specyfikow :( pozdrawiam!!!

Gość polinkaaa
a jaki peeling, z jakiej firmy? bo ja mam niemile doswiadczenia z peelingami , mam bardzo delikatna buzie i woda nawet nie moge jej myc :(

Gość luiska25
Polinka! Mam ten sam problem :( Nie wiem co robić :( Na razie byłam dwa razy i kosmetyczki, chyba trochę pomogło. Tez uzywam maseczek z zielonej glinki, ale od niedawna, w kazdym razie po uzyciu jest w miare. Nie mam pryszczy, a właśnie te zaskórniki! I nie chodzi o wągry! Wągry to "pryszcz". W kazdym razie ten problem to się nazywa tradzik zaskórnikowy, tak wyczytałam w necie. Zaczęło sie apre lat temu jak uzyłam nieswiadomie mocnego pilingu, od tamtej pory pod skórą mam te wstrętne zaskórniki :( Gdzies tez wyczytałam, ze skinoren na to pomaga, maść taka, ale podobno piecze i skóra się łuszczy:( Nie wiem co mam robić, na arzie regularne wizyty u komsmetyczki mzoe coś dadza. Czemu piszesz, ze u Ciebie komsetyczka pomaga na 3 dni?? Oczysci Cie naraz ze wszystkiego? A po 3 dniach znowu sie robią? Bo nie rozumiem.

Gość luiska25
acha i moja kosmetyczka powiedziała, ze to mogą byc tez problemy hormonalne, tylko, ze moja kolezanka tez ma problemy hormonalne, a jakos zaskóników nie ma. Tez mam tłusta cerę, chociaz chyba ja przesuszyłam. Kosmetyczka mówi, ze wazne jest nawilzanie. Acha i bardzo wazne, niektóre kremy powodują powstawanie zaskóników, bo zatykają pory! Ja także "maskuję" się dobyrm podkładem, ale on chyba tez zamyka pory :( I kółko sie zamyka, bo nei wyjde z domu jak nie zakryję cery, a jak zakrywam to chyba tworze przez to zaskóniki :( Moze ktos mi powie czego uzywac na zwęzanie porów??? jakich maseczek?

Gość polinkaaa
no wlasnie juz na 3 dzien od wizyty kosmeyczki zaskorniki sie tworza od nowa, ja nie uzywam zadnego kremu a tym bardziej pudru :( wszystko mi szkodzi, a na dodatek nie moge powstrzymac sie od wyciskania, wiem ze to szkodzi ale jak tydzien nie dotykam twarzy to moze i z daleka ladniej wyglada ale z bliska jest jeszcze gorzej :( moze jakies peelingi , ale nie mam pojecia jakie:(

ja pow izycie u kosmetyczki mam tak samo jak wy, po paru dniach wszytko wraca.ja oprócz zaskórników miałam jeszcze wstrętne pryszcze, ale teraz moja skóra wygląda pięknie!!!Co drugi dzień robię saune i używam dermokosmetyków z USA (żel i maseczka). Jest super, od 2 m-cy chodzę bez makijażu i wyglądam cudownie. Więcej o tych kosmetykach piszę na kampanii antytrądzikowej pod tym samym nickiem.

Gość JEANINE21
DZIEWCZYNY,PIERWSZY KROK DO SUKCESU TO NIE WYCISKAĆ !!!! ROBIĆ DELIKATNE PEELINGI I PARÓWKI Z ZIÓŁ. POLECAM PEELING Z BIAŁĄ HERBATĄ AVONU-SUPERO CHOĆ ZA TĄ FIRMĄ NIE PRZEPADAM. PARTIE TWARZY OBSYPANE PRZEZ TO DZIADOSTWO WARTO SMAROWAĆ ACNOFANEM LUB SUDOCREMEM. LEKKI KREM NA DZIEŃ NP LA ROCHE POSAY EFFACLAR A NA NOC COŚ REGENERUJĄCEGO. TONIK NAJLEPIEJ ZIOŁOWY ALBO PRZEMYWAĆ TWARZ NAPAREM Z ZIÓŁ 9NP RUMIANEK) I MYĆ OD CZASU DO CZASU TWARZ PŁATKAMI OWSIANYMI Z DODATKIEM CYTRYNY I CYNAMONU. AHA, DO MYCIA TWARZY SUPER JEST Z LA ROCHE POSAY TOLERIANE ŻEL- B.DELIKATNY. WSZYSTKIE POMYSŁY PRZETESTOWAŁAM NA WŁASNEJ SKÓRZE A CZĘŚĆ ZACZERPNĘŁAM Z FORUM KAFETERII-Z SUPER SKUTKIEM. AHA, POLECAM TEŻ PICIE HEBRATKI Z BRATKA- OCZYSZCZA ORGANIZM- TRZEBA CZEKAĆ TROCHĘ NA EFEKTY ALE WARTO! POZDRAWIAM.

Gość luiska25
Ja mam tego tyle, ze za jednym razem kosmetyczka nie jest w stanie usunąc wszystkiego. Za miesiąc idę po raz trzeci. Chyba jest poprawa, chociaz juz sama nie wiem... Może bardziej sobie wmawiam czy co? Uzywaj maseczek oczyszczających z glinką zieloną, podobno pomaga, a na pewno nie zaszkodzi. Wyczytałam, ze bardzo dobra jest maseczka oczyszczająca Dermaglin, w saszetce, wystarcza na ok.3, 4 razy, cena 6 zł. Ja jej uzywam i przez jeden dzien cera wyglada bardzo ładnie. Jeszcze musze coś znależć na zamykanie porów, bo przez otwarte pory podobno tez się robią zaskórniki. Moze ktoś zna dobrą maseczkę na zamykanie porów??? A stosował ktoś Skinoren? Czy to naprawde pomaga? Jak długo czeka się na efekty? Ja też wyciskam to swiństwo, zwłaszcza na policzkach, niektóe sa strasznie stare i "zasiedziałe", wiec cięzko... i robię przez to jeszcze gorsza krzywdę. Zastanawiam się, czy to się robi tylko z przyczyn zewnętrznych (otwarte pory), czy przyczyna tkwi też wewnątrz. I co moze byc przyczyną?? Jem słodycze, smażone potrawy, mięso, pije te świnstwa gazowane, etc, wiec może to tez. Moze gdybym miała tendencje do tycia, to zaprzestałabym złych nałogów zywieniowych, a tak jestem chuda i nie mam motywacji, zeby nie wcinac takiego żarcia. Pewnie to też ma jakis wpływ.

Gość luiska25
Jeanine, ja uzywam La roche posay, toleriane, zel do mycia twarzy, ale zastanawiam się czy Efaclar byłby lepszy na zaskórniki. jaki jest najlepszy tonik ziołowy? acnofan i sudocrem-czy one powodują złuszczanie się naskórka?

Gość JEANINE21
TAK SIĘ SKŁADA ŻE MIAŁAM I ŻEL EFFACLAR I TOLERIANE I TEN DRUGI BYŁ LEPSZY MIMO IŻ MAM CERĘ TRĄDZIKOWĄ... ACNOFAN MA WŁAŚCIWOŚCI LEKKO ŚCIĄGAJĄCE I OCZYWIŚCIE ANTYBAKTERYJNE. POZA TYM JEST DELIKATNY I ZMNIEJSZA ZACZERIWNIENIA. POLECAM. SUDOCREM TO KREMIK NA ODPARZENIA I TAKIE TAM, NATOMIAST JEST BARDZO ŁAGODNY I MA DZIAŁANIE ANTYSEPTYCZNE DLATEGO WIELE OSÓB Z TRĄDZIKIEM STOSUJE GO DLA ZAŁAGODZENIA OGNISK ZAPALNYCH ITP. JEŚLI CHODZI O PREPARATY ZŁUSZCZAJĄCE TO ZNANY MI JEST TYLKO EFFACLAR K I JESTEM NAWET Z NIEGO ZADOWOLONA ALE MA DOŚĆ MAŁE STĘŻENIE JAKICHŚTAM KWASÓW WIĘC NIE ZŁUSZCZA CHYBA AŻ TAK BARDZO JAK INNE. AHA, TEŻ MAM CERĘ TŁUSTĄ TZN GŁÓWNIE STREFĘ T I TO PASKUDNIE TŁUSTĄ. POMAGA MI MYCIE TWARZY PŁATKAMI OWSIANYMI TROCHĘ I PRZEMYWANIE TWARZY ZIOŁAMI... PODOBNO WIT PP ZMNIEJSZA PRZETŁUSZCZANIE SIĘ SKÓRY, ALE TO DOPIERO WYPRÓBUJĘ. CO DO TONIKU TO JA UŻWAM ZAMIAST NIEGO WODY MINERALNEJ Z DODATKIEM CYTRYNY LUB WSPOMNIANEGO NAPARU Z ZIÓŁ. ALE MYŚLĘ ŻE BIELENDA I FLOS LEK BĘDĄ MIEĆ PRZYZWOITE TONIKI. JA W OGÓLE ZRAZIŁAM SIĘ DO KOSMETYKÓW DO CERY TRĄDZIKOWEJ BO TA CHEMIA TO CHYBA POGARSZA CERĘ TYLKO-TAK PRZYNAJMNIEJ MI SIĘ WYDAJE. NAJLEPIEJ UŻYWAĆ KOSMETYKÓW DO CERY WRAŻLIWEJ I JAK NAJBARDZIEJ NATURALNYCH LUB WŁASNEJ ROBOTY.

Gość luiska25
Jeanine, dzięki za odpowiedz. Wypróbuję tych płatków i toniku ziołowego. Zostane też przy toleriane.

Gość JEANINE21
NIE MA ZA CO. BORYKAM SIĘ Z TRĄDZIKIEM I TEGO TYPU DZIADOSTWEM OD DŁUŻSZEGO CZASU I PRÓBOWAŁAM JUŻ WSZYSTKIEGO DOSŁOWNIE. OSTATNIO "NAPALIŁAM SIĘ" NA NOWY ŻEL L'OREAL PURE ZONE Z JAKIMIŚ MIKROGRANULKAMI ALE OKAZAŁ SIĘTOTALNĄ KLAPA. WYSUSZA SKÓRĘ ALE PRYSZCZE ITP NIE ZNIKAJĄ . WRĘCZ PRZECIWNIE. WYDAJE MI SIĘ ŻE ZA DUŻO W TYM CHEMII. MIESZAM SOBIE RÓŻNE ZIOŁA NP SKRZYP,RUMIANEK, SZAŁWIĘ I ZAWSZE CZĘŚĆ WYPIJAM A CZĘŚĆ PRZEZNACZAM NA PRZEMYWANIE TWARZY. CIĄGLE SZUKAM JAKIEGOŚ CUDOWNEGO PREPARATU NA TO PASKUDZTWO... JEDNYM Z MOICH OSTATNICH NABYTKÓW SĄ WŁAŚNIE PŁATKI OWSIANE I JAK DOTĄD JESTEM Z TEGO ZADOWOLONA-TWARZ JEST MIŁA TJ GŁADKA W DOTYKU NOI MATOWA.

Gość luiska25
Ja myśle, ze podstawa do dobra kosmetyczka. Kurde, jest tyle naprawde dobrych kosmetyków, tyle nowoczesnych salonó kosmetycznych współpracujących z dobrymi firmami, tylko mnie póki co na to nie stać. A jak bedzie mnie kiedyś stać, to po cholere mi to gdy bede juz stara. Uzywajac linii kosmetykó Shiseido, Biotherm, Lancome, mozna naprawde pozbyc się tego dziadostwa, oczywiście nie od razu. Ale widziałam na włąsne oczy jak kolega pozbył się tego odwiedzajac firmowy salon i uzywając shiseido. Cena... Np. serum ok.300 zł, maseczk kolejne 300 itak dalej :)

Gość polinkaaa
a te platki owsiane to wystarczy wrzatkiem zalac, czy jak?

Gość Kamilla3
To co powinnas wyprobowac to peeling. To wlasnie dobry peeling usuwa obumarly naskorek, ktory czesto zatyka pory i jest podstawowa przyczyna powstawania zaskornikow. Ja uzywam Microdermabrasion Peeling firmy Biogime http://biogime.pl/

Gość JEANINE21
WIESZ CO, JA JE ZALEWAM CIEPŁĄ WODĄ I DODAJĘ CZASEM PARĘ KROPEL CYTRYNY (WŁAŚCIWOŚCI ROZJAŚNIAJĄCE) I CYNAMONU TROSZKĘ- DOBRE NA PRYSZCZE NOI MASUJĘ TWARZ TĄ PAPKĄ, POTEM PRZEMYWAM TONIKIEM,ZIOŁAMI ALBO MINERALKĄ.

Gość polinkaaa
gdybym w totka wygrala to bym se sprawila odrazu ale niestety nie stac mnie:(

Gość polinkaaa
a jakim tonikiem?

Gość polinkaaa
a mozna myc twarz naparem z zielonej herbaty, czy lepiej ja pic i nie eksperymentowac?

Gość JEANINE21
HMM,SZCZERZE MÓWIĄC TO OBECNIE MAM AVONU PURE PORE FECTION ALE NIE POLECAM GO-NIE MATUJE I JESZCZE GORZEJ Z MOJĄ CERĄ PO NIM ALE TO JUŻ INDYWIDUALNA SPRAWA. MUSZĘ GO WYKOŃCZYĆ A POTEM BĘDĘ SZUKAŁA JAKIEGOŚ DELIKATNEGO- NAJPRAWDOPODOBNIEJ BIELENDY,FLOS LEKU ALBO KOLASTYNY... AHA, CERĘ FAJNIE OCZYSZCZA TEŻ MOCNY PEELING+PARÓWKA Z ZIÓŁ+MASECZKA Z GLINKI TZN JEDNO PO DRUGIM, ANA KONIEC PRZEMYĆ BUŹKĘ ZIOŁAMI. HMM, JA NIE PRÓBOWAŁAM HERBATY ZIELONEJ, MYŚLĘ ŻE ZWYKŁY RUMIANEK, SZAŁWIA ITP BEDĄ NAJLEPSZE. PAPATKI:-)

Gość polinkaaa
ciekaw czy sa kosmetyki w przystepnych cenach nie zawierajace SLS,PEG i glikolu propylenowego i gliceryny bo to pewnie powoduje ze mam te zaskorniki ;/ szkoda ze nawet w tych zelach La roche sa te substancje :(( chyba wogle odstawie kosmetyki

Gość tradzikowiecccc
ja wam powiem ze na zaskorniki rzeczywiscie dobry jest skonoren - i jakos nie zauwazylam zeby skora po nim sie luszczyla szczypie tylko ciutke prawie nie czuc a nawet jesli to tylko chwilke powiem wam jeszcze ze bardzo dobry jest gliko a taki krem z kwasami od kilku dni go uzywam i mam czystsza cere bo oprocz tego ze likwiduje te cholerne blizny itp to oczyszcza wiec moze i wam pomoze :)

Gość polinkaaa
a jaki sklad ma ten gliko a i ile kosztuje?