Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasza

jaka najlepsza tabletaka ???

Polecane posty

chcem zaczac spolzyc ze swoim chlopakiem i prosze o rade jaka jest najlapsza tabletka zebym byla pewna ze nie zajde w ciaze zaznaczam za mam 21 lat i to bedzie moj pierwszy raz ale oboje postanowilismy ze najlepsze beda tabletki prosze o rade :) ps czy diana daje pewnosc ze nie zajedzie sie w ciaze ?? pozdriawiam i z gory dziekuje o rady :) mam jeszcze jedno pytanko : na pierwszy raz lepiej poczekac jak bede brala tabletki czy zrobic to z prezerwatywa jak bedzie najprzyjemniej ?? pozdro :)

Gość nagaLie
Tabletki powinien dobrać lekarz, bardzo indywidualna sprawa - potrzebne są badania hormonów (z zalecenia lekarza) jak i dobry wywiad na temat chorób przebytych i zagrożeń dziedzicznych. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, co kobieta to inne tabletki pasują, mało tego, może się zdarzyć, że tabletki mimo dobrze zrobionych badań zostaną źle dobrane. Nie ma więc co pytać czy w ogóle odradzać czegokolwiek bez zrobienia dokładnych badań. Wizyta u gina konieczna.

Gość nagaLie
Co do prezerwatyw - na pierwszy raz lepiej zaczekać na tabletki i do tego odczekać pierwsze 7 dni (żeby mieć pewność, że chronią przed ciążą). Gumka nie tylko "spłyca" doznania ale także nie daje pełnego komfortu psychicznego (obawa, że pęknie itp). Pozdrawiam ;)

Ja bralam Diane 35 przez 4 lata i nie polecam ich! Nie dosc ze utylam po nich to jeszcze libido spadlo :(

tabletki wszystkie oprocz Cazarette (bez estrogenów) dają ok 95% zabezpieczenia wg wskaznika Pearla

Gość bonnie_blue
Ja uzwyam Diane juz bardzo dlugo i jestem z nich zadowolona. Nie przytylam, mam cere jak pupcia niemowlaczka :D nie mierzcie innych swoja miara. To co jednemu pasuje innemu nie (Diane zabezpiecza przed ciaza bardzo dobrze i ma tyle samo hormonow co np. Cilest. Niewiele wiecej niz np Yasmin, Microgynon, Regulon)