Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość Reniucha
Dziewczyny słuchajcie ta pasta cukrowa jest wypasiona ale pzez nia spaliłabym caly dom ,wstawiłam na ogien duzy ogien:>i poszłam do toalety gdzie niebyło mnie dwie minuty :>w domu siwo mowie co jest patrze na garnek ogien ok pół metra fakt skrystalizowalo mi sie na czarno :>>ale uratowalam dom ...

Gość angela1974
cześć dziewczyny, własnie dostałam taki wosk cukrowy ale czegoś nie rozumiem, bo jedna z was podała link jak stosować ten wosk, obejrzałam i widzę, że nie potrzeba stosować ani szpatułek ani materiału, a wy piszecie że używacie... już nic nie rozumiem

Gość ja nie używama żadnych
szmatek :-) Rozgrzewam, wydłubuję palcami, przyklejam do nogi ruchem posuwistym :-) po to, że rozmazać po tej nodze (najlepiej pod włos), ale nie tak do końca, żeby było za co złapać przy odrywaniu i odrywam z włosem.

Gość angela1974
dziekuję bardzo, już myslałam, że nikt mi nie odpowie ale wiesz rozgrzałam ten wosk za bardzo i on się strasznie klei, i nie chce się zrobić z niego kulka, chyba trzeba się zapisać na jakiś kurs :(

Gość angela1974
oglądałam filmik na you tube i chyba za bardzo go rozgrzałam, bo ta laska zrobiła sobie kulkę i go rozrywała jak krówkę ciągutkę :) a miałam nadzieję, że będzie prosto...zazdroszczę laskom które nie mają takiego problemu

Gość nusia ;p ;)
ta pasta jest cudowna ! ;) wydepilowałam sobie bikini i nic mnie nie bolało ;D polecam wszystkim ta depilacje

Gość nusia ;p ;)
ta pasta jest cudowna ! ;) wydepilowałam sobie bikini i nic mnie nie bolało ;D polecam wszystkim ta depilacje

Gość a ja musisalam
uzywac szmatek bo konsystencja byla fatalna i naprawde nie wiem jak wy po prostu nakladacie i odrywaci za pierwszym razem mi niby wyszla,ale tak jak mowie zabawy i paprania sie z tym wiecej niz efektow a jak jest zbyt zbita, ostudzona to nie wiem jakim cudem rozwalacie to na nogi a potem odrywacie niby czym

Gość gab
A tą cytrynę w kawałku czy wycisnąć??

Gość co to za zagadka
cytryne oczywiscie wycisnąc

hej jak ktos ma sporo czasu i lubi sie bawić plastelina... klejącą lepiąca sie do wszystkiego masą to powodzenia :)) gdybym miała używać masy a zwyklej pesetki zdecydowalabym sie predzej na ta pesetke :) przynajmniej każdy włosek który chce wyrwać wyrywam za 1x szybko zwięźle i bez żadnego poklejenia rak dywanów (sąsiadów :) ) itd a co do masy :) jaka byscie nie zrobili to sie nada zeby tylko nie byla pllynna po ostydnieciu i wody wlac tyle zeby cukier caly nasiakl no moze ciut wiecej :)) ja sie uważam za osobę cierpliwa ale do tej masy osobiście cierpliwości nie mam :))) ale jak już ktoś zrobi sobie taki karmel i tez zwątpił w taka depilacje zawsze można sobie ta masę zjeść :) herbatkę posłodzić milego lepienia :)))

Gość nitka358
Katie ma rację, oj to wymaga cierpliwości. Ja już co nieco potrafię wydepilować, ale do depilacji bikini i pod pachami wciąż nie mam śmiałości - boli. Ta masa cukrowa jest fajna, bo jak się ją już raz przygotuje wystarcza na straaasznie długo. Tyle że z przygotowaniem trzeba poeksperymentować. Ale zachęcam do eskperymentów :-) moje pokrótce opiasałam tutaj: http://podepilacji.edu.pl/2010/09/06/depilacja-cukrowa-niezawodny-przepis/

Gość golibroda :D
Czołem dziewczyny :D Temat może stary, ale jary. Postanowiłem robić za królika doświadczalnego (moja dziewczyna sie panicznie boi depilacji), wiec poświęcam me ciało w imię nauki haha :D Przeleciałem wszystkie strony tematu i szczerze mówiąc nie widzę konkretów... Przepis to przepis... jeżeli jest DOBRY, to zawsze wyjdzie, dlatego troche uśmiecham się jak widzę stwierdzenie "tak na oko". Przydałby się konkretny rzeczowy przepis i opis np.: -cukier - tyle i tyle -cytryna - tyle i tyle -woda - tyle i tyle Sposób przygotowania "coś tam coś tam"... Moim zdaniem nie liczy sie tyle ilosc skladnikow, co sposob przygotowania. Może padło mi na wzrok, ale nikt chyba nie wspominał jaka jest kolejność dodawania składników i w czym przygotowywać. Można przecież wrzucić cukier, skarmelizować, dolać wodę i dalej robic na koncu cytryna, moze byc woda do wrzątku, potem cukier i cytryna, a moze być wszystko hop siup. Miejsce przygotowania tez wazne, garnuszek do sosów, patelnia czy coś innego. Znam asów którzy jajecznice robią w garnkach do gotowania ziemniakow i sie dziwia ze nie wychodzi... :D

Gość Zoykaa
POMOCY ! ! Zrobiłam dzisiaj cały duży słoik tej masy. Masa wyszła mi ok, depilacja w porządku. Niestety masa teraz jest tak strasznie twarda ze nie idzie jej niczym ruszyc ! Zastygła na amen ! Pomóżcie w jaki sposob ja jakos przywrócic do pierwotnej formy ? zeby byla taka lejaca jak na poczatku ? Inaczej cały słoik tej masy pojdzie na marne... A tak się cieszyłam, ze mi strarczy tego słoika na ho ho , a tu d*pa :( Co ja mam zrobić ?

Gość góralka z Mt. Everest
Po prostu :) Wystarczy skierować strumień gorąca z suszarki bezpośrednio na tą masę i po chwili się rozpuści! Można by też wstawić słoik do garczka z wodą i zagotować, lub do mikrofali, ale to by było za długo. U MNIE SPRAWDZA SIĘ SUSZARKA. A tutaj SUPER filmik jak powinna wyglądać taka masa i ów depilacja! Ciao! http://www.youtube.com/watch?v=RK0TOZoAp-8&feature=related

Gość crazyteen
czy sok z cytryny można zastąpić sztuczny (chodzi o cytrynki do herbaty)?

Gość 11771717
możesz spróbować z tą cytrynką do herbaty ale wtedy już wody nie dawaj.

Gość revitaly
Moja znajoma kupiła sobie n-pastę na allegro i próbowałyśmy robić w domu ale to nie jest dla robię. Zawsze coś nie tak wykonuje. Wolę wosk, chociaż irytuje mnie zapuszczanie włosków by miały odpowiednią długość. Zastanawiam się nad laserem. Czy któraś z was robiła? Jakie są efekty?

Gość niepytajo
Ja jeszcze nie ,a le to tylko kwestia czasu tak naprawdę . Żadna inna metoda nie jest dla mnie odpowiednia( wosk- bolesny i zapuszczanie jest malo komfortowe a maszynka to po prostu przycinanie) a tak jakoś zarośnięta nie będę chodzić. Moja koleżanka była w studio laser w Warszawie i efekt jest fajny- gładka skóra i zero włoskow

Gość tojakasia
kiedys jakies 6 lat temu stosowalam krem veet, wg mnie byl chyba najlepszym, jak na tamte czasy, jesli chodzi o depilacje wloskow, ale teraz go nie polecam, widzę niestety wielką roznicę odkąt zmianili opakowania, pogorszyl sie ich sklad, zapach.. dla mnie teraz istnieje jedynie jeden produkt wlasnie ta pasta cukrowa, wygodna, bo gotowa. :)

Gość Wiky.
Podobno się nie wrastają . !

Gość Martitatita
ja robiłam według przepisu z youtuba i wyszło za pierwszym razem:) dwie szklanki cukru ćwiartka szklanki wody i soku z cytryny:) wsypac cukier i zalac płynami wymieszac postawic na średnim ogniu:) gotowac do powstania piany:) od momentu powstania piany gotowac dokladnie 10 minut pprz czym czesto mieszajac:) wszystko co sie dzieje tak ma byc proponuje wyzsze nazynie by nie wykipiało:) po upływie tych 10 minut przelac paste która wyglada jak ciemny miód do niskiego naczynia :) poczekac az wystygnie ale nie do konca bo stwardnieje jak kamien:) uformowac kulke i rozciagac na nogach wiadomo jak:) przed kazdym zastosowaniem nalezy podgrzac mase gdyz jej twardosc nie umozliwia wyjcia z pojemnika:):):) ja włączam w mikrofali na 30 sekund a później juz idzie gładko:) OSTŻEŻENIE: prze rozpoczeeciem depilacji bikini warto dojsc do wprawy na piszczelach:/

Gość styllowka
Ja próbowałam depialcji cukrowej z moją przyjaciółką i z pewnością nie jesteśmy stworzone do robienia takich zabiegów. Wolę iść do kosmetyczki. Teraz też zastanawiam się czy nie zdecydować się na zakup depilatora laserowego. ostatnio widziałam taki sprzęt na electro.pl. jak porównać ceny do wizyt w salonie to relatywnie wychodzi taniej jego zakup.

Gość rgkngfkndgfkl
Styllowka, wiesz coś o tym depilatorze laserowym? Pierwszy raz o tym słyszę, brzmi ciekawie

Gość styllowka
Wiesz co, ja jeszcze nie miałam okazji spróbować jak działa. Z tego co wyczytałam to dzięki emisji impulsów światła włoski zostają usunięte do 12 tygodni. Zobacz sobie tutaj na szczegółowy opis - http://bit.ly/oByaCN są tam też opinie kobiet, które stosują ten depilator.

Gość Ninkos
żadnych kulek czy pasków materiału:cienką warstwę już ugniecionej pasty nałożyć na np.nóż z okrągłym ostrzem,rozprowadzić kawałek jednym ruchem 'z włosem' i za chwilę zerwać 'pod włos' :) już po jednym takim oderwaniu pasta robi się biała,nic się nie klei ani nie topi,mi się super sprawdza :)

Gość mój przepis na pastę
1 kg cukru 7 łyżek soku z cytryny 8 łyżek wody na duży ogień - mieszać zmniejszyć ogień i przykryć. za 10 min - wymieszać za 10 min - to samo za 10 min - to samo za 10 min - zaczyna bulgotać :-) po 5 min wymieszać i nie zakrywać, zaczyna się bardziej pienić, wymieszać - KONIEC przepis jest z youtube (po rosyjsku) mam ją już ponad 2 lata :-)

Gość aneczka123123-gosc
Koleżanka nabrała się na depilacje w la beaute clinique IPL + RF - to nie działa. jednym słowem nie polecamy, dokładniej opisana sytuacja w linku poniżej http://tinyurl.com/Labeauteclinique