Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość zdesperowana gość
kurcze robiłam parę razy i raz wychodzi mi super a raz jest totalna du....pa :( z łydkami sobie jakoś tam radzę ale jak bikini robiłam to skończyło się że w wannie ten karmel z siebie zmywałam a klaki jak były tak zostały :( moja kumpela chodzi na paste cukrową do kosmetyczki w Ingenium i tam jej robią całą brazyliane bez problemu i podobno prawie nic nie boli. Zobacze sama może mają jakąś inną tą paste albo mi po prostu talentu brakuje.... :( bo raz mi włoski chwyta a raz nie :(

Gość gość Truskawa czerwona
Faktycznie super sprawa depilacja pastą cukrową, nie mniej moim zdaniem wszelkiego tego typu zabiegi powinny być robione u profesjonalistów. Ja korzystam z tego typu zabiegów w Centrum Estetyki Princesse we Wrocławiu i w raczej nie wpadłabym na pomysł robienia tego w domu...

Gość gość
Znalazłam świetną wyszukiwarkę salonów, które robią depilację pastą cukrową: www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość MagmaH
Depilacja jak depilacja, nie mniej za radą kuzynki zrobiłam sobie we wrocławskiej Princesse makijaż 3D i jestem bardzo zadowolona.

Ja nie umiem sama zrobić pasty, zresztą od pasty wolę wosk, a że potem i tak stosuję Epilfree, to wszystko robię w salonie kosmetycznym. Kiedyś próbowałam, ale strasznie mi się kleiła do rąk i miałam masę sprzątania :(

Gość Amerti
No tak, bo na pewno do tego trzeba mieć cierpliwość ;) Ja próbowałam wosku, a też nie bardzo sobie radzę. Jeśli chodzi o Epilfree, czytałam gdzieś ostatnio o tym zabiegu, podobno jest polecany blondynkom, jako alternatywa lasera? Jak się sprawdza?

Gość gość
Można bez cytryny?

Gość Krastenka
Ja robie pastą, ale nie sama tylko w salonie. Nie wychodziło mi to tak jak powinno kiedy robiłam w domu, a i jednak ból jakoś normlanie znoszę jak robię to u profesjonalistki. Mam znajomą kosmetyczkę i zawsze dla mnie miejsce i czas znajdzie. Ale ciekawi mnie ta opcja Epilfree. Co to w ogóle takiego ?

Gość bbuuddaa
to taka metoda depilacji, zabieg robi się własnie po usunięciu włosków pastą lub woskiem... przedłuża efekt depilacji o kilka tygodni, a po serii zabiegów efekty są podobno nawet porównywalne z laserem ;)

Gość izzagra
A czy takie zabiegi to tylko u kosmetyczki można wykonać, czy jest to bolesne?

Gość gogolanka
Nigdy nie zastanawiałam się czy można robić Epilfree w domu, bo dla mnie to relax jak pójdę do kosmetyczki.

Gość gość
Nie jest to drogie, na pewno zależy od tego, co chcesz sobie wydepilować. Ale polecam się wybrać do kosmetyczki na taki zabieg. Ja chodzę na depilację pastą cukrową do Karmel Kosmetyka i bardzo sobie chwalę. A czy jest to bolesne, no cóż czasem coś zaboli, ale dziewczyny są super i potrafią sprawić, że zapomina się o bólu.

Kiedyś depilowałam nogi tylko i wyłącznie woskiem u kosmetyczki. Usłyszałam o depilacji pastą cukrową. Na pierwszą wizytę udałam się do SCM estetic, będą u rodziny w Krakowie. Pani kosmetolog tak dobrze wykonała zabieg, że co jakiś czas jeżdżę tam na kolejne.

Gość Janek z Pasłęka
Depilowanie pleców należy przemyśleć, bo po cholerę ma się wydawać co jakiś czas kasę na depilację woskiem - to boli, to kosztuje, to nie jest efektywne. Zdecydowałem się na laserowe zabiegi w Clinica Cosmetologica. Wszystko było perfekcyjnie dopasowane. No może cena wysoka, ale i tak to się opłaca! http://vectusgdansk.pl/depilacja-laserowa-plecow/

Gość Karolina Gr
Hej Sylwia, zabieg depilacji laserowej jest szybki i bezpieczny tu masz filmik o depilacji laserowej https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj też że cena zabiegu nie jest , polecam dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Iga 555
Dziewczyny! Nie radzę sobie z nogami. Zacięcia, czerwone krostki - i do tego blizny. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Podobno Palomar Vectus jest najlepszy, znalazłam o nim trochę informacji http://depilacja-laserowa.torun.pl. Polecacie?

Gość Juta 44
Najlepsza jest natrualna depilacja Od ponad dwóch lat stawiam na pastę cukrową. Do tej pory widzę same plusyPasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Z samego początku kupowałam gotową pastę cukrową, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Nice 21
Naturalne metody są najlepsze Od kilku lat stawiam na pastę cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Z samego początku kupowałam gotową pastę cukrową, teraz robię ja sama. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Funny 27
Moja siostra miała depilację laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. po jednym zabiegu było widac efekt. Bez bólu i podrażnień. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Mother 88
Moja siostra miała robioną depilację laserem, o ile pamiętam, to szukała lasera Palomar Vectus . Jest mega zadowolona. Też byłam zaskoczona rezultatem. Już po pierwszym zabiegu było widać rezultat. To był bardzo dobry wybór. Nie uskarżała się na ból. Super efekt. Jeśli macie obawy przed depilacja laserową, to w 100% polecam. http://www.jedynka.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-medycyny-estetycznej/

Gość Mother 26
Koleżanka namówiła mnie na depilację IPL. To naprawdę ekspresowa metoda pozbycia się niechcianych włosków. Depiluję się tak od kilku miesięcy. To naprawdę skuteczna metoda. Jeżeli poszukujecie jakiegoś artykułu o tym możecie zboczyć tutaj http://depilacjalaserowa.net.pl/2011/06/13/depilacja-ipl-w-domu

Gość Nowa Pani

Witam, 

Jeśli chodzi o laser, to to jest pic na wodę. Moja mama miała 5 zabiegów laserem diodowym light sheer na bikini i wszystko co do włosa odroslo... Więc nigdy nie ma żadnej gwarancji, że kasa nie będzie wyrzucona w błoto. Z pasta nie ma tego problemu, bo jest taniutka. Kiedyś zrobiłam sobie dobrą w domu, ale potem już nie udawało mi się takiej fajnej drugi raz ugotować. Próbowałam kupnej camsakizi, kupiłam na wakacjach w Turcji za równowartość 10 zł i powiem, że to cholerstwo! W ogóle się nie umywalo do mojej domowej pasty, ciapa się z tego robiła, momentalnie się wszystko kleilo, podziwiam laski, które se radzą z tą pasta. Ale odkryłam pastę Alexya, jest w różnych wersjach, normalna, twardsza, z wody różanej, z mięta itd. Ja kupiłam normal i twarda na allegro za ok 14 zł za słoiczek i powiem REWELKA!!!! Nic się nie topi, nic się nie babrze, chociaż ta normalna się teraz topi, bo jest ponad 30 stopni, ale w tej samej temperaturze ta twarda spokojnie daje rade, dziewczyny sprobujcie, nie pozalujecie, a może po używaniu jej zalapiecie jak to ma wyglądać i same już sobie taką ugotujecie w domu. Dodam, że ja stosuje co drugi dzień szczotkowanie ciała na sucho i nic mi nie wrasta. Pasta cukrowa rządzi!!!! 

Gość Gość

Ja chce kupić laser ipl chociaż miałem kiedyś w salonie usuwanie laserem i dorosły myślę że laser był dupny więc myślę że nowy będzie ok i pozbędę się owłosienia z cipki bo nie mogę patrzeć jak jesteś zarośnięta, może chłopaka też na mówie by się wydepilował bo nie cierpię włosów w ustach podczas pieszczot