Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hana

Położenie miednicowe płodu

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem w 35 tygodniu i gin powiediała ze jezeli sie nie przekreci to cc, ale ja juz jestem po dwóch porodach sn i teraz to chce cesarke.

Gość Justyna2910
Witam :) Jestem w 35 tygodniu ciąży i Nasz synek też jest ułożony miednicowo. Będąc u swojego gin na wizycie 4 czerwca ju był w położeniu główkowym, dzień później miałam wizytę w poradni patologii ciąży i już był obrócony głowką w górze, chyba nie odpowiadało mu położenie główkowe, leżał tak tylko 1 dzień :) W 36 tc mam zrobić usg jeżeli się nie obróci to czeka mnie cesarskie cięcie, dodam że to jest moja pierwsza ciąża,a synek cały czas jest z mojej lewej strony od początku ciąży, chyba tak mu odpowiada :) termin mam na 17 lipca :)

Gość gość
Justyna2910 ... u mnie rowniez corka byla ulozona miednicowo , az od 20 tc. I niestety ale na dzien dzisiejszy a ma juz 8 mc borykamy sie z konsekwencjami z tego tytulu. Wlasnie wrocilysmy z rehabilitacji. Lekarz stwierdzil iz za dlugo przebywala w jednym ulozeniy jeszcze w czasie ciazy. Ma asymetrie twarzy, glowy oraz tulowia. Niestety ale p. miedniocowe oraz porod droga cc jest wbrew naturze i czesto widac tego skutki.

Gość gość
no to bylo rodzic sn jak cc wbrew naturze a nie teraz sie zalisz.

Gość gość
A od kiedy przy polozeniu miedniowym mozliwy jest porpd sn? Prosze sie najpierw doksztalcic a pozniej oskarzac!

Gość Gośka85
Ja mam skończony 36 tydzień drugiej ciąży. Podczas ostatniej wizyty u mojej gin otrzymałam skierowanie na cc ze wskazaniem po skończonym 38 tygodniu ciąży (oczywiście o ile coś się wcześniej nie będzie działo). Moja gin powiedziała, że obracać to tylko Chinki umieją. Ich przynajmniej się tego nie uczy i raczej się tego nie praktykuje. Ja się urodziłam sn w położeniu miednicowym i nie wyobrażam sobie takiego porodu. Moja mama była cała porozrywana, poza tym miałam krzywy kręgosłup i problemy z bioderkami. Chciałabym urodzić sn, gdyż pierwszy poród miałam lekki, bez szycia i późniejszych problemów. Jednak najważniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka.

Gość gość
Moja dzidzia do 37 tyg byla ulozona prawidlowo, po czym w 39tyg zmienila pozycje na miednicowa.Jutro idedo szpitala i beda probowalu ja ustawic prawidlowo...jak nie da rady to cesarka.Tak wiec trzymac kciuki

Gość gość
witam, ja również jestem w 28tc na wizycie dowiedziałam się ze dzidzia ułóżona miednicowo, czułam że coś jest nie tak bo ruchy czułam tylko w dolnej części brzucha....mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie ok....

Gość gość
Moja niunia na każdym usg jest ułożona inaczej.Dwa razy była w dobrym ułożeniu glowkowym.Dzisiaj na badaniu okazało się ze jest w miednicowym.Jestem w 30tyg ciąży i nie tracę nadzieji ze się odwróci.Chciałabym urodzić naturalnie jak 2 poprzednich dzieci.Życzę wam i sobie też powodzenia.

Gość gość
Mój w ogóle się nie obrócił i skończyło się cesarskim ale nie było tak źle :) tak naprawdę bardziej się bałam porodu naturalnego

Gość gość
Mój bąbelek też leży miednicowo od poczatku ciąży, teraz mamy 23 tygdzień, ma jeszcze czas żeby się obrocić :)