Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajeeemnica

NIESPODZIANKA

Polecane posty

Gość tajeeemnica

Hmm kochane kobitki, jestem już na tym forum troszke czasu, akle teraz pozostanę anonimowa. Wiec mam 17 lat, od 3 miesięcy biore tabletki Yasmin. Wierzcie mi czy też nie ale brałam regularnie mzoe 30 minut spóźnienia. Bo i moja mamuśka mnie pilnowała i chłopak i budzi w telefonie. A tu niespodzianka. Brak okresu w przerwie. Hmm panika, leciałam po test heh pozytywny. Potem do mojego ginekologa. No i cóż kazal zrobić drugi. Pozytywny. Tak wczesnej ciazy nie mzoę wykryć, ale przpuszcza ze to ok 3 moze 4 tydzień. Dobrze że oboje z chłopakiem mamy wspanialych rodziców. Tolerancyjnych. No ale kto wiedzial...3 razy uwierzylam tabletkom za bardzo... Pozdrawiam

Gość tajeeemnica
sadzisz ze mialabym po co kłamac? Chyba nie... :(:(:(:(

A nie miałaś jakiś przygód typu biegunki, wymioty, antybiotyki...? Pierwszą tabletkę wzięłaś w pierwszym dniu okresu? Bo też mi się nie chce wierzyć, że przy tak regularnym braniu - wpadka. No cóż, życzę Tobie i maleństwu wiele zdrowia! Pozdrawiam.

Gość mrowkaZZZ
cos mi tu bardzo smierdzi...nie chce mi sie w to wierzyc...spoko ze masz matke ktora w takim wieku pozwala ci sie truc tabsami...gratulacje!!!!

Gość Wivien
A czy wcześniej brałaś jakieś inne tabletki antykoncepcyjne, czy to Twoje pierwsze?

Gość Wivien
Wiem,że jeżeli wcześniej brałabys jakies mocniejsze anty i zmieniła na słabsze, to w pierwszych miesiącach jest realna szansa zajścia w ciąże. Dlatego też postawiłam to pytanie.

Gość gbc
a ja jescze oddam od siebue, że jeżeli to prawda, a nie prowokacja, to jak ona ma 17 lat, to jest duże prawdopodobieństwo, że po prostu jej gospodarka hormonalna jeszcze nie została uporządkowoana i po prostu dziewcze było zbyt niedojrzałe na tabletki, do tego jescze 30. i po prostu organizm zwariował ale abstarhując od wszystiego, to mi na kilometr śmierdzi bujdą :P:P:P

Gość ło matko
17 lat , seks w tym wieku (co dla mnie osobiście jest glupotą totalną), pigułki na ktore matka sie zgadza i jeszcze pilnuje terminu przyjmowania.... o zgrozo .... niech jeszcze jakaś 12 albo 13 latka napisze mi tutaj ze bierze pigulki to przestane wchodzic na kafe

No cóz tabletki nie są stuprocentowe. Stuprocentowa jest tlyko wstrzemięźliwość i wg mnie naturalne metody plnowania rodziny ale pewnie nikt sie ze mna nie zgodzi :P i nie musi. Gratuluję rodziców, to naprawdę wielki skarb!!! I zycze powodzenia :)

17 lat to mało? Hmmm :> to w jakim wieku niby powinien być ten pierwszy raz? 25? To chyba dobrze, że dziewczyna ma taki kontakt z rodzicami , ze nie musi niczego przed nimi ukrywać. Zachowała się odpowiedzialnie tak jak jej mama i chłopak. Wg mnie 17 lat to nie jest wcale za wcześnie na współzycie. Tym bardziej, jeśli podchodzi się do tego tak dojrzale jak załozycielka topicku

Gość dziewczyna 18
hmmm niby ja jestem o rok starsza od zalozycielki topicu ale jak dla mnie to jeszcze to oje 18 lat to za wczesnie na pelny stosunek. a zalozycielce topicu (jelsi to co pisze jest prawda) mozemy chyba raczej pogratulowac rozsadnego myslenia, ze pomyslala o zabezpeczeniu , jesli bedzie bejbus to to nie wina jej tylko tabletek ze nie daly takiej gwarancji jaka dac mialy

No własnie, dla jednych 17 to odpowiedni wiek, dla niektórych nawet 16 a dla innych załózmy dopiero 21... Uważam że tak naorawde nie jest istotny wiek tylko dojrzałośc z jaką sie do tego podchodzi bo niejedna trzydziestolatka ma jej mniej niż ta dziewczyna. I zdecydowanie nie zgadzam się ze stwierdzneiem, że 17 lat to DEFINITYWNIE za mało na pierwszy raz. Pozdrawiam :)

Gość iczka wedlug ciebie badanie
sluzu daje 100% pewnosc?? rzeczywiscie glupia (p)iczka z ciebie:P

Gość jasne. jasne
Ja w to nie wierze. Ze jeszcze mama tak by pilnowala, czy bierzesz. Moze jeszcze pokoj na godziny wam wynjmowala, zebyscie sie czuli komfortowo??

Gość trochę mi to wszystko
nie pasuje, z tego co słyszałam to gdy berzesz tabletki krwawienie musi sie pojawić - nawet, gdy jesteś w ciąży, ale może sie mylę. Gratuluję rodziców i dzidziusia!

Gość tak właśnie
że iczka ma rację, a nie bada sią tylko śluzu ignorantko... ja mam planowane dziecko wg metody naturalnej i nie uważam się za głupią... wręcz jestem dumna z tego że nie faszeruję się tabletkami jak wy :p

Gość jasne. jasne
nawet jak bierzesz tablety, a jestes w ciazy to krwawienie sie nie pojawi.

no to ja gratuluje temu kto uważa, ze naturalne metody planowania rodziny to badanie śluzu i nic więcej :D Dla tego kogoś duże LOL!

Gość jasne. jasne
dla niektorych to sa leki

tak wlasnie --> no przynajmniej jedna kobieta sie znalazla ktora wie o co mi chodzi :) Sama stosuje te metode juz prawie dwa lata i jestem strasznie zadowolona :D I moj chlopak tez ;]

Gość tak właśnie
iczka ---> 🌻 :)

tak wlasnie --> moze zalozymy wlasny topick zwolenniczek naturalnych metod? :> szkoda, ze kobiety tak mało o tym wiedza :(

Gość ło matko
pierwszy raz powinien być świadomy i zaplanowany przez doroslą (a przynajmniej pełnoletnią), rosądną osobę a nie przez niepełnoletnią kobietkę, której mama w trosce o zdrowie swojego dziecka pozwala przyjmować tabletki anty, ktore jak każdy wie sa naszpikowane hormonami (na pewno bardzo zdrowo wplywającymi na rozwijający sie organimz siedemnastolatki)... ja nie dopuścilabym do tego by moje dziecko tak postępowało..., moze to kwestia wychowania, kultury, środowiska w ktorym sie dorasta... mimo wszystko gratuluje dzidziusia, niech zdrowo rośnie:) pozdrawiam

E tam, to czy ktos jest pełnoletni czy nie o niczym nie świadczy. też pozdrawiam :)

Gość Miu miu 24
Nie wiem czy zauważyłyście, ale jak jakieś tabletki zaczynaja sie robić modne i zaczyna się o nich pisać na forum to zaraz pojawia się jakaś rewelacja pt. wpadka po tabletkach. Tak było zJeanine kiedy weszła na polski rynek a teraz kolej na Yasmin. No cóż ja biorę Yasmin i czuję sie pewnie!!!

Gość ło matko
... sądze ze jednak wiek w podejmowaniu decyzji , szczegolnie dotyczących seksu, a co za tym idzie (jak widać na przytoczonym przykladzie) posiadania dzieci ... ma znaczenie... inaczej mysli 17 letnia dziewczyna a inaczej 27 letnia kobieta... nie chciałabym tu urazić naprawde rozsądnych nastolatek ... ale potrzeby, kryteria wartości i oceny sytuacji, branie odpowiedzialności za swoje czyny .... są jednak rózne jesli ma sie naście lub dzieścia lat (chociaz jak zwykle w życiu bywają nieliczne wyjątki) a co do sprawy naturalnych metod i takiego planowania rodziny... zgadzam sie z iczką.... i chętnie dowiedzialabym sie na ten temat więcej bo zbyt mało mowi sie na ten temat... 🌻 ps. ciekawe gdzie podziala sie autorka topiku?

Ło matko--> Masz racje. : ) W zyciu jednak tak bywa, że dziewictwo traci się raczej w wieku nasto letnim, a nie czeka się na czas , kiedy już ma się środkido zycia mieszkanie męża itd. Samo zycie, każdy wie jak to jest. A jesli chcesz pogadać na temat tych naturalnych metod to pisz na maila! oczymojeumra (małpa) o2.pl