Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mandzia

poród w Łodzi

Polecane posty

JAki szpital polecałybyście przyszłym rodzącym? Ja chcę rodzić w Madurowiczu ale nie wiem czy to dobry wybór.

Podobno mają całkiem niezły sprzęt dla noworodków. Ja, jeśli w Łodzi, to myślę o Matce Polce lub tym na Przyrodniczej (tylko słyszałam, że tam mają zamknąć oddział położniczy...)

Ja myślę o Madurowiczu bo tam pracuje mój lekarz. Poza tym słyszałam, że na porodówce jest wspaniała opieka no i jeśli będę rodziła między 9-14 to mogę zdecydować się na poród w wodzie :) W Matce Polce rodziła moja bratowa i też sobie chwalił ale przy porodzie musiała dać w łapę, żeby sprawniej poszło.

Gość przeminiki
Witaj MANDZIA Wybrałaś już szpital bo ja nie moge sie zdecydowac.rodze dopiero w styczniu ale nie wiem ktory bedzie ok. Zastanawiałam sie nad Kopernikiem tam pracyje moja lekarka , podobno mały przytulny oddział mozna rodzic z mezem, dzidzia jest w sali z mama i niby wszystko pieknie ale to nie jest typowyszpital polozniczy . przy oddziale polozniczym jest onkologia i martwie sie troche o sprzet.na dyzurze jest jeden lekarz ,dwie polozne i salowa a co w razie komplikacji. Zastanawiam sie nad Madurowiczem bo jak sie tam rodzi to szkoła rodzenia jest darmowa, ale nie znam zadnych opinii na jego temat. Dziewczyny sa zadowolone z Rydygiera i tego na Przyrodniczej(ale jego maja zamknąc) wiec sama juz nie wiem :(

Ja wybrałąm Madurowicza. To jest typowy szpital ginekologiczny także można liczyć na szybką i fachową pomoc w razie jakiś komplikacji. Ja w lipcu leżałam na oddziale powikłań ciążowych i zdążyłam poznać kilku lekarzy, którzy tam pracują. Muszę przyznać, że są to naprawę fachowi i mili ginekolodzy. Poza tym z opinii leżących ze mną dziewczyn wiem, że na oddziale położniczym, porodówce jest bardzo ładnie i czyściutko. Wiele się tam zmieniło po tej aferze z zatruciami u noworodków. Teraz dbają o wszystko jak należy. Szukałam też opinii o tym szpitalu na necie i podobno są tam świetne położne. :) Kopernik bym odradzała ze względu na sąsiednie oddziały i brak odpowiedniego sprzętu. W CZMP jest też podobno całkiem dobrze. Moja bratowa tam rodziła. Ale to straszny moloch. Poza tym słyszałam kilka negatywnych opinii. No ale ile ludzi tyle zdań. Jednym się podoba innym nie. Ja jeszcze się będę orientowała jak tam jest w tym szpitalu. Podpytam może mojego lekarza, który tam pracuje jakie warunki panują na połóżnictwie. Odezwij się jak coś będziesz wiedziała nowego o MAdurowiczu. Ja rodzę w lutym :)

Gość przeminiki
witam zastanawiam sie jeszcze nad Rydygierem ale nie wim bede musiala sie tam wybrac i wtedy zdecyduje ale na razie chyba Madurowicz

Dwoje dzieci urodziłam w Madurowiczu - serdecznie polecam. Mam świeże odczucia bo córcia ma cztery miesiące. Powodzenia

Ja w końcu wybrałam Rydygiera (ze względu na to mające nastąpić zamknięcie Jordana) i chwalę sobie, a myślę, że teraz tam będzie jeszcze lepiej, bo dojdzie ta nowo dobudowana część szpitala.

Gość łodzianka
dziewczyny, ktora z Was bedzie rodzic w CZMP? Ja tam bede rodzic w grudniu lub styczniu (moze Sylwester ;) ), ale jeszcze nie wiem ktory oddzial wybrac - sa az 3. Jak macie jakies doswiadczenie z tego miejsca to pomozcie.