Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senda41

41-latki też mogłyby się spotykać na tym forum, co wy na to?

Polecane posty

dzięki, Diarra, strona mi znana... Jednak niemiecki??? Sama również mogę wiele niemieckich stron polecić, jeśli ktoś miałby ochotę naturalnie...

Ja już kobietki uciekam - najpierw jeszcze mały spacerek z pieskiem, prysznic i do wyrka. Rano pobudka o 6.00 . Miłyh snów wam zycze . I udanego tygodnia ... 🌻👄🌻

Alja - moja córcia uczy się niemieckiego - dla mnie to czarna magia, chociaz mieszkałam w Niemczech ponad rok , to jednak nie przepadam za tym językiem ... A może masz słownik polsko- niemiecki .... jesli tak , to poprosze o adresik ... Uciekam już teraz ostatecznie ... Pa

http://www.dep.pl Myślę, że jest nienajgorszy. Posiada również odpowiedniki w angielskim, synonimy; podaje najpopularniejsze konteksty występowania słów... Po prostu zajrzyj, polecam

🌻 🌻 witam Kochani. Cała, ale bardzo zmęczona. Było super. Sceneria niczym z bajki:) Już wiem, że Lądek Zdrój odwiedzę jeszcze w maju:) dziś już idę spać, bio jutro normalnie do pracy. Ale przeczytam wszystko co napisałyście. 👄 👄 👄 🌻

Pisek poszedł sam na podwórko , a z prysznicem wyprzedziła mnie córcia, tak więc mam jeszcze parę minut ...

Glamurko 🌻 to wspaniale, ze odpoczełaś ... dlugi tydzień przed nami .... :) Dzięki za adres stronki ... juz to sobie zapisała m ...

Hej dziewczyny gdzie uciekacie! a ja wiersz ułożyłam z okazji pół roku istnienia topiku.Ale obiecujcie ,że nie będziecie się śmiały,co? Przez pół roku na topiku zebrało się nas tu bez liku, są tu stałe bywalczynie,nikt w potrzebie tu nie zginie,można sobie poplotkować oraz zmysły wyluzować,o codziennym życiu ponegocjować. Prowokacji tu bez liku za przyczyną cytrusików. Ale my się nie boimy bo ten topik bardzo lubimy. Są doradctwa i humory a nawet małżeńskie spory. Wszystkie chetnie zaprazamy i dyskrecję zapewniamy. I co jak wyszło? Już myślałam,że tu dzisiaj nie zasiądę tylu tu chętnych.Szymciu zdjęcia dotarły i dziękuję za pamięć,słodkie masz to maleństwo,mam nadzieję ,że Julka też nidługo będzie taka duża.Szymciu ty pracujesz czy opiekujes się Martusią? Peny zdjęcia mam ale sory pogubiłam się w tych psach już nie wiem który jest twój? U nas zima na całego śnieg pada prawie przez cały dzień. Miłych snów wam życzę i witam nową czterdziestkę ,napisz coś o sobie więcej !

Glamur jak odpoczniesz to napisz o twojej podróży coś więcej ,bo ja jestem dziś spragniona inormacji ;)

Witaj Zahir - no, moje gratulacje i wielki całus 👄 za piekny wierszym o naszym topiku. Jesteś wspaniała 🌻 A mam tez prosbę , poślij mi fotki od Szymci , nadal ich nie mam :( Piesek Peny to ten łaciaty z pieknym garbatym noskiem. A ten kudłatyna rekach Peny to jedynie marzenie Peny - na przyszłość.

No tak, weszłam tu dziś pierwszy raz, poczytawszy tylko całkiem pobieżnie o was, a atmosfera bardzo sympatyczna, co najlepiej pewnie ilustruje wiersz zahir... Moja prawiepięciolatka właśnie zasypia, jeszcze wołając \"A kiedy będzie ranek?" - i to jest właśnie pozytywne podejście do życia, nie mogąc doczekać się następnego dnia...

Szymciu - a czy Ty dostałaś moje fotki i mój nowy adres ? Może spróbuj jeszcze raz posłać mi swoje , albo może ktoś się nade mną zlituje i mi Twoje fotki przesle ...

Ja uciekam pod prysznic. Jeśli ciecię nie wyłączy komputera to jeszcze może zajrzę... póki co - baj,baj ...

Szymcia - w głowie kompletna pustka na temat o sobie \"więcej\"... Hmmm, ale jeśli jakieś pytania, chętnie spróbuję odpowiedzieć. Póki co swojsko was czyta się, a nawet znacie się z fotek. Mogę tylko dodać, że uwielbiam fotografować...

Diarra chciałam wysłać zdjęcia ale jest problem z załączeniem.Może sprubuję jutro.No to pa bo idę jutro do pracy na rano.

A ta "8 mila" to na jakim kanale? Pewnie na niemieckim, może posiadam w kablówce. Całkiem niezły film, kiedyś oglądałam...

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Pewnie, że warta przeczytania, też polecam. Dość wnikliwa analiza konsumpcjonizmu, no i kobiecą ręką napisana, co się czuje...

No cześć KOCHANI!!! Wczoraj mogłam tylko Was czytać... bo komp w domu już ledwo dyszy i nie można nic wysyłać :( Miłego Dnia, jeszcze wpadnę ....tylko teraz szefcio krąży zły jak osa:)

No cześć KOCHANI!!! Wczoraj mogłam tylko Was czytać... bo komp w domu już ledwo dyszy i nie można nic wysyłać :( Miłego Dnia, jeszcze wpadnę ....tylko teraz szefcio krąży zły jak osa:)

Witaj Alja🌻🌻 Zahir :D :D :D fajny wierszyk! i cała prawda o naszym topiku:D Hej Glamur🖐️ odpoczęłaś już po pordóży? Szymcia🌻 Diarra Peny🌻 No, wstawać dziewczęta!! Ja już po kawce - zapraszam na śnaiadanko :D

Hej Szymcia 🖐️ No szkoda, ale ja w pracy tego nie odsłucham, bo nie mam płyty dźwiękowej w komputerze:( Wczoraj byliśmy z moim Miłym i z piesiem na dłuuugim spacerku, po okolicy - trochę w lesie i nad takim malutkim zbiornikiem wodnym....ale wszędzie jeszcze DUUUżo śniegu:( , a jeziorko zamarznięte i jakbym nie wiedziała, że tam jest to bym myślała, że to jakieś pole....a dzisiaj znowu posypało śniegiem buuu, już mam dość tej zimy!!

Witajcie rankiem, witaj Alja w naszym gronie. Glamur fajnie że już jesteś w domku, jak się sprawuje piesek ? Zahir no gratuluję, widzę że masz ukryte talenty. Pochwal się jeszcze, często piszesz wiersze ? Diarro te bullterriery, to wg książek kynologicznych psy bardzo rodzinne. Ja to popieram, zwłaszcza suczki są łagodne i bardzo przywiązane. Z resztą mój syn miał 5 lat jak kupiliśmy pierwszego bullterriera i syn robił z nim co chciał, a pies był do niego bardzo cierpliwy. To zależy jak się trafi. Majeczko u mnie też w nocy posypało, no i dobrze bo znowu zrobiło się czyściutko. Jak już ma leżeć ten śnieg to niech leży nowy a nie ten stary i wybrudzony :D:D:D. Majeczko czy koleżanki z Niemiec się odzywają, jak im się pracuje ? Diaruniu ta stronka z j. niemieckim bardzo fajna, może macie dziewczyny podobna tylko z j. angielskim. Będę wdzięczna. Zahir wpisz na wyszukiwarce: Link4 Ubezpieczenia. Otworzy się ich strona i po lewej stronie jest między innymi kalkulator OC. tam sobie wyliczysz składkę a potem trzeba sobie na stronce zamówić rozmowę z przedstawicielem, wyznaczyc godzinę i oni wtedy do ciebie zadzwonią i wszystko powiedzą. To jest nie zobowiązujące. Jak się zdecydujesz to polisa przyjdzie pocztą. Za darmo dostaniesz jeszcze holowanie z każadego miejsca w kraju w razie wypadku i jakieś minimalne ubezpieczenie mieszkania. Dziewczyny zdjęcia od Szymci zapisałam wczoraj na dysk i jeszcze raz do was wysłałam. Widzę że Bea juz dostała bo przyszło potwierdzenie, a wy nie macie jeszcze ? Mirindko co tam u ciebie, wymysliłaś już jakiś sposób na radzenie sobie z sierścią ? Niedługo się zacznie prawdziwe linienie bo wiosna. Ja kupiłam taką specjalna gumowa szczotkę i będę mojego psa szczotkować na balkonie. To troche pomaga.

Witam dziewczyny, podzielnie i słonecznie. Dzięki za pozdrowienia i miłe przyjęcie. Właśnie widziałam podesłanego przez Szymcię Blunta Jamesa. A tak w ogóle, to jakiej muzyki słuchacie; jakieś konkretne gusta na przykład. Moze ktoś lubi jazz albo funki?