Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senda41

41-latki też mogłyby się spotykać na tym forum, co wy na to?

Polecane posty

Ja tak jak Bea dość tych świąt,nigdy za nimi nie przepadałam,nudy,nudy i nudy,może jakąś przepierkę uskutecznię.Z morza wyszły nici,a to za przyczyną tej paskudnej pogody.Teraz sobie wyszło słoneczko i świeci,ale jest zimno. Dobrze ,że to koniec leniuchowania,jednak jestem za odpoczynkiem czynnym a nie biernym.A co do śmingusa to także wspominam lata młodości,woda brzozowa i rózgi na tyłek,a dzisiaj nawet mnie nikt nie smyrgnął nawet patyczkiem.

Dzięki Zahir. Wiem, że to inaczej ospa wietrzna i poczytałam sobie o niej w necie. Chodzi mi bardziej o praktyczne wskazówki matek. :D Po tym czytaniu bardziej się zestresowałam, bo doszłam do wniosku, że grozi mi teraz półpasiec !!! O rety ! Chyba muszę się od środka odkazić.:) Ze starych lanych poniedziałków pamiętam głównie \"Być może\", a potem \"Reve\" i męskie wody kolońskie... brr.... i ból głowy też...

Co ty, Mirinda. Moje dzieci, jedno po drugim, dokładnie w zeszłym roku miały ospę. Specjalny krem wysuszający do smarowania, pilnować, żeby się nie drapały, dużo cierpliwości i minie. Nie myśl o powikłaniach, rzadko się zdarzają. :)

I już jestem w domciu - gościna u taty trwa nadal, ale ja już sie urwałam. Chcę jeszcze troszkę odpocząć , jutro znowu trzeba wstac przed 6 rano i nie wiadomo o ktej wrócę z pracy. Ale przynajmniej wiem, że nie będzie szefa, więc będzie wzgldny spokój. Może ta zła atmosfera , która była przed świetami - po świętach wyłagodzi się ... Pojadłam dobrych rzeczy i teraz ledwo oddycham , ale na to wszystko wypiłam porządną herbatę z mięty - takiej prawdziwej i nie powinno być źle. Mirindko - współczuję twojej cóci i tobie równiez . A na lekarzy brak słow. Moja cócia miala ospe wietrzną w wieku 3 lat i przeszła ją bardzo łagodnie, krostki niewiele swędziały i miałą ich bardzo mało. Nie pozostawiły żadnych blizn. Nie spadła na mnie ani jedna kropla wody - nie liczac tych wirualnych :) Ale ja tez pamiętam dawne czasy jak moi dziadkowie mieszkali na wsi i było bardzo wesoło , kąpiele w krypie ( to takie poidło z całego pnia drzewa - dla koni) , albo oblewanie perfumami . tego bardzo nie lubiłam , bo zapach brutala czy Pani Walewskiej to jeszcze nic - najgorsze były te kwiatowe zapachy ( z kiosku ruchu) Oj mdliło , mdliło. Maniu - urlop mam prawdopodobnie w sierpniu , ale w tych ukłądach co się u nas teraz w pracy dzieje, może się okazać , ze nie będę miała w ogóle urlopu . Dlatego nic nie mogę planowac dokładnie. Pewnie pozostanie mi leniuchowanie w domciu , jakieś wycieczki rowerowe , wypady nad jeziorko itd. Dzięki Bogu okolice tez mam piekne i żeby być w lesie czy nad jeziorem - potrzebuję 15 minut rowerkiem. A ja wymagająca nie jestem , więc przezyje jak nie będę miała gór czy ukochanego morza . Całuski dla Julci - pisałaś , ze sprawiłaś ją sobie na 42 urodziny . Ja teraz miałabym być mama znowu ?! nie wiem czy dałabym radę. W środę zostałam cioteczną babcią - moja siostrzenica ( córka brata ciotecznego) urodzila córeczkę. I myslę, ze już chyba lepiej poczekac na wnuki . Maluszki sa słodkie, ale .... już mi się nie chce. Zresztą o czym ja myśle i tak nie mam tatusia dla dzidziusia. :( Moje dziecko poszło z koleżankami przeszlifować bruki , więc mam chwilkę dla siebie :) Szymciu :) Ja już tak sie przyzyczaiłam do \"wyskoków\" mojej kuzynki ( zreszta wiecie jaka jest z moich opowieści) , że już chyba niczym nie nie zdziwi. Ona to jeszcze tak przekształci, że ja będę się czuła winna, ze sama nie zadzwoniłam. Ale tak szczrez , to już czasami - jak to się mówi \" zwisa i powiewa\" . Miałam z nią wiele prób i wychodziła z nich cieniutko , więc juz nie będe po niej płakała. A jesli pamietacie moją opowieśc o jej mężu , to okazało się, ze nie dość , że mnie nie przeprosił do tej pory - to jeszcze stwierdził , że mi się to wszystko należało co o mnie złego nazmyslał ( bo kiedyś - czyli jakieś 5 lat temu , okazałam się wobec niego niesolidarna - tzn. nie zaprzeczyłam kuzynce wiadomości, ze on ją zdradzał ! ) . Tak więc od tej chwili ten człowiek jest dla mnie stracony bezpowrotnie. A na nią juz za wiele nie licze. Czasami człowiek dostaje po d. .. raz za razem i końca nie widac. Ale takie jest zycie. :) Idę zrobić sobie herbatkę i zaraz wracam.

Mirindko 🌻 Półpaśca i ospę wywołuje ten sam wirus , tylko jesli dopada dzieci to jest to ospa , a dorosłego tobędzie półpasiec. Jeśli chorowałaś w dzieciństwie na ospę , to nie powinnas zachorowac na półpaśca. A zreszta to jest jedna wielka loteria. U mojej kolezanki dwoje dzieci chorowało jedno po drugim , a trzecie chociaż spało w tym samym pokoju co tamte chore - nie zachorowało. A półpaśca miał mój ojciec jakieś 5 lat temu , a w ubiegłym roku moja kierowniczka z pracyi była 2 tygodnie na zwolnieniu. Półpasiec podobno boli i jest bardzo złe samopoczucie. U dzieci ospa to głownie swędzenie. Trzeba pilnowac smarowania i zeby nie drapac , bo odpadające za szybko strupki mogą zostawić blizny , czasami bardzo głębokie. Ale np. moja Madzia miała bardzo niewiele krostek i nie było tak źle. Na dwór nie powinno się wychodzić , bo oczywiście mozna kohoś zarazic , ale też nie powinno się tego przeziębic. Najlepiej spokojnie polezec w domu, wypiś herbatkę uspokajającą i smarować . Będziedobrze.

UNas właśnie panuje osba ,julka jeszcze nie miała ,ale byłam ukoleżanki która dostała a ma 39lat

Ju z po świętach,ja jeszcze jutro mam wolne ,ale idzie maż będzie cisza za dużo marudzi tak to jest z jedynakami ,a najgorsze w tym że mieszkam z teśćiową

Diarra fajnie że spędziłaś miło drugi dzień świąt .syn mnie zdenerwował ,jak się mówi ;małe dzieci mały kłopot duże dzieci duży kłopot. aw tj chwili podlizuje się.

moja wogóle jest SKARBEM,ja teżchyba będę teśćiową ,ponieważ mam synów ale niewezme jej przykładu .

Mania mój mąż nie jest jedynakiem, a też marudzi... :( Dzięki dziewczyny, troszkę się uspokoiłam.

Maniu - jak ja to dobrze znam , ale Twój syn chociaż nie miewa zespołu przedmiesiączkowego i miesiączki ! :P

Witajcie ponownie .Nie patrze na jedzenie. Mirindko🌻uszku Ala właśnie kończy \"wiatrówke\" przeszła ją bardzo łagodnie, bo tylko 3 dni gorączkowała po 38 C. Miała sporo krostek ,które swędziały ale podawałam jej fenistil w kropelkach i to jej ulżyło , lekarka przepisała mi wapno ale to nic nie dało więc na własna ręke kupiłam w aptece i dziecko mi się nie drapało. smarowałam ją fioletem bo ten płynny puder nie zdawał egzaminu. Uważaj na córke żeby sie nie przeziębiła bo to grozi powikłaniami. i nie wolno tego moczyć.Tak jak juz mówiłam Ala przeszła ja łagodnie, a Mateusz (pamietacie chłopca, który latem wpadł mi pod samochód?? on na wiatrówke wylądował w szpitalu zakaźnym , bo wszystkie krostki miał ropne ze stanem zapalnym i bardzo wysoka temp. 41 C) W środe minie 2 tygodnie jak byłyśmy u lekarza ,a jutro wybieram się z nia do kontroli.

Bea czy ten fiolet, którym smarowałaś córkę to gencjana ? Kupiłam płynny puder w aptece, ale chyba też nie bardzo pomaga.

Bea wiatrówka inaczej ospa żależy od regionu u nas poprostu ospa Mała nie miała będę wiedziała gdzie po rade

Dzięki Beatko 🌼, w razie czego będę Cię jeszcze prosiła o poradę. Ja jestem \"doświadczona\" podwójnie jeśli chodzi o różyczkę, to tak na w razie czego dla wiadomości innym... odpukać, by nie było potrzebne... :)

Moja \"mała\" o prócz ospy nie miała żadnych innych dziecięcych chorób. Tak więc na szczęście doświadczenie mam żadne. Ja juz uciekam do wyrka. Jutro ciężki dzień. zycze wam udanego tygodnia. Pa,pa,pa, całusków 122 🌻👄🌻

Słodkich snów Diaruniu, ja jeszcze jutro mam wolne, mogę troszkę poleniuchować, ale od komputera uciekam, bo pan mąż... hmm... wiecie co... Pa, dobranoc.

Witajcie wtorkowo, juz za nami \"koszmar\" świąt. I bardzo dobrze. Miłego dnia wszystkim życze pracujacym i leniuchującym tyż.

Witam poświątecznie ! Odkąd Szymcia przestała budzić, pusto u nas i cicho... Miłego dnia wszystkim ! 🌼

Dziewczyny chyba jeszcze śpią... Ja piję już drugą kawę, ale też jakaś ociężała jestem... ;) Nie sądziłam, że moje duże już dziecko dopadnie wiatrówka.