Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 MMMMMKKA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o pomoc co jest na egzaminie msc po p贸艂 rocznym szkoleniu sie na managera- pilne, nied艂ugo egzamin, a ja jestem w czarnej dupi.e.e.e.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Czy kto艣 orientuje si臋 ile kosztuj膮 padania poza ksi膮偶eczka zdrowia + te prze艣wietlenie, bo to ju偶 dawno mia艂em, ale dosta艂em jeszcze jakie艣 ich padania, jednak nic nie pisze o cenniku i mnie zastanawia, czy to darmowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Obeznany makowiec
MMMMMKKA: SMC ! p贸艂 roku szkolenie masz a nie wiesz nic? tragedia... segregatora nie dali ?? Remi11: je艣li mak stoi ju偶 troch臋 to na pewno ma podpisan膮 umow臋 z medycyn膮 pracy a wi臋c zachodzisz ze skierowaniem i nic nie p艂acisz... je艣li mak nowy to p艂acisz za badania i zanosisz fakture dla personalnej a ona Ci wyp艂aci kas臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MMMMMKKA
raczej nie dostane zadnego segregatora, dlaczego akurat segregator, to jakas tajemna ksi臋ga wiedzy ? nie bardzo rozumiem, czemu tak duzo szumu o ten segregator, co on w艂a艣ciwie zawiera czego nie ma ksiazeczka JOC

Udost臋pnij ten post

Rozumiem, ale jaka to suma jest mniej wi臋cej je艣li by dosz艂o do op艂aty, bo jak 200z艂, to dla mnie pora偶ka, bo nie mam nawet 100 xD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Obeznany makowiec
MMMMMKKA: ja pier... co za kierownicy tych mak贸w jak Wy si臋 macie nauczy膰 r贸偶nego rodzaju zachowa艅... w JOC przecie偶 nie ma jak si臋 zachowa膰 w razie napadu , jak zachowywa膰 si臋 wobec go艣cia czy go艣膰 zawsze ma racje itd przera偶acie mnie... pewnie nawet nie wiecie do czego s膮 te ''piloty'' z dwoma guzikami... w艂a艣nie to ma segregator ma te偶 r贸偶nego rodzaju skr贸ty od nazw jak Wy zdacie to nie wiem 偶eby zaliczy膰trzeba mie膰 75% Remi11 nie wiem ja za zwyk艂e badanie p艂aci艂em 70z艂

Udost臋pnij ten post

A mam jeszcze takie pytania. czy mo偶na sobie ustali膰 pory np. 8h na dzie艅 w godzinach 12-13? i czy mozna sobie np. stale pracowa膰 na kuchni? nie bardzo lubi臋 kasy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Obeznany makowiec
MMMMMKKA : u nas ka偶dy menago ma... chyba 偶e robisz w restauracji na licencji to tam nawet bonifikarty daj膮 tylko jak kto艣 poprosi i jedzie gdzie艣... Remi11 : teoretycznie to mo偶esz w praktyce to ma艂o realne... chyba 偶e personalna jest ok i Ci p贸jdzie na r臋k臋... co do pracy to w maku jest rotacja...ka偶dy powinien obskoczy膰 wszystkie stanowiska wiem 偶e np Ci z grup膮 inwalidzk膮 to np mog膮 sta膰 tylko na kuchni np frytka ale zdrowy pracownik... hmm zale偶y od kierownika zmiany... i od tego ile Ty tam masz jak 3/4 etatu i chcesz tylko kuchnie mie膰 to nie wiem.... zapytaj :) tylko pami臋taj 偶e jak b臋dzie z艂o艣liwy kierownik to b臋dzie Cie stawia艂 tylko na serwisie hehe

Udost臋pnij ten post

To dla mnie bardzo nie wygodnie jak bym musia艂 o 8-11 w tych godzinach mam inne plany, m贸g艂bym je zmieni膰 jakbym mia艂 same nocki, ale je艣li b臋dzie tak, 偶e losowo, to bezsens, nigdy nic nawet zaplanowa膰 nie b臋dzie mo偶na. A sta膰 na kasie nie chce, nie lubi臋 kasy, z艂e z ni膮 do艣wiadczenia mia艂em, wole swoje wykonywa膰 na kuchni, poza tym d艂u偶y si臋 czas, ja lubi臋 jak ten czas leci jak najszybciej, ka偶da praca byle nie kasa. Prace planuje wykonywa膰 od poniedzia艂ku do pi膮tko, jeszcze nie ustala艂em godzin, sobot臋 i niedziele koniecznie wolne, jedynie to powiedzia艂em, jak mnie zapyta艂a o dni o godzinach nic nie wspomnieli, wi臋c pomy艣la艂em, 偶e to ju偶 ustala si臋 potem, ale mam nadzieje, 偶e nie ma tak, 偶e mi oni wybieraj膮 ile godzin ka偶dego dnia, bo jak po 9-12 to prawie 偶ycia prywatnego by si臋 nie mia艂o.

Udost臋pnij ten post

Aha zapomnia艂em jeszcze doda膰, pyta艂a mnie o stanowisko na jakim bym chcia艂 pracowa膰, powiedzia艂em kuchnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffgggg
A kogo to 偶e 偶ycia swego bys nie miala ? U nas czasami maja od 10do 19 3sni pod rz膮d maratony w maku to standard... na pocz膮tku jest pi臋knie potem nie a偶 tak :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MisPolarny
To ja mo偶e troch臋 napisz臋 jak wyglada praca i roznice miedzy McDonald's w Polsce i Norwegii warunki w norwegii mo偶na pracowac od 15 lat choc oczywiscie z ni偶sza stawke, nie pamietam jaka dokladnie, regularna stawka na ta chwile 145Koron brutto w tygodniu 20 koron wiecej za prace w weekendy - wszystkie swieta platne 100%, nie ma tu znizki dla pracownikow, ale kazdy pracownik moze sobie wziasc zestaw w sumie z 1/4 ceny, a odliczane jest to z wyplaty... sa zwykli pracownicy i managerowie, nie ma instruktorow,co oczywiscie odbija sie na jakosci pracy, sa niby osoby wyznaczone do szkolenia, ale ot taka wolna amerykanka... Standardy obowiazuja nas te same co w Polsce, ten sam sprzet... jednak z przestrzeganiem wszystkich standardow jest niezwykle trudno, nie ma czasu np na ogrzewanie i niektore inne pierdoly... z tego wzgledu ze koszty pracownicze sa duze i zeby oplacic jedna godzine pracownika trzeba sprzedac 14 chesbugerow, w Polsce 2-3, to jest duza roznica, McDonalds w Norwegii to najtansze miejsce gdzie mozna zjesc chessburger w mojej restauracji kosztuje 10 koron = 5,5 PLN , bu艂ka w sklepie z serem i szynka kosztuje 30koron = 16,5 z艂 widzicie roznice ;) Najpopularniejsza kanapka z duzych burgerow jest Bigmac, a zaraz za nim Bigtasty z bekonem ze strony BOB chicken Salsa - odpowiednik chicenburgera - sos salsa + sos cebulowy, salata, 2 chipsy naczos maly filet z kurczaka koszt20NOK czyli 2 razy tyle co chessburger, ale kanapka naprawde bardzo dobra i niezwykle popularna, Oczywiscie nugetsy, hotwingsy sprzedaja sie slabo! McFlury 4 rodzaje OBOY- kakao , NonStOP - TUTEJSZE smarties, Daim i OREO , wkrotce Daim zastapi cFlury MARS ;) Z napojow neimamy w ofercie neistety IceTea, nie ma rowneiz tutaj Pajow czyli ciastek z jab艂kiem Atmosfera Pracy : Rewelacja, praktycznie zero stresu, pracownicy to mieszanka z calego swiata, najwiekszy problem stanowia sami Norwegowie, ktorzy lubia sie opierdzielac po prostu i nie maja takiego wzorcu jak praca w mcDonalds powinna wygladac, kierownictwo - super, nie ma stresu, nie ma naciskow czy stekanai ze strony kierownictwa, jezeli dobrze pracujesz , nei ma problemu z awansem - wszystko zalezy od ciebie, nie zdarzylo sie jeszcze odkad pracuje zeby jakas osoba zostala zwolniona, nawet najwieksze sieroty :D sami Norwegowie jezeli chdozi o klientow bardziej cierpliwi od tych z Polski, rzadko zdarzaja sie jakies kwasy, zwiazane jest to troche ze specyfika Norwegow , czesta mowia to co chce ktos uslyszec a tak naprawde mysla inaczej, cyzli usmiech na zewnatrz, burza w srodku... Jezeli wybieracie sie do norwegii, znacie angielski na poziomie komunikatywnym i macie papiery z Maca, jest bardzo duza szansa ze prace tutaj dostaniecie ;), jezeli chodzi o czas pracy, do mnei keidy mam wolne zawsze dzwonia czy nei chce przyjsc hehe, zarobki nawet ponad 10-13 tys polskich zlotych w zaleznosci od godzin ktore przepracujecie, mozna i wiecej, ale czy warto? W zestawieniu, polskie mcDonaldy bija te norweskie na glowe, przede wszystkim jezeli chodzi o wyglad restauracji - w Polsce te po remodelingu czasami wygladaj lepiej od niejednej zwyczajnej restauracjii przede wszystkim wyszkoleniem pracownikow, z tym ze w Polsce czas na to szkolenei jest, tu jest trudniej Mamy rowniez hamburgery bezglutenowe w ofercie Masowo sprzedaja sie happy meale Aha Norwedzy i mieszkancy Norwegii bo to kraj wielokulturowyy... to straszne swinie, nei sprzataja po sobie, brudza stoly, nei zwracaja dzicia w ogole uwagi gdy te sobie rzucaja frytkami po podlodze po stole wszedzie, potrafia zostawic taki syf, ze wiekszosci Polakow byloby za to wstyd, tu niestety to Normalka, a jak przyjechalem tutaj myslalem ze jest calkiem odwrotnie, takze Norwegowie czystosci od Polakow mogli by sie uczyc, ale nie musza, bo domy sprzataj im Polki.... Ja cos sie chcecie dowiedziec, to staram sie odpowiedziec PS: Praca w Norwegii w McDonald's jest naprawde przyjemna ;) Przepraszam za bledy, ale pisane na szybko

Udost臋pnij ten post

ffgggg dobrze ka偶dy ma swoje prywatne 偶ycie nie wnikajmy w szczeg贸艂y co kto robi i ile na to czasu potrzebuje, ale chyba gdyby si臋 pracowa艂o inaczej ni偶 pisz膮 w og艂oszeniach, a pisa艂o 偶e s膮 dogodne, to jakie艣 info bym dosta艂, mam swoje plany, nie po to chce tam pracowa膰, 偶eby zemn膮 robili co chc膮, ustala艂em dni i chce ustali膰 godziny mi dogodne, inaczej bym se poszed艂 na kelnera, czy pomoc kuchenna lub m艂odszy kucharz i mia艂em kilka takich ofert, wybra艂em mcdonalda ze wzgl臋du na prace w trybie szybkim, czyli, 偶e ca艂y czas si臋 co艣 sie dzieje i szybko czas leci, standardowo restauracje mnie troch臋 wnerwiaj膮, trafia艂em na ma艂y ruch, co powodowa艂o u mnie z艂o艣膰 z nud贸w, chce 偶eby 4h pracowa膰 kr贸tka przerwa na jedzenie i kolejne 4h. Nie by艂o rozmowy o czym艣 takim jak pe艂en etat czy p贸艂 etatu, tylko powiedzia艂em od poniedzia艂ku do pi膮tku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadroiwwwa
wiecie co jest jeszcze przej,bane ze manager musi byc dyspozycyjny pn-nd 24h na dobe tak mam wpisane w umowie w tabeli, a jak sie to kuw..wa ma do innych czerwonych kt贸rzy wybieraj膮 sobie dni i godz, pracy, bo on ma studia w weekend albo nie moze pracowacd艂uzej niz do 22 bo potem nie czym wr贸cic do domu..... manager nie ma pob艂azliwosci dostajesz opierdolke za wszystkich i za wszystko a czerwony moze sie obijac, niestarannie garmierowac bo i tak ten na binie zbierze ochrzan, godziny pracy wybiera, a zarobi ma moze z 300-400st贸wy mniej niz manago. hmmm, co mam mnie motywowac do dalnesz pracy ? moze napiszecie CO WAS MOTYWUJE DO PRACY W MACU ? jestem naprawde baaardzo ciekawa !!!!!!! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Obeznany makowiec
Remi11 ; Ale mak to mak oni robi膮 tak 偶eby im wygodnie by艂o wyobra偶asz sobie np w restauracji pracuje 40 pracownik贸w ( nie licz臋 menago ) i ka偶dy sobie wpisa艂 co艣... jeden ja w sobot臋 nie mog臋.. w poniedzia艂ek od 12 ale tylko do 18 w 艣rod臋 to nie bo mam szko艂e w czwartek tylko na rano do 13 w pi膮tek to tylko od 15 gora do 21 bo nie mam czym wr贸ci膰 i postaw si臋 w miejsce personalnej ??jak by艣 u艂o偶y艂a/艂 grafik ?? chyba by艣 u czub贸w wyl膮dowa艂a i jeszcze niech 2 osoby we藕mie urlop 1 zwolnienie lekarskie . kadroiwwwa : u nas jak kto艣 na wpisane ze tego dnia nie moge a tego od tej do tej itd nie mo偶e liczy膰 na wi臋cej ni偶 1/2 etatu ju偶 od 3/4 cz艂owiek musi by膰 dyspozycyjny... j.w ... u nas by艂y przypadki ze w zeszycie pr贸艣b nie kt贸rzy to sobie grafik dos艂ownie pisali na 5 dni pisz膮c o kt贸rej kiedy mog膮 robi膰 a kiedy nie... ;| czerwony 300 z艂 nie cale mniej dostaje :) ogolnie w polskim maku jest jeden wielki problem AWANSE NIE DLA PRACOWITYCH A DLA LUDZI ZE SWOJEJ KLIKI KT脫RA SI臉 TWORZY Z CZASEM Z TYM TO POWINNI ZROBI膯 PORZ膭DEK.

Udost臋pnij ten post

No dobra, niech nawet b臋d膮 te mieszane godziny, ale nie mo偶e by膰 tak, 偶e ja b臋d臋 robi艂 p贸艂 czy pe艂en etat bez wcze艣niejszego uzgodnienia, przecie偶 nie by艂o o tym mowy, nie mog膮 sobie chyba ustala膰 ile mam godzin robi膰 od poniedzia艂ku do pi膮tku, chyba takie istotne rzeczy jak czas pracy trzeba ustali膰.

Udost臋pnij ten post

A w艂a艣ciwie jak s膮 realizowane przerwy lub raczej przerwa? ile to czasu na odpoczynek no i czy jak si臋 je na tej przerwie, to sie p艂aci? No i czy s膮 jakie艣 zni偶ki na zestawy, bo zapewne nie raz bym chcia艂 co艣 do domu zabra膰. A z tym awansem to tak powa偶nie? To nie zbyt b臋dzie mnie motywowa艂o do ci臋偶kiej pracy.

Udost臋pnij ten post

Na przerw臋 si臋 chodzi wtedy kiedy kierownik zmiany powie, z niekt贸rymi si臋 da dogada膰 je艣li si臋 chce i艣膰 p贸藕niej lub wcze艣niej, z innymi nie. Przerwy masz p贸艂 godziny (za po艂ow臋 Ci p艂ac膮, za drug膮 nie). Za jedzenie p艂acisz. Chyba, 偶e masz swoje kanapki (co sam wol臋 bardziej ;) Zni偶ki jako takie s膮 na bonifikart臋 , zestaw jest po 12 z艂 (bez sza艂u), s膮 jeszcze teraz te kupony rabatowe. A z awansem fakt, im wy偶ej jeste艣 ,tym wi臋kszy opierdziel zgarniasz(zazwyczaj w艂a艣nie manager), Grafiku sobie tak jak 'czerwoni' i instruktorzy nie zmieniamy bo mamy na miesi膮c ustalany i pr贸艣b te偶 najlepiej jak najmniej albo wcale, bo si臋 kierowniczka pruje.. Wyj艣膰 wcze艣niej si臋 nie da, najlepiej siedzie膰 tam jak najd艂u偶ej, oczywi艣cie bez dopisywania godzin. Tak偶e r贸偶owo nie jest..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Obeznany makowiec
Remi11 : jak b臋dzie podpisywania umowa to b臋dzie 1/2 lub 3/4 etatu + 40 h mo偶esz pracowa膰 wi臋cej o ile personalna Ci da wi臋cej godzin i b臋d膮 potrzebowali r膮k do pracy... . W maku nie ma pracy od pon do pt tylko 7 dni w tyg ogolnie w ci膮gu roku tylko 2dni mak jest zamkni臋ty reszte pracuje normalnie lub skr贸cony czas pracy :) . Wi臋c mo偶esz w jednym tyg mie膰 np 40h a w drugim 24h . Jak wy偶ej 15min p艂ac膮 15 nie... suma 30min chyba 偶e masz grup臋 inwalidzk膮 czy co艣 to 45min masz przerwy . NA przerw臋 puszczaj膮 tak aby by艂o im dobrze... czyli jak ruchu nie ma... a na pewno nie wtedy kiedy jest ma艂o os贸b...i nie ma kto kogo zast膮pi膰...:) niestety w maku nie ma darmowego jedzenia nawet cisa nie dadz膮...mo偶na za to pi膰 kaw臋 , zimne napoje i herbat臋... i ciastka w crew rooom o ile one s膮 u nas to tylko wtedy s膮 jak kto艣 z wawy wpada hehehe albo operacyjny... . Powa偶nie... ale wszystko zale偶y od kierownika u mnie niestety tak jest 偶e 0 szans ma kto艣 kto nie 艂azi z nimi na chla膰 a Ci co chodz膮 s膮 lepsi... justxme : zawsze mo偶na pro艣b臋 napisa膰 wiem 偶e na og贸l nie s膮 brane pod uwag臋 ( tak jak te u czerwonych ) ale menago przynajmniej siedza jak pracuj膮 ca艂y miesi膮c a czerwoni maj膮 lip臋 bo grafik jest na 2tyg i we藕 zaplanuj...

Udost臋pnij ten post

Chyba jednak wole ju偶 nie awansowa膰 :D A z jedzeniem to bardzo dziwne, nie wa偶ne w jakiej kuchni pracowa艂em, zawsze mia艂em personalny posi艂ek. A z napojami jak jest? w takim piecu pracowa膰, to chyba co艣 dostaje si臋 do picia. czy te偶 swoje trzeba bra膰?

Udost臋pnij ten post

No nie mo偶liwe, 偶ebym we weekendy robi艂, stanowczo jak nie pyta艂a, 偶e te dni koniecznie wolne, inaczej nawet nie podejmowa艂bym si臋 pracy, bo kolidowa艂oby mi z planami.

Udost臋pnij ten post

pi膰 mo偶na zimne napoje w mi臋dzyczasie , tylko si臋 k. zmiany albo serwisu albo jakiegokolwiek managera musisz spyta膰, kaw臋/herbat臋 tak jak kolega wy偶ej napisa艂 te偶, ale na przerwie (przynajmniej u mnie, bo niekt贸re restauracje maj膮 swoje zasady) . Je艣li w umowie masz/b臋dziesz zaznaczone, 偶e weekendy masz mie膰 wolne, to nie mog膮 Ci wpisa膰 wtedy zmian. Oczywi艣cie je艣li wcze艣niej si臋 na to kierownik/kierowniczka zgodzi艂/a ;)

Udost臋pnij ten post

Ok, oby si臋 zgodzi艂a, bo by艂a rozmowa o pracy w jakie dni mog臋 :) Jeszcze musz臋 i艣膰 na badania jutro, kurcze obym nie musia艂 szuka膰 rejestracji na te padania i by艂a na pierwszym pi臋trze, jak kiedy艣 ksi膮偶eczk臋 podbija艂em, to sta艂em 2x do rejestracji z tym, 偶e ta pierwsza, 偶e niby og贸lna, a nie by艂a og贸lna, a tyle si臋 nasta艂em. A teraz to prywatny gabinet w ca艂kiem innym miejscu, a z tego co wiem, to 3x wi臋kszy ni偶 wcze艣niej budynek xD

Udost臋pnij ten post

Normalnie irytuj膮cy ten brak edycji w postach hehe. A na czym w og贸le polegaj膮 badania w tym prywatnym gabinecie? Bo tak mnie zastanawia do czego one, jak zawsze ksi膮偶eczka wystarcza艂a, a teraz dosta艂em skierowanie pierwszy raz.

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂em pobieran膮 krew, robion膮 spirometri臋, i og贸lny lekarz mnie bada艂 (i to chyba tyle by艂o). Nie pami臋tam dok艂adnie, bo ostatnie badania mia艂em chyba p贸艂 roku temu.

Udost臋pnij ten post

Krew kiedy艣 mia艂em pobieran膮, my艣la艂em 偶e ten raz wystarczy, ale jako艣 przeczucie mia艂em, 偶e te偶 b臋dzie. Padania og贸lne te偶, ale spirometrie jeszcze nie :) Dobrze 偶e jak podbija艂em na pocz膮tku tego roku ksi膮偶eczk臋, to i mia艂em prze艣wietlenie :D jednego problemu mniej.

Udost臋pnij ten post

Ha wiedzia艂em, ze tak b臋dzie XD Znowu to samo sta艂em jakiej艣 rejestracji, okazjo si臋, 偶e to nie tu, a sta艂em z 20 min :D potem do kolejnej posz艂am, bo mnie tam skierowa艂a, fart 偶e jedna osoba sta艂a przede mn膮, tez nie to, a og贸lna, potem kolejna musia艂em zasuwa膰 7 pi臋ter hehe, dopiero przy 3 si臋 uda艂o, na pocz膮tku jeszcze 5 pi臋ter zasuwa艂em, bo mia艂em napisane, 偶e na pi臋trze, a okaza艂o si臋, 偶e na 7 i dlatego na dole po rejestracjach biega艂em xD chyba 偶e rzymska liczba V to 7 w nowym wydaniu hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadroiwwwa
a teraz cos pozytywnego moze napiszecie o pracy w macu ja zaczne mam egzamin wewnetrzny za 1,5 tyg, musze wyryc ksiazeczke JOC ufff,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plina
Pracowa艂am w McDonaldzie 2 razy. Pierwszy raz po maturze wytrzyma艂am 2 miesi膮ce powodem rezygnacji by艂a kierowniczka, od jej humor贸w (potrafi艂a jednego dnia zmiesza膰 Ci臋 z b艂otem a nastepnego by艂a tak mi艂a 偶e a偶 robi艂o si臋 niedobrze)zale偶a艂a atmosfera w pracy, stwierdzi艂am 偶e nie b臋d臋 si臋 m臋czy膰 jeszcze jeden miesi膮c i zrezygnowa艂am.Po 2 latach wr贸ci艂am do tego samego Mc pocz膮tkowo tylko na wakacje. Okaza艂o si臋 偶e kierowniczka si臋 zmieni艂a by艂a bardzo sympatyczna osob膮 zwraca艂a komus uwage tylko i wy艂膮cznie wtedy je艣li rzeczywi艣cie robi艂 co艣 偶le. Je艣li chodzi o atmosfere to chyba nigdzie nie pozna艂am tak zaj***tych ludzi nawet na studiach, ludzie w r贸znym wieku ale naprawde dzieki tej atmosferze cz艂owiek trzyma艂a si臋 na nogach 10 godzine w pracy. Jesli chodzi o sama prac臋 ci臋zko by艂o mi gdy posz艂am tam pierwszy raz, standardy by艂y dla mnie dziwne ale jakos sie z tym upora艂am gdy wr贸ci艂am za 2 lata by艂o juz z tym duzo lepiej. Praca w okresie letnim by艂a ci偶ezka gdyz mc w kt贸rym pracowa艂am znajdowa艂a sie przy trasie szybkiego ruchu.Nieko艅czace sie kolejki ludzi po 10 godzinach nie czu艂am n贸g i tez z tego wzgledu du偶o bardziej lubi艂am prace na kuchni mog艂am sobie przeklnac na kasie niestety trzeba byc mi艂ym co nie koniecznie by艂o odwzajemniane. Ludzie s膮 naprawd臋 beznadziejni, 3minutowe oczekiwanie na kanapke jest dla nich problemem. Dla mnie osobi艣cie to by艂 najwi臋kszy minus tej pracy - niemili klienci. Po wakacjach zosta艂am jeszcze na pare miesi臋cy na weekendy by艂o duzo l偶ej gdy偶 ruch w okresie jesienno zimowym by艂 duzo mniejszy. Wg mnie wszystko zale偶y od atmosfery w parcy czyli od kierowniczki i menager贸w jesli wiekszo艣c jesy ok to praca jest ok. P艂aca no c贸偶 na 3/4 etety 1000z艂 na r臋ke jak dla studenta ok

Udost臋pnij ten post

Obym trafi艂 tak samo na zajebistych ludzi, podejrz臋, 偶e mia艂em rozmow臋 kwalifikacyjn膮 z kierowniczk膮, wydawa艂a si臋 naprawd臋 bardzo mi艂a, ale to mo偶e taka gra, kto wie xD zemn膮 jak ju偶 dosta艂em ofert臋 na nast臋pny dzie艅 i przyjecha艂em, to jeszcze 2 dziewczyny zemn膮, jedna zosta艂a d艂u偶ej razem ze mn膮, bo trzeba by艂o wykona膰 formalno艣ci, by艂a bardzo fajna z takimi chcia艂bym pracowa膰, zanim wr贸ci艂a ze skierowaniem do lekarza min臋艂o z 10min, wiec gadali艣my, jest du偶a szansa, bo je艣li dostane prace w nowo otwartym, to ona tez tam b臋dzie, ale znam t膮 ulice i nie zbyt chcia艂bym tam by膰, ludzi za艂o偶臋 si臋, 偶e b臋dzie z 200% wi臋cej xD a praca za 9z艂 brutto jak mi oferowa艂a, nie bardzo by mi odpowiada艂o, no chyba, 偶e na pocz膮tku nie b臋dzie takiego ruchu, ale potem, to zbyt wielki zapierdziel wed艂ug mnie na taka kwot臋. A dzi艣 z tymi badaniami by艂a masakra, akurat jak ja przyszed艂em hehe, jednej lekarce si臋 rozchorowa艂 m膮偶 no i w wszyscy do jednego gabinetu, ja mia艂em o tyle farta,m 偶e czeka艂em z p贸艂torej godziny, inni kilka hehe. Pope艂ni艂em faila przy sprawdzaniu wzroku, nie wiem czemu xD Mia艂a by膰 linijka czytana 3 od do艂u, a ja ca艂y czas 3 od g贸ry, potem my艣l臋 sobie ja jebie co ja odpier..... xD do teraz si臋 艣mieje z siebie jak mysz do sera hehe

Udost臋pnij ten post