Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 Te偶 M-ka :)
To ze jednym si臋 udaje znale藕膰 gdzies super lekka prace za 1800 bez problemu to nie znaczy ze wszyscy tak moga, szczeg贸lnie w mniejszych miastach. To nie jest praca na zawsze tylko na jaki艣 czas, no chyba ze ktos awansuje i mu sie op艂aca zostac na d艂u偶ej. Taki asystent moze dostac 3000z艂 na reke w wieku 23 lat z licencjatem z marnego kierunku lub nawet bez tego. Gdzie takie cos dostaniesz z takim wykszta艂ceniem i takim doswiadczeniem (tylko McD)? A zdarzaj膮 si臋 takie sytuacje. Albo gdzie mo偶esz dostosowac swoje godziny pracy idealnie do potrzeb i pracowac wtedy gdy Ci pasuje? I mozesz wtedy pogodzic prace nawet na pe艂en etat z innymi zobowi膮zaniami. Albo gdzie tak prestrzegaja prawa pracy i wszystkich formalno艣ci? Pracuje w Maku juz 5 lat, nie mam emek w oczach jak niekt贸rzy i nie zachwycam sie jak nie ma czym ale patrze racjonalnie i obiektywnie i wiem ze McD wcale nie wypada tak 偶le w por贸wnaniu z inymi miejscami. A jest krytykowany tylko dlatego ze sie nazywa McD, jaki艣 mit wok贸艂 tego wyr贸s艂. Rozejrzyjcie sie po podobnym rynku pracy to zobaczycie r贸偶nice. Dlatego zgadzam sie w pe艂ni z kolezank膮 podpisan膮 "go艣膰". A ambicja nie ma nic do tego, nie zawsze mozesz pozwolic sobie na ambicje, ambicj膮 sie nie najesz. Jak jest wykszta艂cenie, umiej臋tno艣ci, kwalifikacje to mozna sie kierowac ambicj膮, a jak tego nie masz? A potrzebna wyp艂ata i ubezpieczenie? Dlatego troche pokory i szacunku w stosunku do pracownik贸w McD nie zaszkodzi.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
To ze jednym si臋 udaje znale藕膰 gdzies super lekka prace za 1800 bez problemu to nie znaczy ze wszyscy tak moga, szczeg贸lnie w mniejszych miastach. To nie jest praca na zawsze tylko na jaki艣 czas, no chyba ze ktos awansuje i mu sie op艂aca zostac na d艂u偶ej. Taki asystent moze dostac 3000z艂 na reke w wieku 23 lat z licencjatem z marnego kierunku lub nawet bez tego. Gdzie takie cos dostaniesz z takim wykszta艂ceniem i takim doswiadczeniem (tylko McD)? A zdarzaj膮 si臋 takie sytuacje. Albo gdzie mo偶esz dostosowac swoje godziny pracy idealnie do potrzeb i pracowac wtedy gdy Ci pasuje? I mozesz wtedy pogodzic prace nawet na pe艂en etat z innymi zobowi膮zaniami. Albo gdzie tak prestrzegaja prawa pracy i wszystkich formalno艣ci? Pracuje w Maku juz 5 lat, nie mam emek w oczach jak niekt贸rzy i nie zachwycam sie jak nie ma czym ale patrze racjonalnie i obiektywnie i wiem ze McD wcale nie wypada tak 偶le w por贸wnaniu z inymi miejscami. A jest krytykowany tylko dlatego ze sie nazywa McD, jaki艣 mit wok贸艂 tego wyr贸s艂. Rozejrzyjcie sie po podobnym rynku pracy to zobaczycie r贸偶nice. Dlatego zgadzam sie w pe艂ni z kolezank膮 podpisan膮 "go艣膰". A ambicja nie ma nic do tego, nie zawsze mozesz pozwolic sobie na ambicje, ambicj膮 sie nie najesz. Jak jest wykszta艂cenie, umiej臋tno艣ci, kwalifikacje to mozna sie kierowac ambicj膮, a jak tego nie masz? A potrzebna wyp艂ata i ubezpieczenie? Dlatego troche pokory i szacunku w stosunku do pracownik贸w McD nie zaszkodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnikliwy
"SamanthaJones Ja pracuje w maku ponad rok, po 4 miesiacach dostalam awans na asystenta rachunkowego.... poczatkowa stawka byla 9,72 zl brutto, teraz mam 10,37 zl brutto.. na spokojnie przy 3/4 etatu wyrabiam 1350 zl a jak jest wiecej godzin to jeszcze wiecej i premie do tego.. restauracja jest na licencji" Sory, ale chyba albo Ty, albo ja, albo w McD nie umieja liczyc i wyp艂acaja Ci za du偶o, bo... 3/4 etatu to oko艂o 120h 10,37/h * 120h = 1244,40 (brutto!), czyli netto oko艂o 850z艂 plus 60z艂netto dodatku na pranie i buty co daje razem 910z艂 netto Sk膮d Ci te 1350 wysz艂o to nie wiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 M-ka :) - dok艂adnie. mam no kumpla, kt贸ry si臋 super za艂apa艂 - jest zwyk艂ym kierowc膮 w firmie spedycyjnej, od czasu do czasu musi troche pod藕wigac, ale ju偶 bez przesady, ma za to 3000netto wi臋c jakby prawie boga za nogi z艂apa艂, bo wykszta艂cenie tylko srednie. niekt贸rym si臋 po prostu poszcz臋艣ci, innym nie - wa偶ne, 偶eby sobie jako艣 radzi膰, a nie siedziec i narzeka膰.

Udost臋pnij ten post

Ludzie ale wy macie... : ja przy normie 168 h mam wyp艂aty 1750 z艂 na r臋k臋 wiec nie wiele mniej ni偶 Ty :) . Bior膮c pod uwag臋 偶e 70% mieszka艅c贸w mojego miasta zarabia 1200 max 1400 z艂 to jest spoko . Mam takie wra偶enie 偶e McDonald's sta艂 si臋 koz艂em ofiarnym po tym jak Biedronka si臋 ''wybieli艂a'' tylko w McDonald's kobiety nie rozk艂adaj膮 dostawy zewn臋trznej z HAVI na magazyny nie wywalaj膮 艣mieci skompaktowanych nie nosz膮 nic ci臋偶kiego zawsze jaki艣 ch艂opak to robi . Ale przyznaje 偶e ludzie powinni wi臋cej zarabia膰 np 偶eby ten czerwony mia艂 te 1500 a instruktor 1800 menadzer ok 2tys chodzi mi o podstaw臋 :) Niby te zr贸偶nicowane stawki s膮 okay ale czasami jest to naci膮gane nie ktorzy nie zas艂uguj膮 na pewne stawki a Ci kt贸rzy zas艂uguj膮 nie maj膮 . Odwieczny problem jest taki mianowicie lizanie d**y i kolesiostwo w tej firmie jest norm膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ludzie ale wy macie...
Ju偶 ci m贸wie gdzie. Ja pracuje jako operator w贸zka wid艂owego. Na umowie brutto mam 2500 ,na reke dostaje gdzie艣 ok. 1800 z艂. Prac臋 znalaz艂em bez znajomo艣ci w du偶ej hurtownii. Bez por贸wnania do tego co jest w Mc. Kobiety tam te偶 pracuj膮 (na w贸zkach) wi臋c mo偶e czas zacz膮膰 lepiej szuka膰 !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶e mnie po prostu nie sta膰 nawet na taki kurs na taki w贸zek? dlatego 艂apie si臋 tego, co jest i tego, gdzie p艂aca przynajmniej minimum krajowe. mi mamcia, ani ojciec, kt贸ry nie 偶yje nic nie da na urodziny, wi臋c musz臋 sama zapierd*** i nie chce by膰 robolem na w贸zku do ko艅ca 偶ycia. ba dum tssssss

Udost臋pnij ten post

Wnikliwy Skoro pracujesz w maku powinienes wiedziec ze mozna fdorobic godziny do calego etatu to po pierwsze, po drugie godziny sa ustalane od miesiaca czasem jest to 120 h a czasem 140 h na 3/4 etatu wiec mi tu nie gadaj.... ja maka bede bronic bo wiem ze 10 bedzie pensja, ze mam ubezpieczenie, urlop i wszystkie inne swiadczenia

Udost臋pnij ten post

Te偶 b臋de bronic maka je艣li chodzi o warunki zatrudnienia :) Sorry kolego ale w贸zkiem wid艂owym mnie nie przekonasz, moze i kobiety pracuja, nie m贸wie nie, ale w 偶yciu bym nie chcia艂a, 100 razy wole swojego maka, posk艂adam driva czy porobie kanapki i mam kasy tyle samo lub wiecej, zale偶y od godzin, a przynajmniej ide do pracy wtedy gdy mi pasuje. Mnie najbardziej to tam trzyma tzn elastyczno艣膰 czasu plus umowa o prac臋 na czas nieokreslony. Moge wzi膮c kredyt, mog臋 i艣膰 na L4, na urlop macirerzynski i czuje sie stabilnie i bezpiecznie. Na wyp艂ate nie narzekam, za te 15 z艂 brutto moge z*********膰 przynajmniej narazie i mi to nie przeszkadza i wcale nie mam gorzej od kolezanek kelnerek, sprzedawczyn w sieci贸wkach czy w callcenter kt贸re maj膮 zlecenie i du偶o gorsze warunki zatrudnienia. Jak sie dorobie lepszych kwalifikacji to moge mysle膰 o zmianie, ale te偶 nie zamienie maka na umow臋 艣mieciow膮 za mniejsz膮 kas臋 tylko tyle 偶e w biurze tylko dla tego 偶e to lepiej brzmi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fast Dial
'@Ludzie ale wy macie...' Je偶eli kto艣 mieszka w okolicy jaki艣 magazyn贸w to znale藕膰 prac臋 za 1800 netto nie jest ci臋偶ko. Tylko jak dla mnie jest to praca nudna, i 1800, nie rekompensuje tego, bo wi臋cej mam jako mgr w maku. Szczerze to 偶eby zmieni膰 prac臋 z maka na operatora w贸zk贸w wid艂owych musia艂 bym dosta膰 500 z艂 wi臋cej ni偶 w mcd. Du偶ym minusem pracy na magazynie s膮 godziny pracy, najcz臋艣ciej 3 zmianowe, a w mcd mog臋 pracowa膰 5 dni a po nich dosta膰 4 dni wolnego, godziny pracy przewa偶nie s膮 takie jakie chce mie膰, a nie jak na magazynie- 5 nocek, 5 jedynek, 5 dw贸jek.

Udost臋pnij ten post

Popieram ja te偶 wol臋 prace w McDonald's Te偶 M-ka :) powiedzia艂a to co ja my艣l臋 nic doda膰 ni膰 uj膮膰 . W czasach gdzie ludzie dostaj膮 wyp艂aty na raty lub wog贸le lub nie s膮 op艂acane sk艂adki ta firma wypada bardzo dobrze . Wyp艂ata zawsze do 10go . A i pewno艣膰 pracy jest wiem 偶e nie ma kokos贸w ale mo偶na spokojnie 偶y膰 sobie bez strachu 偶e jutro przyjdzie jaki艣 idiota prywaciarz ( m贸j przyk艂ad ) i tekst niestety musz臋 Cie zwolni膰 bo utargi s膮 ma艂e bla bla i na razie . Pracuje tu ponad 2 lata i p贸ki co w moim mie艣cie to jest jedna z lepszych opcji a co najwa偶niejsze w Polsce jest od groma restauracji i zawsze gdyby by艂o trzeba mo偶na si臋 przenie艣膰 bo gdzie艣 co艣 nowego otwieraj膮 to poszukuj膮 kogo艣 do pracy i wol膮 ogarnietego pracownika ni偶 szkoli膰 od nowa . Leci kto艣 we wrze艣niu na SMC ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fast Dial
@Obeznany Nie masz jeszcze SMC? A z t膮 pewn膮 prac膮 to a偶 tak nie przesadzaj- du偶a cz臋艣膰 mcd idzie w licencj臋. S艂ysza艂em nawet o licencjach w kt贸rych wymienia si臋 50-80% za艂ogi, r贸wnie偶 menager贸w. Praca te偶 jest inna, mo偶esz dosta膰 licencjobiorc臋 kt贸ry jest ogarni臋ty i da woln膮 r臋k臋 kierownikowi (oczywi艣cie kontrolowa艂 som r贸wnie偶 b臋dzie), a mo偶esz mie膰 licencjobiorc臋- kt贸ry stwierdzi 偶e on ma zawsze racj臋, sam poprowadzi- i zwolni kierownika, menager贸w.

Udost臋pnij ten post

Fast Dial : Nie nie mam jeszcze bo pisa艂em kierownik musia艂 zrobi膰 porz膮dek z menad偶erstwem kt贸re dosta艂o awanse u poprzedniego kierownika za lizanie rowa :) ponad p贸艂 roku mia艂em czeka膰 ale mia艂em stawk臋 pocz膮tkuj膮cego menadzera :) . Ale mialem ju偶 rozmowe i wiem kiedy ju偶 oficjalnie awans dostan臋 . Masz racje ale ka偶dy chcia艂by mie膰 jak najbardziej ogarni臋tych pracownik贸w w tych czasach bardzo trudno o dobrego pracownika . Patrz膮c co dzieje si臋 u mnie w budzie to na 50 og贸艂em pracownik贸w to 40 os贸b ma wyje... . Fakt mo偶na zwalnia膰 ale wszystko kosztuje badania , szkolenia r臋ce opadaj膮 jak przychodzi np 20 latek i nie daje rady jednego dnia wytrzyma膰 i przynosi tego samego dnia wypowiedzenie . Pono膰 ca艂a 艁贸d藕 jest lub ma by膰 w licencji :) . Ale jak kto艣 si臋 wybija ponad t膮 przeci臋tno艣膰 to cz臋sto korporacja zabiera tych ludzi do innych mak贸w ( znam taki przypadek ) . Zreszt膮 nie czarujmy si臋 jak np kierownik ma bardzo dobre i przyjazne kontakty z ''szych膮 '' to on nie zginie a co za tym idzie cz臋sto te偶 zabiera ze sob膮 ogarni臋tych menadzer贸w np na rozruch nowego maka czy te偶 doprowadzenie do porz膮dku maka w kt贸rym by艂o wszytko tak jak nie powinno by膰 :) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem jak jest w Polsce, ale ja pracowa艂am w stanach 10 lat temu i nie by艂o tak 偶le. Zarabia艂am 4.5$ /h jak na dodatkowy etat do nie by艂o 偶le .Przerwa by艂a co 4 godz. i jeden posi艂ek darmowy na 6h, napoje bez ograbicze艅.Z menad偶erami r贸偶nie zale偶y kt贸ry na zmianie.Kole偶anka pracowa艂a w pizzeri i wynosi艂a pude艂kami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z bia艂egostoku
jad臋 do wawy we wrze艣niu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MC MC MC
oj obeznany przesadasz troch臋. Praca w Mcdonads to w cale nie jest taka dobra praca. To bardzo ciezka praca za marne pieni膮dze. A pracowales gdzies indziej ze tak piszesz... ? Bo czytaj膮c twoja wypowiedz mam wra偶enie ze wszyscy inni pracodawca to wyzyskwacze kt贸rzy nie placa pensji. A to nie prawda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂ystok miasto
Ja do Wawy we wrze艣niu na smc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰, jestem z Wroc艂awia i jestem zapisana na smc we wrze艣niu. Egzamin jest w Warszawie? Nikt mi nic nie m贸wi艂, 偶e jest w Warszawie, my艣la艂am, 偶e we Wroc艂awiu, wiadomo kiedy ? Kto艣 si臋 orientuje jak to jest? Pocz膮tkowo mia艂am mie膰 smc w czerwcu ale poniewa偶 jest w gda艅sku to stwierdzili, 偶e p贸jd臋 we wrze艣niu. Je艣li co艣 wiecie to prosz臋 o info.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wrzesien jest we wrzystkich 3 miastach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Znajoma pracuje jako
Moja znajoma pracuje jako manager ds. personalnych w Mcdoanlds mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 ile ona mo偶e zarobi膰 na takim stanowisku i na czym jej praca polega? Czy te偶 musi pracowa膰 na kuchni ?

Udost臋pnij ten post

MC MC MC : pracuje od 16go roku 偶ycia i wiem co to ci臋偶ka praca jak trzeba by艂o to i robi艂em przy wyburzaniu budynk贸w i gdyby艣 mia艂a/mia艂 w r臋ku m艂ot 15 kg i rozbija艂 nim mur przy +25 stopni od 8 do 18 to by艣 wtedy wiedzia艂 偶e praca w McDonald's to bajka przynajmniej dla mnie :) . Ale mam 艣wiadomo艣膰 偶e kto艣 mo偶e my艣le膰 偶e tu jest tak ci臋偶ko . Nie m贸wi臋 偶e wszyscy pracodawcy to wyzyskiwacze ale sporo takich jest . XXXX Bia艂ystok miasto : to pewnie si臋 zobaczymy o ile w tym samym terminie jedziemy ( chodzi o dzie艅 ) . Dosta艂e艣 ju偶 segregator / CD na SMC ? . Wiesz mo偶e co艣 nt nowego smc? pono膰 jest 艂atwiejsze od tego kt贸ry by艂. XXXXX Znajoma pracuje jako : nikt Ci tego nie powie bo ma艂o kt贸ry menadzer ma tak膮 sam膮 stawk臋 s膮 zr贸偶nicowane jak pracuje w rejonie WWA to ma na bank ponad 2tys na r臋k臋 jak reszta Polski to max 2 tys . Co robi... uk艂ada grafik , urlopy , papierologia og贸lnie nie chcia艂bym by膰 personalnym bo to przeje... szczeg贸lnie z lud藕mi kt贸rzy maj膮 dziwne dyspozycyjno艣ci :) . U mnie personalna swoje rzeczy robi w okre艣lone dni a jak trzeba to stoi na serwisie :) To zale偶y od kierownika znam przypadek 偶e personalna i zmiany prowadzi艂a .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wstydni艣
Obeznany a nie jest ci wstyd troch臋 pracowa膰 w Mcdoanlds? Dla mnie taka praca to obciach :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 email@gmail.com
6xjlLn wow, awesome blog article.Thanks Again. Fantastic. http://point.md/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Okres zimowy
Czy to prawda Obeznany ,偶e w okresie zimowy zwalniaj膮 ca艂y czas ludzi do domu bo jest ma艂o klient贸w ?

Udost臋pnij ten post

Trzeba zacz膮膰 od tego 偶e pracownik musi sie zgodzi膰 na to zeby wcze艣niej wyj艣膰 do domu wiec jak kto艣 m贸wi " chcesz isc do domu " mowisz nie dzi臋kuje i tyle . Jak zawsze b臋dziesz m贸wi艂 nie to p贸藕niej nawet pytac Cie nie beda :) . Nikt Cie na si艂臋 nie wygoni chociaz i na to s膮 sposoby hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Okres zimowy
hehe Jakie sposoby ?

Udost臋pnij ten post

Albo idziesz do domu albo od艣nie偶asz ca艂y parking sama, podkreslam SAMA a nie SAM :P Ale prawie zawsze jest tak 偶e pracownicy sami zg艂aszaj膮 si臋 na ochotnika do domu, zawsze sie takie osoby znajd膮, wi臋c wszyscy zadowoleni, i firma, i ten co chce do domu, i ci co chca zostac, bo nikt ich nie namawia :)

Udost臋pnij ten post

Aha, i ja sie nie wstydzie pracowac w Maku. Wstydzi艂abym sie, jakbym np ca艂e studia 偶y艂a z kasy rodzic贸w, albo w og贸le nie mia艂a oszcz臋dno艣ci w pewnym wieku. Albo siedzia艂a nic nie robi膮c, bo przeciez do Maka nie p贸jde bo wstyd. R贸偶ne s膮 priorytety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ka艣ka halo
Preacuje w tej firmie od 1,5 roku sa w pe艂ni wyp艂acalni i wcale malo nie zarabiam moze to nie szczyt marzen ale na 160 godzin dostaje ok 1300zl wyp艂aty :D Nowy pracownik zaczyna albo od kuchni gdzie robi kanapki albo od sali i to jest normalne ale mozna tez sie dogadac zeby isc od razu na kase :P co mnie tutaj tylko wkurza.. hmm .. ? menagerowie wymagaja b贸g wie czego a przeciezz ja mam ttylko 2 rece i spozniaja sie czasem z grafikiem o pare dzni ale da sie to przezyc najwiecej zalezy od tego gdzie trafisz":D osobiscie nie polecam tej pracy bo sielanki tutaj nie ma pozdrawiam

Udost臋pnij ten post