Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneta

Okulary na receptę. Czy ktoś wie.... ?

Polecane posty

Witam. Mam takie pytanie, czy ktoś z Was orientuje się ile wynosi dofinansowanie do okularow na receptę? Dzieciaczkom zawsze do tej pory zamawiałam okulary od lekarza prywatnego. Wiem, ze nalezy sie dofinansowanie raz na 2 lata i chcialabym z tego w tej chwili skorzystac. Prosze o odpowiedź lub podanie jakiejs stronki, na ktorej mogłabym o tym poczytac. Wchodzilam na stronę NFZ ale nie umiem sie tam poruszac, za dużo tego...:O. Dziekuje.

Gość landrryynnkkaa
Z tego co wiem to 50pln, śmieszne prawda, z taką receptą od okulisty trzeba jeszcze gdzieś jechać tam podsteplują i w wybranych zakładach optycznych odliczą Ci znizkę, coś tak to wygląda.

Dzięki.Gdyby to było 50 zł to byloby dobrze. Na dwoje dzieci to 100 zł. Ja slyszałam , ze dokładają po 7 zł do oprawy :O. Czy ktoś jeszcze wie cos na ten temat ?

Nie wiem ile dofinansowują ale ja zapytałam po prostu u optyka ile zapłace za takie szla na recepte...w różnych firmach powiedzieli mi różne ceny więc nie wiem jak to jest.... A z tego co wiem to nigdzie nie trzeba podbijać recepty, tylko prosto od okulisty idzie się z nią do optyka...

Tez mi sie wydaje, ze nie trzeba z tą receptą gdzies biegac. Gdyby to bylo dofinansowanie 7 zł to nie opłaca mi się wysiadywac godzinami do okulisty w kolejce. Dzieki .

Gość iwonka_21
oprawki platne sa 100 procent a jesli chodzi o szkla to wszystko zalezy czy sa to szkla plastikowe czy szklane. Odliczaja smieszne grosze okolo 14 zlotych za jedno szklo, Porazka...

Gość Zygfryda
Nie wiem jak u Was u mnie w warszawie okulistka kazała jechać z receptą na Sienkiewicza, po jakąs pieczątkę, zwrot tylko za szkła ok 50 złotych, moje szkła to wydatek kilkuset złotowy, generalnie nie powiem przez grzecznosc co z tym mogą sobie zrobić, niewiem po co mi to ubezpieczenie.

Gość iwonka_21
bo najpierw trzeba jechac z recepta do siedziby NFZ, zeby tam jakas krzywo patrzaca na Ciebie baba przybila ci pieczatke stwierdzajaca ile nalezy ci sie odliczenia :/

Gość gość
To nie kupować,po co wzbogacac nierobów????