Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moherowy beret jadzi

TANIE GOTOWANIE niesłychanie - potrawy na pustą kieszeń

Polecane posty

Gość split
Bardzo fajny wątek: polecam strone: http://nieprzesol.pl/ tam są tylko tanie przepisy na naprawdę dobre dania. znacie podobne strony ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość split
ja znam przepis za 9,79 zł Przygotowanie składników: Udka z kurczaka myjemy w zimniej wodzie ew.czyścimy z resztek piór. Siekamy drobno koperek Obieramy i gotujemy ziemniaki (kroimy je na połówki) Następnie: 1. Z udek z kurczaka wycinamy kość, wystarczy ostrym nożem wyciąć mięso wokół kości, powinno nam pójść bez większych problemów, jeżeli jednak problemy będą piszcie, postaram się pomóc. 2. Udka już bez kości rozbijamy tłuczkiem tak jak pierś z kurczaka na de volaille. Udka rozbijamy przez folie aby nam nie „chlapało, rozbijamy bardzo cienko. 3. Rozbite udko solimy i pieprzymy a nastepnie rozkładamy żółty ser (może być w plastrach lub tarty), koperek i masło (polecam użyć masła lub mixu maślanego, jest dużo lepszy niż zwykła margaryna a nie kosztuje dużo więcej, ja w Kauflandzie znalazłem taki mix za 1,89zł ). 4. Całość zwijamy w rulon zawijając dokładnie boki aby jak najwięcej masła zostało w środku roladki. 5. Całość powinna wyglądać tak: 7. Roladki przez chwilę podsmażamy na w brytfannie lub na patelni aby opiec skórkę. 8. Następnie roladki układamy w brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym, jeżeli nie mamy równie dobrze całość możemy podsmażyć na patelni na wolnym ogniu a na koniec podawać z ziemniakami. 9. Dodajemy ugotowane wcześniej ziemniaki. Udało mi się już kupić ziemniaki młode, były w biedronce za 3,49/kg. Ale równie dobrze możemy dodać ubiegłoroczne, wcześniej ugotowane ziemniaki. 10. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy pod przykryciem około 25 minut aby roladki upiekły się w środku. Ziemniaki w brytfannie nabiorą aromatu masła i mięsa. 11. Roladki podajemy z ziemniakami posypane koperkiem i polane tłuszczem z brytfanny. Inne przepisy na tanie gotowanie znajdziecie tutaj: http://www.nieprzesol.pl tanie gotowanie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×